
Jolka, prašyčiau išsamiau apie tuos rutuliukus

QUOTE(gudytejol @ 2008 10 29, 12:45)
vienas is variantu:
Reikia:
3 kiaušinių trynių
100g cukraus
50g margarino
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis vanilino
žiupsnelis druskos
žiupsnelis malto imbiero (nebutinai)
maždaug stiklinė miltų
pusės litro aliejaus (virimui)
cukraus pudros (pabarstymui)
Kiaušinių trynius išsukti su margarinu ir cukrumi, įdėti grietinės, vanilino, imbiero, druskos, išmaišyti masę, tada sudėti miltus, kad gautųsi puiki kočiojimui tešla. Tešlą nedelsiant kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, iš jos su peiliuku išpjauti juosteles, jose padaryti nedidelius įpjovimus, tolėliau nuo juostelės kraštų. Abu arba vieną juostelės galą persukti (na, isversti ta zagareli, kad igytu iprasta forma:)). Aliejų užvirinti ir dėti į karštut karštutėlį aliejų žagarėlius, juos laikyti tol, kol pastarieji dailiai pagels, taps aukso splavos, tada atsargiai su kiaurasamčiu arba žnyplėmis (bet geriau su kiaurasamčiu, nes jie labai trapūs) ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, kiek atvėsusius apibarstyti cukraus pudra.
P.s. zagareliai gaunasi l. trapus.
aida1,sausainius sutrupinau,naudojau selgos kakavinius ir kelis gaidelio,idejau paskrudintu riesutu,truputi rugsteles,viska sumaisiau su rududu,reikia rankom suminkyti iki vientisos mases ir formuoti rutuliukus.apvoliojau su tuo ka radau namie.panasiai kaip tinginys gaunas,tik be sviesto.draugem patiko,o ir atrodo neblogai.

QUOTE(Guminuke @ 2008 10 29, 15:48)
vienas is variantu:
Reikia:
3 kiaušinių trynių
100g cukraus
50g margarino
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis vanilino
žiupsnelis druskos
žiupsnelis malto imbiero (nebutinai)
maždaug stiklinė miltų
pusės litro aliejaus (virimui)
cukraus pudros (pabarstymui)
Kiaušinių trynius išsukti su margarinu ir cukrumi, įdėti grietinės, vanilino, imbiero, druskos, išmaišyti masę, tada sudėti miltus, kad gautųsi puiki kočiojimui tešla. Tešlą nedelsiant kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, iš jos su peiliuku išpjauti juosteles, jose padaryti nedidelius įpjovimus, tolėliau nuo juostelės kraštų. Abu arba vieną juostelės galą persukti (na, isversti ta zagareli, kad igytu iprasta forma:)). Aliejų užvirinti ir dėti į karštut karštutėlį aliejų žagarėlius, juos laikyti tol, kol pastarieji dailiai pagels, taps aukso splavos, tada atsargiai su kiaurasamčiu arba žnyplėmis (bet geriau su kiaurasamčiu, nes jie labai trapūs) ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, kiek atvėsusius apibarstyti cukraus pudra.
P.s. zagareliai gaunasi l. trapus.
Reikia:
3 kiaušinių trynių
100g cukraus
50g margarino
2 šaukštai grietinės
žiupsnelis vanilino
žiupsnelis druskos
žiupsnelis malto imbiero (nebutinai)
maždaug stiklinė miltų
pusės litro aliejaus (virimui)
cukraus pudros (pabarstymui)
Kiaušinių trynius išsukti su margarinu ir cukrumi, įdėti grietinės, vanilino, imbiero, druskos, išmaišyti masę, tada sudėti miltus, kad gautųsi puiki kočiojimui tešla. Tešlą nedelsiant kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, iš jos su peiliuku išpjauti juosteles, jose padaryti nedidelius įpjovimus, tolėliau nuo juostelės kraštų. Abu arba vieną juostelės galą persukti (na, isversti ta zagareli, kad igytu iprasta forma:)). Aliejų užvirinti ir dėti į karštut karštutėlį aliejų žagarėlius, juos laikyti tol, kol pastarieji dailiai pagels, taps aukso splavos, tada atsargiai su kiaurasamčiu arba žnyplėmis (bet geriau su kiaurasamčiu, nes jie labai trapūs) ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, kiek atvėsusius apibarstyti cukraus pudra.
P.s. zagareliai gaunasi l. trapus.
As radau labai panasu savo senuose uzrasuose, tik ten be margarino. Parasysiu vistiek:
ZAGARELIAI
200 g miltu,
3-4 saukstai grietines,
3-4 tryniai,
2-3 sauksttai cukraus pudros,
1/2 pakelio vanilino,
1/2 saukstelio druskos,,
2 saukstai konjako ar degtines,
aliejaus kepimui,
Kiausiniu trynius sumaisyti su vanilinu ir grietine, supilti konjaka ar degtine, persijotus miltus, druska ir suminkyti kociojama tesla. Tesla reikia labai gerai isminkyti ir ismusti kocelu. Gerai paruosta tesla blizga, pavirsiuje matosi balzganos pusleles. Paruosta tesla deti i saldytuva ir palaikyti ten 1 val. Tik kazkodel nera cukraus cia pamineta, manau jo reikia irgi.
Ir dar vienas, naujoviskas ZAGARELIAI

