Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VNG 3 tema

QUOTE(Linindre @ 2008 11 19, 18:18)
Kiek zinau VGN tikrai nebruka jokiu misinuku. Kaip tik ten propaguojamas naturalus maintinimas. Beje - toms kurios netures pieno - bukite pasiruosusios, nes seseles tikrai neatnes nei misinuko nei gliukozes. Mano drauges sake, kad neturejo pagimdziusios pieno, tai vaika pralaike nemaitinusios(na ka gi tu padarysi, jei nera to pienuko) para laiko, kol pati gimdyve paprase vyro atvezti misinuko. O kt drauge vaikeli nemaitino 2 paras, tai kai dave misinuka - vaikas ji ryt ryjo su pasigardziavimu.

Bet aš negaliu tuomet suprasti g.gif lankau žindymo pamokėles ir ten kryžium gulasi dėstytoja, kad ypatingai reta,kuri pieno neturi. Ir neturi dažniausiai jei būna sutrikusi hormonų sistema arba moteris turėjusi krūtų operaciją...visi kiti atvejai-tai nemokėjimas, nenorėjimas žindyti blink.gif tai nejaugi personalui sunku parodyti svarbiausius niuansus, kaip tą vaiką paimti, kaip duoti krūti ir t.t. nes palankius pamokėles pamačiau, kad žindymas tikrai nėra labai jau paprastas procesas (ypatingai jei norima, kad speneliai nebūtų nugraužti), tačiau nežinant galima labai daug klaidų pridaryti ir neilgai vaiką težindyti arba visai jo nežindyti verysad.gif nes ir mano rate daug kas težindė tik kelias savaites nes atseit pienas netiko ar jo neliko, bet paklausus kaip žindė-rezultatas pieno pasibaigimo tapo akivaizdus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 18:26)
Bet aš negaliu tuomet suprasti g.gif  lankau žindymo pamokėles ir ten kryžium gulasi dėstytoja, kad ypatingai reta,kuri pieno neturi. Ir neturi dažniausiai jei būna sutrikusi hormonų sistema arba moteris turėjusi krūtų operaciją...visi kiti atvejai-tai nemokėjimas, nenorėjimas žindyti blink.gif tai nejaugi personalui sunku parodyti svarbiausius niuansus, kaip tą vaiką paimti, kaip duoti krūti ir t.t. nes palankius pamokėles pamačiau, kad žindymas tikrai nėra labai jau paprastas procesas (ypatingai jei norima, kad speneliai nebūtų nugraužti), tačiau nežinant galima labai daug klaidų pridaryti ir neilgai vaiką težindyti arba visai jo nežindyti verysad.gif nes ir mano rate daug kas težindė tik kelias savaites nes atseit pienas netiko ar jo neliko, bet paklausus kaip žindė-rezultatas pieno pasibaigimo tapo akivaizdus blink.gif

Kaip zindyti rodo, klausia, ar pavyksta, bet nesakyciau kad laaabai jau daug patarimu sulaukiau g.gif Siaip pati ruosiausi maitinti, pati domejausi, nenuleidau ranku, kai buvo sunku, todel ir maitinau kiek norejau.
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 18:26)
Bet aš negaliu tuomet suprasti g.gif  lankau žindymo pamokėles ir ten kryžium gulasi dėstytoja, kad ypatingai reta,kuri pieno neturi. Ir neturi dažniausiai jei būna sutrikusi hormonų sistema arba moteris turėjusi krūtų operaciją...visi kiti atvejai-tai nemokėjimas, nenorėjimas žindyti blink.gif tai nejaugi personalui sunku parodyti svarbiausius niuansus, kaip tą vaiką paimti, kaip duoti krūti ir t.t. nes palankius pamokėles pamačiau, kad žindymas tikrai nėra labai jau paprastas procesas (ypatingai jei norima, kad speneliai nebūtų nugraužti), tačiau nežinant galima labai daug klaidų pridaryti ir neilgai vaiką težindyti arba visai jo nežindyti verysad.gif nes ir mano rate daug kas težindė tik kelias savaites nes atseit pienas netiko ar jo neliko, bet paklausus kaip žindė-rezultatas pieno pasibaigimo tapo akivaizdus blink.gif

