Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(kampulia @ 2010 08 18, 17:04)
Čia jau tikriausiai kaip kam pasiseka, man bevažiuojant kelis kartus širdis vos neiššoko,
nes iš staigaus posūkio priešpriešinio eismo juosta išlėkdavo lenkų mašina (tipo taip nupjaudama kampą), nors mes patys labai ramiai važiavom... MB juokėsi paskiau, kad čia šumacherių kraštas. Tai dėl to įspūdžiai man ne patys geriausi buvo. Dar priklauso turbūt kokiais keliais GPS nuveda.

as tuo keliu pati i Gdanska paryciais vairavau (jei kalbate apie ta kur pro Mikolajkas), kai i oro uosta pernai lekem. na taip, siauras tikrai, aplink medziu aleja, ir masinu buvo, tai jie matyt is ipratimo lekia ir nulekia, o as jau pristabdydavau. Na bet nieko baisaus, tik vat nervino, kad pirma karta vaziavome, bijojau, kad koki remontuojama gabala kelio uztiksim ir strigsim, o lektuvas nelauks, o palekti greiciau nelabai ir gaunasi. O kai siemet varem ir laikas jau nespaude, tai net kelias man visai normalus susirode biggrin.gif Gal jautresne keleive esate ax.gif mirksiukas.gif
O siaip tai pagalvojau, kad mus tikriausiai Juodkalnijos vietiniai shumacheriai serpantinuose gerai patreniravo, tai lenkai labai ramuciai pries juos atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 18 rugpjūčio 2010 - 15:46
QUOTE(kampulia @ 2010 08 18, 16:04)
MB juokėsi paskiau, kad čia šumacherių kraštas.


PL turi du herojus:

1. rally'je Michał Kościuszko

2. formulėje F-1 - Robert Kubica.

Mes su MB tuos, kurie su mažalitrėm mašinytėm laksto vadinam Kosciuškom, o tuos, kurie su galingesnėm mašinom - Kubiko (čia tą lenkų formulės1 pilotą taip pavadino vokiečių komentatoriai biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2010 08 18, 14:24)
  daug pamatet  wub.gif  mes nemazai km nuvaziavom, o doro nieko neapziurejom  verysad.gif  na nieko, bus dar tu kelioniu  wub.gif

Oi daug thumbup.gif
Buvau pasiruošusi info, atsispausdinau istorijos faktus, tai šeimyna buvo priversta išklausyti šiokį tokį kursą. Bandė bumbėti, tai paklausiau ar nori, kad dainuočiau, kaip pernai , ar geriau skaityt, tai nubalsavo vieningai už skaitymą.
Tai net mano 6-metis žino Koperniką biggrin.gif , verčiau vyrui laiškus, prisiminimus iš Štuthofo, apsiblioviau ne kartą ..., matėm Torunėj be galo gražių dalykų- žvejų ir miestelėnų laikrodžius, be galo gražius pastatus wub.gif , paminkliuką šuniuko Filusio su profesoriaus Filutkos skrybėle ir skėčiu wub.gif , Malborko pily vis prisigretindavom prie lenkų ekskursijų ir nuklausydavom gerų istorijų, na prieš aplankant pily buvo išklausyta paskaita apie kryžiuočius, Žalgirio mūšį ir pan....
Atsakyti
O, kaip matau diskusija apie kelius įvyko. biggrin.gif Pastebėjau, kad keliai, atseit blogi tiem, kurie nori autostradomis keliauti. Prieš porą dienų žiūrėjau mūsų kelionę po Lenkiją ir kaip tik gabaliukas filmuotas bevažiuojat- danga- ideali. Tai ką tada kalbėti apie siaurus kalnų kelius ir pan. Ypač kai palyginu, kai per Lenkiją važiuodavom prieš metų 15 - tada tikrai buvo ne kas. Po lietaus tiesiog bevairuojant jausdavai kaip vienas ratas slysta furų išmintose vėžėse. Kas dabar važiuovo, turbūt matėt kaip ten tiesiamos autostrados, tiesiog malonu žiūrėt.
Atsakyti
Tęsiant temą apie Lenkijos kelius, tai man irgi blogiausia, kas ten yra, tai tos stiprios provėžos. Bet jų vis mažiau ir mažiau, o vingiuotuose vietiniuose keliuose beveik nerasi. Visgi "trasose" dar nemažai kur pasitaiko, bet jei planuoji ne turistauti, o kirsti Lenkiją tranzitu, verčiau "trasas" rinktis - laiko gerokai susitaupo. Tačiau vietiniams pasivažinėjimams smulkieji lenkų keliukai thumbup.gif , Lietuvoje jie gerokai prastesni, pusė net neasfaltuoti.

