Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Jersey @ 2008 10 19, 22:26)
lengviausia yra badyti pirštais į kitus. Ar garantuojat, kad grįžus iš darbo neparnešat vaikams zarazos ir jų neužkrečiat , o jam po kelių dienų ( ala nuo darželio) prasideda ligos? ar plaunat rankas kaskart grįžę iš molų ir kitų viešų vietų vaikams bei sau, kad sumažinti užkrečiamų liugų tikimybę.

Va būtent. Čia anksčiau buvo iškeltas klausimas, kodėl pačios sirgdamos einame į darbą, o vaiką su slogele jau norime izoliuoti. Tai kažkuri rėžė, kad nereikia lyginti suaugusių ligų ir vaiko ligų su komplikacijom. Aišku, ligų nereikia lyginti, bet kai snargliuojantis ir kosintis bendradarbis prasėdi prieš tave visą dieną, tai tą virusą aš sėkmingai parsinešu į namus ir atiduodu savo vaikui. Bet, aišku, suserga jis tik nuo darželio doh.gif Tai gal tada visų pirmiausia nuo savęs pradėkime, o paskui aplinkui kaltų ieškokime mirksiukas.gif
Atsakyti

1.  Mamos kaip jums dar neatsibodo šia tema diskutuot. lengviausia yra badyti pirštais į kitus.
2. ar plaunat rankas kaskart grįžę iš molų ir kitų viešų vietų vaikams bei sau, kad sumažinti užkrečiamų liugų tikimybę.
3. Ir ar mokot savo vaikus( bent aš savo trimetę tikrai taip) kad viešoje vietoje : parduotuvėje ir tt. čiaudint ar kosint būtina užsidengti burnytę.???
4. j Kiek kartų mano dukrai tiesiai į veidą nusikosėjo kitas vaikas ir ne darželyje o parduotuvėj, bet vis tiek tikriausiai ji užsikrėtė ne parduotuvėj nuo jo seilių bet darželyje, nes juk tik darželyje užziskrečiam ligom ar ne ,
5.čia anot kai kuirų jūsų mastymo. doh.gif
6. Ir be to, negalvokim kad visos kitos motinos yra atsilikę.
7.Neabejoju, kad kiekviena pareiginga ir tvarkinga moteris sugeba suprast kada jos vaikas serga, kada jam blogai ir kada jam reikia būt namie, o ne su kitais vaikais.
8.Tad, kai pačios tapsim tokios idealios, kokiomis tikimės, kad bus kitos motinos, tuomet ir badykim pirštais kitus  4u.gif

1. tai kad tema tokia g.gif , tai visi 50 puslapių turi būti būten apie tai mirksiukas.gif
2. taip tai šventas reiklas plauti rankas, nebūna kitaip visi urmu grįžę iš kur nors esame vonioje ir plauname rankas mirksiukas.gif
3. taip mokau, jau ir mano metinukas prisižiūrėjęs taip daro, nors koso dirbtinai, bet būtinai prisidengia biggrin.gif
4. tokių atvejų būna daug, deja deja verysad.gif
5. nu nereikia čia taip nervuotis ax.gif , visos nori, kad jų vaikai būtų sveiki
6. bent aš taip negalvoju rolleyes.gif
7. pritariu, reikia, kad visos suprastų kada vaikas negali eiti į kolektyvą
8. nu reikia nešaukti čia mirksiukas.gif ir nieks nieko nebado , o stengtis reikia visoms, žinoma pradžioje reik pradėti nuo savęs, tą aš ir darydavau, nes nenoriu girtis ir sakau tyliai bet dabar maniškis kol kas nesirgo ir tikiuosi nesirgs
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 20, 10:42)
8. nu reikia nešaukti čia  mirksiukas.gif ir nieks nieko nebado , o stengtis reikia visoms, žinoma pradžioje reik pradėti nuo savęs, tą aš ir darydavau, nes nenoriu girtis ir sakau tyliai  bet dabar maniškis kol kas nesirgo ir tikiuosi nesirgs

jei zmogus forume nori parodyti pakelta tona,arba saukti rasoma didziosiomis raidemis.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 20, 13:36)
jei zmogus forume nori parodyti pakelta tona,arba saukti rasoma didziosiomis raidemis.. 4u.gif

