Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

Nutariau ir aš pasidalinti savo mintimis apie kelionę į Lenkijos kalnus. Gal kam pravers blush2.gif
Šių metų rugpjūčio pradžioje vykome į Krokuvą, Zakopanę ir vietas aplink. Informacijos buvau prisirinkusi užtektinai ir pamatyti turėjome daug ką, tuo labiau, kad planavome praleisti ten apie 8 dienas.
Iš Lietuvos išvykome sekamdienio vakarą (apie 18 val.). Sakyčiau pakankamai gera slaikas - jokių automobilių kamčių nebuvo, kelyje mašinų irgi negausu, viena kita fura pasimaišdavo, bet ir tą gan lengvai pavykdavo aplenkti. Taip niekur neskubėdami penktą ryto atvykome į Krokuvą. Kadangi pagal mūsų planą buvo numatyta aplankyti Krokuvą ir čia pernakvoti, tad teko porą valandų numigti automobilyje (sustojome degalinėje) iki kol prabus visas miestas rolleyes.gif . Šiek tiek pailsėję patraukėme ieškoti nakvynės ir ją radome: apie 6 km nuo Krokuvos centro kempinge Smok (Kamedulska 18, Krokuva; www.smok.krakow.pl). Už keturvietį kambarį sumokėjome 180 zl.
Ką galiu pasakyti apie Krokuvą - miestas tikrai gražus, labai patiko centrinė miesto gatvė ir turgus (jei turi pinigų tai suvenyrai gal ir į tašes netilpti biggrin.gif ), aplankėme Vavelio katedrą, tačiau tikrai nepatariu į centrą važiuoti automobiliu: už stovėjimą visur reikia mokėti, nors ženklo, kad mokama aikštelė ten net su žiburiu nerasi, pasukti į kairę daugumoje vietų negalima, tad tenka daryti didžiulius ratus, kad patektum į visai šalia esančią gatvę. Kadangi važiavome su vaikais (4 ir 7 metų)tai aplankėme ir Krokuvoje esantį Okenariumą, kurį patys lenkai vadina didžiausiu Lenkijoje. Tačiau atvirai pasakius, nieko ten įspūdingo nepamatėme, o kainavo mūsų keturių asmenų šeimai 51 zl.
Sekančią dieną vykome į Veličkų drsukų kasyklas. Įspūdį paliko, ir tikrai verta aplankyti, jei važiuoji į tą pusę ir dar nė karto nesi buvęs. Praleidę puse dienos ten patraukėme link Zakopanės.
Pirmas įspūdis įvažiavus į Zakopanę, taip kaip į mūsų Palangą. Tad pilnai sutinku su kai kuriomis forumietėmis, kad Zakopanė tai lyg mūsų lietuviškoji Palanga - žmonių apstu, pilna kavinių (nors normalių parduotuvių nėra), vakare visur šviesos tik mirguliuoja ir t.t. Tuo požiūriu ji man didelio įspūdžio nepaliko. Tačiau visa laimė, kad susiradome kempingą šiek tiek tolėliau nuo Zakopanės centro (http://www.podkrokwia.pl/), tad nei triukšmo, nei šurmulio nebuvo. Kainos čia tikrai buvo neblogos, už tris paras sumokėjome 165 zl.
Atsikėlę ryte ptraukėme prie Morske Oko ežero. Prie viso to, kas anksčiau forumiečių jau buvo pasakyta galiu pridurti, kad lenkai moka užsidirbti ir daryti verslą iš nieko: mašinos stovėjimas 20 zl, įėjimas po 4,4 zl nuo žmogaus, užkilimas į kalną su arkliais 40 zl nuo žmogaus, nusileidimas dar 30 zl nuo žmogaus doh.gif O tuos 9 km eiti asfaltuotu keliu tikrai nyku. Visa laimė, kad priėję ežerą nutarėme aplink jį apeiti, tai ir vaikai atsigavo _ galėjo ir akmenukus į ežerą pamėtyti, ir pašokinėti per vandenį, nuo akmens ank akmens ir gražių įspūdingų vaizdų prisižiūrėti, ir mes pasijutome, kad ne veltui puse dienos sugaišome iki čia ateidami thumbup.gif . Vakare aišku jautėmės nusivarę nuo kojų, bet vakarienė sėdint prie laužo atgaivino ir sielą ir kūną 4u.gif .
Kita diena - Kasprovy Wierch viršukalnė. Nuo mūsų kempingo iki vietos nuo kur kelia į kalną buvo 2 km, tad ėjome iki ten pėstute. Tris su puse valandos prastovėjome eilėje prie bilietų doh.gif , bet tikrai vertėjo (bilietai pirmyn-atgal mums keturiems kainavo 116 zl). Kalnų vaizdais buvo sužavėti visi thumbup.gif . Vaikams tai buvo kažkas nuostabaus, kad per tą viršukalnę eina Lenkijos-Slovakijos siena, ir viena koja galima stovėti vienoj valstybėj, o kita kitoj (stovi stulpeliai, ant kurių vienos pusės užrašyta S (Slovakia), o kitoj P (Poland)).
