Įkraunama...
Įkraunama...

Rumunija

buvau Rumunijoj, bet su kitu kelioniu organizatoriumi.
ispudziai kardinaliai priesingi ElePran (skaiciau jos ispudzius nuorodoj), bet musu marsrutas buvo siek tiek kitoks, viesbuciai buvo super (3-4 zvaigzdes ir tikrai geri), suvenyru ir ne suvenyru prisipirkom puse bagazo skyriaus, kam norejosi, nes laiko dave man asmeniskai net per daug ir gide buvo super.
bet mes vaziavom ne su novaturu ax.gif novaturu esu nusivylusi. todel dabar esu linkusi rinktis mazesnius kelioniu organizatorius, nes jei labaiu stengiasi, kad klientas butu patenkintas ir sugriztu pas juos.
beje, pas mus ne kiekvienas turejo dvi sedynes, todel draugiskai paskeisdami leisdavom vieni kitiems pasedet erdviau, nes ypac vyresniems zmonems nuo ilgesnio sedejimo kojos tinsta, tai kazkaip labai gera grupe buvo ir draugiska.
zodziu, rumunija kol kas man idomaiusia salis, kur buvau is Europos ir visiems rekomenduoju. tik neskaitykit, ka raso internete - viena parasyta, o kita isbandziau savo kailiu smile.gif ispudziai kardinaliai geresni,nei buvo imanoma tiketis smile.gif
jei bus kitoks (naujas) marsrutas i Ruminija, vel vaziuosiu. beje, Brašove rekomenduoju ne su keltuvu keltis, o dzipais vaziuoti su vietiniais - ispudziai geresni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2012 06 21, 23:47)
Vadovės darbas buvo tikrai prastas. Bet dėlto ir keliaujam, kad naujai atrastume pasaulį.

Kaip is Novaturo ir ne pirmus metus dirbancios ir as tikejausi geriau, nes turiu su kuom lyginti blush2.gif
Atsakyti
Gal yra norinciu masina kartu vaziuoti Lietuva-Ukraina-Rumunija-Lietuva liepos 30-rugpjucio 5d.
Susidomejusiems marsruta atsiusiu detalesni.
Keliones islaidos dalinamos ant keleiviu skaiciaus,u objektus ir nakvyne mokame kiekvienas asmeniskai
tel.pasiteiravimui 869843953
Atsakyti
mes liepos pabaigoj (dar tiksliai nežinom kada) važiuojam iš Ukrainos į Albaniją, per Rumuniją/Serbiją/Makedoniją. Rumunijoj planuojam važiuodami užtrukti 4-5 dienas, galim kažkurioj vietoj prisijungt, paskui atsiskirt.
Atsakyti
Pries pora savaiciu gryzau is savo jau treciojo vizito Rumunijoje. Atsiliepimai kuo geriausi. Aplankyti miestai: Bukarestas, Sibiu, Craiova, Pitesti, Slatina. Labiausiai patiko Salina Mare drusku kasyklos ir vyru vienuolynas kalnuose pakeliui i Sibiu. Kalnai, gamta- nepakartojama! Cigonus maciau vos kelis. Tiesa daug sunu ir dar kolkas siukslinama (vaizdas kaip musus salyje pries gerus 10-15metu, tad nereikia sakyti, kad ten kazkoks ubagynas- patys tokie buvome wink.gif ) Zmones puikus, paslaugus. Teko ir kaimuose sustoti- nei kas plese, nei kas pinigu uz pagalba prase (nzn, gal kad suprantu rumuniskai ir so so kalbu). Kadangi zmones nera ten jau tokio tamsaus gymio, tai pernelyg neisiskyriau-kol neissiziodavau, niekas uzsieniete nelaike smile.gif Kaip cia kazkas su Egiptu lygino, tai visiskas absurdas- matyt Egipte nera buves. O kas link higienos- nemaciau nei vieno purvino vieso tualeto, nei vienos purvinos uzeigos ar restorano. Ragavau, valgiau visur ir viska ir jokiu bedu neturejau. Suriai ju nepakartojami, kaip ir avienos kepsneliai- mici, mamaliga, ciorba de burta- balta sriuba su skrandziu, baklazanu salotos ir visos kitos gerybes smile.gif
Manau baisybes mato ir burbulus pucia visokie ''suvakareje'' estetai, kurie lb greit pamirso, kokia buvo - dar ne taip ir senai- musu lietuvele wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -*Bagyra*-: 14 rugpjūčio 2012 - 12:28
Pati esu buvus Rumunijoj, bet tada buvome su masina.
Dabar vaziuoju darbo reikalais i Bukaresta. Gal kas galit parekomenduot, ka nuveikt tame mieste? Kuri vieta butu pavadintina miesto centru ar senamiesciu? Ar yra kokiu gatviu, kur kazkokio veiksmo vyktu ir vietinio kolorito matytusi?
O gal kam yra teke naudotis tarpmiestiniu viesuoju transportu (traukiniai, autobusai..)? Mastom palekti iki Drakulos ir Peles piliu.
Negasdina absoliuciai niekas, nes esu buvus nemazai kur, ir miegojus visokiose skylese, ir vazinejus visokio lygio transportais, ir sunu macius, ir vabalu valgius smile.gif

