Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VNG 3 tema

QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 15, 22:43)
Kalio permanganata gal ir siulo tarybines persenusios seseles ar gydytojai. gal dar kaimuose kur. bet jis is esmes yra kenksmingas.

bambute yra dezinfekuojama spiritu. to pakanka.

Na kaip cia pasakius pasenusios ligonines...As pvz santariskiu isnesiotu naijagimiu skyriui su savaja gulejau, ir man tikrai nepasirode kad ten pasene butu kas nors, nes absoliuciai visuose kabinetuose ir palatose viskas naujai irengta... O del spirito bambutei tai taip, juo dezinfekuoji kasdien, o kazin ar kol bamba neuzgijus to spirito maudymui i vandeni pripilsi biggrin.gif juk vandeni taip pat dezinfekuot reikia jei jis nevirintas... Mum nepakenke tie kelio tirpalo lasiukai ir manau kad pirmam maudymui yra gerai panaudot ypac rolleyes.gif kol bamba dar neuzgijus
Atsakyti
jeigu jus taip manote... kad nekenks.

siaip sie grudeliai yra toksiski ir skatina hiperaktyvuma ir panasiai. kiek teko kalbeti su VGN personalu - grieztai draudzia naudoti. todel nereikia klaidinti kitu mamu ir rasyti, kad nieko tokio.
ir tai pabrezia visuose kursuose.

kam ta vandeni dezinfekuoti? jei norite perpilkite mazgi ramuneliu nuoviru
ir bambute dezinfekuoti normaliomis priemonemis.

Bet kaip viena mamyte pastebejo, tema ne apie tai.
Atsakyti
QUOTE(MENA @ 2008 12 13, 16:29)
O man klausimas kilo girdėjau dabar VGN "zavalas" ar iš tikrųjų labai daug gimdančių?

Taip,buvo,kai Antakalnis buvo uzdarytas.As tada ir gimdziau VGN.Visko truko,VGN irgi remontas,uzdarytas pogimdyvinis skyrius,todel gulejom su leliais 2aukste,ten net duso nera,tik 1bide visam skyriui.Gerai,kad mes dar gulejom dviese 2vietej palatoj.Kitos tai po4-ias 4vietese,kaip supratau-ten net WC nera,tik koridoriuj(1).
Jokiu valdisku rubeliu nesiule(kaip,kad kitoms siulo),bet mums ju ir nereikejo.Tik vat paluciu jau pirma diena pritrukom,o nauju neatnese per tas 2paras,nors ir prasem.Seseles naujagimu prieziuros klausimais nieko nepasakojo,bet mes ir neklausem,nes musu tai nedomino smile.gif .O vaiku gydytoja tragiska lotuliukas.gif ,vaikstantis anekdotas,jei man butu pirmas vaikas-tai po jos atsakymu i klausimus buciau puolus i depresija smile.gif

Jei kas domina-klauskit.
As ir nesciuju patologiniam gulejau virs savaites,ten viskas geriau nei po gimdymo.Visas personalas superinis thumbup.gif

Gimdziau VIP gimdykloje,uz ja moket nereikejo,nes tuo metu buvo uzdarytas Antakalnis,ir visos gimdyklos buvo"lygiavertes".Gimdziau susitarus-tai prieziura nesiskundziau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 16 gruodžio 2008 - 17:27
"siaip sie grudeliai yra toksiski ir skatina hiperaktyvuma ir panasiai. kiek teko kalbeti su VGN personalu - grieztai draudzia naudoti. todel nereikia klaidinti kitu mamu ir rasyti, kad nieko tokio.
ir tai pabrezia visuose kursuose."

