Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

Tai kad žinote, daug jau kalbėta ir t.t. Kaip sakoma tam kartui lyg nieko būna, po kiek laiko ir vėl viskas iš naujo, jau ir rankos svyra... Šiaip pastebėjau, kad tokių tėvų, kuriems tas rūpi - mažuma, didžioji dauguma kažkaip atsipūtę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 14 lapkričio 2011 - 20:58
Dažnai pamąstau šita tema ir aš, bet gal daugiau esu iš tų tėvų, kurie dėl slogos, kosulio nelaikytų vaiko namuose, ypač, jei po poros savaičių išsveikus ir nuėjus, vėl sloga prasideda, tai net nėra prasmės namie sėdėti...Kažkaip pradėjau į šitą dalyką žymiai laisviau žiūrėti, kai pagyvenom su šeima kelis metus Šveicarijoje ir dukra ten lankė darželį, kur su slogom, kosuliais eiti norma, net ir su temperatūra iki 38,5. Taip pat yra specialūs darželiai sergantiems vaikams, kad tėvams netektų imti nedarbingumo...Aišku, galima ginčytis, gerai tai, ar blogai, bet bent yra pasirinkimas, ir tėvai patys sprendžia, ar tai jiems priimtina. Galvoju, kad ir pas mus kažkaip galima būtų ieškoti kompromiso, gal skirstyti grupes, kur eina tik visiškai sveiki vaikai, o į kitas grupes galėtų eiti ir šiek tiek sloguojantys, ar kosintys g.gif Net nežinau, bet tas tėvų susipriešinimas niekur nenuves, abi pusės dabar yra nepatenkintos ir niekas nesikeičia.
Atsakyti
aš tai visai nenoriu sergančių vaikų grupėje. Mes per galvą verčiamės, kad tik vaikas būtų sveikas, be jokių kosulių ir slogų, pamainom namie sėdim, prašom visų, kas tik gali vaikus pažiūrėt. Išgydai, atvedi vaiką ir - bam - po savaitės viskas iš naujo, nes kiti tėvai atveda šiek tiek sloguojantį vaiką, nes "čia ne liga", "nėr kam palikti" ir t.t. Na, aš dar suprantu, kad gal jiem svetimi vaikai yra dzin, o bet tačiau kaip savas vaikas?
Atsakyti
Aš anksčiau į tas slogas atsipūtus žiūrėjau iki kol pernai nuo "ale sloguojančio" vaiko manasis nesusirgo plaučių uždegimu. Po tos karčios patirties nepraleidžiu pro pirštus jokių slogų ir tuo labiau kosulių. Nėra kam palikti? Ne mano bėda ir neleidžiu niekam savo palikimo problemas spręsti mano vaiko sveikatos sąskaita. Ir tegul man į rankas papuola mama kuri atvedė sloguojantį vaiką, daugiau nebekils noras vesti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuke @ 2011 11 14, 21:14)
Galvoju, kad ir pas mus kažkaip galima būtų ieškoti kompromiso, gal  skirstyti grupes, kur eina tik visiškai sveiki vaikai, o į kitas grupes galėtų eiti ir šiek tiek sloguojantys, ar kosintys g.gif

Gal ir galėtų skirti lėšų, įrengti atskirą grupę, bet tada jau turėtų dirbti ir bent kiek medicinoje tuokiantys pedagogai g.gif

Aš ant savo vaiko pirmąsyk pamačiau kaip greitai gali vystytis liga, kai iš visiškai sveiko per nepilnas 4 val. liga nuvarė iki reanimacijos. (meningitas). Aš tądien su kolege turėjau vykti į komandiruotę ir ačiū Dievui, angelams sargams ar šeštajam pojūčiui ar dar kam dėkoti, kad aš ryžausi viską atšaukti..po to nebeišvažiavau 3 metus niekur ir nedirbau keletą mėnesių...
Vaikas man ryte tiesiog pasiskundė, kad nenori keltis ir eiti į darželį, nes lyg tai skauda galvą (nebuvo nei slogos, nei kosulių, net temperatūros tąryt nebuvo) - aš net nebandau galvoti, kas būtų, jei būčiau nuvedusi.. verysad.gif Ir labai dažnai pagalvoju, kad tikrai tėvai gali 'nepamatyti', nes aš pati nemačiau, tik turėjau žvėrišką nuojautą..ir tikrai ačiū Tam kas aukštybėse, kad išvis ta nuojauta pasiklioviau...
Bet jei vedama su slogom, kosuliais, temperatūrom - tai panašu, kad nepaisoma nei nuojautų, nei sveiko proto...
Atsakyti
As irgi sutinku, kad kosulys ar bet koks paslogavimas labai greitai gali tapti rimtos ligos priezastimi. Juk viskas nuo to ir prasideda.
O tai, kaip yra kitose salyse, tai nebutinai viskas turi buti mums laikoma sektinu pavyzdziu.