žinau, bet nesakyk postas nuskambėjo griausmingai, nebūtinai didžiųjų raidžių reik ,kad suprastum mirksiukas.gif , o antra vėl aš visai ne piktai čia pacitavau biggrin.gif, 4u.gif
Atsakyti
Pati sau prieštarauji  4u.gif  jei tavo vaikui bėga " vandenukas" tai irgi vadinama sloga  biggrin.gif  Būtent apie tyokią slogą-ne ligą- dauguma ir kalba. Nieks nesako, kad pažaliavę išskyros iš nosies nėra sloga. Neįsiskaitai tamsta. Pagal slogos apibūdinimą :

"Sloga
Tai viena iš kvėpavimo takų ligų - nosies gleivinės uždegimas. Liga, kaip ir kitos ūminės kvėpavimo organų ligos, plinta oro lašeliniu būdu: vaikas suserga, kai įkvepia oro, kuriame yra ligos sukėlėjų, arba juos įneša į nosį per nešvarias rankas.Neįpratusiems prie temperatūros pokyčių vaikams sušalus (net ir tik rankas, kojas), refleksiškai išsiplečia nosies gleivinės kraujagyslės, pradeda tekėti gausios išskyros. Taip atsiranda sloga, prasideda viršutinių kvėpavimo takų kataras. Pripratus prie šalčio, kraujagyslės pasidaro ne tokios jautrios temperatūros poveikiams, todėl užsigrūdinusieji rečiau persišaldo ir suserga."

Būdinga:

- sloga prasideda po kelių valandų ar dienų, kai ligos sukėlėjas patenka į kvėpavimo takus;
nosies gleivinė paburksta, atsiranda daug įvairaus tirštumo gleivių (dažniausiai skystų, vandeningų). Iš nosies pradeda varvėti. Varvėjimas iš nosies - taip pat yra organizmo bandymas apsivalyti nuo ligos sukėlėjų, pvz., virusų, bakterijų ar kitų gleivinę dirginančių medžiagų (dulkų, dūmų, žiedadulkių ir pan.);
Matai, vandeninga sloga irgi sloga, taip kad jei vandenuko nelaikai sloga, reiškis reikia ir tave kaip mus čia visas linčiuot, kad vedam sergantį vaiką į darželį.
  Mamos kaip jums dar neatsibodo šia tema diskutuot. lengviausia yra badyti pirštais į kitus. Ar garantuojat, kad grįžus iš darbo neparnešat vaikams zarazos ir jų neužkrečiat , o jam po kelių dienų ( ala nuo darželio) prasideda ligos? ar plaunat rankas kaskart grįžę iš molų ir kitų viešų vietų vaikams bei sau, kad sumažinti užkrečiamų liugų tikimybę. Ir ar mokot savo vaikus( bent aš savo trimetę tikrai taip) kad viešoje vietoje : parduotuvėje ir tt. čiaudint ar kosint būtina užsidengti burnytę.??? Kiek kartų mano dukrai tiesiai į veidą nusikosėjo kitas vaikas ir ne darželyje o parduotuvėj, bet vis tiek tikriausiai ji užsikrėtė ne parduotuvėj nuo jo seilių bet darželyje, nes juk tik darželyje užziskrečiam ligom ar ne , čia anot kai kuirų jūsų mastymo. doh.gif
Ir be to, negalvokim kad visos kitos motinos yra atsilikę. Neabejoju, kad kiekviena pareiginga ir tvarkinga moteris sugeba suprast kada jos vaikas serga, kada jam blogai ir kada jam reikia būt namie, o ne su kitais vaikais. Tad, kai pačios tapsim tokios idealios, kokiomis tikimės, kad bus kitos motinos, tuomet ir badykim pirštais kitus  4u.gif