Sveika,

Fiziologiskai - kiekviena moteris turi tureti po gimdymo pieno, taciau vis tiek islieka procentas, kurios tikrai jo neturi. Kt sako, kad tai priklauso nuo pacios motinos nusiteikimo - ar ji zindys, kaip ji pati save isivaizduoja ir yra nusistaciusi. Pienas - tai geriausia, ka gali motina duoti savo vaikui, jis netikti tikrai negali wink.gif lotuliukas.gif Jokie misinukai ji neatstos, motinos pienas - tai sveikata vaikeliui. Tikiuosi turesiu pieno tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Linindre @ 2008 11 19, 18:18)
Kiek zinau VGN tikrai nebruka jokiu misinuku. Kaip tik ten propaguojamas naturalus maintinimas. Beje - toms kurios netures pieno - bukite pasiruosusios, nes seseles tikrai neatnes nei misinuko nei gliukozes. Mano drauges sake, kad neturejo pagimdziusios pieno, tai vaika pralaike nemaitinusios(na ka gi tu padarysi, jei nera to pienuko) para laiko, kol pati gimdyve paprase vyro atvezti misinuko. O kt drauge vaikeli nemaitino 2 paras, tai kai dave misinuka - vaikas ji ryt ryjo su pasigardziavimu.

blink.gif Kaip galima nemaitinti vaiko 2 paras blink.gif
Jei nemaitini, nededi naujagimio prie kruties, tai pieno gali ir neatsirasti. Be to ispradziu vistiek kazkiek to priespienio gaminasi. Pasisotina net nuo keliu sauksteliu is pradziu.
Cia aisku teorines zinios, bet kaip galima nemaitint tai neissivaizduoju visiskai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 18:38)
blink.gif  Kaip galima nemaitinti vaiko 2 paras  blink.gif
Jei nemaitini, nededi naujagimio prie kruties, tai pieno gali ir neatsirasti. Be to ispradziu vistiek kazkiek to priespienio gaminasi. Pasisotina net nuo keliu sauksteliu is pradziu.
Cia aisku teorines zinios, bet kaip galima nemaitint tai neissivaizduoju visiskai  doh.gif

Aisku, kad kruti dave ir "zinde", kruti stimuliuoti butina, taciau pieno tai nebuvo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linindre @ 2008 11 19, 18:37)
Sveika,

Fiziologiskai - kiekviena moteris turi tureti po gimdymo pieno, taciau vis tiek islieka procentas, kurios tikrai jo neturi. Kt sako, kad tai priklauso nuo pacios motinos nusiteikimo - ar ji zindys, kaip ji pati save isivaizduoja ir yra nusistaciusi. Pienas - tai geriausia, ka gali motina duoti savo vaikui, jis netikti tikrai negali wink.gif lotuliukas.gif  Jokie misinukai ji neatstos, motinos pienas - tai sveikata vaikeliui. Tikiuosi turesiu pieno tongue.gif

Taip ir dėstytoja sakė, kad visgi atsiranda moterų kurios neturi, bet jų yra labai mažai...o aš kai pasižiūriu aplik-tai daugiausiai žindžiusi mano sesuo (1.5metų) o visos drauges pora savaičių iki poros mėn doh.gif aš esu tik už tai, kad duoti vaikui savo pienuką, dėl to ypatingai tuom domiuosi smile.gif net ir vyrui pamokėlės įdomios bigsmile.gif sako niekad nebūčiau galėjęs patikėt, kad moters krūtis tokia reikšminga bigsmile.gif tikrai žiauriai nusiminčiau jei negalėčiau žindyt, nors jau nuo ketvirto mėn. priešpienio daug-tai gal ir pienelio bus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 18:57)
Taip ir dėstytoja sakė, kad visgi atsiranda moterų kurios neturi, bet jų yra labai mažai...o aš kai pasižiūriu aplik-tai daugiausiai žindžiusi mano sesuo (1.5metų) o visos drauges pora savaičių iki poros mėn doh.gif aš esu tik už tai, kad duoti vaikui savo pienuką, dėl to ypatingai tuom domiuosi smile.gif  net ir vyrui pamokėlės įdomios bigsmile.gif  sako niekad nebūčiau galėjęs patikėt, kad moters krūtis tokia reikšminga bigsmile.gif tikrai žiauriai nusiminčiau jei negalėčiau žindyt, nors jau nuo ketvirto mėn. priešpienio daug-tai gal ir pienelio bus blush2.gif