Kadangi norėjome vaikams parodyti atvirus funikulierius, nusprendėme kitos dienos rytą vykti į Gubalowka. Tačiau pamatę vėl nemažą eilę prie bilietų, ir tai, kad į viršų kelia ne funikulierius, o traukinukas bėgiais, nusivylėm ir nusprendėm nekilti. Vietoj to pasivaikščiojoje po turgų, kuris buvo visai šalia ir nusipirkome lauktuvių. Apsipirkę patraukėme link Andrychow (apie 100 km nuo Zakopanės), kuriame pagal planą turėjome aplankyti vieną iš daugelio Lenkijos Dinozaurų parką - Dinolandia (http://dinolandia.eu/). Kadangi ten atvykome apie 6 val. vakaro, tai žmonių jame buvo pakankamai mažai, tad mūsų vaikams buvo laisvė daryti ką nori rolleyes.gif Kadangi nieko panašaus nebuvome matę, tai mus šis parkas nuo pat pirmos minutės sužavėjo. O vaikai tai net nežinojo į kurią puse čia pirmiau bėgti, ir ką pirmiau pažaisti (minigolfas, "tarzankės", žaidimų aikštelės, batutai ir t.t.). Atsidūkę ir skaniai šiame parke pavakarienevę, ptarukėme ieškoti nakvynės. Nemažai laiko pasiblaškius beieškant, šiaip ne taip nakvynę radome - kaimo turizmo sodybą, labai gražioje vietoje vidury kalnų, kambariai su dušu ir wc, tvarkingi, vaikams buvo atrakcija arkliukas, su kuriuo vakarais galima pajodinėti, galima buvo kepti šašlykus ar kažką panašaus, rytais sodybos šeimininė daro pusryčius (jums pageidaujant) ir t.t. Nuoroda: http://www.ubogusi.a...how.pl/ubogusi/ . Parai keturvietis kambarys kainavo 105 zl.
Kitą rytą patraukėme į šalia dinozaurų parko Dinolandia esantį Miniatiūrų parkas www.parkminiatur.com (kurį atradome tik tuomet kai atvykome į Dinolandia). Kadangi buvo šeštadienis, tai žmonių daugėjo jame su kiekviena minute, tačiau tai netrukdė, o parkas sužavėjo mus nuo pirmos minutės, kai tik į jį įėjome. tai parkas kuriame pilna minitiūrinių žinomų pasalio pastatų ir vietų (pvz., Eifelio bokštas, Pizos bokštas, Didžioji Kinijos siena, Velykų sala, Venecijos, Vatikanas ir t.t.). Jautėmės taip, tarytum per valandą laiko apkeliautume žymiausias pasaulio vietas thumbup.gif. Papildomų atrakcijų pilna - atrakcionai (mažiems vaikams dauguma atrakcionų nemokai), 5D kino salė, labirintai, piratų šou, kavinės ir t.t. Bilietas suaugusiam kainavo 19 zl, vaikams 15 zl, tačiau į jo kainą įeina tai, kad gali išbandyti 2 iš trijų siūlomų atrakcionų. Taip besilinksmindami net nepastebėjome, kaip ir dar viena diena praėjo biggrin.gif
Sekančią dieną taip pat praleidome linksmai - vietinių lenkų paklausę, vykome į dar vieną už 15 km esantį Dinozaurų parką Dinozatorland (www.dinozatorland.pl/). Šis parkas išskirtinis tuo, kad jame dinozaurai juda ir leidžia visokius garsus, ir t.t. Atrodė gana įspūdingai bigsmile.gif . Čia vaikų tai pogi nenuskriaudė - visokių žaidimų aikštelių, karusėlių, žaidimų automatų, kavinių, atrakcionų ant vandens ir t.t.
Taip praleidę dar vieną dieną, vakare patraukėme link Lietuvos. Tarpinis sustojimas buvo Plock miestas, netoli Varšuvos (apie 100 km atstumu), kuriame buvome numatę aplankyti (taipogi rekomenduojant vietiniams lenkams) Zoologijos sodą (www.zoo.plock.pl). Tiesa pasakius tikrai nenuvylė (pakankamai daug ir įvairių gyvūnų, labai įdomiai ir gražiai apgyvendinti ir t.t.). O ir kaina džiugino: 6 zl suaugusiam ir 4 zl vaikui. Kol viską apvaikščiojome ir apžiūrėjome tai nepastebėjome kaip ir trys valandos praėjo smile.gif. Tad apie pietus patraukėme link namų.

