Įkraunama...
Įkraunama...

Naktipuodis

Savo sunu prie puodo galutinai pratinti nusprendziau kai jam buvo 1m7men. Be pamperso visa diena, tik miegui ir i lauka. Balos istisai visur. Po 3 men. balu buvo maziau,bet ant puodo nesiprase, tik reciau sysiu dare. Nuolat klausiau ar nori ant puoduko, ar nori sysia? Toks vaizdas buvo ,kad vaikas is viso nesupranta ko is jo noriu. Dabar nuo pratinimo prie puodo praejo jau 5 men. Kazkokia pazanga yra. Bet rimta reikala niekad nepadare dar i puoda. Jau supranta kad reik daryt i puoduka,bet daznai pamirsta. Pasiekimas toks kad kartais jau pasipraso. Miegui vis dar dedu pampersa ir visada buna pilnas. Kadangi vasara ,tai i lauka pampio nebededu, taciau nelaime kartais (retokai) ivyksta. Dziaugiuosi tik tiek,kad vaikas jau suvokia kad sysiu reik daryt i puoduka. Taigi kovoju toliau ir tikiuosi,kad kova anksciau ar veliau laimesiu. Labai daug kantrybes reikia(o kartais jos taip pritruksta). Jau ipratau valyti balutes, skalbti ir vis sklabti slapias kelnes.

Kantrybes visoms mamytems ir nepasiduokit!
Atsakyti
Aš esu tos nuomonės, kad ateina laikas ir vaikas pradeda daryti į puoduką, nieko čia nepaskubinsi, bent jau mano patirtis tokia smile.gif Savo mergytę ant puodo sodinau metukų, niekaip nesėdėjo, pusantrų metukų, vėliau, savaitgaliais su triusikiukais lakstydavo, bet pastoviai į kelnes, su puoduku iš vis nedraugavo, truputį pasėdėdavo ant klozeto, na ant spec. dangčio, bet rezultatų kažkokų nebuvo, tai galvoju ateina vasara, neis į darželį, atpratinsiu nuo pampersų...Vieną šeštadienio (prieš dvi savaites) prisisysiojo į kelnes, tai pati išsitraukė kitus triusikus, leginsus, užsidėjo, aš tvarkiau namus, tada išsitraukė puodą, atsisėėdo, pasysiojo thumbup.gif aš pasakiau "šaunuolė", išgyriau ir nuo to karto visus reikalus tik į puodą, darželyje irgi thumbup.gif Ryte prabunda, lekia prie puodo, padaro viską, na aš stebiuosi tongue.gif Toks jausmas,kad koks žaibas trenkė lotuliukas.gif
Atsakyti
Na mano mergytei 1.5 metuku....ant puoduko pradejau sodinti nuo 8 men...tai budavo kartais padaro,kartais ne...bet niekada nesipriesino...dabar dar paprasyt nemoka,bet po naktinio miegelio visada ryte padaro sysiuka ant puoduko,nes nakty laaaabai retas atveji ,kad butu prisiusiojus y pampersa....diena irgi jeigu pataikau kada nori -padao,jei ne -tai y pampe prisisioja....kakuty irgi-kai pamatau ,kad nori....pasodinu-tai padaro,bet jei nepastebiu -prikakoja y pampersa.....
bet nieko dar ji nera tokia didele,puoduko nebijo,sedi noriai ant jo ir padarius ka nors sako ssssss,tai manau ,kad ismoks ir pasiprasyt neuzilgo...bent jau taip tikiuosi....
Atsakyti

