QUOTE(Gaurė @ 2008 10 26, 19:29)
Na, aš kartais perku pavargusias gėlytes. gal tiesiog dėl sportinio intereso - pavyks išgelbėti ar nepavyks. O šiaip tai dažnai žmonės nelabai supranta, ką perka - svarbu gražiai žydi, o kad reikia žiūrėti į šaknis, tai dauguma nesupranta. Tai ateina su auginimo patirtimi. Jau ne kartą teko prekybos centruose aiškinti žmonėms į ką reikia atkreipti dėmesį. Kartais pavyksta išaiškinti, kartais ne. Vis dėlto dar gaji nuomonė, kad orchidėjos yra vienkartinis augalas ir pakartoninai nežydi.
Papildyta:
Kad ir kaip gaila būtų, bet norėdama išsaugoti gėlytę, turėsi kirpti žiedkočius
Jei šaknų tik pora, tai teks reanimuoti.
Papildyta:
Kad ir kaip gaila būtų, bet norėdama išsaugoti gėlytę, turėsi kirpti žiedkočius

tai vat ir as is sportinio

Papildyta:
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 19:54)
o tai sakai per virsu ir per sonus mazai sviesos?

Lietaus vandeniu lieti galima, išskyrus nebent visai pramoniniam rajone surinktas būtų
Phalaenopsis gigantea yra gamtinė, natūrali rūšis, margais žiedais... Vitulkos yra įprastas hibridinis falenopsis NoId (nebent turi kortelę su vardu).
Nė vienas falenopsis nenumirė nuo įstatymo į nepermatomą vazoną
Galima drąsiai teigti, kad didžioji dauguma augina būtent taip - įstatytus į keraminius vazonus. Galima tarp kitko į nepermatomus ir sodinti.

Phalaenopsis gigantea yra gamtinė, natūrali rūšis, margais žiedais... Vitulkos yra įprastas hibridinis falenopsis NoId (nebent turi kortelę su vardu).
Nė vienas falenopsis nenumirė nuo įstatymo į nepermatomą vazoną

QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 19:54)
Tikrai tai nebūtina. Jie puikiausiai auga ir įdėti į nepermatomą vazoną.
O ar teisingai parduotuvėje pataria kad nupirkus gėlę 2 metus jos nepersodinti

QUOTE(Santija @ 2008 10 26, 20:58)
tai vat ir as is sportinio
o ir gaila buvo geliuko
tai dabar man pjaut viska ir i reanimatoriu?

na ne viską, o tik kas nupuvę ir nepamiršk žaizdelių uždezenfekuoti.
Phalikai turi augti permatomuose vazonuose, o taviškis įdėtas dar į tamsų, gali būti šviesos mažai.
Suprantu, kai tokiu "sportu" užsiiminėja kas jau ne vieną orchę augina, bet naujokėms - tai nerekomenduoju.
Ir aš tokia pati naivuolė buvau, nuo nukainuotų pradėjau, bet visa laimė, kad nei viena man nenumirė, skaitau, kad tiesiog pasisekė
QUOTE(Baronė @ 2008 10 26, 20:07)
kada laikas persodinti, reikia spresti pagal saknu ir substrato bukle, o ne pagal tai kada augalas pirktas. Galbut, persodinti teks tik parsinesus, o gal - nereiks pora metu

QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 21:08)
na ne viską, o tik kas nupuvę ir nepamiršk žaizdelių uždezenfekuoti.
Phalikai turi augti permatomuose vazonuose, o taviškis įdėtas dar į tamsų, gali būti šviesos mažai.
Suprantu, kai tokiu "sportu" užsiiminėja kas jau ne vieną orchę augina, bet naujokėms - tai nerekomenduoju.
Ir aš tokia pati naivuolė buvau, nuo nukainuotų pradėjau, bet visa laimė, kad nei viena man nenumirė, skaitau, kad tiesiog pasisekė
tos supuvusios pas mane senai nupjautos ir geliukas persodintas, jau po to jis prazido ir ziedkoti isleido, ir tuo pat metu pradejo tas lapukas gelsti. Orchyte auga permatomam vazone, tik istatyta i tamsu, bet manau sviesos gauna pakankamai.
Siaip as turiu virs 10 orchiu

QUOTE(Santija @ 2008 10 26, 21:41)
na ir šaunu

O kaip jas reikia reanimuoti?
ačiū visoms už gražius žodžius gėytei
tai kuria dbr tikėt?
ant kortelės nebuvo jokio pavadinimo, tik nuoroda į šitą puslapį
šią savaitę aš ją laisčiau: dėjau į indą su vandeniu, bet vandens buvo tik iki pusės vazono, ar tinka taip? ar turi būt iki pat viršaus?

QUOTE(katininke @ 2008 10 26, 11:43)
QUOTE(Šilingė @ 2008 10 26, 21:03)
tai kuria dbr tikėt?

šią savaitę aš ją laisčiau: dėjau į indą su vandeniu, bet vandens buvo tik iki pusės vazono, ar tinka taip? ar turi būt iki pat viršaus?

QUOTE(Vitulka @ 2008 10 26, 21:03)
ačiū visoms už gražius žodžius gėytei
tai kuria dbr tikėt?

tai kuria dbr tikėt?

Phal. gigantea Džėjaus enciklopedijoje

Laistymas - procesas kūrybinis, pati atrasti turi, kaip TAVO namuose tavo gėlytė geriausiai jausis. Aš pavyzdžiui, jei jau merkiu, tai visą vazoną iki viršaus.