AlfaBeta, didelis dėkui už tokį informatyvų atsakymą, taip pat už žinutę į až
QUOTE(Irunia @ 2009 04 16, 12:10)
O kaip sužinoti, kad vaikas dermatitą išaugo?
Kiek laiko turi praeiti, kad jau skaityti, kad vaikas dermatito neturi?
Mes buvom visus plėmus užsigydę. Džiaugėmės, kad vaikas pasveiko, todėl nuvedėm skiepytis... Tą 18 mėn. skiepą. Tai va dabar Amicos atveju tai neskiepyčiau, nes mums tikrai bjauri alerginė reakcija įvyko.
Ačiū AlfaBetai, bent žinau nuo ko...
Dėl to 16 mėn. skiepo dabar ilgai galvosiu. O ir kada tas mano vaikas pasveiks nežinia. Kiek dar reikšis visi pašaliniai simptomai...
Jau mėnuo alerginė sloga ir akių ašarojimas, dermatitas tfu tfu tfu jau sausas, tik šašai nuo drąskymo, kosulys... nepraeina.
Tai kaip man sužinoti, kad jis pasveiko? Ir kada duoti skiepą, ar vis gi neduoti.
Būti ar nebūti
Jūsų vietoje aš tikrai neskiepyčiau. Dėl to, kaip žinoti jog vaikas dermatitą išaugo

. O jūs valgėte viską? Kiek laiko buvo praėję nuo to, kai užsigydėte visus plėmus? Nes AD toks jau yra - su potvyniais ir atoslūgiais. Kartais atrodo, kad jau viskas, kad AD pasišalino, bet staiga ima jis ir vėl išlenda (būna išlenda po pusmečio nebuvimo). Kartais be niekur nieko, savaime. Kartais kažkas jį tam išlindimui pastumia, pvz. netinkamas maisto produktas, skiepas ir pan.. Mano vyresnėlio atveju viską reguliavo pediatrė ir alergologė. Prieš kiekvieną skiepą iš vakaro duodavau Tavegilio, čia pediatrės nurodymu. O va mažiuko atveju tenka viską daryti pačiai. Su alergologe išvis neradome bendros kalbos, ji net dokumentuose parašė, kad mama atsisako gydyti vaiką pagal jos nurodymus

. O jos nurodymai - hormonai, Elidel, antihistaminiai geriamieji vaistai ir cheminiai kremai, prausikliai, kurių sudėtis paskaičius tikrai nebesinori vaikui jų tepti. O mes matai natūraliai patys gydėmės, aišku kiek tai įmanoma, nes kai būdavo žiauriai blogai, tuomet tekdavo ir hormonus panaudoti.