Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Jersey @ 2008 10 20, 16:06)
Va būtent apie tai ir kalbu. Juk Rota tikrai kabintusi esant silpnam imuninetui  g.gif

Jurgutėle Nežinau kiek tame tiesos bet; mano loristė griežtai uždraudė leist dukrai vaikščiot basai namie, ypač dabar kai atšalo, nors ji aplamai prieš vaikščiojimą basiems namie. Tai pagrindė tuo, kad būtent nuo sušalusiuų kojyčių pirmiauisa ir prasideda gerklė+sloga+kosulys. NA nebūtinai tokia seka. Anot jos žodžiais , geriau mažiau aprenkti viršutinę kūno dalį, bet kojos turi būt šiltai.  4u.gif

Žinau ,kad kojos turi būti šiltai ,bet maniškis tik žiūrėk ir jau be kojinyčių ,man tai daktarė sakė ,kad tai grūdina ,tai nedraudžiu .Vadinasi ,nuomonės daktarų skiriasi g.gif
O lauke dabar ,kai šalta ,tai visad žiūriu ,kad kojyčių nesušaltų ,šian braidė po pelkes pora valandų ,tai tikrinau ir tikrinau ar kojytės dar ne šlapios ,nešaltos.Kai sušlapo vieną pėdutę ,keliavom namo .o juokingiausia ,kad verkia prie pelkės atsistojęs ,kad braidyt basam neleidžiu ,galvoja ,kad galima kaip vasarą lotuliukas.gif Batukus jau norėjo autis,tai aiškinau ,kad vandenukas šaltas ,leidau pirštuką į kišt patikrint ,tai paskui susitarėm ,braidė su batukais ,o laimės pilnos kelnės kai gali pasitaškyt 4u.gif
Atsakyti
Grudink negrudines, ne visada tai padeda. Mes saviski irgi grudinom, taip sakant darzeliui ruosem smile.gif . Net vakarines maudynes baigdavosi saltu dusu. Vaikas tikrai praktiskai nesirgo. Kazkada net juokemes, mes abu su vyru prasirgom kazkokia "zaraza", o vaikas vienintelis seimoj nesusirgo. Bet prasidejo darzelis, prasidejo ligos. Dabar grudinti nera kaip, nes savaite pabuna sveikas, savaite vel serga. Iskart po ligos negrudinsi, o po to vel liga. Man atrodo cia problema ta, kad namie vistiek daugiau prisiziuri higienos. Grizus is parduotuves ar kitu viesu istaigu nuplauni vaikui rankytes, kad kokia "zaraza" netupetu ant ju. Jei kuris is seimos nariu serga, tai pasisaugai, kad prie vaiko maziau butu, bent jau tais paciais daiktais nesinaudotu. O darzely juk nepuls aukletojos plauti visu zaisliuku, kuriuos apciaudejo ar apkosejo sergantis. Tuo labiau, kad vaikai tas slogytes, jei aukletoja nespeja nuvalyti, tai tiesiog ranka nusibraukia nosyte ir toliau su tom rankytem zaislus ciupineja.
Atsakyti
Sveikutes,

As tai esu pasipiktinus mamyciu aplaidumu javascript:add_smilie(":protas") .Atvedu savo vaika i darzel ir matau as vaizdeli: mergaite su zaliu varvekliu (islindes is nosies), kitas koseja (bronchitiniu kosuliu). Ir ka jus manot susirgom po 2 dienu. Visa menesi namie su antibiotikais ir kitais vaistais.Vaiko gaila. bash.gif bash.gif aggressive.gif
Atsakyti
mes nusprendem nebelankyt darzelio verysad.gif vien del ligu verysad.gif jei vaikas sugeba per 40 dienu sugert 3 dozes antibijotiku tai man jau darosi baisu verysad.gif tik pasveikstam nueina ir vel liga ir taip 3 kartai per 40 dienu man net baisu pagalvoti jau darosi....tad manau vaikui bus geriau jei nebelankys darziuko verysad.gif nors ji su tokiu uzsidegimu nori eiti ten verysad.gif zinot mamos as manau sergantiems turetu uzdrausti eiti arba sukurti grupe sergantiems ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etynsur: 30 spalio 2008 - 11:47
Bet as nesuprantu tu mamu kurios veda savo sergancius vaikus i darzeli doh.gif doh.gif doh.gif ,kaip galima, gun_bandana.gif tokias mamas.Ir nera pasiteisinimo "nera kam palikt" schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(etynsur @ 2008 10 30, 12:46)
as manau sergantiems turetu uzdrausti eiti arba sukurti grupe sergantiems  ax.gif

Siaip tai mintis tikrai nebloga. Na uzdraust matyt nepavyktu, ar sergancius kazkur perkelinet (cia vistiek vaikuciui trauma butu, jei suslogavo, tai i kita grupe pas nepazystamas aukletojas isgrudo). Bet as manyciau tikrai galetu darzeliuose formuoti kokia viena ar kelias grupes (pagal poreiki), kur tevai rastiskai pasizada serganciu vaiku nevesti. Tik reiktu apibrezti, kas yra "serga". Nes kaip man kazkada darzely paaiskino, "serganciu nera, yra tik pakostintys". Taigi, is tokios grupes, kur tevai isanksto bus rastiskai sutike nevesti serganciu, net ir "siek tiek pasloguojanciu, ar siek tiek pakosinciu" vaiku, nebus problemu sergancius vaikucius isbraukti is grupes. Cia jau niekieno teises nebus pazeistos, patys sutiko isanksto.
Atsakyti
nu bet darzelis yra UGDYMO ISTAIGA, o ne ligonine todel sergantiems vaikas ten vienareiksmiskai nera vieta, ir jokiu atskiru serganciu vaikugrupiu negali buti.

