Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterėms ir kitoms prijaučiančioms skaičiukams

QUOTE(mamaingrida @ 2009 01 05, 12:08)
Nu jo, pavadinimas tavo tikslus, ne taip pavadinau  ax.gif
Kadangi už gruodį atlyginimus ir mokesčius turėsiu sumokėti šią savaitę, tai GPM moku 15 %, O Sodrai 39.98% ??? Ar tą mokestį sodrai reikia dar kaip nors išskaidyti???

Man rodos, kad ismokant gruodzio menesio atlyginima sausi, tos PSD 6 proc imokos "nuplaukia". jos turi buti skaiciuojamos nuo sausio men algos. tad is algos reiketu isskaiciuoti tik 15 proc GPM.
padiskutuokim, man sis klausimas irgi labai aktualus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 05, 11:33)
Man rodos, kad ismokant gruodzio menesio atlyginima sausi, tos PSD 6 proc imokos "nuplaukia". jos turi buti skaiciuojamos nuo sausio men algos. tad is algos reiketu isskaiciuoti tik 15 proc GPM.

Su mokesčiais tai viskas aišku, o kaip su tais 6proc, tai tiksliai net nežinau, bet man rods dar lig ir nereikia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 05, 11:33)

g.gif nuplaukia, tai reiskia, kad moketi sodrai tik 3 ir 30.98 %?
bigsmile.gif Paklausiau ir tuo pat metu prisiskambinau į Sodrą !!!
Taip, ismokant gruodzio menesio atlyginima sausi, tų PSD 6 proc imokų neskaiciuojam, jos turės buti skaiciuojamos nuo sausio men algos. Taigi, mokam 15 proc. GMP ir 3+30,98 proc. Sodrai .

O dėl NPD?
Turbūt, jei skaičiuoju už gruodį, tai NPD taikau dar guodžio mėnesį galiojusius Taip? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaingrida: 05 sausio 2009 - 14:24
QUOTE(mamaingrida @ 2009 01 05, 15:24)
O dėl NPD?
Turbūt, jei skaičiuoju už gruodį, tai NPD taikau dar guodžio mėnesį galiojusius Taip?  rolleyes.gif

jeigu neismokejai gruodi avanso uz gruodzio men (pvz NPD dydzio), tai negali jo taikyti ismokant algas sausi.
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 05, 14:31)
jeigu neismokejai gruodi avanso uz gruodzio men (pvz NPD dydzio), tai negali jo taikyti ismokant algas sausi.

aciu, adaptacijaa,

ismokejau - NPD dydzio. Todel ir klausiu, ar nereikia perskaiciuot?
Tai suprantu, kad kaip suskaiciavau gruodi ( su senu - 320 (352,,,) NPD, taip ir moku, tik GPM 15 proc. pritaikau, Ar taip?
Atsakyti
QUOTE(mamaingrida @ 2009 01 05, 15:58)
aciu, adaptacijaa,

ismokejau - NPD dydzio. Todel ir klausiu, ar nereikia perskaiciuot?
Tai suprantu, kad kaip suskaiciavau gruodi ( su senu - 320 (352,,,) NPD, taip ir moku, tik GPM 15 proc. pritaikau, Ar taip?

taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 01 05, 15:06)

AČIŪ !!!!! aciuks.gif

unsure.gif dar vienas klausimuks:
turiu darbuotoja, kuris isejo atostogu liepos menesi (29 kalendonines dienos). Tame tarpe jis sirgo, atostogavo... vel sirgo - iki XI.17d. O nuo 18d. - neapmokamos atostogos, administracijai leidus. Per paskutinius 3 men jis pajamu negavo, isskyrus uz pirmas 2 ligos dienas. O siandien ji atleidziame. Tai kaip man jo vidurki skaiciuoti? Nuo kokiu pajamu skaiciuoti nepanaudotas atostogas??? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaingrida: 05 sausio 2009 - 15:28
Sveikos visos 4u.gif

su naujais sudergtais metukais blush2.gif

dabar pagelbėkit dėl to PNPD nelaimingo, kaip suprantu aš sau taikausi pusę to PNPD už vieną vaiką t.y 50lt? O jeigu mano diedulis nebedirba nuo gruodžio tai ką aš likusią dalį atsiimsiu tik po metų pateikus deklaraciją ar man jau dabar taikytis pilną PNPD nu žodžiu visai susivėliau doh.gif doh.gif doh.gif mistika kažkokia reiks eit bonkelą nusipirkt o tai visai nieko nebesuprantu doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios ir mielieji,

