QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 15:20)
Ir dar kaip del vaikucio kai uzgimsta ar laiko ant krutines
kol pats susiranda kruti ir pazinda? Ar maudo gimdykloj, nes kazkur girdejau, kad tai nera labai gerai, nors pagryst neturiu kuo. RK maudo
Dukra pragulėjo ant krūtinės visą laiką (apie 2 val) kol praleidom gimdykloj, nuogutė, tik užgimusi, po kokių 2-3 min nukirpo virkštelę ir iškart vėl padėjo. Nei prausė nei rengė

Apiprausė tik jau antrą dieną gal. Kadangi buvo paberta, tai maudė vonelėje su lakišium.
Antras vaikas, po komplikuoto gimdymo, ir gimęs anksčiau laiko, nespėjau ne pamatyt (man iškart narkozė, o vaikas pasidegint po lempom). Bet irgi nemaudė, tik suvyniojo į palutę, po to atnešė man, paguldė šalia. Visai netas jausmas
Organizaciniai reikalai per abu gimdymus skyrėsi tuo, kad per pirmą turėjau gimdymo planą, kur buvo parašyta, kad PAGEIDAUJU, kad iškart po gimimo, vaikas būtų padėtas ant krūtinės, o virkštelė nukirpta tik po to kai nupulsuos ir pan.
Antro gimdymo metu, neturėjau jokių gimdymo planų, neturėjau laiko ne su gydytoju pašnekėt, nieko. Dėl šito labia gailiuosi.
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 16:20)
O kaip VGN, ar seselės nekiša vaikui buteliuko ?labai bijau, kad man nematant neduotų buteliuko ar žinduko
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 17:26)
Bet aš negaliu tuomet suprasti

lankau žindymo pamokėles ir ten kryžium gulasi dėstytoja, kad ypatingai reta,kuri pieno neturi. Ir neturi dažniausiai jei būna sutrikusi hormonų sistema arba moteris turėjusi krūtų operaciją...visi kiti atvejai-tai nemokėjimas, nenorėjimas žindyti

tai nejaugi personalui sunku parodyti svarbiausius niuansus, kaip tą vaiką paimti, kaip duoti krūti ir t.t. nes palankius pamokėles pamačiau, kad žindymas tikrai nėra labai jau paprastas procesas (ypatingai jei norima, kad speneliai nebūtų nugraužti), tačiau nežinant galima labai daug klaidų pridaryti ir neilgai vaiką težindyti arba visai jo nežindyti

nes ir mano rate daug kas težindė tik kelias savaites nes atseit pienas netiko ar jo neliko, bet paklausus kaip žindė-rezultatas pieno pasibaigimo tapo akivaizdus
Aš pirmą išmaitinau 1.5 m., kitą 11 mėn (pati nutraukiau, pieno dar būtų užtekę ir ilgiau). Manau žindymui labai daug įtakos turi nusiteikimas prieš gimdymą dar. Tai, kaip moteris nusistato nėštumo metu, o jeigu dar yra ir teorinių žinių, tai manau, kad šansai maitint ilgai ir sėkmingai yra labai dideli
Tiesa, dėl nugraužtų spenelių

, kad ir kokios žinios būtų, kad ir kiek praktikos turėtum, jeigu speneliai jautrūs iš prigimties vis tiek nugrauž
Su abiem vaikais (nors irgi kursai buvo lankyti) turėjau šią bėdą. Padėjo daug MultiMam kompresiukų ir kremukų, daug oro ir šiek tiek pieno nusitraukinėjimas.
Bet žindymo problemoms skirta nemažai temų mūsų forume (Žindymo skyrelyje)