Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Rasma @ 2011 10 07, 15:22)
Kuom sutramdyti neatsakingus vaikų tėvus?

girdėjau, kad efektyvi priemonė porai mamų/tėvelių, kurie turi laiko sedėti tuo metu, kai atvedami vaikai ir tik pamačius sirguliuojantį kartu su tėvaliais varyti lauk g.gif dar įdomu, ar darželis negali nusimatyt savo vidaus taisyklėse kažkokios atsakomybės tėvams? nes pasirašant sutartį su darželiu, bent jau pas mus, yra akcentuota kokie vaikai negali būti vedami. o čia kaip ir gaunas sutarties pažeidimas g.gif
o tokiem tėvams, kurie veda sergančius vaikus, man atrodo nieko negaila, jie rūpinasi tik savimi.... ar čia gali būt pasiteisinimas "aš negaliu imti nedarbingumo, nes darbdavys neleidžia" palyginus su savo vaiko sveikata???? o kitų vaikų????? plius, kodėl paskui apkrėstų vaikų tėvai turi imti nedarbingumus ir savo vaikus girdyti vaikais??? nenoriu išsiplėst ax.gif

Atsakyti
Auklėtojų ir man gaila, bet tai ką daryt...jei tėvai nesusiprotėja ir jiems negaila savo vaikų, tai gal pagailės auklėtojų ax.gif
Kai auklėtojos bus baudžiamos, tai pradės griežčiau žiūrėti į sergančių vaikų tėvus ir gal tas jų pyktis bus produktyvus - tie vaikai tiesiog nebus priimti ryte ax.gif
Aš irgi labai pritariu, kad reikia pradėti nuo tėvų, bet kaip tą padaryti? g.gif Juk tikrai girdėję, žino, šnekėta, kad sergantiems vaikams ne vieta kolektyve..

Sveikos,
mes ir paejom nepilnas 2savaites i darzeli ir vel sergam...
paskutini karta, mandagiai aukletojos paklausiau, tai ko vaikai po pietu miego taip koseja, atsakymas buvo juokingas:"Nori demesio"? na o mes gryze, susirgom, matyt nuo demesio stokos, nes nekosejom...Suprantu, kad mano sunui dbr adaptacinis laikotarpis, bet tevei neturi jokios teises vesti savo snargliuojanciu vaiku nes sloga jiems ne liga... Mano sunui ji baigiasi laringitu, bronchitu ir t.t... Taigi, as ir tikrai skambinsiu i VSC, kad ir kokios geros aukletojos bebutu, bet man mano vaiko sveikata rupi labiau.
Atsakyti
QUOTE(bbrigitux @ 2011 10 07, 15:32)
girdėjau, kad efektyvi priemonė porai mamų/tėvelių, kurie turi laiko sedėti tuo metu, kai atvedami vaikai ir tik pamačius sirguliuojantį kartu su tėvaliais varyti lauk  g.gif dar įdomu, ar darželis negali nusimatyt savo vidaus taisyklėse kažkokios atsakomybės tėvams? nes pasirašant sutartį su darželiu, bent jau pas mus, yra akcentuota kokie vaikai negali būti vedami. o čia kaip ir gaunas sutarties pažeidimas  g.gif
o tokiem tėvams, kurie veda sergančius vaikus, man atrodo nieko negaila, jie rūpinasi tik savimi.... ar čia gali būt pasiteisinimas "aš negaliu imti nedarbingumo, nes darbdavys neleidžia" palyginus su savo vaiko sveikata???? o kitų vaikų????? plius, kodėl paskui apkrėstų vaikų tėvai turi imti nedarbingumus ir savo vaikus girdyti vaikais??? nenoriu išsiplėst  ax.gif

