Įkraunama...
Įkraunama...

Padekite mamai su 7 vaikuciais

QUOTE(cudo @ 2009 01 10, 21:47)
drinks_cheers.gif
No manau kad nedirbs  schmoll.gif tokios niekada nedirba.Jai butu prie darbsciu butu purvas pravalytas ir kiemas sutvarkytas. O kiek rase anksciau inai gauna 700-800lt pasalpos. Jai moka tik uz elektra pragyvent galima,ir dar panos jai pinigu ir rubu,daiktu perka.

O busta,kaip per laida sake:10 metu reiks jai laukt. Tai sena busta gales paremontot(ten gal niekada nebuvo remontu) . O kad nera laiko tvarkites absurdas.Vasara vaikai buna lauke,tai kambari galima sutvarkit.

tai ne visiems idomu kaip tas bustas, man atrodo, kad ir tie vaikeliai jai povienodai, tas maziukas kudikis per ta laida guli urzgia, o ji pavargau taip gyvent pavargau, vos ne atsibodo viskas. na gal reikejo anksciau galvot.Tikrai manau, kad vaikučiams būtų geriau vaikų namuose.tuo labiau, kad ale turi kt kambary, kur rakandai sudėti naujajam būstui. Sutinku su nuomone, kad nelabai ji norės dirbti unsure.gif mobiliakas, grandinele ant kaklo ir sedi pavargus sau...vaikų tikrai gaila...
Atsakyti
QUOTE(pametinukes mama @ 2009 01 10, 15:04)
..o del namo pvz. net Baltarusijoj seimoms su 3 vaikais ir tai duoda nama.nors ir kaime bet nepalieka zmogu be silumos.

butu idomu pamatyti Zulfijos reakcija kai jai pasiulytu nama kaime rolleyes.gif kazkaip man nesitiki, kad su dziaugsmu pultu ten kraustytis.

QUOTE(zeniania @ 2009 01 10, 19:05)

Na ir ka mes dabar? ziuresim kaip si mama klampina save gilyn ir tempiasi vaikus, o mes sedesim kaip bobulytes ir dejuosim: ajajai, nesusipratusi boba, pati prasmego ir vaikus prazlugde. (cia as graziai, kad keiksmazodziais nevaryt). O kai dar vaikuciai ar susirgs ar dar kas (neduok die) tai padejuosim ir mama apkaltinsim.
Niekas nepraso padet tai mamai, nuvezt jai shuba kad neshaltu, praso pakalbos tokiais salcio laikais kad vaikai nesusaltu, bent jau apsirengt silciau ir tuos 8m2 nelemtus apsiltint.

o kodel jus taip isikabinusi to narvo apsildymu? kodel neuzhsikabinate uzh pasiulymo del savaitiniu darzeliu - apmoketi juos vaikams? arba alfijos pasiulymas - eiti pas Salaseviciute ir kitas organizacijas, kad vaikai butu paimti i saugia ir silta vieta perziemoti kol mama susitvarkys savo gyvenima.

Papildyta:
o cia tiems kas temos neskaito, bet padet labai nori shubom ir pan., kad mamyte nesushaltu. manau Zulfija tuoj kailiniu salona gales atidaryti biggrin.gif

QUOTE(Buzulkaa @ 2008 12 18, 01:13)
o rubu jai as nuveziau savo ir dar drauges didziausia tase,neziurejau ka ji ten atrinko bet maciau naujas svarkelis dzinsinis,ir dvi siltos geros striukes,as batu pora nuveziau,tik ne zieminiu. tai jau gali ir nebesakyt kad jai nieko nenuveza...  g.gif

QUOTE(triuba @ 2008 12 18, 11:31)
Na, truksta zodziu  blink.gif . Pati nuveziau dvejus verstus kailinukus ( vieni tikri, kiti ne-galvojau vieni bus jai, kiti jos dukrai), rankinuka, drabuziu savo, kita mamyte irgi kailinukus buvo idejus. Negraziai cia jau viskas pakrypo.  schmoll.gif

O beje, gal zinot kur ji visa ta manta deda, kuria mes jai nuvezam? Kai as veziau, tai puse masinos prikrauta buvo. Jei ir jusu panasiai, tai nemenko sandelio reiketu viskam sukraut  rolleyes.gif

QUOTE(Eglucia @ 2008 12 18, 11:38)
Siaip ji sake viska susidejus i kita kambari. Ten ir kilimu pora yra. Na sake viska krauna ko reikes i nauja buta.
Manau kad drabuziu tikrai pakaks kad ir ka ji ten sneketu. Maistas va gal kitas reikalas...

Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 01 10, 23:57)
tai ne visiems idomu kaip tas bustas, man atrodo, kad ir tie vaikeliai jai povienodai, tas maziukas kudikis per ta laida guli urzgia, o ji pavargau taip gyvent pavargau, vos ne atsibodo viskas. na gal reikejo anksciau galvot.Tikrai manau, kad vaikučiams būtų geriau vaikų namuose.tuo labiau, kad ale turi kt kambary, kur rakandai sudėti naujajam būstui. Sutinku su nuomone, kad nelabai ji norės dirbti unsure.gif mobiliakas, grandinele ant kaklo ir sedi pavargus sau...vaikų tikrai gaila...

jo tokia pavargus,kad net kelnių diržo nepajėgė užsisegti lotuliukas.gif
Atsakyti
Nebuvau pas Zulfiją, esu tik kalbėjusi su ja telefonu, o daiktelius kita mamytė nuvežė (širdingas Jai ačiū). Nerašysiu, kad nereikėjo tiek vaikų - visos mes čia gudrios ir pačios puikiai suprantam ir socialinę ir visas kitas padėtis. Ir apie protinius gebėjimus mamytės nediskutuosiu - čia jau kaip kam nuo Dievo duota. Šiaip negodi ji. Tikrai. Kai klausiau, ko reikėtų labiausiai, pirmiausiai prašė sauskelnių ir žieminių batų dukrai. visa kita - lyg tarp kitko suvardino: dar paltuko kokio nors, rankšluosčių, mažos pagalvėlės, vitaminų ir t.t. Vitaminų vaikams tai neturėjau - turėjau dėžę obuolių... Ir manau, ne aš viena taip. Aš gal netgi mažiau už kitas padėjau, nes tikrai neturiu galimybių švaistytis - patys kiekvieną litą susiskaičiuojam. Bet žinot, ar aš neišgirdau, ar per laidą Zulfija teužsiminė, kad lovą jai žmonės padovanojo... O visa kita, girdi, ji pati iš pašalpos... doh.gif Nesu garbėtroška, ir kitos tikriausiai nėra čia tokios, bet...
Tuščia kažkaip pasidarė po laidos. Ir padėti nebelabai norisi - beviltiškai atrodo, kai pamatai, koks mamos požiūris į gyvenimą ir vaikus.
Mamos, kurios ketinot malkas organizuoti - pasidomėlit, ar patėvis leis jas kur nors iškraut, ar gausit atgal vežtis. Lygiai tas pats ir pasišovusioms remontus daryti - ten patėvio namai, jis gali ir nesutikti. O turint ŠITIEK visokių skudurų-daiktų tikrai galėtų ir pati Zulfija langų skyles užsikamšyti... Bent jau šlapiais laikraščiais - labai gerai apšiltina...

Nuobiriukai dar keli į Jūsų, mielosios, replikas:
QUOTE(Frane @ 2009 01 09, 13:08)
o tai jus isivaizduojat, kad rupintis iki 18os metu reikes - vezti malkas, maista, rubus, nes vaiku gaila, mama beviltiska. tai kol vaikai is namu neiseis (nesuaugs), tai rupinsimes? svarbiausia vaikai su mama (neduokdie kazkas juos nuo jos bent laikinai paims), o kad narve, tai cia jau dzin - apshiltinsime "narva", bus gerai.

