Įkraunama...
Įkraunama...

Rumunija

Ieškau žmogaus, gyvenančio Rumunijoj. Atsiliepkit AŽ, labai reikia informacijos.
Atsakyti
Užsirašiau Novature į kelionę į Rumuniją birželiui. Gal kas iš forumiečių irgi dėtųsi į kompaniją?

Pasirinkau organizuotą kelionę dėl to, kad tiesiog viskuom pasirūpinta-nuveš, parodys, parveš. Aišku, būna trūkumų-mažai laisvo laiko, nėra bankomatų, etc etc, bet aš esu skruzdė keliauninkė ir galiu pavargti kiek.

Ką ir kiek galima parsivežti iš ten? Lenkai pasienyje turbūt viską kratys?
Atsakyti
Laba diena,

Šiame forume esu naujokas smile.gif Esu studentas ir ieškojau informacijos apie Rumuniją, kadangi ketinu vykti į šią šalį, pagal Erasmus mainų programą. Ją pasirinkau todėl, nes mažiausia apie ją žinojau, norėjau pajusti kitos kultūros ir turistų aplenkiamo krašto gyvenimą. Tačiau paskaičius šį Jūsų forumą, mane ne juokais pradėjo kankinti abejonės. Ketinau važiuoti į Transilvanijos Bruno universitetą, tačiau dabar nebežinau. . . Nejaugi ištikrųjų ten viskas taip blogai? Nejaugi neverta ten vykti pusei metų? Patarkite jei galite ką daryti. Manau šiame forume susirinkę protingi suaugę žmonės su savom nuomonem, kurių man dabar reikia, kol dar yra galimybe pakeisti šalį. Nes nesinori išvykti pusei metų ir kankintis, skaičiuoti dienas ir minutes iki tol, kol išvyksiu iš to pragaro, apie kurį čia diskutuojate. Ačiu uz nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KarolisVig @ 2012 03 25, 22:41)
Laba diena,

Šiame forume esu naujokas  smile.gif  Esu studentas ir ieškojau informacijos apie Rumuniją, kadangi ketinu vykti į šią šalį, pagal Erasmus mainų programą. Ją pasirinkau todėl, nes mažiausia apie ją žinojau, norėjau pajusti kitos kultūros ir turistų aplenkiamo krašto gyvenimą. Tačiau paskaičius šį Jūsų forumą, mane ne juokais pradėjo kankinti abejonės. Ketinau važiuoti į Transilvanijos Bruno universitetą, tačiau dabar nebežinau. . . Nejaugi ištikrųjų ten viskas taip blogai? Nejaugi neverta ten vykti pusei metų? Patarkite jei galite ką daryti. Manau šiame forume susirinkę protingi suaugę žmonės su savom nuomonem, kurių man dabar reikia, kol dar yra galimybe pakeisti šalį. Nes nesinori išvykti pusei metų ir kankintis, skaičiuoti dienas ir minutes iki tol, kol išvyksiu iš to pragaro, apie kurį čia diskutuojate. Ačiu uz nuomones smile.gif

Nu aš savaitei važiuoju, tai mane irgi abejonės kankino biggrin.gif Bet dabar praėjo viskas. Nusiramink, jaunas esi, kaip tik pasidžiauk, kad važiuoji į tokį užkampį. Gal niekada gyvenime nebeteks į tą Rumuniją nukeliauti.
Atsakyti
QUOTE(KarolisVig @ 2012 03 25, 22:41)
Laba diena,

Šiame forume esu naujokas  smile.gif  Esu studentas ir ieškojau informacijos apie Rumuniją, kadangi ketinu vykti į šią šalį, pagal Erasmus mainų programą. Ją pasirinkau todėl, nes mažiausia apie ją žinojau, norėjau pajusti kitos kultūros ir turistų aplenkiamo krašto gyvenimą. Tačiau paskaičius šį Jūsų forumą, mane ne juokais pradėjo kankinti abejonės. Ketinau važiuoti į Transilvanijos Bruno universitetą, tačiau dabar nebežinau. . . Nejaugi ištikrųjų ten viskas taip blogai? Nejaugi neverta ten vykti pusei metų? Patarkite jei galite ką daryti. Manau šiame forume susirinkę protingi suaugę žmonės su savom nuomonem, kurių man dabar reikia, kol dar yra galimybe pakeisti šalį. Nes nesinori išvykti pusei metų ir kankintis, skaičiuoti dienas ir minutes iki tol, kol išvyksiu iš to pragaro, apie kurį čia diskutuojate. Ačiu uz nuomones smile.gif

Darbo reikalais teko 2011 m. vasarą važiuoti į konferenciją į Bukareštą, kurią organizavo kolegos-rumunai. Turėčiau pasakyti, kad man labiau imponuoja vokiečių tvarka ir konkretumas, tad Rumunija man buvo tikras išbandymas (darbo organizavimas, maisto kokybė, higienos supratimas, visur bėgiojantys šunys ir t.t), jų mentalitetas labai egiptiečius priminė tongue.gif ... Nesaugiai ten jaučiausi, nors reikia pasakyti, kad nieko baisaus nenutiko ax.gif Na bet ir šiltų prisiminimų tikrai neparsivežiau cool.gif
Atsakyti
Ka gi, parasysiu SAVO patyrimus po 2 savaiciu, kai grisiu....
Atsakyti
Viskas OK, nieko blogo nenutiko, tik geri prisiminimai liko.
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2012 06 19, 08:12)
Viskas OK, nieko blogo nenutiko, tik geri prisiminimai liko.

Gal galėtumėte pasidalinti savo mintimis apie lankytinas vietas, kur pabuvojot, ką pamatėt. Ką vertėtų pamatyti pravažiuojant. Dėkui.
Atsakyti
Po truputį viską keliu į kelionių dienoraštį:

Kelionė į Rumuniją

Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2012 06 19, 20:37)
Po truputį viską keliu į kelionių dienoraštį:

Kelionė į Rumuniją

Super! Skaitysiu dar kartą, nagrinėsiu smulkiai smile.gif
Atsakyti
Buvau kartu su ElePran, bet man kazkaip viskas sviesiau atrode:-) Neturejau knarkianciu kaimyniu, maistas nesugedo, alkio nejauciau, sedejau geresneje vietoje. Gal todel. O gal del to, kad labai abejojau savo pasirinkimu vykti i sia sali, bet nenusivyliau.
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2012 06 21, 11:01)
Buvau kartu su ElePran, bet man kazkaip viskas sviesiau atrode:-) Neturejau knarkianciu kaimyniu, maistas nesugedo, alkio nejauciau, sedejau geresneje vietoje. Gal todel. O gal del to, kad labai abejojau savo pasirinkimu vykti i sia sali, bet nenusivyliau.

Šiaip vieta autobuso gale pasiteisino vien dėl to, kad sėdėjau viena ant dviejų vietų ( o mano kaimynės labai pavydėjo, netgi siekė mane "išbuožinti"). Mano nusivylimas daugiau dėl to, kad pamatyti Europinio lygio pilis nereikia važiuoti taip toli, geriau būtū parodę kokias medines bažnyčias, etnografinį kaimą....Vadovės darbas buvo tikrai prastas. Bet dėlto ir keliaujam, kad naujai atrastume pasaulį.
Atsakyti