Įspūdžių po kelionės tiek mums, tiek vaikams tikrai užteko. Labai nepervargom, ir vaikų nuo kojų nenuvarėm thumbup.gif , tad visi likom savo atostogomis patenkinti. o šita mano rašliava gal kam padės planuojant savas atostogas Lenkijos kalnuose ax.gif
Aišku kelionėje piniginė patuštėjo biggrin.gif . Per 8 dienas iš viso nuvažiavome apie 2300 km, ir išleidome apie 2500 lt.
Ir dar vienas pastebėjimas - Lenkijoje daugumoje vietų vaikams iki 4 metų viskas nemokamai. Kadangi dokumentų neprašo, tad nors ir mūsų dukrai prieš mėnesį buvo suėję keturi, bet visur sakėme, kad jai tik trys blush2.gif Be to, jei lankysitės Dinozaurų parkuose ar Miniatiūrų parke, pasiimkit ko nors vaikams gerti, nes jie taip užsilaksto ir sušyla (bent jau mūsiškiai biggrin.gif ), kad kas dvidešimt minučių prašo gerti, o šiuose parkuose visokie gėrimai pakankamai brangūs (pvz., 7 zl už Pepsi buteliuką).
Atsakyti
QUOTE(Luna** @ 2010 08 26, 13:45)
Nutariau ir aš pasidalinti savo mintimis apie kelionę į Lenkijos kalnus. Gal kam pravers  blush2.gif 
   

