Įkraunama...
Įkraunama...

Kokių veislių šunys nesišeria?

QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 05 14, 21:08)
Taigi, jei jums kas nors tvirtina, kad tos ar anos veislės šuo nesišeria, - Jūs susidūrėte arba su melagiu, arba su neišmanėliu...

Jus auginate vienu veisliu sunis, as kitu ir apie ta veisle jei nezinote, tai kam kalbeti. Cvergsnauceriai nesiseria visai ir nei vieno plauko Jus tikrai nerasite niekur. Aisku yra vienas bet ,jei jus jo laiku nenupesite, doh.gif bet jei nenupesite tai jis jau bus nebe cvergas, o apauges kudlius. lotuliukas.gif Cvergai pesami vos ne plikai du kart metuose kaip min. ir nera kam kristi. Atvaziuokit i svecius mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liuka**: 15 gegužės 2010 - 16:29
Liuka, o Jūsų šunims negalioja plaukų vystymosi ciklai?
Atsakyti
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2010 05 15, 22:35)
Liuka, o Jūsų šunims negalioja plaukų vystymosi ciklai?

Mes kaip suprantu zemietes, ax.gif kvieciu i svecius mirksiukas.gif
Atsakyti
Žiūriu, nesusikalbam biggrin.gif
Aš šėrimąsi suprantu, kaip plaukų mėtymą ant žemės, tai pagal tai mano šuo tikrai nesišeria, jos plaukai veliasi į kaltūnus, bet nesimėto biggrin.gif Belieka tik iššukuoti ir tai kas yra šukose išmesti arba kaupti ir panaudoti verpimui bigsmile.gif
Sėkmės, kennel aolo arfa, ir negalvokit, kad tik jūs viena protinga, o kiti kvaili 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2010 05 16, 19:26)
Žiūriu, nesusikalbam biggrin.gif
Aš šėrimąsi suprantu, kaip plaukų mėtymą ant žemės, tai pagal tai mano šuo tikrai nesišeria, jos plaukai veliasi į kaltūnus, bet nesimėto biggrin.gif Belieka tik iššukuoti ir tai kas yra šukose išmesti arba kaupti ir panaudoti verpimui bigsmile.gif
Sėkmės, kennel aolo arfa, ir negalvokit, kad tik jūs viena protinga, o kiti kvaili 4u.gif

Matyt, kad tikrai nesusikalbame.

Tada, matyt, plaukų kritimui apibūdinti reikia naudoti skirtingus žodžiu ar sąvokas. Pvz.: pavienių plaukų iškritimas, plaukų iškritimas susiveliant, visiškas nusišėrimas prie būdos, šėrimasis proto ribose, užknisantis šėrimasis. thumbup.gif (juokauju)

Esmė ta, kad daugumai žmonių vis dar reikia aiškinti, jog plaukas, - nėra amžinas, kad bet koks šuo neprižiūrimas ir apžels, ir šersis daugiau negu priklauso, ir netvarkant kailio tikrai nebus panašus į parodinį jorką. lotuliukas.gif

Atsakyti
Nu as tai serimasi laikau, kai suo meta pavilne unsure.gif Sunys, kurie jos neturi ir nesiseria. O negyvi plaukai iskrenta pas visus. Pas zmones taip pat, bet juk nesakom, kad "ei, as seriuosi, einu siurbt kilimo" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kinterra @ 2010 05 16, 20:34)
Nu as tai serimasi laikau, kai suo meta pavilne unsure.gif  Sunys, kurie jos neturi ir nesiseria. O negyvi plaukai iskrenta pas visus. Pas zmones taip pat, bet juk nesakom, kad "ei, as seriuosi, einu siurbt kilimo" biggrin.gif