Pas mus grupeje buvo daug diskusiju ta tema, ir rodos teveliai bei aukletojos tikrai paiso vieni kitu.
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2011 11 15, 09:43)
As irgi sutinku, kad kosulys ar bet koks paslogavimas labai greitai gali tapti rimtos ligos priezastimi. Juk viskas nuo to ir prasideda.
O tai, kaip yra kitose salyse, tai nebutinai viskas turi buti mums laikoma sektinu pavyzdziu.

Pas mus grupeje buvo daug diskusiju ta tema, ir rodos teveliai bei aukletojos tikrai paiso vieni kitu.

Tai labai džiugu, kad nors kažkoks procentėlis žmonių elgiasi žmoniškai...
Man tai galvoje nesutelpa, kaip atveda vaikus sloguojančius kaip niekur nieko, man būtų žiauriai gėda pažiūrėti kitiems tėvams, auklėtojoms į akis... Ir kokie turi būti šalti nervai tėvų, kad vesti vaiką sirguliuojantį, nes kaip ne viena mama čia rašė savo patirtį, kad ir ta sloga vieną kartą gali patapti rimtos ligos priežastimi...
Papildyta:
QUOTE(egliuke @ 2011 11 14, 22:14)
Dažnai pamąstau šita tema ir aš, bet gal daugiau esu iš tų tėvų, kurie dėl slogos, kosulio nelaikytų vaiko namuose, ypač, jei po poros savaičių išsveikus ir nuėjus, vėl sloga prasideda, tai net nėra prasmės namie sėdėti...Kažkaip pradėjau į šitą dalyką žymiai laisviau žiūrėti, kai pagyvenom su šeima kelis metus Šveicarijoje ir dukra ten lankė darželį, kur su slogom, kosuliais eiti norma, net ir su temperatūra iki 38,5. Taip pat yra specialūs darželiai sergantiems vaikams, kad tėvams netektų imti nedarbingumo...Aišku, galima ginčytis, gerai  tai, ar blogai, bet bent yra pasirinkimas, ir tėvai patys sprendžia, ar tai jiems priimtina. Galvoju, kad ir pas mus kažkaip galima būtų ieškoti kompromiso, gal  skirstyti grupes, kur eina tik visiškai sveiki vaikai, o į kitas grupes galėtų eiti ir šiek tiek sloguojantys, ar kosintys g.gif Net nežinau, bet tas tėvų susipriešinimas niekur nenuves, abi pusės dabar yra nepatenkintos ir niekas nesikeičia.

Na taip, kokia prasmė... Per tas kelias savaites jūsų vaikas tiek gali apkrėsti vaikų, kad oi oi... Bet žinoma, kas jums - sotus alkano niekada neužjaus...
Vat ir yra ta kategorija, vieni vaikai taip ir pravaikšto su snargliu po nosim, o kiti nuo tokio vaiko suserga labai rimtai, nes tie tokie bevaikštantys užkratai yra bacilų nešiotojai.

O kaip jūs rašote, kad vedami net su 38,5 tai čia jau nužmogėjimas visiškas. Gaila vaikų tokių labai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 15 lapkričio 2011 - 08:58
QUOTE(Rasma @ 2011 11 15, 07:20)
Gal ir galėtų skirti lėšų, įrengti atskirą grupę, bet tada jau turėtų dirbti ir bent kiek medicinoje tuokiantys pedagogai g.gif

