Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Zuwytes @ 2009 04 16, 13:31)
Na man keista kad jus matydama visas pasalines skiepu sukeltas reakcijas jusu vaikui dar svarstote skiepijimo (kartu ir tolesnio vaiko zalojimo) galimybe  schmoll.gif

Aš ne svarstau, o klausiu, nes ši sritis man yra visiškai nauja ir nieko apie tai nežinojau. O ir sužinojau tik atsitiktinai. Intuicija atvedė į šitą temą. Net neįsivaizdavau, kad alergija nuo skiepo.
O svarsčiau dėl to, kad galvojau jog skiepai yra privalomi. Dabar jau žinau, kad ne. Todėl dėl tolimesnių skiepų tikrai neskubėsiu, jei išvis skiepysiu.
Va mirksiukas.gif

Šiaip labai liūdna pasidarė, kai susidėliojau visą informaciją galvoje. Jei nors vienas gydytojas būtų bent puse lūpų užsiminęs... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2009 04 16, 22:57)

Šiaip labai liūdna pasidarė, kai susidėliojau visą informaciją galvoje. Jei nors vienas gydytojas būtų bent puse lūpų užsiminęs... verysad.gif

taigi verysad.gif deja dauguma apie vakcinų reakcijas,sudėtis sužino tik sulaukus reakcijos arba atsitiktinai,bet ne iš gydytojų, dauguma net nežino,kad galima atsisakyti skiepų,gydytojai to nepasako verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 04 16, 22:19)
dauguma net nežino,kad galima atsisakyti skiepų,gydytojai to nepasako verysad.gif

Va būtent dėl to man ir labiausiai liūdna. Jaučiuosi dabar tokia kalta prieš vaiką.
Atsakyti
AlfaBeta, didelis dėkui už tokį informatyvų atsakymą, taip pat už žinutę į až 4u.gif

QUOTE(Irunia @ 2009 04 16, 12:10)
O kaip sužinoti, kad vaikas dermatitą išaugo?
Kiek laiko turi praeiti, kad jau skaityti, kad vaikas dermatito neturi?

Mes buvom visus plėmus užsigydę. Džiaugėmės, kad vaikas pasveiko, todėl nuvedėm skiepytis... Tą 18 mėn. skiepą. Tai va dabar Amicos atveju tai neskiepyčiau, nes mums tikrai bjauri alerginė reakcija įvyko.
Ačiū AlfaBetai, bent žinau nuo ko...

Dėl to 16 mėn. skiepo dabar ilgai galvosiu. O ir kada tas mano vaikas pasveiks nežinia. Kiek dar reikšis visi pašaliniai simptomai...
Jau mėnuo alerginė sloga ir akių ašarojimas, dermatitas tfu tfu tfu jau sausas, tik šašai nuo drąskymo, kosulys... nepraeina.
Tai kaip man sužinoti, kad jis pasveiko? Ir kada duoti skiepą, ar vis gi neduoti.

Būti ar nebūti doh.gif

Jūsų vietoje aš tikrai neskiepyčiau. Dėl to, kaip žinoti jog vaikas dermatitą išaugo g.gif . O jūs valgėte viską? Kiek laiko buvo praėję nuo to, kai užsigydėte visus plėmus? Nes AD toks jau yra - su potvyniais ir atoslūgiais. Kartais atrodo, kad jau viskas, kad AD pasišalino, bet staiga ima jis ir vėl išlenda (būna išlenda po pusmečio nebuvimo). Kartais be niekur nieko, savaime. Kartais kažkas jį tam išlindimui pastumia, pvz. netinkamas maisto produktas, skiepas ir pan.. Mano vyresnėlio atveju viską reguliavo pediatrė ir alergologė. Prieš kiekvieną skiepą iš vakaro duodavau Tavegilio, čia pediatrės nurodymu. O va mažiuko atveju tenka viską daryti pačiai. Su alergologe išvis neradome bendros kalbos, ji net dokumentuose parašė, kad mama atsisako gydyti vaiką pagal jos nurodymus biggrin.gif . O jos nurodymai - hormonai, Elidel, antihistaminiai geriamieji vaistai ir cheminiai kremai, prausikliai, kurių sudėtis paskaičius tikrai nebesinori vaikui jų tepti. O mes matai natūraliai patys gydėmės, aišku kiek tai įmanoma, nes kai būdavo žiauriai blogai, tuomet tekdavo ir hormonus panaudoti.
Atsakyti
Aš prieš vaistus, ypač tokiems kleckams.
Bet kai akys buvo užtinusios tiek, kad vaikas nematė, tai lašinom hormonus į akis.
O ką daryt...

Dėl AD supratau... Neilgai mums gerai buvo. Gal virš mėnesio. Tai aš durna pagalvojau - va užgijom, išgijom. Aha, tuoj...
Svarbu dabar žinau. Geriau vėliau. Tik ant daktarų vistiek pikta. O apie alergologę išvis tyliu, nenoriu net prisimint vizito - sako kaip gerai, jūs ir pati viską puikiai žinote. O kad vaikas vos ne pusmetį tik kukurūzų koše gyvas buvo. Ai nu dzin. Tema ne apie tai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 04 17, 02:13)
Prieš kiekvieną skiepą iš vakaro duodavau Tavegilio, čia pediatrės nurodymu.

