Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Minėja @ 2008 11 04, 11:12)
<...> Kaip rase kazkuri, kad truputi sloguojantys, truputi kosejantys, truputi viduriuojantys ir su nedidele temperatura, skaitosi sveiki. O tokiu 'sveiku' pilna grupe  g.gif 

na viduriuojantys ir su temperatūra negali būti laikomi sveikais. Net jei viduriavimas nedidelis ar temperatūra neaukšta.
Na bet negali labai pykti ant tėvų jei atvedė vaiką į darželį nepastebėję tos nedidelės temperatūros. Nekalbu apie atvejus jei sąmoningai nepastebėjo. Čia nesenai mano kolegė nuoširdžiai nusistebėjo kaip aš savo vaikui sugebėjau aptikti 37.4 temperatūrą - pasak jos ji tokią temp aptinka tik tuomet jei specialiai sugalvoja ją pamatuoti, todėl kad vaikas susirgo supranta jau kai temp aukšta, o aš vos ryte palietusi dukrytės kaktą supratau kad temp yra. Nors šiaip iš mažpsios elgesio nepasakysi kad jai kas blogai. Tiesiog ne visi žmonės vienodai pajaučia tą temperatūrą. Aš kažkada supykau ant tuo metu mažę prižiūrėjusios auklės, kad kai grįžau namo ji nepasakė kad vaikui temperatūra (o ji buvo aukšta), kai paskambinau pasakyti, auklė net nustebo, sako nieko nepastebėjus. Prieš mėnesį vaiką vakare vyras iš darželio parvedė su temperatūra - irgi auklėtojos nieko nepasakė. Tai po to karto supratau, kad ne visi žmonės vienodai moka pajausti vaiko pakilusią temp. Tiesiog aš labai greitai suprantu kad jau pakilo temperatūra, kartais tebūna dar tik 36.8, bet aš jau pajaučiu. O kiti kol nepakyla per 38 nesupranta, kad vaikas jau susirgo.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2008 11 04, 11:12)
taip, negalima. Sugirdo paslapciom  smile.gif

Man taip pat nepatinka sergantys vaikai grupeje, bet negaliu nieko pakeisti. Pries veja nepapusi. Kaip rase kazkuri, kad truputi sloguojantys, truputi kosejantys, truputi viduriuojantys ir su nedidele temperatura, skaitosi sveiki. O tokiu 'sveiku' pilna grupe  g.gif 

o be to yra didelis skirtumas, kai tau viena karta sukoseja i veida kur nors parduotuveje,  ir darzelyje, kai bunama tarp tu virusu nuo ryto iki vakaro.
Jei viena ar kelis kartus susidurei su virusu, dar gali atsispirti, o jei su virusu gyveni nuo ryto iki vakaro, tai tik laiko klausimas, kada uzsikresi. Neuzsikrecia tokiu atveju tik stipriausieji. Musu grupej tokie tik 3 vaikai  smile.gif  Per menesi nepraleide nei dienos  bigsmile.gif

PAs mus grupeje irgi yra "stipriausiu", kurie nepraleidzia ne vienos dienos. o nepraleidzia nes tevai juos veda ir kosincius ir sloguojancius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 11 04, 12:40)
Na bet negali labai pykti ant tėvų jei atvedė vaiką į darželį nepastebėję tos nedidelės temperatūros.

Aš iš tokių tėvų blush2.gif vos su 37,6 vaiko į darželį nenuvedžiau, pridėjusi ranką prie galvos nepajutau, o ir elgėsi kaip visada. Laiko ryte buvo, tai pamatavau tempą, nes neperseniausiai buvo sirgusi ir apakau tokią temperatūrą pamačiusi doh.gif Dabar kiekvieną rytą matuoju vaikui tempą, kad netyčia su temperatūra vaiko į darželį nenuvesčiau.
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2008 10 31, 10:34)
gal dar daug ir nuo musu paciu poziurio atrodo. As pries vesdama mazili i darzeli jau zinojau, ko tiketis, kad daznai sirgs, kad teks suktis kaip tik gali, palikt kazkam ji, ar paciai tartis su darbdaviais... ir ka, panasiai ir yra. tik tikejaus, kad dar daugaiu sirgs (kad neprisisnekeciau ax.gif ). KAi nusiteiki blogam, tai ir isgyventi po to lengviau.

Aš net bijau pasisakinėt šitoj temoj, kad neprisišnekėt, nors man jinai irgi aktuali..Lankom daržą nuo rugsėjo, sirgo kol kas vieną kartą, tai pradžioj irgi sakiau-to ir reikėjo tikėtis, nebus gi nesirgus, bet ta pradžioj paprasta ligelė užsitęsė dvi savaites.. doh.gif
Pasiėmiau nedarbingumą..Aišku nesinorėtų to labai dažnai daryt..