Aš ant savo vaiko pirmąsyk pamačiau kaip greitai gali vystytis liga, kai iš visiškai sveiko per nepilnas 4 val. liga nuvarė iki reanimacijos. (meningitas). Aš tądien su kolege turėjau vykti į komandiruotę ir ačiū Dievui, angelams sargams ar šeštajam pojūčiui ar dar kam dėkoti, kad aš ryžausi viską atšaukti..po to nebeišvažiavau 3 metus niekur ir nedirbau keletą mėnesių...
Vaikas man ryte tiesiog pasiskundė, kad nenori keltis ir eiti į darželį, nes lyg tai skauda galvą (nebuvo nei slogos, nei kosulių, net temperatūros tąryt nebuvo) - aš net nebandau galvoti, kas būtų, jei būčiau nuvedusi.. verysad.gif Ir labai dažnai pagalvoju, kad tikrai tėvai gali  'nepamatyti', nes aš pati nemačiau, tik turėjau žvėrišką nuojautą..ir tikrai ačiū Tam kas aukštybėse, kad išvis ta nuojauta pasiklioviau...
Bet jei vedama su slogom, kosuliais, temperatūrom - tai panašu, kad nepaisoma nei nuojautų, nei sveiko proto...

Aš ir galvoju, kad personalas turėtų nusimanyti kažkiek medicinoje, turėti vaistų ir pan., kai mano mergaitę priėmė į darželį, jos pediatrė turėjo pasirašyti po darželio turimu vaistų sąrašu, patvirtinti, kad to vaistų sąrašo užteks, reiškia vaikams vaistai yra skiriami ir reikia nusimanyti apie tai. O situacija, kai vaikas staigiai ir sunkiai suserga tai labai baisi, bet čia negali žinoti, kaip bus, taip gali nutikti ir visai sveikam vaikui, o tam sloguojančiam nenutikti niekada... jei vaikui niekada nesikomplikavo sloga arba kosuliai visada praeina savaime, tai suprantu ir tokius tėvus, jie nepergyvena ir veda vaikus darželin...

QUOTE(*Liepa18* @ 2011 11 15, 09:04)
Na taip, kokia prasmė... Per tas kelias savaites jūsų vaikas tiek gali apkrėsti vaikų, kad oi oi... Bet žinoma, kas jums - sotus alkano niekada neužjaus...
Vat ir yra ta kategorija, vieni vaikai taip ir pravaikšto su snargliu po nosim, o kiti nuo tokio vaiko suserga labai rimtai, nes tie tokie bevaikštantys užkratai yra bacilų nešiotojai.

O kaip jūs rašote, kad vedami net su 38,5 tai čia jau nužmogėjimas visiškas. Gaila vaikų tokių labai.

Nieko įžeisti tikrai nenorėjau, ir nieko neskatinu vesti sergančius vaikus, kalbu tik už save, kad dukra ėjo į tokį darželį ir man tai irgi tapo iš dalies priimtina. Nors pati vaiko su temperatūra tikrai nevesčiau, bet supratau, kad kiekviena visuomenė ar šeima turi savo normas, kas vieniems yra normalu, kitiems pasibaisėtina. Bet akivaizdu, kad pas mus dalis tėvų irgi veda sergančius vaikus ir nemato tame problemos, tai jiems irgi galima sudaryti tam sąlygas, tuo labiau, kad toks dalykas veikia kitose šalyse ir tikrai nėra naujiena...
Atsakyti
Juodas jumoras aišku, bet LT kiekviename darželyje tokių 'sergančių vaikų' grupių yra, jau net nebereikia dirbtinai steigti cool.gif
Turbūt paprasčiau būtų įkurti nors vieną 'sveikų vaikų' grupę biggrin.gif

QUOTE(egliuke @ 2011 11 15, 11:28)
Aš ir galvoju, kad personalas turėtų nusimanyti kažkiek medicinoje, turėti vaistų ir pan., kai mano mergaitę priėmė į darželį, jos pediatrė turėjo pasirašyti po darželio turimu vaistų sąrašu, patvirtinti, kad to vaistų sąrašo užteks,  reiškia vaikams vaistai yra skiriami ir reikia nusimanyti apie tai

LT darželiuose irgi yra bendrosios praktikos slaugytoja, bet kokią medicininę pagalbą gali teikti darželis, tai kiek žinau, yra griežtai apibrėžta ax.gif

Čia reikėtų aišku medikų klausti, bet kiek žinau, tai dabar darželiuose jau nebegalima duoti vaistų unsure.gif , jei reikalinga tokia medicininė pagalba ir vaistai, tai turi kviestis medikus (greitąją pagalbą).