Del toksiskumo nzn, tik girdejau kad grudeliu naudoti negalima maudymui nes gali nepilnai istirpti vandeny ir pateke ant kudikio odeles nudeginti, todel siuo metu yra naudojamas kalio permanganato TIRPALAS kuris jau pagamintas perkamas vaistineje, jo truputi pilama i vandeni, kol bamba neuzgijus. O beje kaip minejau santariskiu klinikose mus ir maude su permanganatu ir kai sesutes ateidavo bambas vaikam tvarkyt tai pirmiausia spiritu nuvalo ir tada dar tuo kalio permanganato tirpalu pridegina, ir ne tik sesutes, net pacios gydytojos jei pacios ateina bambute sutvarkyt daro lygiai taip pat... g.gif
Tai is tikruju nemanau kad PROTINGAI naudojant jis gali buti kenksmingas, juk tikrai tokio lygio ligonines naujagimiu nenuodytu biggrin.gif

Na taip tema ne ta, bet kazkaip cia diskusija tokia uzvire biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 12 16, 18:25)
Taip,buvo,kai Antakalnis buvo uzdarytas.As tada ir gimdziau VGN.Visko truko,VGN irgi remontas,uzdarytas pogimdyvinis skyrius,todel gulejom su leliais 2aukste,ten net duso nera,tik 1bide visam skyriui.Gerai,kad mes dar gulejom dviese 2vietej palatoj.Kitos tai po4-ias 4vietese,kaip supratau-ten net WC nera,tik koridoriuj(1).
Jokiu valdisku rubeliu nesiule(kaip,kad kitoms siulo),bet mums ju ir nereikejo.Tik vat paluciu jau pirma diena pritrukom,o nauju neatnese per tas 2paras,nors ir prasem.Seseles naujagimu prieziuros klausimais nieko nepasakojo,bet mes ir neklausem,nes musu tai nedomino  smile.gif .O vaiku gydytoja tragiska  lotuliukas.gif ,vaikstantis anekdotas,jei man butu pirmas vaikas-tai po jos atsakymu i klausimus buciau puolus i depresija  smile.gif
Jei kas domina-klauskit.
As ir nesciuju patologiniam gulejau virs savaites,ten viskas geriau nei po gimdymo.Visas personalas superinis  thumbup.gif

Gimdziau VIP gimdykloje,uz ja moket nereikejo,nes tuo metu buvo uzdarytas Antakalnis,ir visos gimdyklos buvo"lygiavertes".Gimdziau susitarus-tai prieziura nesiskundziau.

atrodo gulėjom vienu metu VGN bigsmile.gif o galiu tik geriausiais žodžiais atsiliepti apie viską...tiek personalą tiek palatas ir t.t. bigsmile.gif na dušo tai nebuvo, bet apsiprausi ir tiek...gi gulima ne mėnesiais smile.gif na daktarė vaikų tai tokia griežta pasirodė, bet nieko-susišnekėjom smile.gif visko ko prašiau gavau ir dar daugiau...o akušeris-tai nerealus...toks geras buvo smile.gif ateidavo gal keturis kartus per dieną ir taip maloniai bendravo 4u.gif tik pavardės nebeprisimenu...bet berods jis ten naujas smile.gif tai va mergaitės, nenusiminkit, situacija kontroliuojama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renatulka @ 2008 12 15, 11:32)
Tokios paslaugos is vis nesiulo  mirksiukas.gif  Mes gulejom septynias dienas po gimdymo, tai jau pagal visas ju nuostatas kudikelis turi buti maudomas penkta diena  ax.gif  o dar buvo vasara..., tai tiesiog privalejo tai padaryti  smile.gif

Aaa, aciu uz paaiskinima 4u.gif. Nes jau galvojau, kad mus nuskriaude lotuliukas.gif

QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 15, 21:43)
Kalio permanganata gal ir siulo tarybines persenusios seseles ar gydytojai. gal dar kaimuose kur. bet jis is esmes yra kenksmingas.
bambute yra dezinfekuojama spiritu. to pakanka.

Zinok, ne visada pakanka spirito. Pas mano mergina bambute neuzgijo, kol nepradejau tept kalio permanganato tirpalu. O spiritu saziningai apie 2 savaites valiau.
Atsakyti
Pasieskokite daugiau info apie kalio permanganata. man gaila vaikuciu, zalojamu sovietiniais metodais.
Atsakyti
QUOTE(laukinė kriaušė @ 2008 12 18, 10:36)
Pasieskokite daugiau info apie kalio permanganata. man gaila vaikuciu, zalojamu sovietiniais metodais.