... o ir tie legendiniai 18 gali taip ir nesueiti - Zulfija dar jauna, ji gi vis naujų būsimų aštuoniolikmečių gimdys unsure.gif

QUOTE(pametinukes mama @ 2009 01 10, 14:18)
ne visi zmones gali patys uzsidirbti bustui. schmoll.gif

Ir aš neturiu savo būsto. Nieko nepadarysi, taip susiklostė. Nuomojamės, tempiam savo kryželį, bet į svetimą duonos kepalėlį šnairomis nežiūrim schmoll.gif

QUOTE(zeniania @ 2009 01 10, 21:05)
Kaip cia kazkas minejo rusiskus posakius, tai yra dar vienas: moja chata s kraju, panasu kad daugumai cia tokia nuomone tinka. 4u.gif

Ir "moja chata s kraju" - svetimos bėdos lyg ir neturėtų "kabinti" dūšios, bet Zulfijos mergaitė vaikšto apsirengusi mano paltuku ir apsiavusi mano batais (tikiuosi, kad jie neguli kur nors maiše niekaip nerandami per daiktų daugybę doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolanta_Š: 10 sausio 2009 - 22:51
Taigi...... geras apibendrinimas
Atsakyti
zmones yra skirtingu protiniu dsugebejimu, turintys skirtinga atsakomybes jausma.. Bet mes civilizuoti.. Musu visuomene turi padeti vienuar kitu budu isgyventi tokios mamos vaikams..
Jei butumem laukiniai - turbut ne vienas silpnesnio proto, neigalus ir t.t. jau po zeme butu..
Gerbiu tas merginas, moteris, kurios padejo isgyventi tai seimai, kurios dar pades..

O ta moteriske, Zulfija?, reikia mokyti paprasciausiu gyvenimisku dalyku, kuriu mus moke nuo mazu dienu - kaip langus uzsikamsyti, kaip gimstamuma sureguliuoti, kaip kambari susitvarkyti, kaip grindis issisluoti.. O gal ji gyvenimo i kampa isprausta, gal jai depresija?
Varkse ji, bet vaiku neismete, nepasmauge, nesusalde.. Kiek sugeba tiek rupinasi.. Duok dieve, kaip nors jiems isgyventi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 10 sausio 2009 - 23:00
QUOTE(kice @ 2009 01 10, 22:58)
Varkse ji, bet vaiku neismete, nepasmauge, nesusalde..

o man atrodo, kad ji juos isnaudoja rolleyes.gif
zulfija turi labai padoria mama ir manau tikrai nuo mazumes buvo mokama vienu ar kitu dalyku. tai nera mergina is vaiku namu ar isejusi is tevu alkoholiku. pagalvokite ir apie tai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frane: 10 sausio 2009 - 23:15
QUOTE(Frane @ 2009 01 11, 00:13)

zulfija turi labai padoria mama ir manau tikrai nuo mazumes buvo mokama vienu ar kitu dalyku. tai nera mergina is vaiku namu ar isejusi is tevu alkoholiku. pagalvokite ir apie tai.

tą patį norėjau parašyti. Neįsivaizduokit, kad galėsit bac ir išmokyti suaugusį žmogų to, ko jis NENORI.
Atsakyti
QUOTE(Frane @ 2009 01 10, 23:13)
o man atrodo, kad ji juos isnaudoja  rolleyes.gif

aha, man irgi pasirodė, kad ta mama jos labai normali moteriškaitė, gal irgi pervargus nuo tokio dukros gyvenimo tai per daug ir nesikiša.

sutinku su nuomone, kad jei duotų trobele kaime, tai ji turbūt nevaziuotų schmoll.gif

ir tikrai neatrodo taip blogai nusirėdžius, megztinelis švarus - neužskalbtas, striukelė irgi blizganti, gal tikrai jau koki kailinių salona gali atidaryt, kaip kažkas rašė smile.gif pati visa galima sakyt išsičiustijus, o savo kampelio nenori apsitvarkyt. Įdomi moteriškaitė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maluna @ 2009 01 09, 12:53)
Spirale jai butina be sneku.Labai tiketina, kad prasides pasaka be galo.Vel gris vyras, vel susitaikys, vel suguls...nesvarbu ka ji dabar sneka, kad tipo skirsis ir t.t.Ji pati nebesusitvarko su savo gyvenimu.

