Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(vovere74 @ 2008 10 28, 12:47)
rowocholio ir rowatinexo gėriau dar prieš operaciją. O juos ką, galima ir po gert?
Aš nesilaukiu, deje verysad.gif  Dabar ir negalėčiau. O noriu lėliuko. Tik kol kas niekaip schmoll.gif  Turiu būtinai pastoviai gerti kraujospūdį mažinančius, ritmą reguliuojančius, nuo refliukso omeprozolį, nuo PA xanaxą, dėl darinio krūtyje ir įtampos galvos skausmų homeopatinius doh.gif  Dar dėl nervinės bulimijos, kuri išsivystė iš persirgtos anoreksijos, turėjau gerti fluoxetiną, bet nebegeriu schmoll.gif  Jau ir taip kaip vaistinė mano namai. Nes širdelei dar reik visokių magnių, kalių, ir akim vitaminų. Nu žodžiu... Iš kur gali būti organizmas, ypač virškinimo sistema, tvarkoje, jei pastoviai vaistai vaistai vaistai....
O va tu rašai ką gerdavai. Tai čia turi omenyje po operacijos? Kai be tulžies pūslės jau būnant priepoliai ištikdavo?

doh.gif doh.gif doh.gif net nzn ka pasakyt apsalau jei nepaslaptis kiet tau metu? Ziauru tikrai kai tiek reikia vartoti medikamentu.

Jo jo ta rowacholi netgi ir rekomenduoja gerti esant tulzies akmenligei ir po operacijos, o as kol nesilaukiau ir dar nebuvau operuota gerdavau, dabar nebe, seip as dabar po operacijos nepilnas menesis bet ptiu ptiu ptiu gerai jauciuisi valgau jau beveik viska ir vaistu nereikia.
Atsakyti
QUOTE(birgiolita @ 2008 10 28, 14:47)
doh.gif  doh.gif  doh.gif  net nzn ka pasakyt apsalau jei nepaslaptis kiet tau metu? Ziauru tikrai kai tiek reikia vartoti medikamentu.

Jo jo ta rowacholi netgi ir rekomenduoja gerti esant tulzies akmenligei ir  po operacijos, o as kol nesilaukiau ir dar nebuvau operuota gerdavau, dabar nebe, seip as dabar po operacijos nepilnas menesis bet ptiu ptiu ptiu gerai jauciuisi valgau jau beveik viska ir vaistu nereikia.

Anokia čia paslaptis - man 34 m.
Tai man jau ir beveik mėnuo praėjo. Man rugsėjo 30 d. operavo. Bet su valgymu tai oi kaip dar nekaip. Turiu labai tvarkingai pastoviu laiku valgyt. Nes tuoj pradeda skaudėt jei laiku nepavalgau. Porą kąsnių - aš jau soti. Pastoviai toks jausmas pavalgius - kad persivalgiau. Bet ne taip kaip ištiesų persivalgius, nebloga, nesijaučia, kad iki gerklės prisikrovus biggrin.gif Nea, man tiesiog pilvą veržia. Na kaip diržą kas būtų užveržęs stipriai. Kaip nors ne taip atsigulu, atsisėdu, pasilnkiu - tuoj šoną duria. Ir ne visada dešinį, kartais ir kairį.
O valgau tai skaniai thumbup.gif Vakar va savo naujame garų puode kotletukus troškinausi, su bulvėmis ir morkomis, kalafiorais. Tik dukra žiaukčiot pradėjo kai jai pasiūliau verysad.gif O aš jai dar šiandien žuvį, jūros lydeką žadu išgarinti. Sakė tą valgys. Na matysim. Man visai patinka tame garpuodyje gamintas maistas. Tik kažko labai neprigalvosi. Nes kad ir daržovės - ką be bulvių, morkų, brokolių ir kalafiorų dar galiu ten virtis? Man išvis daržovės labiausiai patinka nevirtos, nemarinuotos, natūralios biggrin.gif
Velniava. Va ką tik pavalgiau ir vėl kriuksiu. Toks jausmas, kad ne tik tulžies pūslę išėmė, bet dar ir skrandį sumažino unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 28, 15:22)
Anokia čia paslaptis - man 34 m.
Tai man jau ir beveik mėnuo praėjo. Man rugsėjo 30 d. operavo. Bet su valgymu tai oi kaip dar nekaip. Turiu labai tvarkingai pastoviu laiku valgyt. Nes tuoj pradeda skaudėt jei laiku nepavalgau. Porą kąsnių - aš jau soti. Pastoviai toks jausmas pavalgius - kad persivalgiau. Bet ne taip kaip ištiesų persivalgius, nebloga, nesijaučia, kad iki gerklės prisikrovus biggrin.gif  Nea, man tiesiog pilvą veržia. Na kaip diržą kas būtų užveržęs stipriai. Kaip nors ne taip atsigulu, atsisėdu, pasilnkiu - tuoj šoną duria. Ir ne visada dešinį, kartais ir kairį.
O valgau tai skaniai thumbup.gif  Vakar va savo naujame garų puode kotletukus troškinausi, su bulvėmis ir morkomis, kalafiorais. Tik dukra žiaukčiot pradėjo kai jai pasiūliau verysad.gif  O aš jai dar šiandien žuvį, jūros lydeką žadu išgarinti. Sakė tą valgys. Na matysim. Man visai patinka tame garpuodyje gamintas maistas. Tik kažko labai neprigalvosi. Nes kad ir daržovės - ką be bulvių, morkų, brokolių ir kalafiorų dar galiu ten virtis? Man išvis daržovės labiausiai patinka nevirtos, nemarinuotos, natūralios biggrin.gif
Velniava. Va ką tik pavalgiau ir vėl kriuksiu. Toks jausmas, kad ne tik tulžies pūslę išėmė, bet dar ir skrandį sumažino unsure.gif