Oi, pasirodo, kiek mes dar nematem blush2.gif
Siaip tai dziaugiuosi, kad Lenkijoje yra irgi vietu, vertu pamatyti ir aplankyti drinks_cheers.gif
O del Gobulevkos, tai mums isaiskino, kad pradzioj pakelia traukinuku, o paskui jau sodina virsuj i atvirus funikulierius, tad kita karta drasiai stovekit eilej. Man tai ir uzdaro vagonelio pakako, blogavau paskui puse dienos, net gerimas su laipsniais nepadejo blush2.gif
Atsakyti
Keli praktiniai pastebėjimai gryžus iš Lenkijos, mūsų maršrutas buvo 7 dienų Aušvicas-Zakopanė-Veličkos-Krokuva:
1. Labai brangūs kempingai lyginant su Lenkijos pajūriu, Zakopanėje sumokėjome 89 zlotus/4 asmenims/ 1 para, o Krokuvoje net 119!
2. Krokuvoje problemos su atsiskaitymu kortele: kempinge (nors jis 3 žvaigždučių priima tik grynus), vaistinėje už 5,99 zlotų pirkinį norėjo nuskaičiuoti papildomai 20 zlotų už aptarnavimą kortele, parduotuvėje centre už tą pačią paslaugą 10 zlotų, populiariame prekybos centre "Biedronka" Krokuvoje priima tik grynus, Vevelyje bilietus už katedros apžiūrėjimą irgi priėmė tik grynais. Visur kitur buvo normaliai tik Krokuvoje akmens amžius biggrin.gif
3. Nusivyliau Veličkų druskų kasyklomis, tikėjausi daugiau, nors vaikščiojome su gidu, nesudomino, dėl skonio nesiginčijama, mano skoniu tai juodi urvai su kambariais, ežeras dirbtinai padarytas, pripiltas vandens, užleido šopeno muziką, įjungė prožektorius, skaitosi turėjome aikčioti iš džiaugsmo, visi keturi nusivylėme. Be to, "nulupo" nerealiai daug, už įėjimą 65 zlotai/žmogui, už fotografavimą papildomai 10 zlotų (nežinau ką ten reikia fotografuoti), parkingas 15 zlotų. Skonio reikalas, nenoriu numušti ūpo, kitiems gražu, bet aš daugiau nevažiuočiau.
4.Kalnuose geriau lipti patiems. Į Kasprowy kalną laukėme 3 val. eilėje, užkėlė, leidomės pėsčiomis, pasirinkome žalią trasą, man ji pasirodė sunki lyginant su kitų kalnų raudonomis trasomis, nusileidimas trunka apie 3 val. skaudėjo kojas, tačiau prisiminimai nuostabūs ne tiek viršūnėje, kiek nusileidimo metu: pamatėme kalnų pušeles, paragavome mėlynių, laukinių aviečių, pamatėme burundukų, kalnų upelį, mišką. Tie, kas užsisako pakilimą ir nusileidimą nepamato tikro kalnų grožio smile.gif
5. Į Morskoje oko geriau važiuoti mikriuku (kaina 8-10 zlotų/asmeniui, priklausomai kur įlipi). Privažiavus stovėjimo aikštelę susidaro spūstys, negaliu pasakyti, kas ten buvo, bet mašinų eilė labai ilga, o važiuojant mikriuku visas mašinas aplenkėme, sutaupėme laiko smile.gif. Būtinai apeikite mažą ežeriuką virš Morskoje oko ir pakilkite į kalvą, kad matytumėte abu ežerus iš viršaus, vaizdas nerealus thumbup.gif Vertas patangų thumbup.gif
6. Aplankykite Aušvico koncentracijos stovyklą (Birkenau), Aušvice yra 3 stovyklos, aplankėme Aušvicą 1 (įrengta buvusiose kareivinėse, didelio įspūdžio nepaliko) ir Birkenau (ten įspūdis didesnis). Kas buvo Štuthofe ir patiko, manau tam patiks ir Aušvice smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aulina: 30 rugpjūčio 2010 - 12:20
QUOTE(aulina @ 2010 08 30, 14:15)
Keli praktiniai pastebėjimai gryžus iš Lenkijos, mūsų maršrutas buvo 7 dienų Aušvicas-Zakopanė-Veličkos-Krokuva:
1. Labai brangūs kempingai lyginant su Lenkijos pajūriu, Zakopanėje sumokėjome 89 zlotus/4 asmenims/ 1 para, o Krokuvoje net 119!
2. Krokuvoje problemos su atsiskaitymu kortele: kempinge (nors jis 3 žvaigždučių priima tik grynus), vaistinėje už 5,99 zlotų pirkinį norėjo nuskaičiuoti papildomai 20 zlotų už aptarnavimą kortele, parduotuvėje centre už tą pačią paslaugą 10 zlotų, populiariame prekybos centre "Biedronka" Krokuvoje priima tik grynus, Vevelyje bilietus už katedros apžiūrėjimą irgi priėmė tik grynais. Visur kitur buvo normaliai tik Krokuvoje akmens amžius  biggrin.gif
3. Nusivyliau Veličkų druskų kasyklomis, tikėjausi daugiau, nors vaikščiojome su gidu, nesudomino, dėl skonio nesiginčijama, mano skoniu tai juodi urvai su kambariais, ežeras dirbtinai padarytas, pripiltas vandens, užleido šopeno muziką, įjungė prožektorius, skaitosi turėjome aikčioti iš džiaugsmo, visi keturi nusivylėme. Be to, "nulupo" nerealiai daug, už įėjimą 65 zlotai/žmogui, už fotografavimą papildomai 10 zlotų (nežinau ką ten reikia fotografuoti), parkingas 15 zlotų. Skonio reikalas, nenoriu numušti ūpo, kitiems gražu, bet aš daugiau nevažiuočiau.
4.Kalnuose geriau lipti patiems. Į Kasprowy kalną laukėme 3 val. eilėje, užkėlė, leidomės pėsčiomis, pasirinkome žalią trasą, man ji pasirodė sunki lyginant su kitų kalnų raudonomis trasomis, nusileidimas trunka apie 3 val. skaudėjo kojas, tačiau prisiminimai nuostabūs ne tiek viršūnėje, kiek nusileidimo metu: pamatėme kalnų pušeles, paragavome mėlynių, laukinių aviečių, pamatėme burundukų, kalnų upelį, mišką. Tie, kas užsisako pakilimą ir nusileidimą nepamato tikro kalnų grožio smile.gif
5. Į Morskoje oko geriau važiuoti mikriuku (kaina 8-10 zlotų/asmeniui, priklausomai kur įlipi). Privažiavus stovėjimo aikštelę susidaro spūstys, negaliu pasakyti, kas ten buvo, bet mašinų eilė labai ilga, o važiuojant mikriuku visas mašinas aplenkėme, sutaupėme laiko smile.gif. Būtinai apeikite mažą ežeriuką virš Morskoje oko ir pakilkite į kalvą, kad matytumėte abu ežerus iš viršaus, vaizdas nerealus  thumbup.gif Vertas patangų  thumbup.gif
6. Aplankykite Aušvico koncentracijos stovyklą (Birkenau), Aušvice yra 3 stovyklos, aplankėme Aušvicą 1 (įrengta buvusiose kareivinėse, didelio įspūdžio nepaliko) ir Birkenau (ten įspūdis didesnis). Kas buvo Štuthofe ir patiko, manau tam patiks ir Aušvice  smile.gif


