Įkraunama...
Įkraunama...

Padekite mamai su 7 vaikuciais

QUOTE(Frane @ 2009 01 10, 23:13)
o man atrodo, kad ji juos isnaudoja  rolleyes.gif
zulfija turi labai padoria mama ir manau tikrai nuo mazumes buvo mokama vienu ar kitu dalyku. tai nera mergina is vaiku namu ar isejusi is tevu alkoholiku. pagalvokite ir apie tai.

mama jos nenormali.. konstatuoju fakta, nors nemaciau.. Neidiege paciu paprasciausiu gyvenimisku dalyku.. Grindu sluoti, dirbti neismoke.. Pati mama tikriausiai neaugina 15 vaiku? O ko dukrai nepataria kaip gimstamuma reguliuoti?
Pagal situacija sakyciau, kad Zulfija is vaiku namu..

o as tai prisimenu bruzaite, kuria "baisus skurdas" ir "vyras alkoholikas" priverte savo vaikus.. O gyvenimo salygu tai net nepalyginsi..

Tiems kas kalba apie nora pasikeisti - jei Zulfija turetu sugebejimu, gera ir griezta patareja - nebutu atsidurusi tokiose salygose.. Jai tikriausiai truksta vieno sriubo.. Bet ka dabar daryti, jei jos vaikai valgyt nori?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 11 sausio 2009 - 10:26
Na dėl to vokiečio... Aš šiaip griežta ax.gif Galėčiau su Zulfija pakalbėti. Ir vokiečių kalba man jokių problemų nekelia... Tik bėda - ponas, taip geranoriškai padedantis, regimai kažkokių sentimentų būtent su Suvalkija saistomas unsure.gif O ten vietinių "NEASOCIALIŲ, tik daugiavaikių" šeimų - kalnai... Liuobikis tikrai nerekomenduos nieko iš kitos apskrities. Deja. Kiekvienas stengiasi pirma savo kieme apsišluoti. O šiaip "iš lempos" su ponu G. Carlu nelabai susisieksi ir susitarsi - kitaip prie jo namų ištisos prašančiiųjų eilės nusidriektų. Taigi, kaip sakoma, "projekt otkladyvajetsa, gospoda" (čia tiesiog prie rusiškų posakių, nes kiek iš kalbos kultūros ir visokių kitokių klaidų supratau - dauguma čia rašančių jį supras puikiai).
O dabar - atsiprašau, Eglute, kad Tavo tema pasinaudosiu, bet atskiros moderatoriai neleido sukurti, o aš esu įsitikinusi, kad gerumas ir gailestingumas neturi adreso. Mamos, jei kuri nors galite ir norite padėti - labai reikalinga Jūsų parama šeimai su 3 metų berniukų, kurių namai Kaune sudegė visiškai prieš pat Kūčias. Mama ten dirbanti, tik pačios žinot, kiek "ne elitinės" kirpėjos gauna unsure.gif , o vaikiukas, kaip ir visi kiti šeimos nariai, liko BE NIEKO. Tiesa, šį tą jau turi surinkta, tai jei norit ir galit kuo prisidėti - brūkštelkit man į AŽ, kad daugiau šios temos neterštume pašaliniais dalykais.
Atsakyti
Jei kuri ja lanko galetu uzklaust ar vaziuotu i kaima ir gyventu ukiskai ?
Juk kaime galima ir parsiuka uzaugint , ir sildymas nekainuoja ir vaikams darzobves . Tada galvoti galima kur gaut nama kaime , cia manau lengvesnis butu variantas nei butas kaune .
O del vaiku tai reiktu del savaitinio darzelio ar pastoges surast ir tada jau galvoti kaip mama gali pradeti tvarkytis , \ nuo savos esamos bakkuzes , ten irgi galima apsitvarkyti .
Jei rimtai egzistuoja kambarys kuriame daiktai laikomi , tada visa sita situacija su 8 kvadratais , gudri manipuliacija ir tiek .
Atsakyti
Tik norejau pasisakyt kodel siulau dabar jiems padet malkom ir siltesniais drabuziais vaikams. As pritariu jusu pasiulymams del darzelio, del darbo Zulfijai, del soc.info surinkimo ir kito. tik manau kad tam reikia tikrai nemazai laiko, o vaikai sala dabr, kol mes cia diskusijas vedam.

