Kazkaip labai komplikuotai jus tuokiates. Man buvo paprasta, gal kad tai buvo Anglijoje. Reikejo mano paso ir mano ankstesnes istuokos liudijimo. Liudijima issiverciau Lietuvoje i anglu kalba ir patvirtinau pas notara, o tada Lietuvos ambasadoje Londone man uzdejo apostile ant vertimo - sake, kad ant originalo stampa butu reikeje deti URM Lietuvoje, bet dokumentai jau buvo su manim Londone. Kaip ne kaip, to pakako - civilines metrikacijos skyriuje pridaviau pasa, istuokos originala ir apostilizuota vertima, o ju standartine procedura buvo pasitikrinti patiems. Jie po savaites man parase laiska, kad as tuoktis galiu
QUOTE(Drute @ 2009 01 31, 00:05)
Apostiles deda URM arba Ambasadose, kurios siuncia dokumentus i URM ar kazkaip panasiai daro, bet is ambasados viskas ilgiau trunka.
Dokumentus manau gimines gal ir gali nunesti, bet tikrai nezinau, o seimines padeties dokumento be gimimo liudijimo kaip ir neisduoda (kai kur dar reikiai ir vietos registracijos dokumento).
labas busimos nuotakoms
prasyk laiskuti i ambasada per kiek laiko ar isduoda ta seimine padeti, jei ne nusiusk gimine su gimimo liudijimu i Civilines metrikacijos skyriu, uzpildys ta forma ir kita diena gaus ta tavo pazyma, tada abi tegu siuncia, o tu megink pralisti su tais nenotarintais vertimais, gi Graikija....
kazkaip cia labai komplikuotai viskas
mes planuojam airijoj,tai kiek zinau tereikia pps nr ir 150 euru,nebent ka nors netaip supratau..
na as minejau savo atveju, nes as tuokiuosi ne ES salyje, todel viskas sudetingiau, net ir cia kur tuokiames apie apostiles pareigunai nelabai zino, tai teko keisti ir vestuviu planus ir tuoktis kur daugiau uzsienieciu tuokiasi, nes kituose miestuose tu apostiliu gyvenime neregeje nezino ka bedaryti
tai va...
tai va...
QUOTE(Drute @ 2009 01 31, 20:17)
prasyk laiskuti i ambasada per kiek laiko ar isduoda ta seimine padeti, jei ne nusiusk gimine su gimimo liudijimu i Civilines metrikacijos skyriu, uzpildys ta forma ir kita diena gaus ta tavo pazyma, tada abi tegu siuncia, o tu megink pralisti su tais nenotarintais vertimais, gi Graikija.... 
aciu taip ir maniau padaryti
QUOTE(AXTA @ 2009 02 02, 01:32)
kazkaip cia labai komplikuotai viskas
mes planuojam airijoj,tai kiek zinau tereikia pps nr ir 150 euru,nebent ka nors netaip supratau..
o kas tas pps nr? nereikia nieko net gimimo liudijmo ar ne taip supratau ?
QUOTE(λuna @ 2009 02 02, 23:01)
1. aciu taip ir maniau padaryti
bet kai galva pilna visko tai kartais noris kad kas aiskiai pasakytu
2. o kas tas pps nr? nereikia nieko net gimimo liudijmo ar ne taip supratau ?
2. o kas tas pps nr? nereikia nieko net gimimo liudijmo ar ne taip supratau ?
1. tu del visa ko brukstelk laiskeli ambasadon, nes as tik isgalvojau toki varianta
2. aha man tas irgi idomu, tai tu gal jau airijos piliete ar ten kokio leidimo gyventi numeris ? Na kiekvienoje salyje vis kitokie reikalavimai...
ne pps nr airijoj,turbut ir sunys turi
cia toki nr reikia gauti kai tik pradedi dirbti,be jo mokesciai butu labai dideli,todel visi stengiasi kuo griciau ji gauti,aisku kiekvienoj saly vis kitaip..
QUOTE(Evi @ 2009 01 30, 23:47)
Kazkaip labai komplikuotai jus tuokiates. Man buvo paprasta, gal kad tai buvo Anglijoje. Reikejo mano paso ir mano ankstesnes istuokos liudijimo. Liudijima issiverciau Lietuvoje i anglu kalba ir patvirtinau pas notara, o tada Lietuvos ambasadoje Londone man uzdejo apostile ant vertimo - sake, kad ant originalo stampa butu reikeje deti URM Lietuvoje, bet dokumentai jau buvo su manim Londone. Kaip ne kaip, to pakako - civilines metrikacijos skyriuje pridaviau pasa, istuokos originala ir apostilizuota vertima, o ju standartine procedura buvo pasitikrinti patiems. Jie po savaites man parase laiska, kad as tuoktis galiu 
as net nedejau apostiles ant istuokos liudijumo ir teismo nuosprendzio vertimu. po dvieju savaiciu gavom laiska, kad sutuoks. o visa kita taip kaip Evi rase.. zymiai paprasciau negu Lietuvoj
Na viskas pareiskimai priduoti
Viskas labai paprastai vyksta cia Airijoj.Reikėjo gimimo liudijimo mano (isverstas i anglu kalba ir patvirtintas notaro),paso.Dar as turejau PPs numeri,bet kiek supratau nebutinas ,svarbu kad vienas is sutuoktuvininku turetu .Ir paprasciausiai paklause ar neturejome daugiau santuoku ,neprase jokiu dokumentu kurie galetu tai irodyti.Tik laukti dabar teks 3menesius
QUOTE(dado @ 2009 02 11, 19:48)
Na viskas pareiskimai priduoti
Viskas labai paprastai vyksta cia Airijoj.Reikėjo gimimo liudijimo mano (isverstas i anglu kalba ir patvirtintas notaro),paso.Dar as turejau PPs numeri,bet kiek supratau nebutinas ,svarbu kad vienas is sutuoktuvininku turetu .Ir paprasciausiai paklause ar neturejome daugiau santuoku ,neprase jokiu dokumentu kurie galetu tai irodyti.Tik laukti dabar teks 3menesius 
Dziaugiuosi uz tave
beje linkiu grazios sventes