Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(saulyte33 @ 2011 11 18, 08:56)
Maniškis netoleruoja darželio kolektyve esančių bacilų, bandau vest po pusę dienos. smile.gif Gal žinote ar dar išrašomps tokios gydytojo pažymos, kurios duoda atleidimą nuo darželio iki 3 mėnesių? Na pvz. dėl sezoniškumo ir pan... g.gif

Dėl dažno sirgimo gydytoja gali parašyti išjungimo iš darželio pažymą 1-3 mėn laikotarpiui 4u.gif
Galima eiti pas darželio direktorę ir nukelti darželį iki kito rudens. Ir taip likti sąrašuose.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2011 11 21, 09:28)
Dėl dažno sirgimo gydytoja gali parašyti išjungimo iš darželio pažymą 1-3 mėn laikotarpiui  4u.gif
Galima eiti pas darželio direktorę ir nukelti darželį iki kito rudens. Ir taip likti sąrašuose.

Ne visur taip įmanoma. Aš pernai norėjau savo sūnų nuimti iš darželio iki šio rudens. Bet mums direktorė pasakė kad tokiu atveju mus išbraukia iš sąrašų ir stojam į eilės galą unsure.gif
Atsakyti
dabar negalima išsirašyti tokios pažymos keletui mėnesių. Kiek žinau yra patvirtintos tvarkos, kad net jei dėl ligos bus nelankyta 2 mėnesiai, tai gali braukti iš sąrašų.
Prieš porą metų, kai gimė mažasis, tai nenorėjau, kad pirmus mėnesius vyresnėlė iš darželio užneštų bacilų, ypač kai ji pati sirgaliukė buvo. Tai tiesiog keletą mėnesių gydytoją vis išrašydavo pažymėles 2-3 savaitėm, kad esą sloguoja. Na kad nesigautų ištisinė liga, tai atseit keletą dienų palankom (realiai nevesdavau, tiesiog už tas dienas pilnai sumokėdavau), o paskui vėl pažymą pristatydavom. Na bet nesimuliavau metų šitaip, berods kokius 3-4 mėnesius šitaip pratempiau, o paskui jau pradėjau vesti vėl į darželį.
Atsakyti
Mums net nesimuliuojant taip gaunasi biggrin.gif Nuo rugsejo 1 d. sergam jau ketvirtą kartą... šį sykį tik nedidelė sloga ir čiaudulys, bet tai ką, palankėm po 3 savaičių ligos 3 dienas ir vėl namie....

Tai dėl ligos braukia iš sąrašų jeigu liga yra nepertraukiamai 2 mėnesiai? Gal galėtumėt maždaug pasakyt kur parašyta, norėčiau paskaityt, nes dabar gaunasi, kad ir mes sergam daugiau nei lankom darželį unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Špokencija: 21 lapkričio 2011 - 11:41
Sveikos,
diskutuojat visoms aktualia tema, todėl neištvėriau neparašiusi blush2.gif
Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra. Kai tik drėgnas oras arba šalta, šlapia, pvz kaip šiandien, vaikas pradeda kosėti ir tekėti sloga. Jam užtenka pabūti 10 min tokiu oru lauke arba nueiti nuo mašinos iki darželio grupės, ir organizmas iškart sureaguoja. doh.gif Gali atrodyti neįtikėtinai, bet taip yra. Atėjus į grupę, vaikas pakosi ir išsipučia nosį. Valandos laikotarpyje, pabuvus šiltoje patalpoje, baigiasi kosuliai ir slogos. Jei išeina į lauką, situacija kartojasi. Pagal tai ką aprašiau, kito vaiko tėvai gali mane apkaltinti, kad atvedu sergantį vaiką, nors taip nėra. Taigi - KAIP ELGTIS MAN šioje konkrečioje situacijoje??
Atsakyti
QUOTE(Špokencija @ 2011 11 21, 11:39)
Mums net nesimuliuojant taip gaunasi  biggrin.gif Nuo rugsejo 1 d. sergam jau ketvirtą kartą... šį sykį tik nedidelė sloga ir čiaudulys, bet tai ką, palankėm po 3 savaičių ligos 3 dienas ir vėl namie....

Tai dėl ligos braukia iš sąrašų jeigu liga yra nepertraukiamai 2 mėnesiai? Gal galėtumėt maždaug pasakyt kur parašyta, norėčiau paskaityt, nes dabar gaunasi, kad ir mes sergam daugiau nei lankom darželį  unsure.gif

Tikrai neč mes nesimuliuojant pernai lankeme tik 20 dienu su kablelu nes kitas prasirgomš Niekas is sarasu nebraukeš

QUOTE(Kirkė @ 2011 11 21, 12:05)
Sveikos,
diskutuojat visoms aktualia tema, todėl neištvėriau neparašiusi  blush2.gif
Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra. Kai tik drėgnas oras arba šalta, šlapia, pvz kaip šiandien, vaikas pradeda kosėti ir tekėti sloga. Jam užtenka pabūti 10 min tokiu oru lauke arba nueiti nuo mašinos iki darželio grupės, ir organizmas iškart sureaguoja.  doh.gif Gali atrodyti neįtikėtinai, bet taip yra. Atėjus į grupę, vaikas pakosi ir išsipučia nosį. Valandos laikotarpyje, pabuvus šiltoje patalpoje, baigiasi kosuliai ir slogos. Jei išeina į lauką, situacija kartojasi. Pagal tai ką aprašiau, kito vaiko tėvai gali mane apkaltinti, kad atvedu sergantį vaiką, nors taip nėra. Taigi - KAIP ELGTIS MAN šioje konkrečioje situacijoje??