Tad jei dar reikes pagalbos organizuojant soc.info ar darzelio remima as prisidesiu.
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2009 01 11, 10:26)

O dabar - atsiprašau, Eglute, kad Tavo tema pasinaudosiu, bet atskiros moderatoriai neleido sukurti, o aš esu įsitikinusi, kad gerumas ir gailestingumas neturi adreso. Mamos, jei kuri nors galite ir norite padėti - labai reikalinga Jūsų parama šeimai su 3 metų berniukų, kurių namai Kaune sudegė visiškai prieš pat Kūčias. Mama ten dirbanti, tik pačios žinot, kiek "ne elitinės" kirpėjos gauna  unsure.gif , o vaikiukas, kaip ir visi kiti šeimos nariai, liko BE NIEKO. Tiesa, šį tą jau turi surinkta, tai jei norit ir galit kuo prisidėti - brūkštelkit man į AŽ, kad daugiau šios temos neterštume pašaliniais dalykais.

o kodėl neleidžia sukurti kitos temos? g.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 01 11, 09:35)
Jei kuri ja lanko galetu uzklaust ar vaziuotu i kaima ir gyventu ukiskai ?
Juk kaime galima ir parsiuka uzaugint , ir sildymas nekainuoja ir vaikams darzobves . Tada galvoti galima kur gaut nama kaime , cia manau lengvesnis butu variantas nei butas kaune .
O del vaiku tai reiktu del savaitinio darzelio ar pastoges surast ir tada jau galvoti kaip mama gali pradeti tvarkytis , \ nuo savos esamos bakkuzes , ten irgi galima apsitvarkyti .
Jei rimtai egzistuoja kambarys kuriame daiktai laikomi , tada visa sita situacija su 8 kvadratais , gudri manipuliacija ir tiek .

nu jos neikisi i tikra "derevne" juk reikia darzeliu ir mokyklu.. sunku bus vaikam..
Atsakyti
QUOTE(Buzulkaa @ 2009 01 11, 12:49)
nu jos neikisi i tikra "derevne" juk reikia darzeliu ir mokyklu.. sunku bus vaikam..

gyvenu "derevnioj" ir jokio vargo nematau, jei nera masinos, autikai vaziuoja, ir darzelis yra, tarkitko, net geresnis nei kai kurie "miestiniai", todel nereikia taip nurasyti kaimo...
beje, uzaugau mieste, didmiesty, bet sau pazadejau, kad mano vaikai ant aksvalto neaugs, ir neauga rolleyes.gif
Atsakyti
Nu nevaziuos ji i ta kaima, ten reikia dirbti...

Ideja siaip gera, bet nebetikiu ta Zulfija, kitaip ji nemokes gyventi.O ir isvis vaikai ten prapuls.Cia nors miestietes padeda jai, gal kiek imanoma ja pakontroliuot.O kazikur bus, tai ir gyvens kazikaip
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2009 01 11, 11:06)
gyvenu "derevnioj" ir jokio vargo nematau, jei nera masinos, autikai vaziuoja, ir darzelis yra, tarkitko, net geresnis nei kai kurie "miestiniai", todel nereikia taip nurasyti kaimo...
beje, uzaugau mieste, didmiesty, bet sau pazadejau, kad mano vaikai ant aksvalto neaugs, ir neauga  rolleyes.gif

niekas cia kaimo ir nenuraso,as sneku jau visai apie vienkiemius kur ziema nei kas kelius valo nei ka ir sedi kaip tundra nieko nematai,ka tiem vaikam ten veikt? as asmeniskai uzaugau mieste ir visai nenoriu i joki kaima tongue.gif mano dukryte auga namuose o ne ant asfalto biggrin.gif
Atsakyti
pirmiausia paklauskime ar noretu ir ar kraustytusi rolleyes.gif a tam vydno budet.

o del mamos nenormalumo - dar yra ir pacio zmogaus nenoras, kuri labai sunku pakeisti. gal is vis neimanoma? as manau, kad ta pati mama jau nuo tos zulfijos pavargusi. gali padet, gelbet kai 1-2 vaikai. bet kai ir toliau be proto jie gaminami visiskai nusispjaunant kas bus po to..tai kazi kiek cia is musu atlaikytu.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2009 01 11, 10:35)

na as taip isskaiciau perskaiciusi visa tema, tai nzn g.gif ir galejo bent zodziu uzsiminti, kad ir toj laidoj man va zmones padeda gerieji ar kazkas. o dabar ne ji viena gera pasidalina 20lt ant desreliu ir pan. neisivaizduoju, kaip reiktu isgyventi uz 800lt vien del maisto ka ir kaip nusipirkti blink.gif
Atsakyti
Kokiam atokiame Lietuvos rajone, nevisai vienkiemyje-o padoriam,turinčiam susisiekimą kaimelyje- visai įmanoma rasti padorų būstą.
Bet šiaip kur vaikų teisės žiūri? vaikai alkani, šąla- paimtų laikinai, o motina galėtų rodyti kiek tie vaikai rūpi- būsto per tą laiką ieškoti.
Be to yra nakvynės namai, kur leidžia pagyventi- aišku Kaune, Vilniuje tai užkišta bet kokiam rajone manau rastume vietą jai su visais vaikais, bent nešaltų ir vietos daugiau būtų. Nesuprantu ko tos mamos (rašė apie 19 metę Vilniuje su 3 vaikais doh.gif ) įsikibusios didmiesčių juk tuos pačius pinigus už vaikus ir provincijoje mokėtų- o juk čia visais atžvilgiais pragyventi pigiau.
Atsakyti