nu jau tavo postas absoliučiai man netinka schmoll.gif Visų pirma ,mano vaikui niekada nebūna sloga tik vandenukas [čia turėjau omeny kitus vaikus ,nu kažkaip jie man taip nekrenta į akis darželį ,nes tie pažaliavę tai labai jau ryškiai iš kitų išsiskiria] Tai ,va ,mano vaikui būna sloga tik vidinė . Visų antra ,su jokia sloga nevedu vaiko į daržą ,nes aplamai dar darželį lankė tik vieną mėnesiuką ,o kai susirgo ,iš karto į darželį ir nevedžiau .
Grįžus namo ,visada plaunu vaikui rankas ,net jei jis ir verkia ,nori bėgti žasiti ,kosėdamas burnytę visada užsidengia .Taip pat išplaunu nosį jūros vandeniu ,nes taip patarė gydytoja [ čia po kontakto su sergančiais ,ar šiaip jei manai ,kad galėjo pritraukti dulkių ,smėlio ir pan ]
Taigi ,kad pradedam tikrai nuo SAVĘS ,o tik paskui žiūrim į kitus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 20, 06:39)
žinau, bet nesakyk postas nuskambėjo griausmingai, nebūtinai didžiųjų raidžių reik ,kad suprastum  mirksiukas.gif , o antra vėl aš visai ne piktai čia pacitavau  biggrin.gif4u.gif

Griausmingai gal jis nuskambėjo tau 4u.gif Paprasčiausiai mane jau juokas ima iš kaip kurių pasisakymų . Nereikia varyt Dievo į medį, kad jau aš tai oho kaip savo vaiką žiūri, o kiti tai tik pažiūrėk, vien sergančius veda.

Nesuprask neteisingai. Aš pati vaiką laikau dažniau nei bet kuri kita motina:NES TURIU TAM SALYGAS mirksiukas.gif Mano darbas namie, tad dažniausiai, pabrėžiu dažniausiai prasidėjus slogai( stipriai) aš ją pasilieku namuose. Negaliu sakyt, kad man tai labai visada prie širdies( darbą turiu vis tiek padaryt, tik su trimete padauža namuose). Taigi, galėčiau rėkti kaip kitos, tik pasveiksta ir vėl nueinu į darželį ir vajetau kiek daug matau kosinčių ir pan. Bet man jie akių nebado g.gif PAsakysiu kodėl: stiprinu vaiko imunitetą, daugiau būnu lauke su ja, žiemos metu parvedus iš grupės pastoviai plaunu nosį jūros vandenių( rašo, kad tai padeda apsisaugot nuo zarazų) Man veikia ir esu patenkinta. TAip buvo, kad po vasaros atostogų rugsėjo mėnesį pabuvom tik dvi savaites darželyje ir po to dvi sirgom. Nervina.. bet.. kaip sakiau, vaiką mano apkosėjo tiesiai į veidą, aš linkus manyt, kad liga atėjo iš ten o ne iš darželio vaikų. Tik sakau ir pritariu toms kurios sako: stiprinkim savo vaikų imunitetą ir nereikės vadinti darželio BLOGIU. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 10 20, 06:49)
nu jau tavo postas absoliučiai man netinka  schmoll.gif Visų pirma ,mano vaikui niekada nebūna sloga tik vandenukas [čia turėjau omeny kitus vaikus ,nu kažkaip jie man taip nekrenta į  akis darželį ,nes tie pažaliavę tai labai jau ryškiai iš kitų išsiskiria] Tai ,va ,mano vaikui būna sloga tik vidinė . Visų antra ,su jokia sloga nevedu vaiko į daržą ,nes aplamai dar darželį lankė tik vieną mėnesiuką ,o kai susirgo ,iš karto į darželį ir nevedžiau .
Grįžus namo ,visada plaunu vaikui rankas ,net jei jis ir verkia ,nori bėgti žasiti ,kosėdamas burnytę visada užsidengia .Taip pat išplaunu nosį jūros vandeniu ,nes taip patarė gydytoja [ čia po kontakto su sergančiais ,ar šiaip jei manai ,kad galėjo pritraukti dulkių ,smėlio ir pan ]
Taigi ,kad pradedam tikrai nuo SAVĘS ,o tik paskui žiūrim į kitus  biggrin.gif

Nesupratau ko jis tau netiko g.gif juk tu ir pradedi nuo savęs. Reiškias manai kaip ir aš bigsmile.gif
Šis postas nebuvo skirtas kiekvienai be išimties. Tikiuosi supranti ar ne cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 20, 11:39)
žinau, bet nesakyk postas nuskambėjo griausmingai, nebūtinai didžiųjų raidžių reik ,kad suprastum  mirksiukas.gif , o antra vėl aš visai ne piktai čia pacitavau  biggrin.gif4u.gif

