Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(vija @ 2009 12 08, 20:54)
Man atrodo, gimdymo namai pirmuosius du skiepus - nuo TB ir HPB - padaro pagal nutylejimą. Gal jei vaikas su mama, prieš paimdami skiepui, pasako, kur jį nešasi, tada galima prieštarauti. Mano atveju dukra buvo neišnešiota, gulėjo atskirai nuo manęs intensyvios terapijos skyriui, tai gavau jau ją paskiepytą. Aišku, man turbūt reikėjo tik pagimdžius rėkt, kad nenoriu skiepų, bet tikrai nemaniau, kad taip skubės su skiepais neišnešiotam vaikui...
Tai buvo pirmieji ir paskutiniai skiepai.

nu nežinau,bet Vilniuje AK tai pirmą parą neskiepija ir vaiko neišsineša,ateina į palatą skiepyt(aišku jei vaikas būna kartu su mama)
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2009 12 08, 14:27)
man atnese popierius pasirasyt jau po skiepo tik  unsure.gif

Man irgi taip buvo unsure.gif

QUOTE(Salvina @ 2009 12 08, 20:59)
nu nežinau,bet Vilniuje AK tai pirmą parą neskiepija ir vaiko neišsineša,ateina į palatą skiepyt(aišku jei vaikas būna kartu su mama)

Man AK skiepijo pirmaja para, pasirasyt atnese jau kai paskiepyta buvo doh.gif Tikrai zinau, nes aiskinausi visa ta situacija su daktarais ir su seimos gydytoja ir irasas korteleje is AK yra kad pirmaja gimimo diena skiepyta .
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2009 12 08, 22:59)
Man AK skiepijo pirmaja para, pasirasyt atnese jau kai paskiepyta buvo  doh.gif 

Nu va,o man kitaip buvo blink.gif gal pasikeitė tvarka dabar g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2009 12 08, 17:47)
ash tai chia kazhko nesuprantu... kaip ten buna? paima vaika ir ishsinesha, nieko nepasake? g.gif

man buvo taip, kad pirma nakti vaikas atskirai nuo manes buvo, o kita diena kai atnese tai ir lapa pasirasyt del skiepo atnese kartu.
Papildyta:
QUOTE(Salvina @ 2009 12 08, 15:39)
o kur čia taip?
doh.gif jei ne paslaptis,kiek laiko buvo praėję po mažosios gimimo?

Siauliu gimdymo namuose.
Atsakyti
QUOTE(Salvina @ 2009 12 08, 17:39)

doh.gif jei ne paslaptis,kiek laiko buvo praėję po mažosios gimimo?

Na tiksliai neprisimenu, bet mes dar buvo gimdykloje, kai pasirasiau, kad atsisakau skiepyti. O ten buvome apie 2 valandas po gimdymo. Na tai daugiausiai 2 valandos.
Atsakyti
QUOTE(VaiPė @ 2009 12 02, 21:39)
Sveikos.

Nepykit,kad braunuosi į temelę ax.gif Galbūt ir info tokia jau šimtą kart rašyta blush2.gif  Bet man iškilo toks klausimas,kaip vyksta procesas,kaip tik gimusį vaiką atsisakai skiepinti?Gal iš kart vežtis į gimdyklą kokį tais atsisakymo raštą?

Po gimdymo dar gimdykloje sesutė rengė vaiką, o kita įkišusi galvą pro duris su švirkštu paklausė, ar čia bus skiepai?
Buvo gal valanda po gimdymo praėjus.
Tada dar toj pačioj gimdykloj gulėdama rašiau, kad atsisakau.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 12 03, 22:20)
o as pamastyciau nezinau kiek kartu, pasverciau viska ir TIKRAI NEVAZIUOCIAU i Indija su tokiu mazu vaiku. Bus dar tu galimybiu gyvenime.

AŠ MANAU,KAD TOKIUS MAŽUS VAIKUS VEŽTIS Į KELIONES,TAI APLAMAI YRA NUSIKALTIMAS.JUK SUAUGUSIAM ŽMOGUI KELIONĖJE IŠSIDERINA ORGANIZMAS,JUK PASIKEIČIA REŽIMAS ,APLINKA-O ČIA MAŽUTIS MAŽUČIUKAS ŽMOGELIUKAS.
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2009 12 09, 15:13)
Na tiksliai neprisimenu, bet mes dar buvo gimdykloje, kai pasirasiau, kad atsisakau skiepyti. O ten buvome apie 2 valandas po gimdymo. Na tai daugiausiai 2 valandos.

