Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(uups @ 2009 12 11, 15:00)
o kodel po cezario negalima kudikio su mama laikyt, nesupratau? g.gif kai man padare cezari ir diedui i rankas padave jau nushluostyta ir suvyniota vaika, nuo to laiko jis visa laika buvo su manim. Apie bet koki procedura (buvo 2,- kraujo emimas ir galvos echoskopija) informuodavo ish anksto, ir visas galejau stebet (ta ir dariau,- ejau kartu ir zhiurejau). Man bishki buvo ..eee...varzhteliai pasisuke, - jei kas butu pabande ishnesht mano kudiki,- akis buchiau ishkabinus unsure.gif
Suprantu, jei kudiki reikia guldyt i inkubatoriu, bet kitais atvejais gal tik pasakyt reik, kad nori su vaiku but? gi niekastu kudikiu jega neatima g.gif

Matai, matyt nuo ligonines priklauso, Siauliuose tikrai nepalieka, po operacijos pasilieki pooperacinej palatoj, visai kitam netgi aukste nei naujagimiu skyrius, o vaikus isveza i naujagimiu skyriu, ir dar pareiskia, kad jeigu bus laisvu seseliu ir tures laiko tai atnes pamaitint, o jei ne tai nenes doh.gif Apie jokias proceduras nieko niekas nepasakoja.. Kaip sakiau netgi vizitacijos kas diena yra atliekamos ne palatoje, o visi vaikai nuvezami i naujagimiu skyriu, ten viska atlieka.. na cia po CP, o jei pati gimdai tada vizitacijos jau palatoje buna.. tokia jau sistema cia pas mus deja verysad.gif na bet jau atsidaro naujieji GN, tai tikiuos ten tvarka geresne bus thumbup.gif
Na ir kaip minejo cia pries mane rasiusi tai jo, neleidzia keltis visa para.. kateteri is slapimo pusles ir ta tik po paros isima.. taigi guli lovoj.. netgi neleidzia lankytoju i pooperacine.. na MB ileido 5 min, matyt daugeli ileidzia, bet labai trumpam.. o daugiau guli ir lauki..
Operavo mane diena pries 12 val, tai vaika aciu D atnese pamaitinti 15 val ir 18 val, o daugiau iki pat ryto kol perkele mane i skyriu kita, vaiko nemaciau, maitinamas aisku buvo misiniu doh.gif O ka jau kalbet kad kas ateitu pasakyt kokias jam ten proceduras daro doh.gif va kai atveze pamaitint pirma karta atnese ir popierius pasirasyt del skiepu, o ar tas vaikas jau buvo paskiepytas ar ne tai ka cia gali zinot..
Atsakyti
Mano vaikas gime vakare, tai skiepijo kita diena, 2-a skiepa padare israsymo i namus diena. Dabar labai gailiuosi del tu skiepu, nes pas vaika zarnyne nuo pat gimimo stafilokokas buvo , o skeipai tikrai ne i nauda isejo tokiam mazam organizmui sad.gif Siaip nesu visiskai pries skiepus, bet kito vaiko tik gimusio tikrai neduosiu skiepyti! Po kokiu poros men. ar daugiau, kai bus aisku, akd su sveikata viskas ok.
Tiesa, mane prspejo abu kartus, kad nesa skiepyti. Kur tada mano galva buvo..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 16 gruodžio 2009 - 11:41
QUOTE(bim-bam @ 2009 11 27, 14:33)
manau, nieks negali kabinetis  schmoll.gif  schmoll.gif  butu visiska nesamone, jei kabinetusi  doh.gif