Su Naujais.
Pamaniau, kad čia , kur daug protingų buhalterių bus kas man padeda.Jei nesunku..
Esu vaiko priežiūros atostogose, jos baigiasi sausio 20d, dabar laukiuosi kito, kuris gims balandžio 15d. Vasario 5d .leidžia į dekretą.
Tad keli klausimai:
1.Jei nuo sausio 20iki vasario 5d. paimčiau nemokamų atostogų ar tai neatims galimybės gauti pašalpą.
2.Jei su pirmu vaiku gaudavau 700lt, nors atlyginimas buvo 1000lt( tais laikais dar mokėjo tik 70%), Tai kiek gaučiau dabar.Vieni sako, kad kiek atlyginimo vidurkis bus, kiti , kad kokią pašalpą gaudavau...Pasimečiau. doh.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 01 05, 16:03)
Sveikos visos  4u.gif

su naujais sudergtais metukais  blush2.gif

dabar pagelbėkit dėl to PNPD nelaimingo, kaip suprantu aš sau taikausi pusę to PNPD už vieną vaiką t.y 50lt? O jeigu mano diedulis nebedirba nuo gruodžio tai ką aš likusią dalį atsiimsiu tik po metų pateikus deklaraciją ar man jau dabar taikytis pilną PNPD nu žodžiu visai susivėliau  doh.gif  doh.gif  doh.gif mistika kažkokia reiks eit bonkelą nusipirkt o tai visai nieko nebesuprantu  doh.gif  doh.gif

Tikrai taip pioneer.gif Tu negali sau prisitaikyti už abu. Visai nesenai aiskinausi ta klausima. Uz gruodi jo NPD prisitaikysi teikdama deklaracija dar siemet, iki geguzes 1d. O jei tavo diedulis nedirbs visus kitus metus, tai JO NPD tau grazins tik 2010 metais blink.gif
Atsakyti
QUOTE(modele @ 2009 01 05, 16:40)
Sveikos mielosios ir mielieji,

Su Naujais.
Pamaniau, kad čia , kur daug protingų buhalterių bus kas man padeda.Jei nesunku..
Esu vaiko priežiūros atostogose, jos baigiasi sausio 20d, dabar laukiuosi kito, kuris gims balandžio 15d. Vasario 5d .leidžia į dekretą.
Tad keli klausimai:
1.Jei nuo sausio 20iki vasario 5d. paimčiau nemokamų atostogų ar tai neatims galimybės gauti pašalpą.
2.Jei su pirmu vaiku gaudavau 700lt, nors atlyginimas buvo 1000lt( tais laikais dar mokėjo tik 70%), Tai kiek gaučiau dabar.Vieni sako, kad kiek atlyginimo vidurkis bus, kiti , kad kokią pašalpą gaudavau...Pasimečiau. doh.gif
Ačiū

g.gif Gal tau reiketu paskambyti i Sodra???/
O pgl. Darbo kodeksa tu gali imti iki 14 d. neapmokamu atostogu, ne jau turi vaikuti iki 14m. Logiska butu manyti, kad NA metu tu dar kaip ir "dirbsi " toje darbovieteje, todel nematau kliuciu gauti pasalpa.
doh.gif Pala, o apie kokia pasalpa tu klausi??? g.gif
Atsakyti
Sveiki dar kartą ir ačiū, į sodrą skambinau du kartus ir dvi moterys skirtingai atsakė, o šiandien trečia sakė skambint kitą savaitę, kai gau įstatymo išaiškinimą.O kalbu apie motinystės, motinystės- tėvystės pašalpas.
Atsakyti