QUOTE(eda9 @ 2009 12 09, 16:57)
Po gimdymo dar gimdykloje sesutė rengė vaiką, o kita įkišusi galvą pro duris su švirkštu paklausė, ar čia bus skiepai?
Buvo gal valanda po gimdymo praėjus.
Tada dar toj pačioj gimdykloj gulėdama rašiau, kad atsisakau.

žiauru verysad.gif kai vos tik gimusiam kūdikėliui suleidžiamas toks "nuodų kokteilis" schmoll.gif
Atsakyti
As galutinai apsisperdziau ir neskiepyt vaiko antro ..pirma dukryte gavo visus tuos nuodus ,daba grauziu save...
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2009 12 08, 19:47)
ash tai chia kazhko nesuprantu... kaip ten buna? paima vaika ir ishsinesha, nieko nepasake? g.gif

Gimdziau Siauliuose, cezaris, po jo vaika isnesa i naujagimiu skyriu is karto, o mane paliko para pooperacinej palatoj, kaip ir iprasta. Ta pacia diena atnese pasirasyt del skiepu, o ar vaikas jau buvo paskiepytas ar ne tai cia klausimas.. juk pamatai ji tik kita diena (na dar buvo atnese pamaitinti). O ir vizitacijos vaiko buna ne palatoje (kalba eina apie cezari), visi vaikai surenkami ir isvezami i naujagimiu skyriu, ten vizituoja, skiepyja ir t.t.. Jei nenueisi nieko ir nezinosi.. o nueit ne visada gali nes guli palatoje ir lauki savo vizitacijos doh.gif
Antra kai gimdysiu (el tikriausiai CP) tai MB jau ispetas kad leks paskui vaika i naujagimiu skyriu ir sakys kad neskipytu.. nors ka ten zinai, per ziopluma gi gali paskiepyt kita diena kai pasikeis pamaina.. gerai jeigu pirma paziuri i dokumentus ar yra sutikimas ar atsisakymas, o jeigu skiepyja bele skiepyt nes visus gi skiepyja.. o tik paskui atsivercia knygute irasyt kad paskiepyja.. juk tokiu atveju pilna verysad.gif
Atsakyti
o kodel po cezario negalima kudikio su mama laikyt, nesupratau? g.gif kai man padare cezari ir diedui i rankas padave jau nushluostyta ir suvyniota vaika, nuo to laiko jis visa laika buvo su manim. Apie bet koki procedura (buvo 2,- kraujo emimas ir galvos echoskopija) informuodavo ish anksto, ir visas galejau stebet (ta ir dariau,- ejau kartu ir zhiurejau). Man bishki buvo ..eee...varzhteliai pasisuke, - jei kas butu pabande ishnesht mano kudiki,- akis buchiau ishkabinus unsure.gif
Suprantu, jei kudiki reikia guldyt i inkubatoriu, bet kitais atvejais gal tik pasakyt reik, kad nori su vaiku but? gi niekastu kudikiu jega neatima g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2009 12 11, 15:00)
o kodel po cezario negalima kudikio su mama laikyt, nesupratau? g.gif kai man padare cezari ir diedui i rankas padave jau nushluostyta ir suvyniota vaika, nuo to laiko jis visa laika buvo su manim. Apie bet koki procedura (buvo 2,- kraujo emimas ir galvos echoskopija) informuodavo ish anksto, ir visas galejau stebet (ta ir dariau,- ejau kartu ir zhiurejau). Man bishki buvo ..eee...varzhteliai pasisuke, - jei kas butu pabande ishnesht mano kudiki,- akis buchiau ishkabinus unsure.gif
Suprantu, jei kudiki reikia guldyt i inkubatoriu, bet kitais atvejais gal tik pasakyt reik, kad nori su vaiku but? gi niekastu kudikiu jega neatima g.gif

na aš kai gimdžiau pirmąją irgi su CZ(bet čia buvo prieš 11 metų),tai neleisdavo mamai po operacijos keltis visą parą(nors gerai jaučiausi ir gulėjau ne reanimacijoj) ir tėčiui neleisdavo pasilikt,tai savaime aišku,kad tą pirmą parą niekas man vaikelio nepaliko,kad ir kaip norėjau unsure.gif ,nes būčiau gulėdama negalėjus juo pasirūpint,elementariai nupraust,sauskelnes pakeist.O dabar kiek žinau jau leidžia keltis po 6 val,tai kaip ir neturėtų iškilt tokių problemų,vaikelis iš karto gali likti su mama,tik nežinau,ar visose ligoninėse čia taip g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 11 gruodžio 2009 - 14:21