Papildyta:
o siaip as kaltinciau ir aukletojas tp kad apskritai priimta snargletus ir kosincius vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Lapinuke @ 2008 10 30, 12:54)
Ir nera pasiteisinimo "nera kam palikt" schmoll.gif

Aha, paaiškinkit tai vienišai mamai, nuo kurios vienos priklauso ar vaikas turės ką valgyti šį mėnesį smile.gif

Tai nereiškia, kad aš pateisinu ar dar ką ir tikriausiai dauguma tėvų yra tikrai ne tie, kurie tikrai neturi ką daryti, tačiau prieš šaudant reiktų bent truputį pagalvoti, kad gyvenimas margas.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 30, 17:05)
Aha, paaiškinkit tai vienišai mamai, nuo kurios vienos priklauso ar vaikas turės ką valgyti šį mėnesį smile.gif

Tai nereiškia, kad aš pateisinu ar dar ką ir tikriausiai dauguma tėvų yra tikrai ne tie, kurie tikrai neturi ką daryti, tačiau prieš šaudant reiktų bent truputį pagalvoti, kad gyvenimas margas.

Hmmm, o ką daryti kitai vienišai ar daugiavaikei mamai, kuri būdama viena, nemenką algos dalį išleis vaistams todėl, kad darželio grupė veikia "išlieka stipriausi" režimu g.gif
Atsakyti
siaip as galvoju si tema is vis nera diskutuojama.nera kam palikt,nereikejo gimdyti tada.atsiprasau kad taip,o kita mama sako o as neturiu pinigu vaistams,jei tu neturi pinigu auklei.cia buvau susirinkime savo vaiko grupej,taip snekejo ir direktore galu gali atskirai snekes su kiekviena mama jei atves serganti vaika,nes musu grupeje lopselinukai,kurie is kart pasigauna bacilas.ir aukle sake nepriims greztai,nes ir bronchitu buvo ir plauciu uzdegimu.cia as rasau kaip buvo sneketa mamu. smile.gif g.gif doh.gif
Atsakyti
[quote=Lapinuke,2008 10 30, 13:54]
Bet as nesuprantu tu mamu kurios veda savo sergancius vaikus i darzeli doh.gif doh.gif doh.gif ,kaip galima, gun_bandana.gif tokias mamas.Ir nera pasiteisinimo "nera kam palikt" schmoll.gif
[/qoi kaip lengva rašyt tokias žinutes jaukiai įsitaisius fotely su puodeliu karštos arbatos smile.gif gal galit patart kaip elgtis vienišai mamai,kurios visos pajamos2000lt,išlaidos nuomai ir žieminiams mokesčiams 1100,darželiui 200,transportui 100,savo būtinoms medicininėms išlaidoms 300.iiš likusių pasamdyti Vilniuje auklytę esant slogai?tiesa,pamiršau prie išlaidu paminėti,jog jie kartais pavalgo,maudosi,rengiasi,aunasi.be abejo,tokios mamos neturi kompiuterio ir čia nediskutuoja.o jei ji turi 2vaikus ir jos vyras miręs.pati gyvenu režimu savaitė namie savaitė daržely,bet lenkiu galvą prieš tas mamas,kurios neatsikrato savo vaikais ir atvedusios darželin su sloga,pilnomis ašarų akimis,pabučiuoja saviškį atsipraš0 šalia esančių ir lekia darban.dėja,toks gyvenimas 4u.gif
Atsakyti
tikrai gyvenimas margas, bet tai nereiškia, kad vieniša mama turi privilegiją atvesti sergantį vaiką blink.gif , mes gyvenam taip pat iš atlyginimo nuo algos iki algos, ir už darželį mokam pilną kainą neturim privilegijų rolleyes.gif ,ir vaistus perkam , taip pat prausiasi ir mūsų vaikai, ir rengtis jiems reikia, mums nedarbingumo lapeliai taip pat nėra naudinga ir darbdaviams nepatinka, bet tai sutinku su ta nuomone darželis ne gydymo įstaiga ir pprašom sergančių vaikų nevesti į daržą doh.gif , o kiek yra vienišų bet iš tikro ne vienišų , o naudojasi privilegijom kaip ir vienišom, čia netaikau tikrai vienišoms čia apsritai kalbu, norit išeitį visada galima surasti,
Atsakyti