Nebuvau pas Zulfiją, esu tik kalbėjusi su ja telefonu, o daiktelius kita mamytė nuvežė (širdingas Jai ačiū). Nerašysiu, kad nereikėjo tiek vaikų - visos mes čia gudrios ir pačios puikiai suprantam ir socialinę ir visas kitas padėtis. Ir apie protinius gebėjimus mamytės nediskutuosiu - čia jau kaip kam nuo Dievo duota. Šiaip negodi ji. Tikrai. Kai klausiau, ko reikėtų labiausiai, pirmiausiai prašė sauskelnių ir žieminių batų dukrai. visa kita - lyg tarp kitko suvardino: dar paltuko kokio nors, rankšluosčių, mažos pagalvėlės, vitaminų ir t.t. Vitaminų vaikams tai neturėjau - turėjau dėžę obuolių... Ir manau, ne aš viena taip. Aš gal netgi mažiau už kitas padėjau, nes tikrai neturiu galimybių švaistytis - patys kiekvieną litą susiskaičiuojam. Bet žinot, ar aš neišgirdau, ar per laidą Zulfija teužsiminė, kad lovą jai žmonės padovanojo... O visa kita, girdi, ji pati iš pašalpos...

Nesu garbėtroška, ir kitos tikriausiai nėra čia tokios, bet...
Tuščia kažkaip pasidarė po laidos. Ir padėti nebelabai norisi - beviltiškai atrodo, kai pamatai, koks mamos požiūris į gyvenimą ir vaikus.
Mamos, kurios ketinot malkas organizuoti - pasidomėlit, ar patėvis leis jas kur nors iškraut, ar gausit atgal vežtis. Lygiai tas pats ir pasišovusioms remontus daryti - ten patėvio namai, jis gali ir nesutikti. O turint ŠITIEK visokių skudurų-daiktų tikrai galėtų ir pati Zulfija langų skyles užsikamšyti... Bent jau šlapiais laikraščiais - labai gerai apšiltina...
Nuobiriukai dar keli į Jūsų, mielosios, replikas:
QUOTE(Frane @ 2009 01 09, 13:08)
o tai jus isivaizduojat, kad rupintis iki 18os metu reikes - vezti malkas, maista, rubus, nes vaiku gaila, mama beviltiska. tai kol vaikai is namu neiseis (nesuaugs), tai rupinsimes? svarbiausia vaikai su mama (neduokdie kazkas juos nuo jos bent laikinai paims), o kad narve, tai cia jau dzin - apshiltinsime "narva", bus gerai.
... o ir tie legendiniai 18 gali taip ir nesueiti - Zulfija dar jauna, ji gi vis naujų būsimų aštuoniolikmečių gimdys
QUOTE(pametinukes mama @ 2009 01 10, 14:18)
ne visi zmones gali patys uzsidirbti bustui.
Ir aš neturiu savo būsto. Nieko nepadarysi, taip susiklostė. Nuomojamės, tempiam savo kryželį, bet į svetimą duonos kepalėlį šnairomis nežiūrim
QUOTE(zeniania @ 2009 01 10, 21:05)
Kaip cia kazkas minejo rusiskus posakius, tai yra dar vienas: moja chata s kraju, panasu kad daugumai cia tokia nuomone tinka.
Ir "moja chata s kraju" - svetimos bėdos lyg ir neturėtų "kabinti" dūšios, bet Zulfijos mergaitė vaikšto apsirengusi mano paltuku ir apsiavusi mano batais (tikiuosi, kad jie neguli kur nors maiše niekaip nerandami per daiktų daugybę

)