Kazkuris vienas komentaras buvo, kad mieste rumunai padeda pasistatyt masina, kur nereikia moket, bet tipo susimoki. Zinokit, tas pats yra Lisabonoj. Matyt, kas kaip moka, tas taip pinigus uzdirba wink.gif
Atsakyti
Sveiki, gal yra gyvenanciu Rumunijoje?
Atsakyti
QUOTE(spookyGaG @ 2012 09 20, 11:08)
Pati esu buvus Rumunijoj, bet tada buvome su masina.
Dabar vaziuoju darbo reikalais i Bukaresta. Gal kas galit parekomenduot, ka nuveikt tame mieste? Kuri vieta butu pavadintina miesto centru ar senamiesciu? Ar yra kokiu gatviu, kur kazkokio veiksmo vyktu ir vietinio kolorito matytusi?
O gal kam yra teke naudotis tarpmiestiniu viesuoju transportu (traukiniai, autobusai..)? Mastom palekti iki Drakulos ir Peles piliu.
Negasdina absoliuciai niekas, nes esu buvus nemazai kur, ir miegojus visokiose skylese, ir vazinejus visokio lygio transportais, ir sunu macius, ir vabalu valgius smile.gif

Kazkuris vienas komentaras buvo, kad mieste rumunai padeda pasistatyt masina, kur nereikia moket, bet tipo susimoki. Zinokit, tas pats yra Lisabonoj. Matyt, kas kaip moka, tas taip pinigus uzdirba wink.gif

Idomu, kip ten iki drakulos pilies viesuoju, nes mes ne juo vaziavome apie 3h, nors atstumas nedidelis keliai kalnuose siauri, todel tiek ilgai teko vaziuoti. Rumunijoje teko pabuti Bukareste ir drakulos pilyje bei truputi aplink ja. Ispudziai is sios salies pabuvau, pamaciau ir gal jau uztenka. Nezinau kodel, bet grizau slgios nuotaikos, buvau 5d. ir kiekviena diena masciau, kada atgal namo, nors visaip bandziau save nuteikti, kad viskas cia gerai. Sekmes visoms keliaujancioms! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bio @ 2012 10 05, 22:34)
Idomu, kip ten iki drakulos pilies viesuoju, nes mes ne juo vaziavome apie 3h, nors atstumas nedidelis keliai kalnuose siauri, todel tiek ilgai teko vaziuoti. Rumunijoje teko pabuti Bukareste ir drakulos pilyje bei truputi aplink ja. Ispudziai is sios salies pabuvau, pamaciau ir gal jau uztenka. Nezinau kodel, bet grizau slgios nuotaikos, buvau 5d. ir kiekviena diena masciau, kada atgal namo, nors visaip bandziau save nuteikti, kad viskas cia gerai. Sekmes visoms keliaujancioms! drinks_cheers.gif

