Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Vitulka, pas tave phalenopsis, panasus, kad is Gigantea rusies thumbup.gif
Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
mergikes,. as savo kvietkiuka visa savaite nelaisciau, paziuriu, kad substratas dar dregnokas, bet siandien parsinesiau lietaus vandens ir dabar laukiu kol jis pasils iki kambario tempos...ar galima juo laistyt?
Atsakyti
Oj, kiek naujų gražuolių prisipirkot bigsmile.gif GRAŽIOS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Egidux @ 2008 10 26, 09:27)
Sveikos, gelininkes,

Prasiau jusu konsultacijos apie savo gelyte, kas kiek galejo tiek pakomentavo bet visos prase nuotrauku kompetentingai nuomnei  biggrin.gif

1,Pirma :ar cia tie vadinamiejo keikai? Nes is ju jokiu sakneliu nesimato,bent kol kas.

2,ia jei gerai suprantu tai ji vel ruosiasi zydeti?

3,Ir dar klausimas ar galima ja besiruosiancia ar zydincia persodinti? Nes saknys jau lipa is vazonelio:

1, taip čia keikia, sulauk, kol jie turės po mažiausia 3 šalnys, o anksčiau nė neturėk minties atskirti.
2,taip ji vėl ruošiasi žydėti.
3,Šiaip geriau nejudinti, bt jeigu dėtis nebėra kur, bandyk atsargiai perpjauti vazonėlį, išimk gėlyte nejudindama šaknų ir dėk į didesnį vazona. Apdėl substratu. Porą savaičių po presodinjimo nelaistyk, tik purškaliok.
Atsakyti
"saknys lipa " is vazonelio gali reiksti, kadjiaugina orines saknis..
Na nieko neatsitiks jei pora menesiu pagyvens dabartiniame vazone - kam tas persodinimo stresas..
Atsakyti
QUOTE(myliu``tave @ 2008 10 25, 13:09)
O aš nusipirkau štai tokią po 18.99lt (anskčiau 24.99lt),dar su daug nepražydusių pumpurų.  bigsmile.gif Tik nuotrauką paėmiau iš interneto  blush2.gif

Labai įdomūs žiedai bigsmile.gif
Atsakyti
Pažiūrėjau DVD apie orches, kur vakar pasiėmiau iš pašto, nu thumbup.gif
Vispu, dėkui, tikrai vertingą daiktą įsigyjau ir visoms rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 10 25, 21:59)
Naujienos gelyciu fronte  biggrin.gif
Skleidziames :
http://public.fotki..../paphiopedilum/
Miniukas leidzia NSO (panasu i ziedstiebi  thumbup.gif ) :
http://public.fotki....6sv1094241.html
Didckio ataugele dideja :
http://public.fotki....6sv1094151.html

user posted image

Labai grazu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nataliukas: 26 spalio 2008 - 17:54
sveikos mergaites 4u.gif labai reik patarimo 4u.gif sis geliukas turi tik pora sakneliu, visos kitos nupuvo doh.gif pirkau nupiginta, gyvena pas mane jau kuri laika, tik lapiukai apatiniai pavo pasirauksleje, dabar nesenai prazido, isleido ziedstiebi, bet va nesenai pradejo lapas apatinis labai staigiai geltonuoti doh.gif nezinau ka daryti, gal tas zidejimas issekins geliuka galutinai g.gif ka patarsit daryti? as jau galvoju gal ji i kiminus pasodint, kad saknu priaugintu g.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Panelės, gal ir neetiška ir žiauru, bet niekaip nesuprantu, kaip kitos perkasi tokias orches, kur jau tik išmetimui blink.gif . Gal verčiau pasitaupyti ir nusipirkti sveiką, kad negadinti nervų 4u.gif
Labai atsiprašau, nieko nenorėjau įžeisti, aš čia taip sau, garsiai pagalvojau g.gif .
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 19:13)
Panelės, gal ir neetiška ir žiauru, bet niekaip nesuprantu, kaip kitos perkasi tokias orches, kur jau tik išmetimui  blink.gif . Gal verčiau pasitaupyti ir nusipirkti sveiką, kad negadinti nervų  4u.gif
Labai atsiprašau, nieko nenorėjau įžeisti, aš čia taip sau, garsiai pagalvojau  g.gif .

Na, aš kartais perku pavargusias gėlytes. gal tiesiog dėl sportinio intereso - pavyks išgelbėti ar nepavyks. O šiaip tai dažnai žmonės nelabai supranta, ką perka - svarbu gražiai žydi, o kad reikia žiūrėti į šaknis, tai dauguma nesupranta. Tai ateina su auginimo patirtimi. Jau ne kartą teko prekybos centruose aiškinti žmonėms į ką reikia atkreipti dėmesį. Kartais pavyksta išaiškinti, kartais ne. Vis dėlto dar gaji nuomonė, kad orchidėjos yra vienkartinis augalas ir pakartoninai nežydi.
Papildyta:
QUOTE(Santija @ 2008 10 26, 18:55)
sveikos mergaites  4u.gif  labai reik patarimo  4u.gif  sis geliukas turi tik pora sakneliu, visos kitos nupuvo  doh.gif  pirkau nupiginta, gyvena pas mane jau kuri laika, tik lapiukai apatiniai pavo pasirauksleje, dabar nesenai prazido, isleido ziedstiebi, bet va nesenai pradejo lapas apatinis labai staigiai geltonuoti  doh.gif  nezinau ka daryti, gal tas zidejimas issekins geliuka galutinai  g.gif  ka patarsit daryti? as jau galvoju gal ji i kiminus pasodint, kad saknu priaugintu  g.gif

Kad ir kaip gaila būtų, bet norėdama išsaugoti gėlytę, turėsi kirpti žiedkočius sad.gif Jei šaknų tik pora, tai teks reanimuoti.
Atsakyti
Aš irgi nusipirkau žiūrėdama į žiedus ir lapus, apie šaknis išvis nebuvau nieko girdėjus. doh.gif
Atsakyti