Mane grasina atleisti is darbo, nes as imu nedarbinguma, bet as ji imu, nes man nesuvokiama kaip galima serganti vaika grusti i darzeli doh.gif Aisku, darbas labai svarbu ir pati suvokiu, kad dar keli kartai ir as matyt galesiu sau poilsiauti namie, nes i darba jau nebereikes vaikscioti, bet kitos iseities nera, mociute dirba, aukles nevaziuoja iki musu, sergancio vaiko as neveziosiu pas aukles i namus. Tik klausimas, kodel as aukoju beveik viska, o kiti veda savo vaikus sergancius? Jei nebutu vedami sergantys vaikai, maziau sirgtu grupese vaiku, tai jau vienas is faktu. tada maziau visiems tevams butu galvosukiu kur palikti savo vaika kai sis serga ax.gif Bet kaip sakiau, tokiu kaip mes esa mazuma, kiti be gailescio veda vaikus, toks vaizdas kad negaila ne tik kitu esanciu, bet ir savo pacio vaiko.
Kai atejau pasiimti dukros ir radau ja su sloga, man taip geda ir nesmagu buvo pries kitus tevus, kad mano vaikas susirgo ir buvo kolektyve doh.gif blush2.gif Kita diena mes zinoma buvom namie. As net nezinau kaip as galeciau serganti vaika atvedusi i darzeli paziureti kitiems tevams i akis, juk atvedu bacilu maisa, kurio deka iskrist gali puse grupes.
Zinoma, sloga ne visiems yra rimta liga, bet tarkim vejaraupiai, skarlatina, laringitas ir pan. ligos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rijama: 07 spalio 2011 - 14:42
QUOTE(mazute2008 @ 2011 10 07, 15:35)
Sveikos,
Taigi, as ir tikrai skambinsiu i VSC, kad ir kokios geros aukletojos bebutu, bet man mano vaiko sveikata rupi labiau.

jūs geriau bent jau el. paštu parašykite, nes skambutis lieka skambučiu.
oi bus VSC darbo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rijama @ 2011 10 07, 15:37)
Jei nebutu vedami sergantys vaikai, maziau sirgtu grupese vaiku, tai jau vienas is faktu. tada maziau visiems tevams butu galvosukiu kur palikti savo vaika kai sis serga ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti

parasysiu ir as savo patirti.
Dukros aukletoja(ne pagrindine) i budincia grupe atsivede serganti vaika(mergaite kuri kartu lanko su mano dukra grupe) is ryto su temp,sloguojanti ir t.t zodziu akivaizdus sergancio vaiko simptomai,beto mergaitei jau 5,tad ji drasiai pasake,kad sergu todel siandien busiu mamytes grupeje...man temp. sloguoju ir koseju " pasigyre"
Atvede MB ir kaip sakau tinkamai nesureagavo is karto,kodel aukletoja atsivede serganti savo vaika,veliau iskilus kitam konfliktui ir kai MB nuejo pas direktore..direktores pasakymas buvo" kaip jus isivaizduojate,kad sita aukletoja dirbs su jusu vaiku po konflikto" .Direktores pastaba buvo,kad aukletoja negalejo palikti darbo vietos(naturalu),bet neasizvelgta i tai,kad tuo metu aukletoja dirbo lopselineje grupeje,kur nuo jos sergancio vaiko,kuris buvo su temp jau ryte,uzsikrete nemazai kitu vaiku. cool.gif

aukletoja turi teise nepriimti sergancio vaiko ir jei grupeje bus sergantis vaikas patikrinimo metu tai aukletojai bus bauda(jei neklystu kazkur buvo mineta jau),tad reikia tik atitinkamas tarnybas iskviesti ta diena.
Atsakyti
Auklėtojų ir man gaila, bet tai ką daryt...jei tėvai nesusiprotėja ir jiems negaila savo vaikų, tai gal pagailės auklėtojų ax.gif
Kai auklėtojos bus baudžiamos, tai pradės griežčiau žiūrėti į sergančių vaikų tėvus ir gal tas jų pyktis bus produktyvus - tie vaikai tiesiog nebus priimti ryte ax.gif
Aš irgi labai pritariu, kad reikia pradėti nuo tėvų, bet kaip tą padaryti? g.gif Juk tikrai girdėję, žino, šnekėta, kad sergantiems vaikams ne vieta kolektyve..

na nezinau, gal toms pacioms aukletojoms kreiptis i vaiku teisiu apsaugos kontrolierius g.gif Sergantis vaikas turi guleti, o vesti ji i darzeli reiskia is jo tyciotis, tycia kenkti jo sveikatai. Jei tokie teveliai gaute perspejima ,is tarnybos , kad jiems uz toki elgesi gali gresti baudos ir perziuretos motynistes/tevystes teises, gal tada ir telefono rageli pradetu kelti laiku
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2011 10 08, 13:05)
na nezinau, gal toms pacioms aukletojoms kreiptis i vaiku teisiu apsaugos kontrolierius  g.gif  Sergantis vaikas turi guleti, o vesti ji i darzeli reiskia is jo tyciotis, tycia kenkti jo sveikatai. Jei tokie teveliai gaute perspejima ,is tarnybos , kad jiems uz toki elgesi gali gresti baudos ir perziuretos motynistes/tevystes teises, gal tada ir telefono rageli pradetu kelti laiku

