Įkraunama...
Įkraunama...

Kokių veislių šunys nesišeria?

Cvergpinceriai(nykstukiniai pinceriai) tikrai beveik nesiseria. O jei iskrenta keli plaukeliai tai ju nematyt mirksiukas.gif
Atsakyti
o kaip su nykstukiniais vokieciu spicais? gal kas gali pakomentuoti serimasi? aisku neskaitant to kai kaili maziukas keicia
Atsakyti
QUOTE(Kalijaaa @ 2010 05 10, 22:29)
Cvergpinceriai(nykstukiniai pinceriai) tikrai beveik nesiseria. O jei iskrenta keli plaukeliai tai ju nematyt  mirksiukas.gif

Trumpaplaukiai sunys tokias kaip "adatytes" meta smile.gif
Atsakyti
Nesišeria tik absoliučiai pliki šunys.

Visi šunys, kurie turi kailį, - šeriasi. Kiekvieno gyvo padaro plaukai, turi savo "gyvenimo trukmę". Taigi ankščiau ar vėliau, iškrenta bet koks plaukas.

Net dirbtinis kailis su laiku pradeda šertis.

Taigi, jei jums kas nors tvirtina, kad tos ar anos veislės šuo nesišeria, - Jūs susidūrėte arba su melagiu, arba su neišmanėliu...
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 05 14, 19:08)

Visi šunys, kurie turi kailį, - šeriasi. Kiekvieno gyvo padaro plaukai, turi savo "gyvenimo trukmę". Taigi ankščiau ar vėliau, iškrenta bet koks plaukas.

Taigi, jei jums kas nors tvirtina, kad tos ar anos veislės šuo nesišeria, - Jūs susidūrėte arba su melagiu, arba su neišmanėliu...

Na, kad ne g.gif Auginu airių kviečiaspalvę švelniaplaukę terjerę, greit 1,5 metų bus, nėra jokių plaukų niekada buvę, tik kai kerpu,tokį "malonumą" apturiu, o ir šukuojant, kai papeši kokį kokį kaltūną, išsišukuoja. Tikrai nemeluoju, nesu nei veisėja, nei peršu šią veislę bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltupyte: 14 gegužės 2010 - 21:26
Tada sveikinu, - Jūsų šuns plaukai yra amžini ir jiems negalioja plaukų augimo ciklai. thumbup.gif

Visgi rekomenduoju pasidomėti gyvų padarų plaukų augimo ciklais. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 05 14, 22:54)
Tada sveikinu, - Jūsų šuns plaukai yra amžini ir jiems negalioja plaukų augimo ciklai.  thumbup.gif

Visgi rekomenduoju pasidomėti gyvų padarų plaukų augimo ciklais.  mirksiukas.gif

Jūs visiškai teisi, kiekvienas šuo turi plaukų ataugimo ciklą. tačiau jau dabar aš Jums patarčiau pasidomėti veislėmis ir šunų kailio priežiūra. Yra veislės pvz.: kaip briuselio ar belgų grifonai, jų plaukas yra pešamas ir taip jis pasikeičia, todėl šie šunys tikrai neplaukuoja, nes nusipeša visiškai visas plaukas ir atauga naujas. Taip, kad yra tikrai veislių šunų kurie neplaukuoja ir niekas čia nieko nemeluoja.
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 10 26, 13:54)
Fiziologiškai yra taip surėdyta, kad plaukai privalo keistis - senieji iškristi, išaugti nauji. Dėl to visiškai nesišerti gali tik šunys, neturintys plaukų. Visi kiti šeriasi, tik jų kailį teisingai prižiūrint (šnaucerius pešant, kitus - maudant ir šukuojant) apmirę plaukai pasišalina vienu metu, kai tuo tarpu neprižiūrint tiek plaukai pastoviai kristų ant žemės.

Be to, alergiją gyvūnams sukelia ne tik jų plaukai - lygiai taip pat žmonės gali būti alergiški gyvūnų odos pleiskanoms (kurios taip pat yra fiziologinės, nes epidermis pastoviai atsinaujina), gyvūnų seilėms, gyvūnų odos parazitams.