O del darbo, tai galiu pasakyt, zmones , kurie tiek metu nedirbe, jie ir nenores diebti.Tiesiog taip patogiau, ir nesvarbu, kad gyvena is minimumo, juk sako eisiu i darba ir maziau uzdirbsiu, atskaicius kelione i darba ir t.t.Ir isvis kaikuriems dirbt neapsimoka...geriau vaikus daryt, tai sioka tokia pasalpa visgi...gaila, bet taip buna

turiu drauge..normali neasociali,bet...zinau,kad ji niekada..nedirbs..dirbo tik laikinai,ankstyvoje jaunysteje..istekejo..vyras uzdraude dirbti(taip sake ji cool.gif )..vaikuciu turi jau 4...vyrai...trecias......taigi dirbti neapsimoka,geriau dirbantis vyras,pasalpa uz vaikus unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(blondinatore @ 2009 01 09, 15:44)
as ju jumis sutinku, tik ne del tvarkos. apipelijusios sienos, isklepe langai, nusilaupe tapetai,,,visur viskas metosi, na gerai, taip su vaikais buna ta netvarka, bet jus juk vis tiek susitvarkot? o ten panasu i kiaulide, i narva apsnerksta, maziau kad lova sumyzta visa, tai koks ten kvapas? ar saugu vaikam augti su pelesiais ir kerpem? juk vasara karsta, jei tikrai galvotu apie vaiku gerbuvi, galetu vasara kakzip vaikus laukan palakstyt, o pati bent nors minimaliai apsitvarkyt su mama, na kad ir pelesius naikint, langus su laikrasciais apkamsyt ir pan. laidoj labai grazu viskas, vargse, gyvenimo nuskriausta, bet juk ji ta ir dare, nesudege jos namai, ji ne invalide kad dirbti engaletu.tiesiog moteris matosi kad intelektu nepasizymi, apie ateity negalvoja, buities nesigerina, tik vaiku prisidare ir verkia kad jai niekas nepadeda, kad niekas buto neduoda.manau tam bute butu tas pats su laiku, sienos, langai...
mamos man negaila, tokiu nesuprantu, o vat vaiku tai labai, tokiose salygose gyvent...ka jie mato, ko mokosi? baisu...padeti tikrai norisi, bet as jai pinigu neselpciau
Papildyta:

intelektu gal ir nepasizymu..ne mums spresti,bet....ir pinigeliu neturi pelesiams panaikinti ir naujus langus istatyti..ka ten pasitvarkyti,kiek imanoma matosi tvarka...bet remontui tikrai jau nebera is kur...800lt tiek vaiku ir suauges zmogus... cool.gif
Papildyta:
QUOTE(trimama @ 2009 01 09, 20:07)
Taip, mano giminėje buvo alkoholikas, mano tėvas, kentėm, kentėm, bet kai su broliu paaugom, už pirmą savo uždarbį ne butelį atsigavimui nupirkom, o nuvežėm pas daktarą ir užkodavo, kaip šiandien prisimenu jo prakeiksmus ir grąsinimus, o po pusmečio visiems gyrėsi, kokie mano vaikai auksiniai grąžino mane į gyvenimą.

jusu tetis iki siol negeria ax.gif kiek laiko ax.gif
Papildyta:
QUOTE(renax @ 2009 01 10, 13:15)
Nenoriu gincytis reiktu padet vaikams ,pagalvokit kad ji tuos vaikus ir dare tame 8 kvadratu kambaryje , ir tai kad paugliai viska supranta .

drinks_cheers.gif as irgi apietai galvojau...salia miegojokruva vaiku,o teveliai.... smileysex.gif blink.gif
Atsakyti
Seku diskusiją nuo pat pradžių. Parama nepasiturintiems man nesvetima (to išmokau iš savo tėvų, savo pavyzdžiu šito mokau ir savo vaikus). Gera būna, kai galiu pasidalinti, bet stengiuosi atskirti tikrą bėdą nuo piktnaudžiavimo..
Mano nuomone, Zulfinijai reikia ne užuojautos, pasigailėjimo, o griežto, reiklaus įspėjimo: "Remsime, bet ir tu turi padaryti tą ir aną.."( Kiek susidariau vaizdą apie tą mamytę, tai ji be iniciatyvos, be savų minčių ir... galbūt paklustų g.gif ). Pirmiausia, tai ji neturėtų laikytis įsikabinusi Kauno - juk kaime pragyventi su šeimyna būtų lengviau, o ir gyvenamas plotas ne toks deficitas, kaip didmiesčiuose. O kas jei pakalbėjus su Zulfinija apie tokią galimybę (planas A - pokalbis) ir tada bandyt susisiekti su Suvalkijoje namus daugiavaikėms parūpinančiu vokiečiu verslininku (planas B ) ? Žinau, kad pati nei su Zulfinija nepakalbėsiu (neesu tokia drąsi ir griežta blush2.gif ), nei vokiečiui parašysiu (nemoku vokiškai..), bet gal tai būtų būdas ir galimybė jums, bendraujančioms su ja, pasitikrinti mamytės norus kažką pakeisti vaikų labui.
O čia įdedu ištrauką iš straipsnio "Vakaro žiniose" apie minėtą vokiečių verslininką:

