QUOTE(zay @ 2006 08 25, 19:11)
man rodos kartais tie šunelių kepėjai taip net tuos šuniukus pardavinėja-reikia jorko-prašom yra, o jums pudeliuko, vat jo broliukas tikras pudeliukas

Taip taip!
Va, pacituosiu vieną savo susirašinėjimą. Žmogaus vardo neminėsiu, ir šuniuko nuotraukų nerodysiu, nes tai būtų neetiška to žmogaus atžvilgiu.
Matyt, šuniuką nudažė tam, kad galėtų parduoti ir kaip taksą, ir kaip toiterjerą, priklausomai nuo to, kokios veislės norės pirkėjas...
XXX: Labas vakaras labai prašau parašyti, mes nusipirkom taksiuką juodą su įrudžiu, o dabar jam 2 mėn ir atsiranda baltų plaukų ant ausų, nugaros, krūtinės. Taip pat ant ausų atsirado rudos dėmės. Mes tėvų nepažiūrėjom, pirkom per internetą, pasitikėjom žmonėm sakė kad tėvai taksai.Kur būtų galima sužinoti ar mūsų šuo taksas. Taip kai skaitau internete taksų standartą tai viskas maždauk atitinka, gal tai gali būti marmurinis, kad taip spalvą keičia. Iš anksto ačiū.
Aš: Veislė turi būti įrašyta kilmės dokumentuose

Jei perkat "veislinį" be dokumentų, tai galit tikėtis bet kokių siurprizų.
Atsiųskit nuotrauką, pažiūrėsiu, kas ten per dėmės.
XXX: Labas vakaras čia jis taip atrodė kaip pirkom, o dabar atsiranda baltų plaukų ir ant ausų rudų dėmių. Ar čia taksiukas. Sakė,kad užaudęs svers 2 kg ar taip gali būti.
Aš: Na, šitoj nuotraukoj nieko nesimato.
Paskiri balti plaukeliai gali užaugti mikrotraumų vietose - maži šuniukai, kai auga, gana stipriai vienas kitą kandžioja aštriais dantukais.
Rudos dėmės ant ausų gali būti tiesiog pernelyg išplitęs įrudis. Kartais tokios atsiranda ir ant šlaunų. Tačiau nematydama negaliu pasakyti ar čia tikrai tas atvejis.
Užaugęs tikrai svers ne du kg

Jei abu tėvai taksai. Nebent vienas iš tėvų būtų toiterjeras.
Svers nuo 5 iki 9 kg.
Nesusilaikau nepasakius - o kodėl gi prieš pirkdami nematėt reikalo daugiau susižinot, pasikonsultuot su išmanančiais žmonėmis? O dar kokio amžiaus jį pirkot, jei jam dabar 2 mėnesiai? Mėnesio? Taigi siaubas.
Patarčiau nesukti galvos dėl jo spalvos ir kitų dalykų. Turit šuniuką ir tiek. Mylėkit, rūpinkitės, ir to pakaks.
XXX: Labas vakaras gal galit padėti ir pasakyti ar čia taksas. Pirkom kaip triušinį taksą, o dabar nežinom kas čia per šuniukas. Kai pirkom jis buvo juodas su įrudžiu, o dabar atsirado dėmės. Įdėjau nuotrauką, čia jam 2,5 mėnesio, sveria 1,5 kilogramo. Ačiū.
Aš: Labai simpatiškas šuniukas. Vienas iš tėvų neabejotinai buvo taksas, tačiau tik vienas. Kojų proporcijos - visai ne takso, ir ausys, ir snukis.
Spalva - marmurinė.
Nagų galiukus reikėtų nukarpyti.
XXX: Labai ačiū. Negalvojom,kad taip žmonės apgaudinėja, nes sakė, kad tai taksiukas, bet kai pirkom reikėjo pagalvot, nes iš karto buvo kažkas netaip, nes neparodė tėvų. Bet kaip rašė internete, kad abu tėvai taksai, o tėvas čempionas. Ką padarysi gaila kad taip žmonės apgaudinėja. Ačiū
Aš: Nėr už ką.
Labiausiai mane pritrenkė tas faktas, kad šuniukas tikriausiai buvo... nudažytas.
XXX: Mes ir taip su vyru iš pradžių galvojom kad jis nudažytas, nes kai tik nusipirkom tai jis draskėsi, laižė tą kailį, bet pagalvojom, kad išsigalvojam patys, nes supratimo apie tai neturim.Ir tas kailis pradėjo keistis kaip tik nusipirkom. Ir dar sumokėjom 350 litų. Nu ką padarysi yra tokių žmonių kurie taip elgiasi.
Aš: Dar gerai, kad vargšas neapsinuodijo...
Galėsit man ir vėliau atsiųsti jo nuotraukų? Įdomu, kaip jis augs.
Spėju, kad vienas iš tėvų galėjo būti toiterjeras, bet galiu ir klysti.
XXX: Labas vakaras čia įdedu šuniuko nuotrauką. Gal mus atsimenat čia rašo kur pirko taksiuką ir mus apgavo. Tai gal galit dabar pasakyt į ką jis panašus. Nes tokių šuniukų niekur nematėm. Kokie šunys turi tokį dėmėtą kailiuką. Ačiū.
Aš: Labas,
Atsimenu, ir vis pagalvoju kaip jums sekasi.
Labai simpatiškas šuniukas. Be jokios abejonės jis turi taksų kraujo. Spalva visiškai kaip marmurinio takso. Vienas iš tėvų greičiausiai buvo marmurinis taksas, ir spalvą šuniukas matyt paveldėjo iš jo. Štai panašios spalvos pavyzdys (tik ten šokoladinis marmuras):
http://mokko-maksimum.boxmail.biz/Spalva absoliučiai normali, tačiau visa kita - ne visai būdinga taksui.
Jei pavyktų, būtų įdomu pamatyti nuotrauką stovėsenoje iš profilio. Taip pat įdomu kiek jis sveria. Kokius 7 kg? Iš nuotraukos sunku spręsti.
O kaip charakteris?
XXX: Sveiki, sveria jis 8 kg. Charakteris kaip tikro vyro, pripažįsta tik viena šeimininką. Lauke kai vedžiojam tai ant svetimų nepuola, namuose jau nesisioja nuo 5 mėnesių. Taip draugiškas visada sekioja paskui mane.
Aš: Svarbiausia - geras charakteris.
Manau, galima jį laikyti "pusiau taksu", iš takso paveldėjusiu labai daug išvaizdos ir charakterio bruožų.