Iš esmės, tai labai daug teisinių niuansų reiktų apsvarstyti įrengiant tokią grupę sergantiems vaikams ir manau, kad užsienio valstybėse tai gal daugiau apgalvota (pvz. draudimo kompanijos draudžia atsakomybę ir pan.). LT man neatrodo subrendusi tokiems pokyčiams schmoll.gif LT vaikus gydo gydymo įstaigos, o darželiai priskiriami prie ugdymo įstaigų.
Dabar net su bandančiais padėti medikais teisiamąsi dėl jų nesugebėjimo suteikti pagalbos ar netinkamos,/nepakankamos pagalbos suteikimo, kai įvyksta skaudi nelaimė, pvz. vaikui liga labai komplikuojasi arba baigiasi net mirtimi. Medikai tiesiog terorizuojami, nors jų darbas ir taip reikalaujantis žvėriškos atsakomybės, o klaidos - skaudžios..... tiksliau, jiems net neleidžiama klysti, nors visi žinome, kad klysti yra žmogiška... Kas būtų atsakingas, jei vedant į darželio sergančių vaikų grupę vaikui liga labai komplikuotųsi ar medikai vėliau būtų bejėgiai padėti užleidus ligą? Darželis ar tėvai? Ar vėl medikai, kad turėjo žutbūt išgelbėti, bet nepavyko?
Kas norėtų prisiimti tokią atsakomybę, kai vaikų darželio pagrindinė funkcija visgi yra vaiko ugdymas (bet aišku ir saugumo užtikrinimas)?
Aišku čia klausimai teoriniai ax.gif , bet kaip ir visos sutinkam, niekada negali žinoti kas kaip bus, tai ar ne paprasčiau nerizikuoti brangiausiu ką turi?
Atsakyti
mano abu vaikai vėl namie doh.gif nuvedėm pas gydytoją, nes kosėja. Na, nieko rimta, tik kosulys, bet sėdi abu namie. Kol išsikosėsim. O labiausiai pikta, kad į darželį jie ėjo savaitę. Prieš tai namie atsirgę 1,5 sav. baigiu nublūst nuo tų kosulių-slogų umn.gif: o pikčiausia, kad neabejoju, kad atvedus po savaitės kitos jie vėl bus su slogom...
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 11 15, 22:16)
mano abu vaikai vėl namie  doh.gif nuvedėm pas gydytoją, nes kosėja. Na, nieko rimta, tik kosulys, bet sėdi abu namie. Kol išsikosėsim. O labiausiai pikta, kad į darželį jie ėjo savaitę. Prieš tai namie atsirgę 1,5 sav. baigiu nublūst nuo tų kosulių-slogų umn.gif: o pikčiausia, kad neabejoju, kad atvedus po savaitės kitos jie vėl bus su slogom...

nuoširdžiai Jus užjaučiu, baisu prisiminti tą savijautą, kaip kiekvieną sekundę klausaisi ar tik nepradeda ir vėėėėėėėėėėėėėėėėėėl sloguoti doh.gif

kalbat apie ligoniukų grupę, norėčiau pamatyti mamą kuri atveda TIK su sloga ir talpina į grupę, kur serga vaikai tarkim bronhitais, arba dar kokia rimtesne jų nuomone liga biggrin.gif , nes anot jų sloguojantis vaikas tai nesergantis ir manau prašytųsi į sveikųjų grupę biggrin.gif , juokas pro ašaras ...
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 11 16, 00:16)
mano abu vaikai vėl namie  doh.gif nuvedėm pas gydytoją, nes kosėja. Na, nieko rimta, tik kosulys, bet sėdi abu namie. Kol išsikosėsim. O labiausiai pikta, kad į darželį jie ėjo savaitę. Prieš tai namie atsirgę 1,5 sav. baigiu nublūst nuo tų kosulių-slogų umn.gif: o pikčiausia, kad neabejoju, kad atvedus po savaitės kitos jie vėl bus su slogom...

Pažįstamas jausmas smile.gif Aš jau nusprendžiau: saviškį auginsiu su aukle, o vesiu tik pusdieniui, tiktam kad vietos neprarast. Ir taip reiks vargt, kol vaiko imunitetas nesubręs ir ligos savaime sumažės. Iki šiol pas mus su ligom ir darželiu būdavo ta pati situacija kaip ir pas jus. schmoll.gif
Atsakyti