Kodel nesamone? Kai kuriose salyse neskiepijantys vaiku tevai netenka kai kuriu socialiniu garantiju, pvz.: apmokejimo uz nedarbingas dienas del vaiko ligos, nuo kurios galejo but paskiepytas. Valstybe siule apsauga, o tevai jos atsisake. Kodel valstybe del to turetu patirti nuostolius?
Kai kuriose salyse neskiepytu vaiku nenori priimti i darzelius, nes darzeliuose susidarius didelei infekcijai jautriu organizmu grupei, susidaro galimybe infekcijai greit isplisti, jei vienas vaikas susirgtu.
Arba kitas pvz.: skiepas nuo difterijos apsaugo tik nuo difterijos toksino (susidaro antitoksinis imunitetas). Juo paskiepyti vaikai gali but toksigeniniu difterijos sukeleju nesiotojais, bet nesirgti. Tuo tarpu neskiepytas vaikas gali uzsikresti ir susirgti difterija, nes neturi imuniteto pries difteriju sukeleju gaminamus toksinus.
Atsakyti
o kur istatymas parasytas kad neskiepyti vaikai nepriimami i darzeli ar mokykla ,ar toks yra ?gal zinok kurioj saly ? nes kiek girdejusi esu, kad tokio istatymo nera isleista ,aiksu gali buti sena info...
Atsakyti
QUOTE(*weita* @ 2009 12 21, 15:44)
o kur istatymas parasytas kad neskiepyti vaikai nepriimami i darzeli ar mokykla ,ar toks yra ?gal zinok kurioj saly ? nes kiek girdejusi esu, kad tokio istatymo nera isleista ,aiksu gali buti sena info...

istatymai beveik visur numato zmogaus teise i moksla, tik kai kurios mokyklos/darzeliai gali nepriimti tokio vaiko. Tiesiog motyvuodami savo vidinem taisyklem. Kaip kad, tarkim, i kai kurias katalikishkas mokyklas gali buti nepriimami musulmonu vaikai (arba, nemokanchiu mokeschio bazhnychiai vaikai, nesvarbu kokio tikejimo jie bebutu).Arba, gali neimti neskiepyto vaiko i klases ishvykas.
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2009 05 19, 12:58)
norejau dar apie MMR skepus. viena skiepa mano vaikas gaves, o kita dabar reiketu daryti. kadangi mano poziuris i skiepus per keleta metu pasikeite, tai nutariau neskiepyti. sakau, persirgs ta kiaulyte mokykloje, tai ir gerai. tai pediatre pasake, kad nepamena, kad kas butu sirges ta kiaulyte jau daugeli metu (nes vaikai skpietyti, nera nuo ko uzsikresti). buvo vienas kiaulytes atvejis, bet su 'issigimusiais' simptomais. skiepai pakeicia net ligos simptomus, ir niekas tiksliai negali pasakyti skiepu pasekmiu zmogui.

As pries metus, kol dar laukiausi persirgau kiaulyte. Tai tikrai nera si liga isnykusi dar.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2010 01 05, 03:24)
As pries metus, kol dar laukiausi persirgau kiaulyte. Tai tikrai nera si liga isnykusi dar.

Ar buvo koks poveikis nestumui? Ar vaikeliui?
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2010 01 05, 11:53)
Ar buvo koks poveikis nestumui? Ar vaikeliui?

lyg ir jokio poveikio, bent nepastebejau.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2010 01 05, 13:28)
lyg ir jokio poveikio, bent nepastebejau.

o kaip pati liga praejo? o pati skiepijai leliu?
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2010 01 05, 15:33)
o kaip pati liga praejo? o pati skiepijai leliu?

Tiksliai neatsimenu, bet gal tris savaites sirgau. Tai buvo antram nestumo menesyje, kai viskas tik formuojasi. Jei butu pakenke, tai greiciausiai buciau persileidusi.

Leliu skiepijau tik nuo HB ir tuberkuliozes. Po pirmo menesio skiepo daugiau nebeskiepijam. Jei buciau anksciau pasidomejus, buciau ir tais neskiepijus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minėja: 05 sausio 2010 - 15:42
QUOTE(Minėja @ 2010 01 05, 15:40)
Tiksliai neatsimenu, bet gal tris savaites sirgau. Tai buvo antram nestumo menesyje, kai viskas tik formuojasi. Jei butu pakenke, tai greiciausiai buciau persileidusi.

Leliu skiepijau tik nuo HB ir tuberkuliozes. Po pirmo menesio skiepo daugiau nebeskiepijam. Jei buciau anksciau pasidomejus, buciau ir tais neskiepijus.

Maniske gavus tik tuos skiepus ligoninej, tik va del stabliges vis kazkaip pagalvoju, bus visokiu susizalojimu vistiek. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2009 12 08, 19:47)
ash tai chia kazhko nesuprantu... kaip ten buna? paima vaika ir ishsinesha, nieko nepasake? g.gif

maniski KMUK igi paskiepijo be mano zinios, o isvaziuojant tik iteike skiepu pasa....
Atsakyti