Tai reikia suprasti, kad kelionė nelabai smile.gif
Atsakyti
na va kiek parasyta kelioniu, o mes gryze jau kelios savaites bet suneliui roto virusas tad neturiu kada pasakojimo aprasyti ir nuotraukeliu ikleti, tad padarysiu tai butinai tik truputi veliau, mes vaziavome isdirbtu marsrutu, kur ir daugelis keliavo, o galutinis taskas buvo Wladislawowo, aisku daug aplanke...bet deja atsiprasau nes neturiu laiko, tad atradus minute butinai brukstelsiu is esmes super kelione bet turesiu dau pastebejimu, juolab paciai teke ilga laika dirbrti turizmo srityje, is esmes daug patarimu gavau is SM bet ir paklaidu buve...kelione truko 7 dienas, ileidom 3-se 1500 Lt., tik reziumavo kelione Audra, kurios metu glaudemes pas ukininka, o beje dar navigacija Surskio vedama jau taip nuvede doh.gif lotuliukas.gif kad net teko ukininku sventes uzbaigtuvese pabuvot blink.gif
Atsakyti
QUOTE(GOLD whiteris @ 2010 08 31, 15:43)
Tai reikia suprasti, kad kelionė nelabai smile.gif


buvo ir pliusų ir minusų, kaip ir kiekvienoje kelionėje, žinoma pliusų daugiau, tik visų nevardinau, stengiausi parašyti daugiau minusų, kad atkreiptumėte dėmesį ir Jūsų kelionės būtų kuo kokybiškesnės thumbup.gif Zakopanę ir jos kalnus aplankyti tikrai verta!
Atsakyti
Nera prastu kelioniu, yra prasti(ar be nuotaikos) keliautojai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2010 08 31, 18:02)
buvo ir pliusų ir minusų, kaip ir kiekvienoje kelionėje, žinoma pliusų daugiau, tik visų nevardinau, stengiausi parašyti daugiau minusų, kad atkreiptumėte dėmesį ir Jūsų kelionės būtų kuo kokybiškesnės  thumbup.gif Zakopanę ir jos kalnus aplankyti tikrai verta!

laiku aplankete, per zinias rode, kad Zakopane sniegu uzverte biggrin.gif o as dar vyra kalbinau trumpam i Slovakija palekti ant dienu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2010 09 01, 21:34)
laiku aplankete, per zinias rode, kad Zakopane sniegu uzverte  biggrin.gif  o as dar vyra kalbinau trumpam i Slovakija palekti ant dienu  doh.gif


neįtikėtina, ką tik toje vietoje buvome, matėme vasarą bigsmile.gif Savotiškai gražu smile.gif
sniegas Zakopanėje
Atsakyti
ruosemes i lenkija. Gal kas gali rekomenduoti ne itin brangu viesbutu/hoteli/kempinga krokuvoje ar salia? 4u.gif

buciau labai dekinga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 10 03, 08:24)
ruosemes i lenkija. Gal kas gali rekomenduoti ne itin brangu viesbutu/hoteli/kempinga krokuvoje ar salia?  4u.gif

buciau labai dekinga  ax.gif

O kas yra nebrangu? blush2.gif Mes radom Velickose(15km nuo Krokuvos) puiku moteli(jam priklauso ir kempingas) su visais patogumais. Mums 4 kainavo 200 zlotu(180lt). Nauji kambariai, puikus wc ir dusai viduje, patalyne bei ranksluosciai.
Bet siaip vaziavome ir klausinejome visuose moteliuose, ar jie turi vietu ir kiek kainuoja blush2.gif Viename uz nakti pasiprase beveik 500lt blink.gif Tai tokie ubagai pasijutom, kad lekem tik lauk, sakiau, jog uz tokia suma geriau as masinoj pamiegosiu biggrin.gif
Arba cia galite pasiziureti su GPS net koordinatem kempingu
http://www.eurocampi...nd-voivodeship/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 03 spalio 2010 - 16:46
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 10 03, 17:43)
Arba cia galite pasiziureti su GPS net koordinatem kempingu
http://www.eurocampi...nd-voivodeship/


o kempingai tik su tomis masinomis ar ir kambariuku turi blush2.gif

vaziuosime lapkricio men. tai masinoj sunkoka butu.

P.s. gal to velisckose motelio pavadinima atsimenate - internete paziureciau ... baisoka "ant ura" vaziuoti. cool.gif
Atsakyti