QUOTE(Minėja @ 2008 11 04, 11:12)
<...> Kaip rase kazkuri, kad truputi sloguojantys, truputi kosejantys, truputi viduriuojantys ir su nedidele temperatura, skaitosi sveiki. O tokiu 'sveiku' pilna grupe
na viduriuojantys ir su temperatūra negali būti laikomi sveikais. Net jei viduriavimas nedidelis ar temperatūra neaukšta.
Na bet negali labai pykti ant tėvų jei atvedė vaiką į darželį nepastebėję tos nedidelės temperatūros. Nekalbu apie atvejus jei sąmoningai nepastebėjo. Čia nesenai mano kolegė nuoširdžiai nusistebėjo kaip aš savo vaikui sugebėjau aptikti 37.4 temperatūrą - pasak jos ji tokią temp aptinka tik tuomet jei specialiai sugalvoja ją pamatuoti, todėl kad vaikas susirgo supranta jau kai temp aukšta, o aš vos ryte palietusi dukrytės kaktą supratau kad temp yra. Nors šiaip iš mažpsios elgesio nepasakysi kad jai kas blogai. Tiesiog ne visi žmonės vienodai pajaučia tą temperatūrą. Aš kažkada supykau ant tuo metu mažę prižiūrėjusios auklės, kad kai grįžau namo ji nepasakė kad vaikui temperatūra (o ji buvo aukšta), kai paskambinau pasakyti, auklė net nustebo, sako nieko nepastebėjus. Prieš mėnesį vaiką vakare vyras iš darželio parvedė su temperatūra - irgi auklėtojos nieko nepasakė. Tai po to karto supratau, kad ne visi žmonės vienodai moka pajausti vaiko pakilusią temp. Tiesiog aš labai greitai suprantu kad jau pakilo temperatūra, kartais tebūna dar tik 36.8, bet aš jau pajaučiu. O kiti kol nepakyla per 38 nesupranta, kad vaikas jau susirgo.