niu ant karto ir as labai daug nesuvalgau bet turiu dazniau po nedaug. ta puoda turiu ir as kotletukai labai skanu ir mums seip nlb ka ten gaminu paskutiniu metu nes jau prie iprastinio raciono pereidineju o plius as dievinu sriubas tai man isigelbejimas galiu valgyti 5 kartus per diena po lekste. Seip gali garinti saldytu darzoviu rinkinius kokius megsti, ryzius ir kokia mesyte, galima netgi balandelius taip ruosti bet nebandziau as dar.
O skrandis tikriausiai susitraukes nuo pabandavimu.
Atsakyti
QUOTE(birgiolita @ 2008 10 28, 12:52)
Ir nereikia jokiais budais taip is karto nusiteikti kad bus blogai,
ar tu nebandei tokiu vaistuku rowocholio nu man tai jis pasaka nuo pirmos tabletytes pasijutau sveika jis kazkaip gerina skystina tulzies ta skysti ir seip geras vaistukas ji galima ir ilgesni laika vartoti ir dar gerdavau virskinimo tabletes Kreon. aisku jei nesilauki  mirksiukas.gif man dar visai padedavo stikline alaus pries ar po valgio. o skausmo metu gerdavau nospa forte arba dvi tas mazytes nospos tabletytes

o vat sita vaistuka ir as dabar geriu smile.gif jis nestumui itakos jokios neturi, o ir dar vienus geriu... bet ju pav mintinai nepamenu... doh.gif bet juos geriu todel, kad man tirpintu akmenukus, bo jie mazuciukai... ir gydytoja praktiskai uzgarantavo, kad jie po nestumo istirps...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JasVita: 28 spalio 2008 - 16:11
tuoj viska paskaitysiu - bet kol nepamiršau pacituosiu vovere tavo ligu maišą - pirmas dalykas kol nepagydysi PA tol turėsi namuose vaistine , PA aš tau garantuoju nepagydysi jokiais vaistais tik kuriam laikui prislopinsi simptomus, bet liga liks , paskui nuo pačiu vaistu kils depresija , nes suvoksi kad niekaip negali išgyti , privalai mest xanaxą tai labai didelis brūdas geriau vartok SPITOMINĄ - žinau kad atrodo neišgerus tabletes mirsi ar pan, bet čia tik baime nieko daugiau nuo PA nemirštama , kol to nesuvoksi pati sirgsi ilgai ir nuobodžiai . kitas dalykas ar tau su širdimi patologija ar PA pasekme?

