Įkraunama...
Įkraunama...

1m. 3 mėn. - ar moka valgyti pats?

QUOTE(popuri @ 2011 02 05, 18:24)
Jei ta galima vadint valgymu doh.gif  lotuliukas.gif  Tai mano ziogas valgo pats gal nuo  10 men. Pilnos grindys, rubai, tik ne burna. Uz tai saukstas rankoj ir keliamas link burnytes biggrin.gif

va va musu atveju tas pats bet makaronus tai puikiai su vaikiška šakute sugaudo aišku į pagalba dar ir laisvą rankutę pasikviečia. geriausiai kai megina koše valgyti doh.gif Vyras net sutriko pamates pirma karta kaip valgo biggrin.gif sako - "Aš negaliu žiūrėti kaip jinai valgo, visur košė ir ant galvos ir ant rubų.." Na su koše dar mums sunku ir tyrelem bet makaronai ir panašiai puikiai tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi kaip norisi kad greiciau ismoktu graziai valgyti ir mano panele ax.gif Kartais atrodo kad nervai neatlaikys kai pradeda ta kose per sonus lakstyti o tada pagavus linksmuma dar ir rankyte pradeda terlint tycia doh.gif
Atsakyti
as pokolkas pati dar maitinu su saukstuku . o mazoji mano daznai pyksta kad jai neduodu sauksto unsure.gif bet ji tik terliosis ir viskas as taip manau ... o gal yra tam tikras amzius nuo kurio vaikai valgo patys? ar taip nebus ir teks duot pasiterliot kaip reikiant? doh.gif
Atsakyti
Viskam savo laikas mirksiukas.gif Mums dabar 1.5 men.Iki 1.4 maitinau pati sauksteliu kol viena diena dukra grieztai atsisake tokio maitinimo budo ir pareiske teises i savarankiskuma lotuliukas.gif Tai va, bus jau geras menesis kai ji valgo pati.Aisku,tas valgymas pas mus dalinai rankomis,dalinai saukstu, bet su kiekviena diena gaunasi vis geriau :)Kol ji valgo as ir salia prisedu su savo lekste ir valgau,kad matytu kaip as su saukstu darbuojuosi.Kartais su jos rankele is dubenio i burnyte su saukstu pavedzioju,kad judejimo kryptis uzsifiksuotu.Zinoma darbo vieta po visko tenka valyti ir plauti,bet suprantu kad tai mes turim praeiti kartu smile.gif
Atsakyti
Maniske buvo gal 1m 1men, kai atsisake gerti piena is buteliuko ir panasiu metu - buti maitinama teveliu biggrin.gif O pati valgyt nesugebejo dat, tai udavo problemu, nevalgydavo, arba labai mazai per prievarta ikisdavom. Bandydavom su jos rankyte su sauksteliu deti jai i burnyte, bet ir tai beveik nesiduodavo. Dabar jai beveik 1,5m ir pati suvalgo sriuba, kose su suaugusiuju saukstu, kitus patiekalus su sakute. Jei nebesugeba pasmeigti ar paimti, kas liko leksteje, tada praso pagalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(deimanteS @ 2011 07 15, 14:06)
as pokolkas pati dar maitinu su saukstuku . o mazoji mano daznai pyksta kad jai neduodu sauksto  unsure.gif bet ji tik terliosis ir viskas as taip manau ... o gal yra tam tikras amzius nuo kurio vaikai valgo patys? ar taip nebus ir teks duot pasiterliot kaip reikiant? doh.gif

Jei neleisi mokytis, tai ir būdama 5m. ji tik terliosis ir į burną nepataikys mirksiukas.gif

Sūnus pats valgė jau nuo 14mėn., o dukrytė mėnesiuku vėliau pareikalavo savarankiškumo smile.gif Anksčiau aš jai siūlydavau valgyt pačiai, bet didelio susidomėjimo nerodė, o vieną rytą tiesiog atsikėlė ir nusprendė, kad valgys pati. Ir net negalima prisiartint prie jos staliuko, kai valgo, kad neduokdie tėveliams nekiltų pagunda jai pagelbėt lotuliukas.gif
Atsakyti
O mano gražuolei jau greit 1 m. ir 8 mėn., bet su valgymu problemyčių turime. Na kai visa šeima sėdime prie stalo ir kartu valgome tai su šakute šiek tiek pasmaigsto, bet su šaukštu nedraugauja visai... doh.gif Ir ko tik nedariau, ir ko tik nebandžiau... Net neima šaukšto į rankutę, nors šaukštas visada jai padedamas šalia arba įdedamas į dubenėlį.... Su jos rankyte maitinti net nebandyk, nesprasideda baisūs klykimai ir pasipriešinimai.... Žodžiu vargstame.... Iš puodelio gert pati taip pat griežtai atsisako, vis dar geria iš puodelio su snapeliu. Vyresnėlė sesė tokio amžiaus jau visai neblogai valgė pati, o mažoji schmoll.gif .... Ji netgi springsta ar vemia, jei didesnį gabaliuką praryja... Raminu save, kad ankščiau ar vėliau išmoks... visi išmoksta iki to laiko, kol patys picos nusiperka... smile.gif
Atsakyti
as tai manau, kad kaip su vaiksciojimu ir kalbejimu, taip ir su savarankisku valgymu, kiekvienam svas laikas smile.gif Mano berniukui dabar 1m. ir 4 men., tai jis tik dabar parode susidomejima saukstu, tai duodu jam viena, o su kitu maitinu, nes pats tik makaloja ir jei iseina pakabinti, man kisa i burna biggrin.gif Draugiskas, dalinasi kose lotuliukas.gif O siaip galvojau, kad jis ilgai pats nenores valgyti, nes nuo pat gimimo nenoriai valgo, pamaitinu tik su zaidimais visokiais... tai jei paciai sunkiai sekasi ji maitinti, kaip jis pats pavalgys g.gif
Tai manau, kad pavalgantis vaikas tikrai greiciau ismoks pats valgyti, nei nevalgus smile.gif
Atsakyti
Dukrelei 1 m. ir 3 men. greitai. Labai gerai moka valgyti rankomis. Megsta is mano lekstes vogti valgi. O su saukstu tai is visu jegu stengiasi iki burnytes maista nunesti, bet ne visada sekasi smile.gif Kadangi yra nevalgiuke, tai leidziu su saukstu pazaisti, nors kelis gramus pati suvalgo. O siaip kadangi nera valgymo megeja, tai ir susidomejimo paciai valgyti didelio nera smile.gif
Atsakyti
mano dukrytei 1m ir 4men. Su sakute susipazino pries pora menesiu. As jai sumusti supjaustau kvadrateliais ir jinai smeigia su sakute ir valgo. Taip suvalgo beveik visa sumustini. Taip jinai mieliau valgo ir bulve, mesyte, darzoves. Su saukstuku susipazino pries menesi lako, kai pradejo lankyti darzeli. As pati pora kartu bandziau, bet... truko kantrybe perrengineti ja bei valyti viska aplinkui is po jos valgymo. Jau po pirmu dienu darzelyje duodant vakarienei kokia kose jinai man uzprotestavo. Padaviau saukstuka paciai, oooo kabino kaip didele. Ir graziai, na, buna, nukrenta, bet tam esu salia su kitu saukstuku ir pasaugau, kad per daug neprikabintu. Siaip, per ta menesiuka jau labai graziai valgo su saukstuku. Sriubytes dar nedaviau paciai valgyti, faktas, kad burnytes nepasiektu biggrin.gif
Tiesa, mano mazoji - valgiukas. Niekada neturejom problemu su valgymu. Gal del to ir susidomejimas sakutem bei saukstais yra gana didelis.
Atsakyti
Mano mažoji savarankiškai bando valgyti 1m. 1mėn. dabar jau beveik 1m.4mėn. bet dar sunkiai sekasi valgyti šakute ar šaukštą - geriausia su rankytėm lotuliukas.gif Laukiu nesulaukiu kada išmoks gražiai valgyti ax.gif
Atsakyti
Mano mažylė prieš keletą dienų atsisakė būti maitinama. Kategoriškai. Nori valgyti tik pati. Įkišu maximum 1-2 šaukštelius ir viskas. Dabar leidžiu valgyti pačiai, bet pamatytumėt kaip viskas atrodo po jos "vakarienės" doh.gif biggrin.gif
Atsakyti