Gavau atsakyma i savo klausima.
Šiam darželiui galioja Lietuvos higienos normos HN 21:2011 Draudžiama priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus, taip pat turinčius utėlių ar glindų", punkte. Tad tik gero noro ir vaikų įstaigos vadovų ir visos administracijos bei tėvelių supratimu, galima būtų užtikrinti šių reikalavimų įgyvendinimą darželyje.Na po to atsakymo mano zingsniai tokie: dar kalbesiu su aukletojomis, direktore, jei tai nepadeda as kaip Rasma pamatysiu serganti vaika ta pacia diena informuoju VVSPT. Kito kelio nebematau. Beje, mes taip susirgom, zinoma savaite mergina namie, priedo siandien naktis baisine, temp. ir ausies uzdegimas.
jei kam reikia koordinaciu

as skambinausi i Vilniaus sveikatos centra, man ten detaliai isdeste kur kreiptis, kokie galimi budai. Dave kontaktus kur tai galeciau padaryti Kaune. Nes kiekviename mieste yra sveikatos centrai

Mamos, jei jums nepatinka kad grupeje yra serganciu vaiku, netylekit. Nors po darzelio tevu susirinkimo pasijauciau balta varna

Panasu i tai kad man vienai rupi, kad sergantys vaikai sveiktu namie, o ne darzelyje uzkrestu dar daugiau vaiku. Nesuvokiu kaip mamos veda sergancius vaikus, kuriems akivaizdziai blogai: pikti, irzlus, gulineja, kosuliai ir slogos didziules