Matai, tau priespienis jau nuo ketvirto menesio, o man ne zenklo, taciau krutine visa nestuma labai jautri... Tikiuosi viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linindre @ 2008 11 19, 19:18)
Matai, tau priespienis jau nuo ketvirto menesio, o man ne zenklo, taciau krutine visa nestuma labai jautri... Tikiuosi viskas bus gerai  mirksiukas.gif

Labai linkiu, kad turėtum pienuko-manau turėsi 4u.gif svarbiausia neleisk personalui duoti jokiu buteliuku ar žinduku, kurie taip pat sutrikdo pirminę vaiko reakciją į krūtį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 19:24)
Labai linkiu, kad turėtum pienuko-manau turėsi 4u.gif  svarbiausia neleisk personalui duoti jokiu buteliuku ar žinduku, kurie taip pat sutrikdo pirminę vaiko reakciją į krūtį unsure.gif

Zinai, kaip pagalvoji, gimdymas jau nebetoli, baugu ir visokios mintys lenda i galva
doh.gif Visos moterys tai isgyvena nestuke.gif dekoju uz linkejimus!
Tau tai pat linkiu viso ko geriausio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 19:38)
blink.gif  Kaip galima nemaitinti vaiko 2 paras  blink.gif
Cia aisku teorines zinios, bet kaip galima nemaitint tai neissivaizduoju visiskai  doh.gif

Laikiau vaika prie kruties visa diena o vakare pradejo rekti ,atrode kad pjauna ja doh.gif buvo alkana mazute nes priespienio neuzteko jai ,tai pas seseles mama prase 3 kartus misiniko tik tada dave mad.gif mazute pavalge ir is karto nuluzo smile.gif Kita diena vel laikiau prie krutines bet nebuvo nei pieno nei priespienio doh.gif Labai norejau maitynti krutimi ir buvau nusistacius ,kad maitynsiu ir turesiu pienuko,pradejau masazuoti krutine nakti negalejau uzmigti tai masazavau kita diena mane israse namo bet vis tiek masazavau krutine ir vakare pajutau kaip dega krutine net guzai atsirado skaudejo ziauriai doh.gif krutines negalejau duoti mazytei nes buvo sugriauzti speneliai o antspieniu neturejau verysad.gif verkdama masazavau krutine ,kad guzu nebutu.Kita diena nupirkom pientrauki,nutraukem piena net gyvent norejau thumbup.gif su anspieniu mazytei daviau krutine ji pavalge thumbup.gif buvau pati laiminga ,kad turiu pienuko,bet po 4 dienu stiprei pieno sumazejo cray.gif laikiau prie krutines masazavau geriau arbatas ir nieko nepadejo kaip buvo mazai taip ir liko mazyte net pavalgyti negali verysad.gif o nepavalgius pradeda rekti nesavo balsu schmoll.gif todel maitinu misinuku blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 20:24)
Labai linkiu, kad turėtum pienuko-manau turėsi 4u.gif  svarbiausia neleisk personalui duoti jokiu buteliuku ar žinduku, kurie taip pat sutrikdo pirminę vaiko reakciją į krūtį unsure.gif

mano mazyte valgo is buteliuku jau 2,5 sav ir soske duodu nuo 3 dienuku ir del idomumo duodu jai retkarciais krutine paziureti ims ar ne ir ji ima be problemu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyte-Julia: 19 lapkričio 2008 - 18:52
QUOTE(Mamyte-Julia @ 2008 11 19, 19:56)
Laikiau vaika prie kruties visa diena o vakare pradejo rekti ,atrode kad pjauna ja  doh.gif  buvo alkana mazute nes priespienio neuzteko jai ,tai pas seseles mama prase 3 kartus misiniko tik tada dave  mad.gif mazute pavalge ir is karto nuluzo  smile.gif  Kita diena vel laikiau prie krutines bet nebuvo nei pieno nei priespienio  doh.gif  Labai norejau maitynti krutimi ir buvau nusistacius ,kad maitynsiu ir turesiu pienuko,pradejau masazuoti krutine nakti negalejau uzmigti tai masazavau kita diena mane israse namo bet vis tiek masazavau krutine ir vakare pajutau kaip dega krutine net guzai atsirado skaudejo ziauriai  doh.gif  krutines negalejau duoti mazytei nes buvo sugriauzti speneliai o antspieniu neturejau  verysad.gif  verkdama masazavau krutine ,kad guzu nebutu.Kita diena nupirkom pientrauki,nutraukem piena net gyvent norejau  thumbup.gif  su anspieniu mazytei daviau krutine ji pavalge  thumbup.gif  buvau pati laiminga ,kad turiu pienuko,bet po 4 dienu stiprei pieno sumazejo cray.gif laikiau prie krutines masazavau geriau arbatas ir nieko nepadejo kaip buvo mazai taip ir liko mazyte net pavalgyti negali  verysad.gif  o nepavalgius pradeda rekti nesavo balsu  schmoll.gif  todel maitinu misinuku blush2.gif
Papildyta:
mano mazyte valgo is buteliuku jau 2,5 sav ir soske duodu nuo 3 dienuku ir del idomumo duodu jai retkarciais krutine paziureti ims ar ne ir ji ima be problemu  rolleyes.gif

