atostogavau 12.18-12.31, prasyme nebuvo nurodyta kada pervesti atostoginius,tai pagal istatyma, turejo pervesti 3dienas pries. Sausio 12 ikrito pinigeliai su uzrasu DU, neishskiriant atostoginiu. VDI puslapy skaiciau ,kad tokiu atveju,kai atosotginiai veluoja, tai tiek dienu prasitesia atostogos, o grizus i darba numatytu laiku (mano atveju sausio 5 ) tai tiesiog tos dienos prisideda prie kasmetiniu atosotgu. Tai klausimas toks : kiek turiu atostogu vasario 1dienai? Tikiuosi aiskiai parasiau
mano situacija tokia : dirbu nuo 2008.04.18
atostogavau 12.18-12.31, prasyme nebuvo nurodyta kada pervesti atostoginius,tai pagal istatyma, turejo pervesti 3dienas pries. Sausio 12 ikrito pinigeliai su uzrasu DU, neishskiriant atostoginiu. VDI puslapy skaiciau ,kad tokiu atveju,kai atosotginiai veluoja, tai tiek dienu prasitesia atostogos, o grizus i darba numatytu laiku (mano atveju sausio 5 ) tai tiesiog tos dienos prisideda prie kasmetiniu atosotgu. Tai klausimas toks : kiek turiu atostogu vasario 1dienai? Tikiuosi aiskiai parasiau
busiu lb dekinga uz atsakyma
QUOTE(Piranija @ 2009 01 19, 15:01)
pas mane irgi transporto kompanija
jau susitvarkiau, pasiskambinau i stasistikos d. ir išsiaiškinau
šiaip rytoj paskutinė diena statistikai pateikti

Nu šiaip tai nea
QUOTE(Carevna @ 2009 01 19, 15:07)
Nu šiaip tai nea
visada būdavo pateikiama per 10 dienų gavus apklausos anketą
bet pas mane žiūriu pernykštė tik iki kovo 3 buvo parašyta ant pačios anketos reiškias ir šiemet jeigu gausiu tai vėliau, bet bent ataskaitų sąraše tai jos jau nebėra šiais metais

nžn, ant pačios formos yra parašyta, kad pateikiama iki sausio 20d.
http://www.stat.gov....38281fa1cb44db9
QUOTE(KYM @ 2009 01 17, 16:18)
sveikutes
gal galit pasakyti, kaip isskaiciuoti, kiek zmogus uzdirba per diena, jei jo alga minimali - 800 lt.. cia skaitosi ji tokia ant popieriaus ar i rankas turi buti? kazkaip as galvoju,kad reiktu skaiciuoti nuo"priskaiciuotos algos, 966,44 lt.. (i rankas tada gaunasi 800lt). jei darbo dienu per men 21, tai dienos uzdarbis butu 46,02 lt.. Ar teisingai mastau?

gal galit pasakyti, kaip isskaiciuoti, kiek zmogus uzdirba per diena, jei jo alga minimali - 800 lt.. cia skaitosi ji tokia ant popieriaus ar i rankas turi buti? kazkaip as galvoju,kad reiktu skaiciuoti nuo"priskaiciuotos algos, 966,44 lt.. (i rankas tada gaunasi 800lt). jei darbo dienu per men 21, tai dienos uzdarbis butu 46,02 lt.. Ar teisingai mastau?
Aš klausiu, nuo kurios sumos skaičiuoti - nuo popierinės (966,44 lt), ar nuo sumos į rankas(800 lt)?
QUOTE(IdeaFixe @ 2009 01 19, 14:05)
Bandyčiau aš aiškintis, kodėl laiku nebuvo pravesti atostoginiai. Jei mano atmintis nemaišo, tai atostogos prasitesia tiek dienų, kiek vėluoja pinigai. O dėl pridėjimo prie kitų kasmetinių atostogų, bijau ką nors komentuoti, tikrai nežinau.
QUOTE(KYM @ 2009 01 19, 14:54)
Minimali mėnesinė alga ir yra 800 Lt ant popieriaus. Tai gautusi dienos uždarbis 38,09 Lt.
Aciu Daidute,
mano advokatas minejo,kad tikrai prisideda prie kasmetiniu atostogu, tik va dbr klausimas,jei prisideda tai visgi kiek konkreciai.
Nepervedem, nes nenorejo(pas mus itempta situacija). ir ,aisku, nezinojo sito dalyko apie pratesiamas atostogas.
mano advokatas minejo,kad tikrai prisideda prie kasmetiniu atostogu, tik va dbr klausimas,jei prisideda tai visgi kiek konkreciai.
Nepervedem, nes nenorejo(pas mus itempta situacija). ir ,aisku, nezinojo sito dalyko apie pratesiamas atostogas.
QUOTE(Daidute @ 2009 01 19, 16:04)
Minimali mėnesinė alga ir yra 800 Lt ant popieriaus. Tai gautusi dienos uždarbis 38,09 Lt.
ačiū
QUOTE(KYM @ 2009 01 19, 15:15)
ačiū
aš įsivaizdavau, kad į rankas tiek privalo gauti..
kol kas nebuvau susidūrusi su algų skaičiavimu 
Čia galima rasti pakankamai http://www.tax.lt/ informacijos
QUOTE(IdeaFixe @ 2009 01 19, 16:14)
Aciu Daidute,
iš savo praktikos galiu pasakyti, kad taip ir lieka tas pratesimas "teoriškai" DK 176 str
.176 straipsnis. Kasmetinių atostogų apmokėjimas
1. Kasmetinių atostogų laiku darbuotojui garantuojamas jo vidutinis darbo užmokestis visose darbovietėse. Vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimo tvarką nustato Vyriausybė.
2. Darbo užmokestis už kasmetines atostogas mokamas ne vėliau kaip prieš tris kalendorines dienas iki kasmetinių atostogų pradžios. Jeigu darbuotojui priklausantis darbo užmokestis nustatytu laiku nesumokamas ne dėl darbuotojo kaltės, kasmetinės atostogos pratęsiamos tiek dienų, kiek buvo delsiama sumokėti darbo užmokestį, ir už pratęstą laiką mokama kaip už kasmetines atostogas.
...
jei darbe įtempta situacija, tuo labiau nemanau, kad pratęs.
QUOTE(barskuolyte @ 2009 01 19, 15:40)
iš savo praktikos galiu pasakyti, kad taip ir lieka tas pratesimas "teoriškai" DK 176 str
mano advokatas i tai ziuri kiek kitaip, juk yra istatymai, ir ju privalu laikytis
gi ne uz grazias akis atostoginius moka, o tai kas priklauso darbuotojui,tai jei jie nevykdo savo isipareigojimu,tai yra priemoniu tam pasiekti.
man esminis klausimas butu toks, kiek tu dienu, teorishkai turetu prisideti.
QUOTE(IdeaFixe @ 2009 01 19, 16:54)
mano advokatas i tai ziuri kiek kitaip, juk yra istatymai, ir ju privalu laikytis
gi ne uz grazias akis atostoginius moka, o tai kas priklauso darbuotojui,tai jei jie nevykdo savo isipareigojimu,tai yra priemoniu tam pasiekti.
tiek kiek dienų delsia mokėti, tiek dienų turi ir prasitęsti atostogos