Nieko neitiketino nera mano vaikas su ta pacia beda tad puikiai zinau apie ka kalbat. Kalbama cia apie tuos vaikus kurie jau sirgdami persalimo ar virusinemis ligomis serga
O elgtis paprastaič jeigu kuris is tevu bandys apkaltinit supazinti kas yra alergines ligos, duoti internetiniu nuorodu pasidometi biggrin.gif
Atsakyti
mes darzelio nelankom jau menesi ir savaite. Susirgo labai stipriai ir kuo tik gydem gerkle ir sloga nepraejo, ir temeratura vis islysdavo. Jau atrodo pasveiko nuejom pas stomatologa ir vel kazkokia bacila pasigavo, vel antibiotikai ir vel serga... jau ir lapelis pas gyd buvo israsytas, kad sveikas ir i darza eisim ir se tau... Na ir ka sulaukiau skambucio is darzelio direktores su klausimu kodel taip ilgai nelankom unsure.gif ir jei namie budami is naujo susergam tai gal mums is vis nebelankyti darzelio blink.gif , nes nuo vaiku skaiciaus priklauso darbuotoju atlyginimas. Tai va kodel (pas mus grupej neastebejau) i darzeliai priima sergancius vaikus, o kituose net su vaistais priima ( sugirdo) ... Tai ka as dabar serganti vaika turiu vest, na jei pasveiko as dar keleta dieneliu palaikau namie kad sustipretu, o ne taip kad nebera temeraturos ir mars i darza doh.gif .
O kaip ten su tuo 2 menesiu nelankymu ir isbraukimu is darzo, ar istisai du men turi neit ar per metus tie du men turi susidaryt g.gif .
Atsakyti
QUOTE(simbarela @ 2011 11 21, 12:28)

O kaip ten su tuo 2 menesiu nelankymu ir isbraukimu is darzo, ar istisai du men turi neit ar per metus tie du men turi susidaryt  g.gif .

pas mus pernai buvo istisai trys menesiai nelankyti ir siemet kuo puikiausiai bandem eiti biggrin.gif
Atsakyti
dėl tų dviejų mėnesių, tik skaičiau kažkur. Gal buvo tokie planai, gal tokia taisyklė yra kurioje nors savivaldybėje. Nes gi priėmimo tvarką į darželius nustato savivaldybė.
Tiesiog kiek pamenu, buvo tokia mintis, kad jei vaikas nelanko darželio be pertraukos 2 mėnesius, tai įstaigos vadovas turi teisę jį šalinti iš sąrašų. Turi teisę, tai nereiškia, kad ta teise pasinaudos mirksiukas.gif idėja tokio šalinimo, kad darželiai tarsi ir perpildyti, o realiai grupės nepilnos ir norintys nepatenka. Bet gal ir nepatvirtino šitos nuostatos, gal ji tik svarstyta buvo.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 11 21, 13:05)

Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra.

Kaip suprantu, lankėtės pas alergologą ir tyrimai parodė, kad Jūsų vaikas yra alergiškas dulkių erkutėms? tai tada turėtų gydytoja irašyti pažymoje apie šituos alergenus, o jeigu kas pasidomi dėl slogos ir kosulio paaiškinat apie alergija, ir informuojat, kad visos pažymos pristatytos.

Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2011 11 21, 12:05)
Sveikos,
diskutuojat visoms aktualia tema, todėl neištvėriau neparašiusi  blush2.gif
Situacija mano tokia: vyriausiasis vaikas turi alergiją dulkių erkėms ir drėgmei, tik tokios oficialios diagnozės ligų sąraše nėra.

Mano vyresnėlis irgi turi alerginę slogą: apie tai būdavo ir tebėra įrašas kasmetinėje vaiko sveikatos pažymoje (ir nesąmonė, kad alergijos ligų sąraše nėra), pasiūlyčiau pasižiūrėti, kam reiktų, bet nei karto konflikto su kitų vaikų tėvais dėl savo stipriai čiaudinčio ir sloguojančio vaiko neturėjau, gal auklėtojos juos informuodavo g.gif .

P.S. Maniškio atveju net alergenai nenustatyti (na, nerodo tyrimai niekaip) - užteko, kad nosies išskyrų tyrimas rodo, jog sloga alerginės kilmės ir atsirado įrašas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 21 lapkričio 2011 - 13:38
Mano vaikui specialiai pažiūrėjau yra įrašyta alerginis rinitas J30.3 smile.gif
Atsakyti