Bet vis tiek nekaltinu kitų..Suprantu, kad kolektyvas-naujos bacilos, niekur nedingsi..Beje, kartais išoriškai net nematysi, kad kitas kokį virusą nešioja, pas tas žmogus gali ir nesirgt, o virusas jame sėdi....Paskui jau palapsniui adaptuojasi vaikučiai prie to konkretaus kolektyvo virusų..Čia jau buvo kalba, kad ir gydytojai tą sako..

Manau reikia visoms apsišarvuot kantrybe, ir kažkaip planuotis gyvenimą, kad visko gali būt..Net darbe stengiuosi į priekį kažką pasidaryt, nes bet kada galima iškrist.. unsure.gif
Sunku, tiesa, bet kaltindamos viena kitą nieko vis tiek nepadarysim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuska @ 2008 11 04, 10:40)
o aš vos ryte palietusi dukrytės kaktą supratau kad temp yra. Nors šiaip iš mažpsios elgesio nepasakysi kad jai kas blogai. Tiesiog ne visi žmonės vienodai pajaučia tą temperatūrą. Aš kažkada supykau ant tuo metu mažę prižiūrėjusios auklės, kad kai grįžau namo ji nepasakė kad vaikui temperatūra (o ji buvo aukšta), kai paskambinau pasakyti, auklė net nustebo, sako nieko nepastebėjus. Prieš mėnesį vaiką vakare vyras iš darželio parvedė su temperatūra - irgi auklėtojos nieko nepasakė. Tai po to karto supratau, kad ne visi žmonės vienodai moka pajausti vaiko pakilusią temp. Tiesiog aš labai greitai suprantu kad jau pakilo temperatūra, kartais tebūna dar tik 36.8, bet aš jau pajaučiu. O kiti kol nepakyla per 38 nesupranta, kad vaikas jau susirgo.

Temperatūrą lengviausia aptikt palietus kaktą lūpom-kas rytą abi dukras taip pabučiuoju smile.gif Jei įtarimas, kad kakta šilta, tada jau reikia pamatuot..
Tiesa, taip nenustatysi temperatūros 36,8, bet mano galva tai mažam vaikui visai normali temperatūra..Kartais ir 37,4 dar gali būt normalu-po ligų ir pan..
Kažkada vyresnėlei tokia temperatūra laikėsi kelis mėnesius ir nieko blogo jai nerado..Temperatūra priklauso ir nuo konkretaus žmogaus, bet vaikų ji šiek tiek aukštesnė paprastai būna ir greičiau keičiasi..
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 11 02, 21:10)
Nu, čia kaip kas tą saugojimą supranta  doh.gif
Aš irgi nelinkusi "varyti" vyrą per du darbus, nes ir taip turi aukštą spaudimą, o aš visai nesuinteresuota likti išvis viena su vaiku, ar su vaiku ir vyru invalidu gyventi iš vienos algos ir pašalpų.  schmoll.gif Geriau jau kartu suktis iš padėties  mirksiukas.gif

mirksiukas.gif O kodel manote,kad jei jusu vyrelis dirbtu per du darbus ,is kart taptu invalidu g.gif Net ir turint auksta spaudima,galima susirasti toki darba,kad sveikata nepablogetu ax.gif Zinau ne viena seima,kai taip vyrai dirba ,ir nieko,gyvi,sveiki mirksiukas.gif Ar jums priimtiniau vesti serganti vaika i darzeli,net ,kaip kitos mamytes minejo "tik" truputi sloguojanti,kosianti... blush2.gif O gal jums priimtina,kad seimos "junga" veza moteris doh.gif ,na tada ... mastau.gif doh.gif Aisku butu idomi versija! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Margo& @ 2008 11 09, 22:43)
mirksiukas.gif O kodel manote,kad jei jusu vyrelis dirbtu per du darbus ,is kart taptu invalidu g.gif  Net ir turint auksta spaudima,galima susirasti toki darba,kad sveikata nepablogetu  ax.gif Zinau ne viena seima,kai  taip vyrai dirba ,ir nieko,gyvi,sveiki mirksiukas.gif Ar jums priimtiniau vesti serganti vaika i darzeli,net ,kaip kitos mamytes minejo "tik" truputi sloguojanti,kosianti... blush2.gif  O gal jums priimtina,kad seimos "junga" veza moteris doh.gif ,na tada  ... mastau.gif  doh.gif Aisku butu idomi versija! mirksiukas.gif

jei daznai vaikas serga,kodel butinai slaugo tik mama,lai tetis ima nedarbinguma,ka jis valandu nepazysta kad negaletu vaistu sugirdyti doh.gif ,mano vyras dirba nuo ryto iki vakaro ,ir jei dirbtu dar viena darba,turetu visai negryzti
o ant tu mamu kurios vaikus veda sluoguojancius ir kosejancius tikrai pykstu aggressive.gif ,eilini karta uzsikretem verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2008 11 10, 08:02)
o ant tu mamu kurios vaikus veda sluoguojancius ir kosejancius tikrai pykstu aggressive.gif ,eilini karta uzsikretem  verysad.gif

o ka darai, kad neuzsikrestu arba uzsikretes vaikas greiciau pasveiktu?