Na matot, o pas pesamus sunis kaip tik pavilne nesiseria, o siurkstus kailiukas, kai laiku nupesamas nekrenta mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, kad šioje temoje žmonės ir nori išsiaiškinti: kokių veislių šunų plauką laiku sutvarkius jis nekris. nes yra veislių kur plaukas krenta ir tu jį šukuok nešukavęs, bet namuose plaukų neišvengiamai bus, o kitus sutvarkai reikiamu laiku ir jokio plauko namuose.
Atsakyti
QUOTE(smalsi77 @ 2008 10 26, 02:38)
galima apsisluoti, o geriau apsisiurbti, kadangi turim seimoj problemeliu su alergija, todel ieskau geriausio varianto.
o pokalbiai apie namu varkyma yra kitoje temoje  mirksiukas.gif

pati auginu kinu kuoduota wub.gif nesiseria ir tinkami laikyti alergiskiems zmonems mirksiukas.gif charakteris thumbup.gif apie juos drasiai galite klausti musu forume mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurentina80: 11 sausio 2011 - 01:55
keisti žmonės, iš geros temos šiukšlyną padarėt....
Klausimas labai geras, ir labai aktualus. Kas nesusidūrė, tai ir nesupranta. Perkant šunelį reikia ne tik jo charakteriu pasidomėt, bet ir būsima priežiūra. O ir klausimą, kas nesuprato, reikėtų suprasti ne tai, kad šunelis visiškai nesišeria (nes visi šeriasi), o kuri veislė lengviau prižiūrima. O ir apsišluot galima ne su visomis veislėmis.
Turėjom mopsą, šeriasi kiaurus metus ir gausiai, iššukuot neįmanoma. Net tik iššukavus šuniuką, po valandos vėl pilnos grindys plaukų. Jau nekalbu apie vaikų rūbus, kurie su šuneliu žaisdavo.
Reikia labai pasidomėti perkant trumpaplaukį šunelį - ilgaplaukio iškrentantis plaukas tarp kitų plaukų susivelia ir iššukuojamas, o trumpaplaukio tiesiog išbyra.
Atsakyti
Aš pati auginu Mopsus; Briuselio bei belgų grifonus ir Afenpinčerį. tai tikrai turiu ką su kuo lyginti. mopsas yra trumpaplaukis, bet tikrai šeriasi,nes jo plaukas trumpas ir krentantis doh.gif . O štai grifonų ir afenpinčerių plaukas neturi povilnės ( na šiek tiek jos yra, bet ir tai ne pas visus) ir yra šiurkštus, juos reikia pešti ir patikėkit - jokio plauko namuose. Kaip galima sakyti, kad visi šunys plauką meta. Tai ir yra, kad šunį reikia nupešti laiku ir plaukas pasikeičia. o taip pat šitoms veislėms yra visokių kailio priežiūros šukų, kurios laiks nuo laiko prapeša plauką ir viskas.
tai manau ir reikia žmonėms išaiškinti, kodėl galima sakyti, kad ši veislė nesišeria, bet ją reikia taip ir taip prižiūrėti, kad nenorite turėti namuose plaukų. O patikėkit mopsą gali prižiūrėti kaip tik nori ( aš jau viską išbandžiau doh.gif ) plaukų namuose vis tiek yra ( ir ne tik namuose ir ant drabužių ir mašinoje, bet su tuo susigyveni ir išmoksti tvarkytis lotuliukas.gif na pvz.: visur turi lipnaus valomo popieriaus biggrin.gif ), bet jau aišku kad mopsai šeriasi, o grifonai ir afenpinčeriai TIKRAI NESIŠIARIA
Atsakyti
Na ir aš įsivelsiu į diskusiją. Turėjau ne vieną šunį, ir kieminuką,lia taksą, ir laiką, ir turiu vokiečių aviganį, visi šeriasi...tik įsigijau grifoną (pas mane briuselio grifonai), pamačiau kad stebūklų būna bigsmile.gif , plaukų pas mane nerasta (na kates dvi turiu, tos šeriasi). Aišku priežiūra kailiui reikalinga, bet kuriai veislei ji nereikalinga? Dabar turiu vada šuniukų, va jie iki mėnesio mėtė plaukelius, bet dabar jau viskas, vėl su dulkių siurbliu lakstyti nebereikia. O taip kokia čia problema plaukeliai blush2.gif , juk jie mums savo meilę dovanoja, o plaukus išvalyti galima mirksiukas.gif
Atsakyti