Garu puode gali gamintis VISKA ką ankščiau gaminai ne garu puode ir keptuvei, gali net desertus sau gamin, na bet jei nesugalvoji nieko reiškia dar nepabodo tai ką valgai biggrin.gif sakau rimtai smile.gif

čia kažkada merginos dalinosi recetais garu puode , paskaityk gal ką pritaikysi sau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 28, 17:26)
tuoj viska paskaitysiu - bet kol nepamiršau pacituosiu vovere tavo ligu maišą - pirmas dalykas kol nepagydysi PA tol turėsi namuose vaistine , PA aš tau garantuoju nepagydysi jokiais vaistais tik kuriam laikui prislopinsi simptomus, bet liga liks , paskui nuo pačiu vaistu kils depresija , nes suvoksi kad niekaip negali išgyti , privalai mest xanaxą tai labai didelis brūdas geriau vartok SPITOMINĄ - žinau kad atrodo neišgerus tabletes mirsi ar pan, bet čia tik baime nieko daugiau nuo PA nemirštama , kol to nesuvoksi pati sirgsi ilgai ir nuobodžiai . kitas dalykas ar tau su širdimi patologija ar PA pasekme?

Garu puode gali gamintis VISKA ką ankščiau gaminai ne garu puode ir keptuvei, gali net desertus sau gamin, na bet jei nesugalvoji nieko reiškia dar nepabodo tai ką valgai biggrin.gif sakau rimtai smile.gif 

čia kažkada merginos dalinosi recetais garu puode , paskaityk gal ką pritaikysi sau   4u.gif

Man su širdim šiaip nieko blogo tik na tas kraujop spaudimas aukštas. Ir mažas skirtumas tarp apatinio ir viršutinio. O ritmas labai netolygus. Todėl tie vaistai man skirti. O per pirmą PA buvo kaip reikalas sutrikęs ritmas. Vos atstatė doh.gif
Po operacijos spaudimas buvo labai sumažėjęs, tai užtat silpna buvo. Po to grįžo į įprastą. Čia man kaip ir paveldėtas tas spaudimas. Mūsų giminėj taip įprasta. Net mano 13-metės dukters aukštokas.
O spitominas? Receptinis? Man rodos apie jį klausiau gydytojos. Tai ji man nerašė jų. Griežtai nukirto - tau jų nereikia. Ir tik išrašė silpnesnį xanaxą. Aš jį mažinu, bet po truputį. Negalima jo staiga nutraukti.
Vakar teko išbandyti kai ką negero blush2.gif Tiesiog man nebuvo kur ir kaip pavalgyt savo maisto. Ir net jokio vaisiaus ar barankos neturėjau. Užtrukau darbe ilgiau ir va - jau jaučiu pareina tas skrandžio - VALGYT DUOK. Drauges vežiau pietaut į kavinę tai pamaniau, kad gal labai labai blogai nebus jeigu sriubos suvalgysiu kavinėj blush2.gif Baisu, juk nežinau ką jie į ją deda. Bet būt nevalgius irgi negaliu. TAigi pasiėmiau burokėlių sriubos, o jos cepelinų. Labai juos mėgstu. Ui, mėgau norėjau pasakyt biggrin.gif Aš žiūrėjau kaip jos valgo ir man taip šlykštu atrodė. Kažkokie riebalais apipilti, brrr . . . Visai jokio seilės bėgimo ar pavydo, kad aš negaliu.
Čia dabar ne į temą paklausiu, tad atsiprašau 4u.gif Aš labai išranki arbatoms, na man sunku išsirinkti tokią kuri būtų skani. Jau berods rašiau, kad žalioji arbata, bent jau kiek ragavau, man šlykšti. Bet ji juk sveika. Gal tiesiog nepataikau geros nusipirkti? Tai va ir klausimas - gal kas mėgstat ir jau esat daug rūšių išbandę? Gal patartumėt kokią rinktis?