atvirai pasakius,man nenuskambejo griausmingai blush2.gif cia,kaip kam pagal vaizduote ax.gif
Atsakyti
Jersey ,kadangi tavo postas buvo parašytas cituojant mano žinutę ,tai taip atrodė ,kad skirtas būtent man ,na bet nesvarbu 4u.gif
O dėl grūdinimo tikrai pritariu ,ir pati grūdinu kiek galiu ,pvz visą vasarą lauke lakstė basas,namie vaikšto pusplikis ,kartais net nuogas išsirengia [ po triusikėliais ] ,ir taip žaidžia . Lauke būnam KASDIEN nesvarbu ar šalta ,ar vėjas ,tik per lietų arba trumpiau būnam ,arba išeinam bent 20 min .Net sutikus daktarę ,gaudavau velnių ,kad tokiu oru mes lauke. Taipogi nuolat geriam Vit C ,žuvų taukus ,maistą stengiuos gaminti tik pati ,produktus stengiuos pirkti iš patikimų bobučių ,arba MB parveža iš kaimo .
Bet vistiek karts nuo karto neišvengdavom slogos ,na o kai pradėjo rugsėjį lankyt daržą ,tai susirgo bronchitu ,todėl ir man ,ir daktarams peršasi vienintelė mintis ,kad kaltas darželis ir jame siaučiantys daugybė įvairiausių virusų verysad.gif ,su kurias mano vaikučio organizmas dar nebuvo susidūręs .
Net ir dabar ,kai kambary ganėtinai vėsu ,maniškis basom kojytėm .Dar pamiršau pridėti ,kad kiekvieną vasarą bent 10 dienų praleidžiam prie jūros ,ir šiap važiuojam maždaug kas 2 savaites prie jūros pabūti bent dieną ,ar dvi. Net ir vakar prabuvom prie jūros kokias 3 val ,nors pūtė baisus vėjas ,buvo šalta ,ir karts nuo karto klapsėdavo lietutis . Nekreipėm dėmesio ,nes specialiai važiavom 150 km ,kad vaikai pabūtų prie jūros .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 20 spalio 2008 - 13:14
Dar vat pagalvojau čia sau viena g.gif O kaip tada nesergantys vaikai grupėje. KAip yra kad jie nenukenčia nuo mūsų vaikų su vandeninėm slogom g.gif Mūsų grupės lankomumas pernai visą žiemą buvo 16 vaikų iš 20. Iš šešiolikos vaikų
lankančių grupę sakyčiau vidutiniškai po 2-3 kas savaitę su spalvotom nosim rolleyes.gif Kaip paaiškinsit tokį fenomeną, kad užsikrečia tik labai maža dalelė vaikų. Nepagalvojat, kad pačios kažką ne taip darot? Mano beje irgi sausio mėnesį dažnai sirgo, bet siragu ir aš , sirgo ir vyras, sirgo ir daug vaikų mole doh.gif
kita vertus, šiemet kai sudarinėjo grupes naujas, mūsų liko ta pati tik atėjo dar 2 vaikai nauji. Direktorė atėjus atsiprašė, akd tokios didelės grupės bet jos žodžiai: " norinčių eilė milžininška patekt į darželį, kaip aš galiu nepriimt į jau sudarytas grupes, nors leidžiama tik 20 vaikų grupėj, jei iš tų 20 kitose grupėse lankomumas 10 doh.gif Anie nelanko o tie kas nori, negali nes nėra vietų. nesąžininga ir naujų atžvilgiu. Finale, turim grupėje 22 vaikus iš kurių 2 turi miegot ant žemės, jei kartais visi susirenka į grupę, nes jiems nėra lovelių, o į kitų vaikučių lovas nei auklėtojos nei žinoma tėvai nesutinka, kad guldytų( sanitarijos atžvilgiu). Tai vat.
O dabar retorinis klausimas: Ar kada nors pagalvojote kodėl serga būtent jūsų vaikas? Kodėl užsikrečia būtent jūsų vaikas ?
PS. Čia labai taikiai ir jokios agresijos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 10 20, 07:06)
  Bet visteik karts nuo karto neišvengdavom slogos ,na  o kai pradėjo rugsėjį lankyt daržą ,tai susirgo bronchitu ,todėl ir man ,ir daktarams peršasi vienintelė mintis ,kad kaltas darželis ir jame siaučiantys daugybė įvairiausių  virusų  verysad.gif ,su kurias mano vaikučio organizmas dar nebuvo susidūręs .