Ir gerumas, ir bizūnas

Daugiau nei pusantro milijono paaukotų litų ir daugybė paaukoto laisvalaikio valandų - tokią dovaną Sūduvai padovanojo verslininkas iš Vokietijos Gerhardas Carlas. Per devynerius metus Kalvarijos savivaldybėje daugiavaikėms šeimoms jis nupirko 12 namų, Kazlų Rūdos, Marijampolės, Vilkaviškio ir Šakių savivaldybėse atitinkamai 8, 9, 9 ir 13. Dar 10 namų rengiasi pirkti. O kokia grąža už tai? "333 iš skurdo išgelbėtų vaikų ir šių savivaldybių garbės piliečio vardai", - sakė svetimšaliui surasti namus ir jų gyventojus atrinkti padedantis Marijampolės apskrities švietimo, socialinių reikalų ir paslaugų priežiūros skyriaus vedėjas Stasys Luobikis.

Pagrindinė vokiečio keliama sąlyga veltui namus gaunantiems lietuviams - jų pastangos keisti savo ir vaikų gyvenimą. Kaip jam tai pavyksta, jeigu su tuo nesusidoroja visa armija mūsų socialinių darbuotojų? "Dar ir kaip jis juos išbara, radęs netvarką, dar ir kaip jie raudonuoja. Žmones reikia auklėti, ne tik jiems duoti", - sakė G.Carlo sėkmės mįslę įminęs S.Luobikis.

Kaip ir savo veiklos pradžioje, altruistas iš Vokietijos liko vienišas. Jam pavyko pritraukti tik vieną, kitą verslininką, kiti atsisakė mesti pinigus į balą. G.Carlo projektus Vilkaviškyje remiantis verslininkas G.Plečkaitis įsitikinęs, kad įveikti skurdo be bendruomenės nepakantumo apsileidėliams - neįmanoma.
Atsakyti
Pagrindinė vokiečio keliama sąlyga veltui namus gaunantiems lietuviams - jų pastangos keisti savo ir vaikų gyvenimą. Kaip jam tai pavyksta, jeigu su tuo nesusidoroja visa armija mūsų socialinių darbuotojų? "Dar ir kaip jis juos išbara, radęs netvarką, dar ir kaip jie raudonuoja. Žmones reikia auklėti, ne tik jiems duoti", - sakė G.Carlo sėkmės mįslę įminęs S.Luobikis.

cia tiesa!
noriu papasokoti viena istorija is mano gyvenimio.mano drauges motina irgi kazkur pries 10 m,neturejo kur gyventi,nuomavo kartu su vyru ir 7 vaikais kazkoki nama irgi be vandens be tualeto.aisku irgi prase busto.ir valstybe dave.be grindu be nieko.1 didelis kambaris ir virtuve.jie atremontavo viska.na ir iki siol ten gyvena.ir ka jus galvojat,iki siol ne dirba.o kam vyras dirba,atveza,jinai geria savaitem kai jis isvaziuoja i reisa.buna ant vaiku pakelia ranka.vyresniu.pastoviai rekia kad cia JOS XATA.kad jei ne ji tos xatos ne butu.mergaites tos tvarkosi,valgyt daro.zodziu baisu.dar nakti gali kokia mergaite is namu isvaryti ir apvadint prostitute.ten 3 mergaites patevio,o 4 vaikai jos.ir pastoviai sneka kada jau jos istekes ir isvaziuos is sito namo.o atrodo is salies tokia susitvarkiusi ir padori... :unsure o vaikai visi faini.mergaites darbstus,stengiasi.
nu nezinou kam as cia parasiau tiesiog atsiminiau sita istorija.
Atsakyti