Maniske su broliu atostogavo per mokiniu atostogas pas seneli ir grizo su nezymia slogyte - idomu nuo ko uzsikrete? Ka cia pavadinti neatsakingu, kad vaika apkrete - o i tai, kad vaikas pats galejo susirgti ( persalo, perpute..) tai nekreipsiu demesio. Geriau kaltu paieskosiu.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 11 10, 11:14)
o ka darai, kad neuzsikrestu arba uzsikretes vaikas greiciau pasveiktu?

Maniske su broliu atostogavo per mokiniu atostogas pas seneli ir grizo su nezymia slogyte - idomu nuo ko uzsikrete? Ka cia pavadinti neatsakingu, kad vaika apkrete - o i tai, kad vaikas pats galejo susirgti ( persalo, perpute..) tai nekreipsiu demesio. Geriau kaltu paieskosiu.

as katu neieskau ,tai kad pentadieni kai nuejau paimti ,girdejau stiprei kosejanciu vaiku ir viena mergyte rubineje besirengdama labai ciaudejo,ir manau kad nuo ju galejo uzsikresti doh.gif manau jei turi vaika turi juo rupintis ,ne ziureti tik financinius reikalus
o ka darau tai manau kvailas klausimas,zinoma nevedziau i darzeli ir gydau ,nors be temperaturos,bet stiprus kosulys,nors su kai kuriu mastymu galeciau vesti ,juk kaltas tas kuris uzsikrecia ,o ne tas kuris koseja schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 10 lapkričio 2008 - 12:15
Manau po tokių valstybės žygių, sergančių vaikų dar daugiau bus darželiose cool.gif

<...>Kitąmet valstybė raginama atsisakyti konsultacinių paslaugų pirkimo, pakeisti nedarbingumo ir ligos apmokėjimo sistemą taip, kad pirmąją sirgimo savaitę darbuotojas negautų ligos pašalpos ir atlyginimo.<...>

Šaltinis
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2008 11 10, 08:02)
jei daznai vaikas serga,kodel butinai slaugo tik mama,lai tetis ima nedarbinguma,ka jis valandu nepazysta kad negaletu vaistu sugirdyti doh.gif ,mano vyras dirba nuo ryto iki vakaro ,ir jei dirbtu dar viena darba,turetu visai negryzti
o ant tu mamu kurios vaikus veda sluoguojancius ir kosejancius tikrai pykstu aggressive.gif ,eilini karta uzsikretem  verysad.gif

ax.gif Na koks skirtumas kas slaugys mazyli,svarbu ,kad tevai pradetu mastyti apie savo atzalas,o ne apie darba,pinigus( aisku ir tai svarbu,bet svarbiau juk mazylio sveikata) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 11 10, 17:28)
Manau po tokių valstybės žygių, sergančių vaikų dar daugiau bus darželiose  cool.gif

<...>Kitąmet valstybė raginama atsisakyti konsultacinių paslaugų pirkimo, pakeisti nedarbingumo ir ligos apmokėjimo sistemą taip, kad pirmąją sirgimo savaitę darbuotojas negautų ligos pašalpos ir atlyginimo.<...>

Šaltinis

doh.gif
tiek kad reikia tikėtis kad čia kalba eina apie pačio darbuotojo ligą. Nes ir dabar jei susergi pats, tai už pirmas dvi sirgimo dienas apmoka darbdavys, o jei vaikas (t.y. nedarbingumas imamas slaugai), tai nuo pirmos dienos Sodra moka pašalpą. Tik deja, ne ilgiau nei 14 dienų tai pačiai ligai (jei per tas 14 dienų įšlįs dar viena, ne gretutinė, liga, tada biuletenis gali būti pratęstas ilgesniam laikui).
Bet vis vien man nesuprantamas vyriausybės bandymai krizę spręsti žmonių sveikatos sąskaita blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2008 11 11, 08:10)
doh.gif
tiek kad reikia tikėtis kad čia kalba eina apie pačio darbuotojo ligą. Nes ir dabar jei susergi pats, tai už pirmas dvi sirgimo dienas apmoka darbdavys, o jei vaikas (t.y. nedarbingumas imamas slaugai), tai nuo pirmos dienos Sodra moka pašalpą. Tik deja, ne ilgiau nei 14 dienų tai pačiai ligai (jei per tas 14 dienų įšlįs dar viena, ne gretutinė, liga, tada biuletenis gali būti pratęstas ilgesniam laikui).
Bet vis vien man nesuprantamas vyriausybės bandymai krizę spręsti žmonių sveikatos sąskaita  blink.gif

aš tai irgi nesuvokiu tokio jų sprendimo tikėkimės atsikvošės dar doh.gif
Atsakyti