na sako, kad rėkiančiam vaikuliui įkišus krūtį-nugraužimas spenelių garantuotas unsure.gif sako, kad reikia pastebėti mažylį dar prieš rėkimą, kai jis pradeda pirštukus į burnytę kišt ar žiotis, o tada pavalgęs neberėks 4u.gif na jei krūtinę tavo ima - tai ir duok, nes tavo pienelio joks mišinukas tikrai nepakeis schmoll.gif atrodo kas čia tokio pažindyti vaiką, bet pasirodo, kad ne daug tokių mamų, kurios žindo blink.gif o aš vis tiek šiek tiek pykstu ant gimdymo namų seselių g.gif galėtų daugiau pastangų įdėti gelbstin mamytes... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2008 11 19, 15:20)
Ir dar kaip del vaikucio kai uzgimsta ar laiko ant krutines kol pats susiranda kruti ir pazinda? Ar maudo gimdykloj, nes kazkur girdejau, kad tai nera labai gerai, nors pagryst neturiu kuo. RK maudo  g.gif

Paguldė ant krūtinės nuogą ir gana ilgam. Tiesa, kadangi gimdymas buvo komplikuotas, tai iš pradžių po užgimimo buvo apžiūrėtas daktarų, įsitikinta, kad viskas gerai, bet po to iš karto gavau savo klecką.

QUOTE(Linindre @ 2008 11 19, 17:18)
Kiek zinau VGN tikrai nebruka jokiu misinuku. Kaip tik ten propaguojamas naturalus maintinimas. Beje - toms kurios netures pieno - bukite pasiruosusios, nes seseles tikrai neatnes nei misinuko nei gliukozes.

Mano palatos kaimynė paprašė ir davė to mišinuko. Žinoma, prieš tai seselė viską nuodugniai paaiškino - apie tai, kaip gaminasi pienas ir t.t. Tačiau palatos kaimynė atkakliai aiškino, kad "mano vaikas verkia, nes jam neužtenka priešpienio". Taigi davė mišinuko, bet tas leliukas vis tiek verkė. Akivaizdu, kad ne dėl maisto trūkumo...

QUOTE(kristinita @ 2008 11 19, 17:26)
kad žindymas tikrai nėra labai jau paprastas procesas (ypatingai jei norima, kad speneliai nebūtų nugraužti), tačiau nežinant galima labai daug klaidų pridaryti ir neilgai vaiką težindyti arba visai jo nežindyti verysad.gif nes ir mano rate daug kas težindė tik kelias savaites nes atseit pienas netiko ar jo neliko, bet paklausus kaip žindė-rezultatas pieno pasibaigimo tapo akivaizdus blink.gif

Iš tiesų žindymas yra sudėtingas procesas, daug mamų tikisi, kad viskas vyks tarsi savaime, o kai susiduria su sunkumais (reta kuri nesusiduria), tada atsiranda pasiteisinimai, kad "nėra pieno" ir t.t. Yra daugybė pavyzdžių, kad svarbiausia yra noras tą daryti ir kad pienas gaminasi pirmiausia smegenyse smile.gif Lankiau tuos pačius kursus ir tikiu, kad realiai pieno negamina tik 1-2 iš 10000 moterų. Bet čia kita tema... Jei domiesi žindymu, užsuk į "Kūdikių žindymą" mirksiukas.gif
O VGN-e tikrai galima sulaukti pagalbos dėl maitinimo. Pati net neklausiau, tačiau ir akušerės, ir gydytojai patys atėję klausdavo ir mokydavo.
Atsakyti