Gaminau
VYNIOTINI SU VARSKE. Is dvieju receptu padariau viena. Naudojausi receptu knygomis.
Biskvitas:4 kiausiniai,
4 saukstai karsto vandens,
125 g cukraus,
75 g mltu,
50 g krakmolo,
1 saukstelis kepimo milteliu.
Dubenyje viena minute plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens, nustate maksimalu mikserio greiti, kol pasidarys putota mase. Supilti cukru ir dar plakti 2 min. Atskirai sumaisyti miltus, krakmola, kepimo miltelius. I kiausinius palaipsniui supilti miltus, ir viska isplakti. Tesla 0,5 cm storiu supilti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Jei skarda per didele, pasidaryti borteli is folijos. Kepti 200-220 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kokias 15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus. Sudrekinti kepimo popieriu saltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai ji nuimti. Biskvita suvynioti i popieriu ir padeti atvesti.
Idaras:450 ml grietineles,
2 saukstai cukraus pudros,
cukraus siek tiek,
~250 g varskes.
Kol auso biskvitas, pasidariau krema: isplakiau grietinele su cukraus pudra ir siek tiek cukraus, na pagal skoni. I isplakta grietinele deti varske, ziureti pagal grietineles kieki ir pagal skoni. Viska gerai issukti. Tada isvynioti biskvita, ir tepiau abrikosu dzemo, mazdaug puse stiklainiuko puslitrinio, tada uztepiau puse kremo. Suvyniojau. Tiesa, siek tiek grietineles pasilikau papuosimui. Likusi krema uztepiau ant vyniotinio virsaus, grietinele papuosimui maistiniais dazais parausvinau, ir papuosiau antgalio pagalba. Virsu uzbarsciau nuga, ir likusiu nuo kekso uzpilu (kava 3 in 1 su 2 saukstais pieno ir cukrus). Manau dar cia tiktu kokios braskes, ar vaisiai, nes recepte is kurio emiau idara, buvo ingredientas braskes. Arba i krema kokios rugsteles ideti.
Tikrai skanus, tik varskes gal padauginau

Ir toks didelis gavosi. Laukiu sveciu, ziuresim kaip ivertins mano vyniotini