Na va as jau grizau. Man Bukarestas paliko labai gera ispudi!!! Jame buvau pirma karta. Aplankem ju parlamenta (didziausias administracinis pastatas visoje Europoje ir antras pasaulyje), kuris labai vertas demesio. Nors ir kvepejo viskas sovietmeciu, bet tokios didybes dar niekur neteko matyti. Taip pat vaiksciojom po visa miesta, vazinejom City tour autobusu atviru stogu (25 RON), ejom i nemokama ekskursija (labai populiaru visoje Europoje ir esu jau nemazai miestu jose buvusi. Jei domins nemokama ekskurisja Bukareste -> http://guided-bucharest_com/), buvom ju miesto parke, kur galima pasiplaukioti laivu. Deja, kadangi buvo darbo dienos popiete, nesusirinko minimalus skaicius zmoniu. Ir kas mane labiausiai nustebino, tai buvo naktinis gyvenimas. Jo nepalyginsi su Vilnium. Cia as is gerosios puses apie naktini gyvenima. Visumoj turbut galiu pasakyti, kad kaip nusiteiksi, taip ir bus.
Dar vaziavom su traukiniu i Sinaja (Peles pili). Kadangi Drakulos pilis dar toliau, tai nesiryzom pusdieni prasedet traukiny, todel pasirinkom trumpesni atstuma. Pusantros valandos ir buvm vietoj. Traukiniai smagus, nera ko skustis, tik va kaina tai didoka.. Sinajoj Peles pilis yra labai labai verta demesio, nors emem minimaliausia tura. Apskritai visas miestelis saunus. Dar sugebejom uzlipti i pati kalna, kur spejom pasikelti gondolom iki aukstesnio kalno. Tik va, kad keltis dar auksciau, jau buvo per velu, nes kitu keltuvu jau darbo valandos buvo pasibaigusios.

O apiplesimu, cigonu, sovietinio palikimo ir pas mus nereikia toli ieskoti..
Atsakyti
QUOTE(Kalalina @ 2012 10 05, 20:40)
Sveiki, gal yra gyvenanciu Rumunijoje?

Yra keletas lietuviu gyvenanciu Rumunijoje, tame tarpe ir as. Jeigu labai idomu, gali su manim susisiekti.
Atsakyti
QUOTE(Kastytee @ 2012 10 09, 19:00)
Yra keletas lietuviu gyvenanciu Rumunijoje, tame tarpe ir as. Jeigu labai idomu, gali su manim susisiekti.

gal galite pasidalinti informacija apie Rumunijos pliažus. Kur yra smėlio paplūdimiai? Renku info kitų metų kelionei ir blaškausi tarp trumpo poilsio prie jūros Rumunijoje ir Bulgarijoje. Bet labiausiai trikdo kalbos barjeras Rumunijoje. Turbūt ieškant Rumunijoje privačiam sektoriuje prie jūros tai ir būtų didžiausia kliūtis? Įtariu, kad Bulgarijoje būtų lengviau suprasti kalbą? Žodžiu, gal kažkokį konkretesnius miestelius galite parekomenduoti, kur būtų geras pliažas ir galima susišnekėti anglų arba rusų kalbomis?
Atsakyti
Buvau Mamaia pleže Rumunijoje ir Bulgarijoj, tai palyginimui Bulgarijoj smėlis gražus, o Rumunijoj toks a la smėlis, bet iš sutrintų kriauklyčių, kurios nemaloniai limpa prie kūno, tai keliom dienom viskas gerai, bet ilgiau tai užknistų, kitur Rumunijoj gal kitokie pležai 4u.gif
Rumunijoj viksas pigiau buvo nei Bulgarijoj smile.gif
Atsakyti