drinks_cheers.gif tikrai pritariu, kad atsakomybė ne vien ugdymo įstaigai būtų, bet lygiai taip pat ir tevams. Nes visų pirma tėvai turi pasirūpinti savo vaiku sveikata ir gerove, o sergantis vaikas darželyje tai irgi yra nepriežiūra ir kenkimas vaiko interesams. Aš suprantu pilnai tas auklėtojas, kurioms ir taip nėra lengva dirbti su tokia gausa vaikų, o čia dar pyktis su tėvais, atvedusiais "sveikus" vaikus.... vat ir manau, kad atsakomybė ir baudos turi būti lygiai taip pat tėvams ir ugdymo įstaigoms.

Bet blogiausia tai, kad mūsų visuomenėje supratimas kol kas toks, kad negali kelti klausimo garsiai, reikalauti to kas priklauso tau ar tavo vaikui, nes viskas bus nukreipta kita forma ir kentės vaikai.
Atsakyti
QUOTE(jalo @ 2011 10 08, 13:05)
na nezinau, gal toms pacioms aukletojoms kreiptis i vaiku teisiu apsaugos kontrolierius  g.gif  Sergantis vaikas turi guleti, o vesti ji i darzeli reiskia is jo tyciotis, tycia kenkti jo sveikatai. Jei tokie teveliai gaute perspejima ,is tarnybos , kad jiems uz toki elgesi gali gresti baudos ir perziuretos motynistes/tevystes teises, gal tada ir telefono rageli pradetu kelti laiku

Cia atrodo kova su vejo malunais unsure.gif
Vaikas lanke darzeli kuriame aukletos vaikelis buvo jos pacios grupeje ..
Pastovei su begancia nosim ir kosuliu , net pasipasakojo, kad turi chroniska angina.. bet ka jai daryti jei jos neleidzia imti biuletenio ir ji todel supranta ir kitus tevus .. Va taip ir grupe pastoviai atrode lyg ligonine , visi su putotais snargliais ..
Neapsikenciau perkeliau i kita darzeli , zinoma dar ir del kitu priezasciu..
Patekom i nuostabu kolektyva, aukeltojos brandaus amziaus su sveiku mastymu ir patirtimi - thumbup.gif
Atsakyti
Apie tai, kad sergantys vaikai neturi lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigos, turi būti įrašyta ikimokyklinio ugdymo įstaigos nuostatuose, su kuriais tėvai turi būti supažindinti. Tokį "dalyką" turėjote pasirašyti prieš pradedant vesti vaiką į darželį.

Pagal Valstybinio aplinkos sveikatos centro Higienos normą HN 75:2002 „Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės“, kurioje parašyta, kad “grupės auklėtoja kiekvieną rytą turi pasidomėti vaiko sveikata ir švara. Vaikui sunegalavus ikimokyklinėje įstaigoje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams“, o “po ligos vaikas gali būti priimamas tik su apylinkės pediatro ar šeimos gydytojo pažyma apie ligos trukmę, taikytą gydymą bei nurodymais dėl tolesnės individualios vaiko priežiūros“.
P.S sloga priskiriama prie ligų sąrašo.
Papildyta:
QUOTE(Sanita @ 2011 10 09, 13:11)
Cia atrodo kova su vejo malunais  unsure.gif
Vaikas lanke darzeli kuriame aukletos vaikelis buvo jos pacios grupeje ..
Pastovei su begancia nosim ir kosuliu , net pasipasakojo, kad turi chroniska angina.. bet ka jai daryti jei jos neleidzia imti biuletenio ir ji todel supranta ir kitus tevus .. Va taip ir grupe pastoviai atrode lyg ligonine , visi su putotais snargliais ..
Neapsikenciau perkeliau i kita darzeli , zinoma dar ir del kitu priezasciu..
Patekom i nuostabu kolektyva, aukeltojos brandaus amziaus su sveiku mastymu ir patirtimi -  thumbup.gif