Ir šviežiausia informacija (grįžome prieš nepilną savaitę) tiems, kurie dar planuoja lėkti per Lenkiją Slovakijos kryptimi. Suvalkų - Lomžos - Varšuvos (tiesa, į patį miestą nelindome, apvažiavome 50 keliu) - Radomo - Kielcų - Krokuvos - Nowy Targ - Javorinos trasoje stambesnių remonto darbų nėra. Remontuojamas tik įvažiavimas (tiksliau kažkokia jo sankryža) į Krokuvą 7 keliu ir išvažiavimas Zakopanės link. Na, gal dar koks nedidelis tiltukas, bet to net nepamenu, nes kamštyje stovėti neteko. O Suvalkų - Bialystoko - Liublino - Rzeszow - Svidnik trasoje remontuojamas išvažiavimas iš Bialystoko į Suvalkus (irgi kažkokia sankryža), bet mes ten važiavome paryčiais, tai be jokių stabtelėjimų, taip pat ruožas nuo Slovakijos sienos iki Rzeszowo - ten šviesoforų jau sočiai, tik tiek, kad eismas ne itin intensyvus. Už Rzeszowo (link Liublino) teko pastabčioti "išleidžiant mašinas iš statybviečių" (tam lenkai irgi specialius ženklus, lyg ir šviesoforus dar turi), kaip tik darbo dienos pabaiga buvo. O kitur lėkėm su vėjeliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 19 rugpjūčio 2010 - 08:41
O man Lenkijos keliai labai patiko, nepalyginsi su Latvijos doh.gif Kas ten per lopų paradas, tai geriau nereikia. Lenkijoj kas nepatinka, tai begaliniai šviesoforai ant kiekvienos sankryžos ir radaras prie radaro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2010 08 19, 12:16)
Na, mes visada su vaikais keliaujame  mirksiukas.gif


O mes taip sakant jauni teveliai, pirma kelione i uzsieni su vieneriu metu pypliuku. 4u.gif Tai manau jaudulio siek tiek daugiau ir ne tik del kelio.
Vel pasikartosiu, labai subjektyvus dalykas- manau net klausimas ne tiek del to ar kelias geras ar ne, o patiko- nepatiko ir ne vien del kelio bukles. Gali turet itakos ir oro salygos, kliutys kelyje, sutikti sumacheriai ar kosciuszkos... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir siaip, vieni megsta ramiai vazinet, kitiem patinka amerikietiski kalneliai, tai po to ir gaunasi- vieniem gerai, kitiem nelabai.
Atsakyti
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:03)
Linciaika, Cobre  bigsmile.gif  nu kaip fainai jus ten, net pavydu, dabar lauksim foto  wub.gif  bigsmile.gif

Tiesa Linciaika, o nepaskaiciavot kiek jums isejo financu savatgaliui pasibut ir pavazinet po Lenkus? blush2.gif


Skaičiavau, man išėjo 310lt. Nedaug, nes su maistu nelabai draugauju, tai parduotuvėj maistą pirkom.
Papildyta:
QUOTE(Skambanti tyla @ 2010 08 18, 11:27)
Keliai žinoma siauri, vingiuoti, bet smagūs, neužmigsi prie vairo. Vairuotojų kultūra kitokia nei mūsų  blush2.gif , kai tik priartėji prie mašinos, vairuotojas kiek įmanoma pasitraukia, leidžia lenkti, ir priešais atvažiuojančios pasitraukia į kelkraštį.
Važiavom mokamu keliu, nu tai brangu labai  doh.gif , bet mūsų GPS taip mus nuvedė. O atgal tai per Kaliningradą norėjo prasukt, bet susipratom tik pusiaukelėj, tai sugaišom laiko.
Važiavom standartiškai- Vilko guolis, Š.Lipka, Olsztynas, Torunė, Gdynia, Gdanskas, Malborkas, Štuthofas.


Diena kai važiavom į priekį ir buvo šviesu tai man patiko tais keliais važiuot, tačiau naktį kai audra, tai nekas, nes jau per tokius kelius nuvedė doh.gif, kad net vietinių nelabai sustikom. O GPS ir namo kelią nurodė per Kaliningradą, tai gerai, kad dar žemėlapį varčiau tai tik 20km nusukom. Mokamam kely sumokėjom 4.80zl, tai manau nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linciaika: 19 rugpjūčio 2010 - 14:44
Važiuojant per Lenkiją rekomenduočiua pažiūrėt www.targeo.pl, rodo kelių remontus, kamščius realiu laiku ir t.t.
Atsakyti
Sveikos gyvos, pries gera valanda parvaziavau i namus, tai lekte prilekiau prie sios temos, kad suteikti informacijos keliaujancioms i Lenkija.
Taigi, suplanuota musu kelione, is tiesu, buvo i Italija, o bet taciau...atsirado nenumatytu trukdziu, ir pamatem, kad atostogu liko tik gera savaite, o niekur neisvykom.
Praeita ketvirtadieni prisedau prie sios temos ir ja saziningai perskaiciau, vyrui sakau, jei juros siltos Italijoj pamatyti negalim, tai lekiam i Lenkijos pietus, i kalnus, i Tatrus. Kaip tarem, taip padarem-ir nesigailiu wub.gif
Ketvirtadienis. Perskaiciau informacija ir susideliojau marsruta. Per 3 valandas sukroviau manta, pasikeitem pinigus, uzrakinom namus ir islekem Kaunan, kur turejom palikti mazaji vaika anytai.
Penktadienis.Vyras dar su reikalais darban isleke, o mes su dickiais bernais i Maxima produktu kelionei(uzpilamu makaronu, tirpiu bulviu kosiu, sausainiu, riesutu, cocacolu blush2.gif bei...cia bus reklama-bandeliu su lasinukais wub.gif Is tiesu, jos mus gelbejo lipant kalnus, nes buvo lengvos, socios, sviezios ir nereikejo bijoti nusinuodyti, kaip nuo ne saldytuve laikomu desru).
10 ryto patraukem Lenkijos pusen. Ir cia prisidedu bekeikiancius Lenkijos kelius doh.gif Kol mes keliaudavom per Lenkija tranzitu ir savaitgaliais, nemaciau nei baisiai sulopytu keliu, nei veziu, panasiu i arima, pirmoj juostoj, nei prasto zenklinimo. Lekdavom pralekdavom ir viskas. O dabar pataikem i penktadieni-gal pacia baisiausia diena per savaite, kai visi lenkai vaziuoja ne tik is darbo, bet dar ir i sodybas/kaimus/kurortinius miestus. Kiekvienam kaimely atsededavom kamsciuose saziningai po pusvalandi, Varsuvoj-pusantros valandos(cia buvo visu 6 metu kelioniu kamstyje stovejimo rekordas), tad dairytis po isdraskyta kelia turejau laiko.
Krokuva pasiekem tik 21.30. Tamsu. Vel kamstis. Nes taisomi keliai ir uzverta viena juosta. Bandom vienur klaustis "nocliego", kitur, deja, vietu nera-kazkoks festivalis Krokuvoj. Nuvaziavom i ***viesbuti. Ten vietu yra, bet kaina...500lt blink.gif Sakau, uz tokia suma as geriau masinoj tada permiegosiu, neisdidi esu. Beieskodami patraukem link Velicku, sakau, jei masinoj miegoti, tai bent pirma busiu kita diena i drusku kasyklas. Bevaziuodami radom nuoroda "motelis/kempingas", tad patraukem ten. Ir ka-uz 200zl(180lt) gavom keturvieti tikrai superini kambari su wc, dusu ir vaizdu i...baseina. Issimiegojom tikrai puikiai, nes privarge buvom. drinks_cheers.gif
Sestadienis. Is ankstyvo ryto jau mes buvom Velicku drusku kasyklose. 8.30 “per fuksa” iejom be eiles su lenku grupe, viena laime, kad vyras mano poliglotas ir lenkiskai tarskia taip pat, kaip lietuviskai.
Ka as, baile ir klaustrofobike galiu pasakyti? unsure.gif Kai leidausi mediniais laiptais i sachta peskomis, pasidare taip bloga, kad per viduri norejau apsisukti ir grizti atgal. Ale vyras neleido. Nusileidom, prisijungem prie lenku turistu grupes. Nepasakosiu visko, nes bus neidomu. Bet tokiom klaustrofobikem, kaip as, drusku kasykla buvo ne tik idomi ekskursija, bet pirmos baimes iveikimas. thumbup.gif
Is rusiu grizom apie 11 valanda, tad nusprendem nulekti I Krokuva, i Vaveli. Nuvaziavom, aplankem, i vidu nejom. Man kilo klausimas:kas tie isgirtieji Vavelio sodai? Ar as ju nemaciau, ar jie vadinami apaugusios gyvatvoremis sienos?
Pavaiksciojom po senamiesti, pavalgem. Tradiciskai: kotletka(karbonadas), fritki(bulviu fri), saladka(salotos). Palikom 100lt.
Laiko turejom, nuvarem i Krokuvos akva parka. Su Vilniaus Vichy lygintis negali, nors sumokejom uz 4 170lt. Sakyciau-Impulsas. Daugiau I akva parka nepretenduoja. Pirtys mokamos papildomai. Vanduo man per saltas. Bet vaikai buvo patenkinti-ir tas gerai.
Pavakare. Vaziuojam I Zakopane. Nuo Krokuvos ji per 110km. Pasiekiam ja per 1,5 valandos, kelias geras, kamsciu nera. Prasideda Poronin mieste nakvynes paieskos. Pagal vienos forumietes duota adresa namo nerandam nei mes, nei GPS. Pradedam klausti tai vienu, tai kitu-ar turi “nocliego”, “pokojie”. Randam tik Bialyj Dunajece pas viena bobule salutinej gatvelej 4vieti kambari uz 120zl. Imam, nes temsta, patys pavarge. Gaunam mediniame name, primenanciame baraka kambari, veliau bobule pasigaili ir duoda du kambarius po dvi vietas, dickius bernus ikurdinam atskirai, kaina nesikeicia. Virtuves nera. Rozete viena, lovos medines, ciuziniai siaudiniai, wc ir dusas tarybiniai tokie, bet tvarkingi ir pirmame aukste. Bet kai pavarges-tinka ir tai. drinks_cheers.gif
Sekmadienis. Taigi prisiskaiciau, kaip Supermamos kopia I kalna ziureti ezero Morskie oko, ir man prireike, kad ispudziu butu pilna. Prikeliau is ankstyvo ryto visus, isgerem kavos ir i trasa. Prisiminiau, kad jei is ankstyvo ryto spesim-tai turesim, kur parkuoti masina. Ir tikrai, nuvaziavom 9 ryto musu laiku, o ten jau eile uzsigarbiniavusi, bet mes spejom i parkingo aikstele. Parkingas 20zl, iejimas uz 4 apie 15zl, susidejom bandeles su lasinukais(apie kg), mineralinio vandens ir pirmyn. Pirmi du km ejom su sypsena. Kiti du-bernai susipyko, dar kiti du-pradejo mus kaltinti, kam i tokia “durna kelione” juos pasiemem, paskui uzsiciaupe ir tik snopavo. Kazkas klause, ar yra kokiu suoliuku. Atsakau-ne, nera. Pavarge zmones sedo ant rieduliu ar tiesiog kelio ribu zymejimo, ilsejosi, uzkandziavo, gere vandeni. WC bio kas trys km. Kai pasieksit kriokli, zinokit, kad iveiket tik puse kelio. Visas kelias pritaikytas turisams-asfaltuotas, tad sunkus kedai, turistiniai kalnu(jei nesiruosiat i sona sukti) batai visai nereikalingi. Pavydejom tiems turistams, kurie ejo su paprastais sandalais ar isispiriamomis sliopkemis. Musu kedai nugrauze kojas, grizom su puslemis, nors siaip kedai tikrai patogus iki to laiko buvo.
Pats ezeras Morskie Oko nieko tikrai ispudingo nebuvo, bet mes su vaikais ir supratom, kad zmonems cia tycia padaryta tokia atrakcija keliauti peskomis 9km i viena puse, 2km atgal tam, kad eidami iveiktu save ir pamatytu grozi, supanti aplink. wub.gif Ir tikrai: matem atsiveriancius kalnus, krioklius, elnius, nebijancius zmoniu.
Virsuje yra kavine. Ledai-3zl, wc-2zl. Va kaip bizni reikia daryti, mums toli iki to. Grizom arkliais ir vezimu. Vaikai pakele maista, parode pusles ant kojas ir mes, nusidereje uz 60zl(prase 80zl) nusileidom 7km arkliais.
Jautemes nusikale, pikti, norejosi tik atsigulti. Griztant namo, uz Poronin miestelio radom Terminius baseinus. Va cia buvo atgaiva. REKOMENDUOJAM. Mineralizuotas vanduo, silumos 36, po atviru dangumi, su atrakcionais ir nusileidimo takais. 2,5 valandos mums keturiems kainavo 130zl, bet atsigavom, visi raumenys nustojo skaudeti, o vaikams grizo gyvenimo dziaugsmas.
Pirmadienis. Sia diena skyrem Dinozauru parkui, esanciam Ostravos mieste, Cekijoj. Nuo musu nakvynes vietos- 200km. Si syki vaziavom Slovakijos miesteliais, serpantinais, keliukais, pamatem daug nuostabiu vaizdu. Parko radimas buvo problematiskas. Reklamos mazai. Klausinejom zmoniu. Parode. Nuos-ta-bu. bigsmile.gif Kaina keturiems 340kr, autobusiuko safaris(REKOMENDUOJU) 120kr, bet praveze per tokias vietas, kur tyranozaurus Rex kaip filme “Juros periodo parkas” issiverzia i laisve ir puola turistus. Tai va, mes tapom tokio(kad ir netikro)dinozauro aukos: tyranozauras tik kompiuterizuotas, kad judino rankas, uodega, kiso savo galva ir dantis i traukinuka, riaumojo. Fantastika. thumbup.gif Ir siaip visi dinozaurai tam parke ir riaumojo, ir judejo, nebuvo vien iskamsu.
Grizom per Bielsko-Bialo ir…papuolem i kelio darbus. Ir vienur sukam, ir kitur-vis “objazd”. Vienam mieste praleidom visa valanda ir tik kamstyje. Griztant pakliuvom i kamsti prie Novyj Torg-ten remontuoja tilta, tad tris km judejom valanda.
Kompensavo mums vel terminiai vandenys, esantys uz Bialo Dunajecko. Jame kaina uz keturis-100zl(90lt-2val)
Antradienis. Sia diena skyremi iveikti kitai mano baimei-kilti i kalno virsukalne…keltuvu. Vel stengemes anksti nuvaziuoti i Kuznece, palikom auto parkinge, ilipom i autobusiuka ir nuvaziavom prie keltuvu stoties. Ten atlaukem koki pusvalandi. Mamamija, kad buciau zinojus, kur kilsiu-kojos mano nebutu ten buve. Bilietai kainavo 150lt(keturiems) aukstyn-zemyn. Laukem pusvalandi eilej, ir tai nuo 9 ryto musu laiku. Veliau matem, kad zmones laukia po kelias valandas(kai nusileidom), tad dziaugemes, kad anksti ryte iskirmijom. Ilipom i toki vagoneli ant usu. Pradejo tais usais kilti i virus, egles po kojom man liko, emiau zaliuoti… Gerai, kad turini buvau palikus apacioj wc…Fu, jau stotis, jau islipam… Kur tau-perlipam i kita vagoneli, kuris ima kelti per bedugnes…
Nepasakosiu. Pamatyti visa grozi verta. Net jei ir zaliuosit. 4u.gif
Vakara kompensavo vel terminiai vandenys ir geizeriai, o lauke buvo tik +17 ir lijo.
Treciadienis. 4ryto pajudam Lietuvos link. Tamsoje pasimate prasti lenku keliu zymejimai-ju is viso nebuvo matyti, ypac, kai linojo. Ale, aciu Dievui, as jau prie kompo, rasau ispudzius, vadinasi, pasiekiau Lietuva sekmingai.
Ir galiu pasakyti-TAI BUVO GERIAUSIOS MANO ATOSTOGOS. thumbup.gif
Isileidom keturi per 6 dienas-2700lt.
Atsakyti
super kelione ir visai mazai isleidote thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=sena pažįstama,2010 08 25, 21:27]
Sveikos gyvos, pries gera valanda parvaziavau i namus, tai lekte prilekiau prie sios temos, kad suteikti informacijos keliaujancioms i Lenkija.

Fantastiška kelionė ir dar fantastiškesnis aprašymas. thumbup.gif Kai kur juokiausi iki ašarų thumbup.gif Kitais metais ir mes važiuosim į tą pusę.
Atsakyti