Na bet ir kategoriška schmoll.gif . Dar ne per seniausia buvo juokiamasi iš liaudiškų gydymo būdų ir propaguojamas gydymas antibiotikais. O dabar bandoma grįžti prie natūralių gydymo metodų. Beje mes visos čia rašančios buvome gydytos tuo kalio permanganatu ir nematau, kad esam sužalotos g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 16, 23:27)
atrodo gulėjom vienu metu VGN bigsmile.gif o galiu tik geriausiais žodžiais atsiliepti apie viską...tiek personalą tiek palatas ir t.t. bigsmile.gif na dušo tai nebuvo, bet apsiprausi ir tiek...gi gulima ne mėnesiais smile.gif na daktarė vaikų tai tokia griežta pasirodė, bet nieko-susišnekėjom smile.gif visko ko prašiau gavau ir dar daugiau...o akušeris-tai nerealus...toks geras buvo smile.gif ateidavo gal keturis kartus per dieną ir taip maloniai bendravo 4u.gif tik pavardės nebeprisimenu...bet berods jis ten naujas smile.gif tai va mergaitės, nenusiminkit, situacija kontroliuojama 4u.gif

Na,akuseres pas mus irgi geros buvo,bet moterys,pas jus matau vyras buvo.

Kas del duso-tai man ir viena diena be jo-blogai smile.gif

O siaip tai mes visko savo turejom-tai tikrai nesiskundziu,kad ir nedave paluciu ar dar konors,1syki paprasem ir tiek,nera-tai nera

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2008 12 18, 18:18)
Na,akuseres pas mus irgi geros buvo,bet moterys,pas jus matau vyras buvo.

Kas del duso-tai man ir viena diena be jo-blogai  smile.gif

O siaip tai mes visko savo turejom-tai tikrai nesiskundziu,kad ir nedave paluciu ar dar konors,1syki paprasem ir tiek,nera-tai nera
4u.gif  4u.gif  4u.gif

Hmz... Tai ir su palutemis striuka?? g.gif Is tikruju tai neplanuoju puse "arsenalo" is namu susitempti ir taip tu daiktu tonos..
Atsakyti
QUOTE(Jura_j @ 2008 12 18, 18:48)
Hmz... Tai ir su palutemis striuka??  g.gif  Is tikruju tai neplanuoju puse "arsenalo" is namu susitempti ir taip tu daiktu tonos..

man palučių tik pirmą naktį prireikė, nes nepaėjau iki tulo (labai skaudėjo)...o kitą dieną į trasą paleidau didžiausius paketus-tai palų nebereikėjo bigsmile.gif vat paketų didžiausių ir vidutinio dydžio prireikė 15 gulėjau 5 dienas 4u.gif bet aišku, dažnokai vaikščiojau į tuliką ir bijodama infekcijų vis prausdavausi blush2.gif oi tas kelias iki tuliko tikra kančia buvo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2008 12 18, 18:52)
man palučių tik pirmą naktį prireikė, nes nepaėjau iki tulo (labai skaudėjo)...o kitą dieną į trasą paleidau didžiausius paketus-tai palų nebereikėjo bigsmile.gif vat paketų didžiausių ir vidutinio dydžio prireikė 15 gulėjau 5 dienas 4u.gif bet aišku, dažnokai vaikščiojau į tuliką ir bijodama infekcijų vis prausdavausi blush2.gif oi tas kelias iki tuliko tikra kančia buvo blink.gif

Cia apie tas kudikiu palas? Kai gimdziau pirmaja, tai ten paluciu toki paka dideli atnesdavo, jei suvartoji - pakeicia nauju. Sau as ju nenaudojau - seseles atnesdavo tu zaliu palu, nors is tikruju tai man ju ir nereikejo.
O kur pagulde? Tam paciam korpuse, kur gimdyklos?
Atsakyti