birgiolita - aš irgi sriubas labai mėgstu. Tirštas ypač. Na, su daug visko. Tai kasdien valgau. Tik namiškiai mano virtų, na dabar verdamų, nevalgo lotuliukas.gif Sako, kad beskonio jos visos man gaunasi. Na kurgi ne. Kai jokio riebaliuko, be prieskonių įprastų vegetos ar pan. O man skanu. Užtat tie prieskoniai neužgožia tikro skonio...
Atsakyti
na tai spaudimą ir reguliuok o ne ryk saujom bile ko wink.gif
taip spitominas receptinis nerimą mažinantis vaistas prie kurio NEPRIPRANTAMA su juo galima nutrauk xanaxą , ne prašyk o liepk kad išrašytu sakyk aš noriu ir viskas smile.gif

pas mane lape ką galima ką ne buvo parašyta prie punkto galima : gerti sultys atskiestas 1:1 kompotus iš nerūgščių vaisių, nestipria arbatą ypač žalia .
skaniausios arbatos yra birios o ne pakeliose , pirk pvz su ženšenių jos švelnesnio skonio ai bet jei tau spaudimas su ženšenių nepirk tada pirk su imbieru , jazminaičiai prie skonio greit priprasi ir nenorėsi kitos smile.gif gerk raudona arbata ji visiškai be kofeino turi vertingu ir retu vitaminu ir bio medžiagų wink.gif beja galima gerti kisielių .
Atsakyti
arbata as geriu raudona, paskaninu medumi citrina. O seip dabar tai ir trintu spanguoliu ir imbiero pasidarius tokias koseles i karsta vandeni dedu, tik nzn ar galima situ, na bet mano organizmas toleruoja tai ir geriu.
Atsakyti
Kokios jūs šaunuolės 4u.gif Aš laukiu. Ieškau per pažįstamus, bet nieks nebeturi. Ale kiek pasirodo aplink mane tokių žmonių - be tos pūslės doh.gif Kol asmeniškai nesusiduri tai ir nežinai.
Viriausi čia vieną vakarą žuvį tame garų puode. Apsimelavau, ne lydeka ten buvo, o menkė. Na bet ir šlykštynė gavosi doh.gif Vyras gabaliuką iš mandagumo suvalgė, tokį trupinėlį ir sako - nepyk, bet nevalgysiu. Kur jau ten pyksi kai pati jau viena akim į šiukšliadėžę šnairavau lotuliukas.gif Ne visas maistas be druskos skanus verysad.gif Žuvis tai išvis kažkoks fu dalykas gaunas. Arba aš nemoku jos paruošti.
Šiaip aš tuo puodu jau nusivyliau. Nežinau, man kažkoks jo savotiškas kvapas yra. Lyg kokia plastmasė ar metalas kaista ir skleidžia tą kvapą. Jau gailiuos, kad pirkau elektrinį, o ne paprastą ant viryklės statomą. Man tas kvapas savotiškas po to visą dieną iš nosies neišeina...
Šiaip jau pastebėjau, kad labai mano uoslė paaštrėjusi. Ir nepakenčiu kai kurių kvapų.
Vat vis mąstau kaip kaimyną nubausti. Tas parazitas rūko tualete. Ir visi tie rūkalai eina į mūsų tūliką, koridorių. Jau milijoną kartų prašėm, kad nerukytų ten. Bet jam balalaika. Dažnai namie sėdi durų neužsirakinęs, tai jau galvojau kada įpult į vidų ir gesintuvą jam į snukį ištuštint. Mašinoj turiu atliekamą. Žiauru. Bet gal padės? Jaučiu nelabai...
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 30, 10:22)
Viriausi čia vieną vakarą žuvį tame garų puode. Apsimelavau, ne lydeka ten buvo, o menkė. Na bet ir šlykštynė gavosi doh.gif  Vyras gabaliuką iš mandagumo suvalgė, tokį trupinėlį ir sako - nepyk, bet nevalgysiu. Kur jau ten pyksi kai pati jau viena akim į šiukšliadėžę šnairavau lotuliukas.gif  Ne visas maistas be druskos skanus verysad.gif  Žuvis tai išvis kažkoks fu dalykas gaunas. Arba aš nemoku jos paruošti.
Šiaip aš tuo puodu jau nusivyliau. Nežinau, man kažkoks jo savotiškas kvapas yra. Lyg kokia plastmasė ar metalas kaista ir skleidžia tą kvapą. Jau gailiuos, kad pirkau elektrinį, o ne paprastą ant viryklės statomą. Man tas kvapas savotiškas po to visą dieną iš nosies neišeina...

