Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Santija, ir iš to tamsaus vazono išimk vazonėlį, phalikų šaknims reikia šviesos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 10 26, 19:29)
Na, aš kartais perku pavargusias gėlytes. gal tiesiog dėl sportinio intereso - pavyks išgelbėti ar nepavyks. O šiaip tai dažnai žmonės nelabai supranta, ką perka - svarbu gražiai žydi, o kad reikia žiūrėti į šaknis, tai dauguma nesupranta. Tai ateina su auginimo patirtimi. Jau ne kartą teko prekybos centruose aiškinti žmonėms į ką reikia atkreipti dėmesį. Kartais pavyksta išaiškinti, kartais ne. Vis dėlto dar gaji nuomonė, kad orchidėjos yra vienkartinis augalas ir pakartoninai nežydi.
Papildyta:

Kad ir kaip gaila būtų, bet norėdama išsaugoti gėlytę, turėsi kirpti žiedkočius sad.gif Jei šaknų tik pora, tai teks reanimuoti.

tai vat ir as is sportinio g.gif o ir gaila buvo geliuko blush2.gif tai dabar man pjaut viska ir i reanimatoriu?
Papildyta:
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 19:54)
Santija, ir iš to tamsaus vazono išimk vazonėlį, phalikų šaknims reikia šviesos  mirksiukas.gif

o tai sakai per virsu ir per sonus mazai sviesos? g.gif pas man visi taip auga ir lyg viskas gerai g.gif
Atsakyti
Lietaus vandeniu lieti galima, išskyrus nebent visai pramoniniam rajone surinktas būtų g.gif
Phalaenopsis gigantea yra gamtinė, natūrali rūšis, margais žiedais... Vitulkos yra įprastas hibridinis falenopsis NoId (nebent turi kortelę su vardu).
Nė vienas falenopsis nenumirė nuo įstatymo į nepermatomą vazoną rolleyes.gif Galima drąsiai teigti, kad didžioji dauguma augina būtent taip - įstatytus į keraminius vazonus. Galima tarp kitko į nepermatomus ir sodinti.
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 19:54)
Santija, ir iš to tamsaus vazono išimk vazonėlį, phalikų šaknims reikia šviesos  mirksiukas.gif

Tikrai tai nebūtina. Jie puikiausiai auga ir įdėti į nepermatomą vazoną.
Atsakyti
O ar teisingai parduotuvėje pataria kad nupirkus gėlę 2 metus jos nepersodinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Santija @ 2008 10 26, 20:58)
tai vat ir as is sportinio  g.gif  o ir gaila buvo geliuko  blush2.gif  tai dabar man pjaut viska ir i reanimatoriu?

na ne viską, o tik kas nupuvę ir nepamiršk žaizdelių uždezenfekuoti.
Phalikai turi augti permatomuose vazonuose, o taviškis įdėtas dar į tamsų, gali būti šviesos mažai.

Suprantu, kai tokiu "sportu" užsiiminėja kas jau ne vieną orchę augina, bet naujokėms - tai nerekomenduoju.
Ir aš tokia pati naivuolė buvau, nuo nukainuotų pradėjau, bet visa laimė, kad nei viena man nenumirė, skaitau, kad tiesiog pasisekė
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2008 10 26, 20:07)
O ar teisingai parduotuvėje pataria kad nupirkus gėlę 2 metus jos nepersodinti g.gif

kada laikas persodinti, reikia spresti pagal saknu ir substrato bukle, o ne pagal tai kada augalas pirktas. Galbut, persodinti teks tik parsinesus, o gal - nereiks pora metu mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 26, 21:08)
na ne viską, o tik kas nupuvę ir nepamiršk žaizdelių uždezenfekuoti.
Phalikai turi augti permatomuose vazonuose, o taviškis įdėtas dar į tamsų, gali būti šviesos mažai.

Suprantu, kai tokiu "sportu" užsiiminėja kas jau ne vieną orchę augina, bet naujokėms - tai nerekomenduoju.
Ir aš tokia pati naivuolė buvau, nuo nukainuotų pradėjau, bet visa laimė, kad nei viena man nenumirė, skaitau, kad tiesiog pasisekė

tos supuvusios pas mane senai nupjautos ir geliukas persodintas, jau po to jis prazido ir ziedkoti isleido, ir tuo pat metu pradejo tas lapukas gelsti. Orchyte auga permatomam vazone, tik istatyta i tamsu, bet manau sviesos gauna pakankamai.
Siaip as turiu virs 10 orchiu blush2.gif ir manau jau ne visai naujoke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Santija @ 2008 10 26, 21:41)
Siaip as turiu virs 10 orchiu  blush2.gif  ir manau jau ne visai naujoke  blush2.gif

na ir šaunu 4u.gif Linkiu ir toliau gražiai su orchytėmis draugauti drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kaip jas reikia reanimuoti?
Atsakyti
ačiū visoms už gražius žodžius gėytei 4u.gif

QUOTE(katininke @ 2008 10 26, 11:43)
Vitulka, pas tave phalenopsis, panasus, kad is Gigantea rusies  thumbup.gif
Sveikinu  4u.gif

QUOTE(Šilingė @ 2008 10 26, 21:03)

Phalaenopsis gigantea yra gamtinė, natūrali rūšis, margais žiedais... Vitulkos yra įprastas hibridinis falenopsis NoId (nebent turi kortelę su vardu).

tai kuria dbr tikėt? biggrin.gif
ant kortelės nebuvo jokio pavadinimo, tik nuoroda į šitą puslapį smile.gif

šią savaitę aš ją laisčiau: dėjau į indą su vandeniu, bet vandens buvo tik iki pusės vazono, ar tinka taip? ar turi būt iki pat viršaus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2008 10 26, 21:03)
ačiū visoms už gražius žodžius gėytei  4u.gif
tai kuria dbr tikėt?  biggrin.gif
ant kortelės nebuvo jokio pavadinimo, tik nuoroda į šitą puslapį  smile.gif

šią savaitę aš ją laisčiau: dėjau į indą su vandeniu, bet vandens buvo tik iki pusės vazono, ar tinka taip? ar turi būt iki pat viršaus? 4u.gif

Phal. gigantea Džėjaus enciklopedijoje 4u.gif
Laistymas - procesas kūrybinis, pati atrasti turi, kaip TAVO namuose tavo gėlytė geriausiai jausis. Aš pavyzdžiui, jei jau merkiu, tai visą vazoną iki viršaus.
Atsakyti