Baisu doh.gif Bet kodėl tėvai nesikreipia į VSC? Jau vien faktas, kad auklėtoja grupėje turi SAVO vaiką doh.gif Čia jau absurdiškas savivaliavimas.
Džiaugiuos, kad radot tinkamą darželį ir esat rami 4u.gif bet aną taip pat norėtusi sutvarkyti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aladina: 09 spalio 2011 - 12:25
Taip, visi tą dokumentą pasirašo, bet net neskaito matyt.......... aš jau po pirmos dukros supratau, kad kovoti su slogom ir kosuliu grupėje nėra šansų - atvirai sakant ir aš ne visada kelis kartus per dieną kostelinčią dukrą namie laikydavau... unsure.gif situacija dviprasmiška, bet būtų gerai, jei viskas ir pasibaigtų tik lengvom slogytėm ir kosuliu nuo perštinčios gerklytės - kartais igirsti tokius kosulius, kad baisu doh.gif tai ir panašu, kad tėvai vaikus įstumia į grupę, greitai greitai perrengia ir lekia, kol tie nespėjo nusikosėti ar baisulingos slogos parodyti biggrin.gif

Bet gal nereikia ir labai dramatizuoti tų paprastų slogų ir gerklinių kosulių - jie gali prasidėti ir dienos eigoje - ryte sergančių vaikučių grupėje kaip ir nematote, o vakare pasiimant jau galit pamatyti kelis su varvančiom nosim - čia joks stebūklas ir jokia auklėtojų kaltė ax.gif o va prasideda 1-2 kl. - ten niekas iš vis nekreipia dėmesio į tokias ligas - kaip ir visi mes suaugę............ cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 10 09, 13:46)
Taip, visi tą dokumentą pasirašo, bet net neskaito matyt.......... aš jau po pirmos dukros supratau, kad kovoti su slogom ir kosuliu grupėje nėra šansų - atvirai sakant ir aš ne visada kelis kartus per dieną kostelinčią dukrą namie laikydavau...  unsure.gif  situacija dviprasmiška, bet būtų gerai, jei viskas ir pasibaigtų tik lengvom slogytėm ir kosuliu nuo perštinčios gerklytės - kartais igirsti tokius kosulius, kad baisu  doh.gif  tai ir panašu, kad tėvai vaikus įstumia į grupę, greitai greitai perrengia ir lekia, kol tie nespėjo nusikosėti ar baisulingos slogos parodyti  biggrin.gif

Bet gal nereikia ir labai dramatizuoti tų paprastų slogų ir gerklinių kosulių - jie gali prasidėti ir dienos eigoje - ryte sergančių vaikučių grupėje kaip ir nematote, o vakare pasiimant jau galit pamatyti kelis su varvančiom nosim - čia joks stebūklas ir jokia auklėtojų kaltė  ax.gif  o va prasideda 1-2 kl. - ten niekas iš vis nekreipia dėmesio į tokias ligas - kaip ir visi mes suaugę............  cool.gif

Aš taip pat linkusi nedramaizuoti pavienių atvėjų. Visai kitas reikalas, kai grupėjė, kaip rašė Sanitas, yra pastoviai sergantis vaikas ir per tą vaiką serga vos ne visa grupė.
Taip, mokykloje į viską žiūrima kitaip, bet ir lyginti negalime, nes didesni vaikai atsparesni, o ir laiko mažiau praleidžia kartu, mažiau kontaktuoja, neriek miegot bent jau vienoje patalpoje.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 10 07, 18:11)
parasysiu ir as savo patirti.
Dukros aukletoja(ne pagrindine) i budincia grupe atsivede serganti vaika(mergaite kuri kartu lanko su mano dukra grupe) is ryto su temp,sloguojanti ir t.t zodziu akivaizdus sergancio vaiko simptomai,beto mergaitei jau 5,tad ji drasiai pasake,kad sergu todel siandien busiu mamytes grupeje...man temp. sloguoju ir koseju " pasigyre"
Atvede MB ir kaip sakau tinkamai nesureagavo is karto,kodel aukletoja atsivede serganti savo vaika,veliau iskilus kitam konfliktui ir kai MB nuejo pas direktore..direktores pasakymas buvo" kaip jus isivaizduojate,kad sita aukletoja dirbs su jusu vaiku po konflikto" .Direktores pastaba buvo,kad aukletoja negalejo palikti darbo vietos(naturalu),bet neasizvelgta i tai,kad tuo metu aukletoja dirbo lopselineje grupeje,kur nuo jos sergancio vaiko,kuris buvo su temp jau ryte,uzsikrete nemazai kitu vaiku. cool.gif

aukletoja turi teise nepriimti sergancio vaiko ir jei grupeje bus sergantis vaikas patikrinimo metu tai aukletojai bus bauda(jei neklystu kazkur buvo mineta jau),tad reikia tik atitinkamas tarnybas iskviesti ta diena.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti