Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Tinkamiausias santykis surandamas ieškojimų būdu biggrin.gif Orchidėjoms, turinčioms ryškius augimo - žydėjimo - ramybės periodus, geriau ir trąšas parinkti atitinkančias periodą. Tiesiog nereikalingi elementai išbalansuoja ciklus - augimo metu per didelis kiekis fosforo stabdys jauno auginio formąvimąsi. Tokia yra teorija mirksiukas.gif
Atsakyti
o jei saknys geltonos ka reiskia?
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 24, 10:41)

O pas tave Phalaenopsis?Manau,kad pūva g.gif
Papildyta:
QUOTE(Šilingė @ 2008 10 24, 09:23)
Tinkamiausias santykis surandamas ieškojimų būdu  biggrin.gif  Orchidėjoms, turinčioms ryškius augimo - žydėjimo - ramybės periodus, geriau ir trąšas parinkti atitinkančias periodą. Tiesiog nereikalingi elementai išbalansuoja ciklus - augimo metu per didelis kiekis fosforo stabdys jauno auginio formąvimąsi. Tokia yra teorija  mirksiukas.gif

O aš norėčiau truputį paprieštarauti,kad trąšos išardo ciklą schmoll.gif Manau ir kiekvieno namų sąlygos daug ką išardo.Pavyzdžiui pas mane vasarą namuose labai vėsu būna,jeigu nenešu į lauką tai joms gaunasi ramybės periodas ir saikingas laistymas.O žiemą šilta,nes patys kuriam.Tai gi manau čia individualiai viskas ir nuo aplinkybių ir nuo orchidėjos.
Atsakyti
Labulis 4u.gif
Pasigirsiu-vakar Maximoje radau išpardavimą 18,99 orchytės,na ir kaip tu žmogus gali atsilaikyt-įsigijau dukrelę ax.gif wub.gif
http://i61.photobuck.../Picture113.jpg
http://i61.photobuck...icture109-1.jpg
Atsakyti
QUOTE(ferarri @ 2008 10 23, 22:31)
Demonstruoju nuotraukam kaip atrodo supuvusios saknys

O tu nukirpai prieš sodindama ta visą supuvusį šaknų galą?Aš tai visada nukerpu.
Papildyta:
QUOTE(kabutes @ 2008 10 24, 11:14)
Labulis  4u.gif 
Pasigirsiu-vakar Maximoje radau išpardavimą 18,99 orchytės,na ir kaip tu žmogus gali atsilaikyt-įsigijau dukrelę  ax.gif  wub.gif 
http://i61.photobuck.../Picture113.jpg
http://i61.photobuck...icture109-1.jpg

Man tai labai tapetai tavo gražūs 4u.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ačiū už pagyras ir tapetams... lotuliukas.gif lotuliukas.gif ,bet man tai orchytė už juos gražesė,....Tapetai jau pabodo-gi keturi metai tie patys... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kabutes @ 2008 10 24, 11:14)
Labulis  4u.gif 
Pasigirsiu-vakar Maximoje radau išpardavimą 18,99 orchytės,na ir kaip tu žmogus gali atsilaikyt-įsigijau dukrelę  ax.gif  wub.gif 

Labai graži dukrelė ir dar du žiedstiebiai, tai ilgai džiaugsiesi žiedais biggrin.gif
Atsakyti
bandziau reanimuot, nors nezinau ar viska gerai padariau. apkarpiau kurios jau pagleibusios buvo. palikau tas kurios dar tokios zalios. kokiu trasu santykio joms reiketu, gal dar atsigaus. pastaciau siltai
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 24, 10:41)

Phalaenopsio šaknys geltonos būna ir tos, kurios pasislėpusios substrate ir negauna šviesos, tuo atveju viskas normalu.

QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 24, 11:13)
O aš norėčiau truputį paprieštarauti,kad trąšos išardo ciklą schmoll.gif Manau ir kiekvieno namų sąlygos daug ką išardo.Pavyzdžiui pas mane vasarą namuose labai vėsu būna,jeigu nenešu į lauką tai joms gaunasi ramybės periodas ir saikingas laistymas.O žiemą šilta,nes patys kuriam.Tai gi manau čia individualiai viskas ir nuo aplinkybių ir nuo orchidėjos.

O aš ir neteigiu, kad TIK trąšos išardo mirksiukas.gif Temperatūra, šviesos kiekis, drėgmė - viskas įtakoja augimą, sutinku. Tiesiog kai kurių rūšių orchidėjoms šie ciklai labai svarbūs, jei tikimės žydėjimo. Phalaenopsis rūšiai, kuri praktiškai visus metus auga vienodai, jie neaktualūs ir nėra poreikio trąšas kaitalioti.
Papildyta:
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 24, 11:38)
bandziau reanimuot, nors nezinau ar viska gerai padariau. apkarpiau kurios jau pagleibusios buvo. palikau tas kurios dar tokios zalios. kokiu trasu santykio joms reiketu, gal dar atsigaus. pastaciau siltai

Po persodinimo bent porą mėnesių netręšti visai - kol šaknys adaptuosis, trąšos gali jas nudeginti.
Atsakyti
niekaip negaliu atrast tinkamos vietos pastatyt vazonui. ant stalo bijau, kad gali but per salta (22 laipsniai). arciau radijatoriaus ggali but per sausa, ir beto salia atsidarineja durys i balkona, gali but skersvejis. kitam kambary per tamsu. kolkas pastaciau vaiko kambary, gal nenugnaibios
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 24, 11:13)

Bet tu visai pamirsai sviesos faktoriu. Kuris irgi labai svarbus.

Yra pvz. tokiu augalu, kurie kaip tik prazysta, kai pas mus trumpeja dienos, tai parodo, kad sviesos itaka yra gana didele.
Atsakyti
Savaites akcija Rimi
spec. kaina orchidejoms. Kaina 19.99 LT vietoj 35.00 LT !!!
Atsakyti