mes pradejom sodinti ant poduko nuo 11 men. ir iš karto po miego praktiškai visda ka nors padaro smile.gif Ne visada džiaugsmingai sėdasi, bet kokiu žaislu užkalbinu ir atsisėda o kai atsiėda, tai žiūrėk ir išspaudžia ką. Pora sykių jau net pats parodė puoduką, tai tada pasodindavau
Atsakyti
o mano mažylė ant puoduko išmoko sėstis ir viską teisingai padaryti jau prieš kelis mėnesius, o dabar vėl vis prisiūsina į kelnytes g.gif nežinau, ką su ja daryt, šnekam kiekviena kartą, kad kai tik nori, iškart ir reik sėst ant puoduko, nelaukt, mokiau kad reik suspaust kojytes, kad "sysiukas nepabėgtų" bet vis plaunu ir plaunu šlapius triusikėlius... pasidalinkit patirtim, jei kam nors taip yra buvę.. 4u.gif
Atsakyti
mum taip pat buvo kad jau mokejo ant puoduko,o paskui vel pradejau i kelnytes daryti doh.gif bet galiu pasakyti tik viena kad reikia laiko ir tik nebark nes paskui gali issigandus ilgai dar nedaryti,viskas susitvarkys,sekmes.
Atsakyti
QUOTE(pingpongute @ 2008 10 19, 13:11)
Man viena moteris patarė, kad reikia sodinti ant poduko iš karto po miego ir bandyti sodinti kai keičiame sauskelnes. Pabandžiau ir nustebau - praktiškai visda ka nors padaro  smile.gif  Ne visada džiaugsmingai sėdasi, bet kokiu žaislu užkalbinu ir atsisėda o kai atsiėda, tai žiūrėk ir išspaudžia ką.  Pora sykių jau net pats parodė puoduką, tai tada pasodinau.Beje, mums padovanojo tokį gražų puoduką- ančiuką su rankenomis, tai ant jo su didesniu džiaugsmu sėda nei ant paprasto.

QUOTE(pliusmama @ 2009 06 17, 20:24)
mes pradejom sodinti ant poduko nuo 11 men. ir iš karto po miego  praktiškai visda ka nors padaro  smile.gif  Ne visada džiaugsmingai sėdasi, bet kokiu žaislu užkalbinu ir atsisėda o kai atsiėda, tai žiūrėk ir išspaudžia ką.  Pora sykių jau net pats parodė puoduką, tai tada pasodindavau

si karta tik puse zodziu nukopino lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 20 birželio 2009 - 21:08
Noriu ir aš papasakot savo istoriją,kaip pripratinau prie puodo.Sodinti pradėjau ,kai buvo 9 mėn. (atsisėsti išmoko tik 8 mėn).Kadangi per klaidą nupirkom grojantį puoduką,tai juo ir džiaugėmės ir keikėm.Iš pradžių gerai buvo man,nes žinojau,kada padarė,o paskui padarydavo tik lašą ir keldavosi pažiūrėt doh.gif Puodas buvo tik pažaidimui.Atėjus vasarai (dukrytei buvo 1,5 metai),nutariau susiimti ir rimtai pripratinti be sauskelnių. Kaip rašė ne viena mamytė-balučių buvo visur doh.gif Paskui nupirkau dangtį i tualetą.Dukrytei tai buvo kažkas toookio! Iki tol i tualetą ji buvo neįleidžiama,o dabar galėjo ten būti!Taip išmoko pasiprašyt (ar buvo reikalas,ar ne).Bet didžiausia bėda buvo su "rimtu reikaliuku"..Kai užsimanydavo-niekaip neidavo jos pasodinti-įsitemdavo kaip styga ir verkdavo.Kartą pabandžiau pasodinti per prievartą.. blush2.gif Galvoju-gal pirmą ir paskutinį kartą sodinu,jei tokiu būdu tai darau,bet pamėginsiu.Kaip iš po visko atrodė tualetas ,aš ir dukrytė-nepasakosiu,negadinsiu apetito blush2.gif Bet mums pavyko thumbup.gif .Ir dukrytei patiko!Nuo to laiko sauskelnes-tik nakčiai ir laukui.Balučių vis dar pasitaiko,bet vis mažėja!
Atsakyti
QUOTE(Cili @ 2009 06 13, 22:11)
Aš esu tos nuomonės, kad ateina laikas ir vaikas pradeda daryti į puoduką, nieko čia nepaskubinsi, bent jau mano patirtis tokia  smile.gif  Savo mergytę ant puodo sodinau metukų, niekaip nesėdėjo, pusantrų metukų, vėliau, savaitgaliais su triusikiukais lakstydavo, bet pastoviai į kelnes, su puoduku iš vis nedraugavo, truputį pasėdėdavo ant klozeto, na ant spec. dangčio, bet rezultatų kažkokų nebuvo, tai galvoju ateina vasara, neis į darželį, atpratinsiu nuo pampersų...Vieną šeštadienio (prieš dvi savaites) prisisysiojo į kelnes, tai pati išsitraukė kitus triusikus, leginsus, užsidėjo, aš tvarkiau namus, tada išsitraukė puodą, atsisėėdo, pasysiojo  thumbup.gif  aš pasakiau "šaunuolė", išgyriau ir nuo to karto visus reikalus tik į puodą, darželyje irgi  thumbup.gif Ryte prabunda, lekia prie puodo, padaro viską, na aš stebiuosi  tongue.gif Toks jausmas,kad koks žaibas trenkė  lotuliukas.gif