Jei čia klausimas dėl alergijos - reikėjo pasinaudoti paieška, kad ir kitam puslapyje yra tema Alergija, ar būtina atsisakyti šuns?

Alergiškam žmogui gyvūną reikia rinkti labai atsargiai, o gal geriau, kad ir kaip žiauriai tai skambėtų, nesirinkti išvis - kad vėliau neatsirastų skelbimų "dovanoju, nes šeimos narys alergiškas". Apie blogesnes išeitis aplamai nešneku.

Jau kažin kada buvo apkalbėta plaukų kaita deramai prižiūrint kailį. Neverta kartotis, tiesa? Taigi, jei minėtų veislių šunų kailis nebus tvarkomas, - jie šersis lygiai taip pat, kaip ir visi kiti likę.
Atsakyti
QUOTE(Puodziute @ 2010 05 14, 18:19)
o kaip su nykstukiniais vokieciu spicais? gal kas gali pakomentuoti serimasi? aisku neskaitant to kai kaili maziukas keicia

Visi špicai šeriasi . Ir nykštukai .Bet plauku nuo mažo špiciuko žymiai mažiau nei nuo niufaundlendo ar kolli biggrin.gif . Kales šeriasi daugiau už patinus ( po rujos ,o ypač po gimdymo ).
Kad plaukų name nebūtu yra gera priemonė - šukosNes jei poplaukį neiššukuoti tai jis tikrai nukris ant grindų.Bet kai turėjo 1 špicuko tai iššukuoti nebuvo problema. Nors ir dabar kai turiu 3 čia ne problema, nes mano špiciukai labai mėgsta maudytis ir šukuotis - mėgsta būti gražios .
Man didesnei problema 3-4 kartus per metus triminguoti mano erdelį. Nes jis pats plaukus nemeta , bet turi būti laiku triminguotas.
Kiekvienas šuo reikalauja kailių priežiūra .Net ir visiškai plikos .
Atsakyti
QUOTE(saika @ 2010 05 15, 11:15)
Visi špicai šeriasi . Ir nykštukai .Bet plauku nuo mažo špiciuko žymiai mažiau nei nuo niufaundlendo ar kolli  biggrin.gif . Kales šeriasi daugiau už patinus ( po rujos ,o ypač po gimdymo ).
Kad plaukų name nebūtu yra gera priemonė - šukosNes jei poplaukį neiššukuoti tai jis tikrai nukris ant grindų.Bet kai turėjo 1 špicuko tai iššukuoti nebuvo problema. Nors ir dabar kai turiu 3 čia ne problema, nes mano špiciukai labai mėgsta  maudytis ir šukuotis - mėgsta būti gražios .
Man didesnei problema 3-4 kartus per metus triminguoti mano erdelį. Nes jis pats plaukus nemeta , bet turi būti laiku triminguotas.
Kiekvienas šuo reikalauja kailių priežiūra .Net ir visiškai plikos .

sita man jau sake, matai mano drauge turi spica nykstuka, ir mane tas suo tiesiog uzbure tai ir pradejom dometis sau spiciuko smile.gif o kaip yra su alergija, man teko girdeti, kad spicai mazai alergizuoja, kaip yra istikruju?
Atsakyti
QUOTE(Puodziute @ 2010 05 15, 11:27)
sita man jau sake, matai mano drauge turi spica nykstuka, ir mane tas suo tiesiog uzbure tai ir pradejom dometis sau spiciuko smile.gif o kaip yra su alergija, man teko girdeti, kad spicai mazai alergizuoja, kaip yra istikruju?

Tai ko naujo jus norite išgirsti apie šeriamą ? Gal verta apie špiciukus klausti spicuko temai? ax.gif Manau šeimininkai geriau jums atsakys nei žmones neturintis špicą.
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 05 14, 20:08)

Na kai manes klausia, ar si cu ir kvietukai tikrai nesiseria, pasakau, kad net ir zmones seriasi biggrin.gif

Negyvas plaukas turi kazkur pasideti, jei jis yra neissukuojamas, jis iskrenta, arba susivelia i kaltuna. Viskas paprasta smile.gif
Atsakyti