Man imunologė sakė, jog tavegilio prieš skiepą duoti nereikėtų (o tai kad dažnas pediatras jį skiria yra iš seniau atkeliavęs paprotys), nes tuomet organizmui jungiamas "miego režimas" ir gaminama per mažai antikūnių. Kažkaip panašiai pasakojo, jei neklystu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 17 balandžio 2009 - 12:37
QUOTE(pandorita @ 2009 04 17, 13:36)
Man imunologė sakė, jog tavegilio prieš skiepą duoti nereikėtų (o tai kad dažnas pediatras jį skiria yra iš seniau atkeliavęs paprotys), nes tuomet organizmui jungiamas "miego režimas" ir gaminama per mažai antikūnių. Kažkaip panašiai pasakojo, jei neklystu  ax.gif

O kai imunologe apie skiepus sako?
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2009 04 17, 13:36)
Man imunologė sakė, jog tavegilio prieš skiepą duoti nereikėtų (o tai kad dažnas pediatras jį skiria yra iš seniau atkeliavęs paprotys), nes tuomet organizmui jungiamas "miego režimas" ir gaminama per mažai antikūnių. Kažkaip panašiai pasakojo, jei neklystu  ax.gif

g.gif Tavegilis yra histamino receptorių blokatorius, neleidžiantis ląstelėms atpalaiduoti alerginės reakcijos mediatorių.Kokiu būdu jis gali slopinti antikūnių susidarymą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2009 04 17, 14:44)
O kai imunologe apie skiepus sako?

Jei klausiat apie jos poziciją - kaip supratau, iš esmės ji yra už skiepus.

QUOTE(dange @ 2009 04 17, 14:56)
g.gif Tavegilis yra histamino receptorių blokatorius, neleidžiantis ląstelėms atpalaiduoti alerginės reakcijos mediatorių.Kokiu būdu jis gali slopinti antikūnių susidarymą  g.gif

Numaniau, kas yra Tavegilis; kadangi neturiu medicininio išsilavinimo ir einant konsultuotis man šis aspektas nerūpėjo (tiesiog besikalbėdamos palietėm ir jį - pasakiau, kad ir mums siūlė T., kad sušvelninti galimą skiepo šalutinį poveikį ), neprašiau išsamiau papasakoti. Kita vertus, jei išties įdomu, galiu parašyti AŽ, kas mane konsultavo, pasiklausite tos gydytojos, ką ji žino apie T. įtaką skiepo efektyvumui. Galimas daiktas, klystu rašydama apie antikūnių slopinimą (kažkodėl būtent taip supratau jos argumentus prieš T.+skiepas).
Beje, mano vaikui niekuomet nebuvo jokių alerginių reakcijų (į skiepo komponentus, maistą ar dar ką), bet vis vien gavom pasiūlymą dėl T. prieš einant skiepytis g.gif
Atsakyti
QUOTE(pandorita @ 2009 04 17, 16:19)
Beje, mano vaikui niekuomet nebuvo jokių alerginių reakcijų (į skiepo komponentus, maistą ar dar ką), bet vis vien gavom pasiūlymą dėl T. prieš einant skiepytis  g.gif

O čia dar įdomiau- kokiu tikslu siūlomas tavegilis, jei nėra reikalo premedikuoti dėl galimo alerginė reakcijos g.gif Jokių kitų šalutinių vakcinos reiškinių jis negali sušvelninti g.gif
Na jūsų gydytoja vargu ar ims atsakinėti į mano klausimus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 04 17, 16:37)
O čia dar įdomiau- kokiu tikslu siūlomas tavegilis, jei nėra reikalo premedikuoti dėl galimo alerginė reakcijos  g.gif Jokių kitų šalutinių vakcinos reiškinių jis negali sušvelninti  g.gif
Na jūsų gydytoja vargu ar ims atsakinėti į mano klausimus  bigsmile.gif

Turėjau omeny ne savo gydytoją, o tą imunologę, kuriai užsiminiau apie pediatrės siūlytą tavegilį. O pediatrė jį siūlė dėl to, kad ankstesnį skiepą lydėjo - kaip ji išsireiškė - šalutiniai poveikiai (tas baisus ilgas verkimas ir kiti, nepanašūs į alergiją). Kodėl siūlė - nežinau; gal iš tikrųjų manė, kad padėtų, o gal dėl šventos ramybės. Tuomet dar pagalvojau išeidama, kad tikriausiai ne vienam vaikui šie vaistai bus skirti visai be reikalo.
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2009 04 17, 11:56)
Aš prieš vaistus, ypač tokiems kleckams.
Bet kai akys buvo užtinusios tiek, kad vaikas nematė, tai lašinom hormonus į akis.
O ką daryt...

Dėl AD supratau... Neilgai mums gerai buvo. Gal virš mėnesio. Tai aš durna pagalvojau - va užgijom, išgijom. Aha, tuoj...
Svarbu dabar žinau. Geriau vėliau. Tik ant daktarų vistiek pikta. O apie alergologę išvis tyliu, nenoriu net prisimint vizito - sako kaip gerai, jūs ir pati viską puikiai žinote. O kad vaikas vos ne pusmetį tik kukurūzų koše gyvas buvo. Ai nu dzin. Tema ne apie tai blush2.gif

Oi, tai tikrai per mažas laiko tarpas nuspręsti, kad AD išaugtas doh.gif . AD ir po pusmečio nebuvimo dar gali išlįsti unsure.gif . O dėl to, akd vos ne pusmetį vaikas buvo gyvas tik kukurūzų koše... Visaip būna prie AD. Mano vyresnėlis irgi tam tikrą laiką augo, kaip aš sakau, ant vandens doh.gif . Ir mažiaus meniu ojojoi koks ribotas kol kas, nors pagal amžių jau nuo bendro stalo galėtų beveik viską valgyti. Sėkmės jums 4u.gif

QUOTE(pandorita @ 2009 04 17, 12:36)

Nežinau kaip ir kodėl, bet tavegilio duodavau ne po visą tabletę. Be to tas buvo pries 15 metų smile.gif . O vat mažiui niekas nieko nerekomenduodavo duoti prieš skiepą.
Atsakyti