As irgi tik tokios nuomones, kaip ateina laikas, tada vaikas ir suvokia ka ir kur reikia daryti. Stengiausi vyreniji berniuka sodinti ant puoduko, ant tualeto, ir be reikalo: vaikas rekia klykia, nesupranta ko is jo nori. Stresas vaikui didelis. Nors nei bariausiai, nei rekiau. Graziuoju aiskinau, bet....
Viena diena atsikeles berniukas atejes ir sako: Mama noriu sysiu bigsmile.gif po siu zodziu, daugiau nebereikejo nei vieno pamperso, nakti visa ismiegojo, nei karto nepadare nei i lova, nei i kelnytes thumbup.gif
Taip, kad kai kiti aiskina, jog nuo 6 menesiu vaika sodinti reikia ant puoduko ir jis ismoks, gryna nesamone schmoll.gif netikiu as tokiais dalykais, nes vaiaks tokio amziaus dar galima sakyti nieko samoningai nesuvokia.
Atsakyti
Sveikos, mamos.
Mano dukrytei 1 m. 5 mėn., ir aš norėčiau, kad jau nors kartais pasysiotų į puodą, bet nesiseka mums.
Pirmą sykį pasodinau 10 mėnesių, ir viską darydavo. Pampai būdavo beveik visada sausi. Taip gyvenom iki 1 metukų. Paskui viskas apsivertė - puodas tapo baubu. Nebenorėjo net artyn prie jo prieiti. Dabar jau pasėdi keletą minučių ant jo, bet vis tiek nieko nepadaro. Nors sodinu iš karto po miego, ir aiškinu, ir sakau, vis tiek nesiseka... Na, viską darysiu, stengsimės abi, o kol kas galvosiu, kad gal dar per anksti, gal dar jai neatėjo toks suvokimas, kad siusiuką reik padaryt į puoduką... smile.gif
Atsakyti
mano dukriukui 1 metas ir 2 mėn. smile.gif
naktimis jos pamperis jau sausas. bigsmile.gif .Ni lašelio bigsmile.gif
Iškeliu..sodinu ant puoduko ..verkia..bijo..bet iš kart pasisioja..
Išgiriu..patinka , bet vistiek bijo to puodo kaip velnias kryžiaus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai taip ir laukiam ..kažko.. blush2.gif Puodukas po lovyte..dulka g.gif Nes nenoriu apsimiegojusio vaiko klykinti iš pat ryto ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirka: 25 rugsėjo 2009 - 10:30
Mums jau 2,5 metuku, ir tik db pavyko pasiekti kazkokiu geresniu rezultatu. Mazius parodo kad nori sysiu, o as ji tuomet sodinu ant puodo. paskui kartu nesam ispilti turini i tualeta. Toks ritualas vystosi. Tikiuosi, kad ir toliau taip seksis ir jau galesime atsisveikinti su pampersais.
Atsakyti