Na, visų pirma, jei garų puodas pirktas papigiaja, tai gali ir pasmirdėti, nes gal jame panaudota ne maistui skirta plastmasė. Išvis geriau, kad maistas su plastmase nesiliestų. Aš turiu Tefal VS 4001 elektrinį garpuodį, kur maistas tik su metalu glaudžiasi, ir negaliu juo atsidžiaugti. Tiesa, už gerumą tenka mokėti – šį sykį 412 Lt. Skaniausiai (kol kas, nes dar nemėginau kitko) jame gaunasi lašiša su daržovėmis. Tik kas sakė, kad žuvį reikia be druskos ir prieskonių gaminti? Žuvį galima prieš tai pamarinuoti. Dietinius gabaliukus gal kiek mažiau pasūdyti ir vietoj aštrių prieskonių pridėti daug krapų ir petražolių, o šeimynai užtaisyti kiek sūriau ir aštriau. Beje, lašiša ir kita jūrinė žuvis labai mėgsta, kai ją prieš valgant pašlakstai citrina, o jei dar jūrinėms gėrybėms skirto padažėlio kiek prisiduri, išvis galima apalpti nuo pasitenkinimo. smile.gif

Atsakyti
pasiknisiu aš šiandien tos atmintines jei rasiu iki vakaro viską surašysiu smile.gif

Vi tu mane aplenkei biggrin.gif taip vovere o kodėl gamini tokį maistą? juk gali pridėt prieskonių yra visokių žoliniu ir tt pašlakstyt citrina juk sakiau kad galima smile.gif aptept šaukštu grietines pvz po apačia pridėt česnaku svogūnų ant viršaus žuvyte ji prisigers malonaus kvapo , bet tos visos menkes šaldytos ir taip būna šlykščios doh.gif
Juk gali naudoti prieskonius tik kad nebūtu aštru wink.gif

dėl garu puodo jei jis nėra iš brangiausiu tai prieš tai ji reikėtu gerokai išgarint viena kol neliks jokių kvapu o tada naudot su maistui , dar galima įlašint kelis lašus citrinos į vandenį ir paragint tokiu vandenukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 10 30, 10:58)
Na, visų pirma, jei garų puodas pirktas papigiaja, tai gali ir pasmirdėti, nes gal jame panaudota ne maistui skirta plastmasė. Išvis geriau, kad maistas su plastmase nesiliestų. Aš turiu Tefal VS 4001 elektrinį garpuodį, kur maistas tik su metalu glaudžiasi, ir negaliu juo atsidžiaugti. Tiesa, už gerumą tenka mokėti – šį sykį 412 Lt. Skaniausiai (kol kas, nes dar nemėginau kitko) jame gaunasi lašiša su daržovėmis. Tik kas sakė, kad žuvį reikia be druskos ir prieskonių gaminti? Žuvį galima prieš tai pamarinuoti. Dietinius gabaliukus gal kiek mažiau pasūdyti ir vietoj aštrių prieskonių pridėti daug krapų ir petražolių, o šeimynai užtaisyti kiek sūriau ir aštriau. Beje, lašiša ir kita jūrinė žuvis labai mėgsta, kai ją prieš valgant pašlakstai citrina, o jei dar jūrinėms gėrybėms skirto padažėlio kiek prisiduri, išvis galima apalpti nuo pasitenkinimo. smile.gif

Nežinau ar papigiai. Buvo ir pigesnių ir brangesnių. Mūsų toks - per vidurį biggrin.gif Ir maistas su plastmase nesiliečia, ten tie skyriai į kuriuos dedamas maistas, su metaliniu dugnu.
Nežinau, aš susidariau tokį įspūdį, kad negalima nieko dėt į maistą. Nei prieskonių, nei druskų... Citrinos net bijau į arbatą dėtis. Dėl rūgšties.
Va taip sau ir įsivariau baimę viskam, nes nežinau ko tikrai negalima, o ko gal negalima, o ką galima... Bijau eksperimentuot. Užteko to vieno karto verysad.gif

"dėl garu puodo jei jis nėra iš brangiausiu tai prieš tai ji reikėtu gerokai išgarint viena kol neliks jokių kvapu o tada naudot su maistui , dar galima įlašint kelis lašus citrinos į vandenį ir paragint tokiu vandenukų " - Lera, mes garinom jį tuščią pradžioj. Bet man tas kvapas tik stipėja, nenyksta.

Atsakyti