Bet juk nieko fantastiško kad vaikai serga ax.gif Netgi knygose rašo, kad iki viduriniosios vaikystės vaikai ypač neatsparūs ligoms o pilnai imunitetas susiformuoja tik paauglystėje. Sirgo ir mano, bet kad būtent nuo darželio tai tikrai negaliu 100 procentų teigti 4u.gif Jau vien dėl to, kad pavyzdžiui kai visa grupė ir šalimais esanti mokykla krito nuo Rota viruso, maniškė visiškai nesirgo, nors lankė tą pačią grupę, kai buvo vėjaraupiai specialiai vedžiau kad tik užsikrėstų ir greičiau prasirgtų ir ji, bet ji neužsikrėtė, o va sloga ir kosuliai kabinas, Velnias čia ką suprasi 4u.gif
Atsakyti
N a,kadangi mano vaikis tik pradėjo lankyt daržą ,ir susirgo dar tik pirmą kartą ,tai negaliu nieko pasakyt kodėl būtent kažkurie vaikai serga. Nos auklėtoja minėjo ,kad serga visi vaikai ,labai jau retas kuris neserga .Nors iš tikro turiu gyvą pavyzdį ,savo vyresnįjį sūnų ,kuris nesirgo nei namie ,nei darže thumbup.gif Lankė dažiuką nuo 3 ,3 metukų ir gal tik kokią savaitę dėl ligelės nelankė daržo ,o šiaip buvo neįtikėtinai atsparus ligoms ,nors buvo labai nevalgus vaikiukas .Tai galima daryt išvadą ,kad vaikai jau gimsta su nevienodu imunitetu ,ir gal čia kaltinti nelabai yra ką ?
Taip ,kad serga vaikai ,gal ir normalu g.gif ,na bet kodėl pvz neužsikrėsdavo mažiukas namie nuo brolio ,kuris būdamas paauglys man dabar daugiau serga nei mažiukas būdamas sirgo ? Tai gal todėl ,kad brolis užsidengdavo burną čiaudėdamas ar kosėdamas ? Gal todėl ,kad plaudavosi rankas po mokyklos ? Juk irgi iš ten parneša visokių virusų?
Žodžiu ,klausimai be galo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 20 spalio 2008 - 13:27
QUOTE(Jersey @ 2008 10 20, 12:12)
Sirgo ir mano, bet kad būtent nuo darželio tai tikrai negaliu 100 procentų teigti  4u.gif  Jau vien dėl to, kad pavyzdžiui kai visa grupė ir šalimais esanti mokykla krito nuo Rota viruso, maniškė visiškai nesirgo, nors lankė tą pačią grupę, kai buvo vėjaraupiai specialiai vedžiau kad tik  užsikrėstų ir greičiau prasirgtų ir ji, bet ji neužsikrėtė, o va sloga ir kosuliai kabinas, Velnias čia ką suprasi  4u.gif

Apie Roto virusa...visi aplinkui susirgo,dukryte,sunus,vyras...as su vaikais gulejau ligonineje slaugiau,prausiau maitinau ir t.t..bet..pati kazkaip fantastisku budu nesusirgau..visi aplinkui susirgo o as labiausai kontaktavusi su serganciais,nesusirgau doh.gif ir sakau keista kartais,kaip organzimas suzaidzia g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2008 10 20, 07:59)
Apie Roto virusa...visi aplinkui susirgo,dukryte,sunus,vyras...as su vaikais gulejau ligonineje slaugiau,prausiau maitinau ir t.t..bet..pati kazkaip fantastisku budu nesusirgau..visi aplinkui susirgo o as labiausai kontaktavusi su serganciais,nesusirgau doh.gif ir sakau keista kartais,kaip organzimas suzaidzia g.gif

Va būtent apie tai ir kalbu. Juk Rota tikrai kabintusi esant silpnam imuninetui g.gif

Jurgutėle Nežinau kiek tame tiesos bet; mano loristė griežtai uždraudė leist dukrai vaikščiot basai namie, ypač dabar kai atšalo, nors ji aplamai prieš vaikščiojimą basiems namie. Tai pagrindė tuo, kad būtent nuo sušalusiuų kojyčių pirmiauisa ir prasideda gerklė+sloga+kosulys. NA nebūtinai tokia seka. Anot jos žodžiais , geriau mažiau aprenkti viršutinę kūno dalį, bet kojos turi būt šiltai. 4u.gif
Atsakyti