500 g miltu,
1 saukstelis kepimo milteliu,
100 g cukraus,
keli lasai citrinu esencijos,
2 saukstai romo,
3 kiausiniai,
4 sausktai pieno,
125 g sviesto,
cukraus pudros papuosimui.
Miltus ant lentos sumaisyti su kepimo milteliais ir viduryje padaryti duobute. Suberti cukru, ilasinti citrinos esencijos, supilkite roma, piena ir imuskite kiausinius. Viska sumaisyti su dalimi miltu. Sudekite gabaliukais supjaustyta sviesta ir, uzzere likusiais miltais, uzminkyti tesla.
Tesla plonai iskocioti, ir ratuku supjaustyti juostomis, o siuos staciakampiais. Juos per viduri ipjaukite ir pernerkite kilpa.
Kai iskepa, padeti ant serveteles ar groteliu, kad susigertu, nuvarvetu riebalai. Pabarstyti cukraus pudra.
Labas vakaras, aš čia naujokė, bet labai jau viskas pas jus čia gardu, gražu, norėčiau paklausti, o kas tai rududu

QUOTE(Oksiukas @ 2008 10 29, 21:05)
Labas vakaras, aš čia naujokė, bet labai jau viskas pas jus čia gardu, gražu, norėčiau paklausti, o kas tai rududu 

Karamelizuotas sutirstintas pienas, ar kaip ten jis vadinasi. Jo buna pirkt daug kur, buna tame skyriuje, kur kondensuotas pienas, tai salia jo. Su meskuciu nupiestu

Labai

QUOTE(Oksiukas @ 2008 10 29, 21:14)
Arba ji galima pasigaminti namie


Prasom gaminti, fotografuoti, ir dalintis receptais su mumis


http://tastyart.lt/2...zagareliai.html
Dar vienas zagareliu receptas su nuotrauka, man pamacius ja irgi noras pakilo
Dar vienas zagareliu receptas su nuotrauka, man pamacius ja irgi noras pakilo

QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 29, 21:18)
Arba ji galima pasigaminti namie
skardine kondensuoto pieno virt puode su vandeniu kokia 1-1,5 val. Neatidaryta, beveik apsemta
sako dar skaniau, nei pirktas.


Tikrai taip

Oj, kaip as seniai zagareliu valgiau

sausainiai selga,riesutai,rugstele ir rududu.
[/quote]
Labai skaniai atrodo
Jolka999 kas ta rugstele...? labai paparsta, tikrai padarysiu.. tik cia kaip viska sumaisyt reikia ir viskas? o saldyti reikia?
[/quote]
Labai skaniai atrodo
