Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

vežk į parduotuvė ir keisk gal jam kas negerai , arba paskambink į ne maisto kokybes telefoną ir pakalbėk jie tau viska paaiškins wink.gif

juk sakiau citrina yra net PATARTINA , nu kodėl neklausai??? jau tiek gavai patarimu visokių naudokis atsipalaiduok , aišku jei busi įsitempus tai ir bus visokios nesąmones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 30, 11:22)
Kokios jūs šaunuolės 4u.gif  Aš laukiu. Ieškau per pažįstamus, bet nieks nebeturi. Ale kiek pasirodo aplink mane tokių žmonių - be tos pūslės doh.gif  Kol asmeniškai nesusiduri tai ir nežinai.
Viriausi čia vieną vakarą žuvį tame garų puode. Apsimelavau, ne lydeka ten buvo, o menkė. Na bet ir šlykštynė gavosi doh.gif  Vyras gabaliuką iš mandagumo suvalgė, tokį trupinėlį ir sako - nepyk, bet nevalgysiu. Kur jau ten pyksi kai pati jau viena akim į šiukšliadėžę šnairavau lotuliukas.gif  Ne visas maistas be druskos skanus verysad.gif  Žuvis tai išvis kažkoks fu dalykas gaunas. Arba aš nemoku jos paruošti.
Šiaip aš tuo puodu jau nusivyliau. Nežinau, man kažkoks jo savotiškas kvapas yra. Lyg kokia plastmasė ar metalas kaista ir skleidžia tą kvapą. Jau gailiuos, kad pirkau elektrinį, o ne paprastą ant viryklės statomą. Man tas kvapas savotiškas po to visą dieną iš nosies neišeina...
Šiaip jau pastebėjau, kad labai mano uoslė paaštrėjusi. Ir nepakenčiu kai kurių kvapų.
Vat vis mąstau kaip kaimyną nubausti. Tas parazitas rūko tualete. Ir visi tie rūkalai eina į mūsų tūliką, koridorių. Jau milijoną kartų prašėm, kad nerukytų ten. Bet jam balalaika. Dažnai namie sėdi durų neužsirakinęs, tai jau galvojau kada įpult į vidų ir gesintuvą jam į snukį ištuštint. Mašinoj turiu atliekamą. Žiauru. Bet gal padės? Jaučiu nelabai...

nu vat tokia beda ir mes turim... o mano uosle tai isvis nesamoninga... ir taip buvo jautri, na bet per nestuma doh.gif ir kazkaip galvoju, kad kai maziau prieskoniu naudoju, tai jinai dar labaiu jautresne, nes betkokie prieskoniai labai kvepia mirksiukas.gif o del to kaimyno rukymo, tai as jau praradau vilti ka nors pakeisti... tik dar bandysim kitoki ventiliatoriu vonioj deti... su kazkokiu voztuveliu, kuris neva nepraleis kvapu, kol bus uzdaryta... jei pades tai pasakysiu, koks, galesi ir tu pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes! Man pries 7 metus buvo isoperuota tulzies pusle, kai buvau 22 m. Ar jums ( kurioms buvo atlikta si operacija) nebuna tokio jausmo, kad toj pacioj vietoj, kur buvo tulzies pusle, vel atsiranda toks bukas skausmas,kaip ir akmenliges, o nakti visai negaliu miegoti ant pilvo, nes ziauriai skauda piva, virsutineje dalyje.
Kiek domejausi, tai butinai turi buti nustatyta priezastis, del ko atsirado tulzies pusleje tu akmenuku, nes jei priezastis nebus issiaiskinta, ir zmogus vistiek darys tokias pacias klaidas, tai akmenukai gali formuotis latakuose, ir vel juos uzkimsti, o is lataku akmenuku jau nesalina,tai gali buti liudnu pasekmiu.

Be to man kai buvo uzsikimses latakas, tai buvo prasidejusi mechanine gelta ir kasos uzdegimas sad.gif
Atsakyti
buvo ir man mechanine gelta , o kodėl nepadarai eho neišsiaiškini kas tau yra? mastau.gif turėtum pirmiau pagalbos ieškot pas gydytojus o ne forumuose smile.gif taip gali buti ir akmenukai bet šį karta latakuose sad.gif bijau ir aš šito ... sad.gif
Atsakyti
Nesupratau g.gif Kodėl iš latakų nešalina akmenukų? O tai kaip juos iš ten išima tiems kurie dar turi puslę? Mistika kažkokia...

Pabendravau su žmogum kuriam prieš metus darė operaciją. Dabr džiaugiasi, kad viskas gerai. Nustebo kai pasakaiu, kad man nedavė jokio sąrašo su rekomendacijom. Be to jam šrašė gerti vaistų. Pusę metų gėrė Carsil. Tai žolelių preparatas gerinantis kepenų darbą, kas reikalinga nebeturint pūslės. Tai sakė labai sparčai sveiko ir dabar bėdų neturi.
Ar kam nors kokių vaistų sakė gerti po operacijos? Man tai nuo refliukso omeprozolį. Bet šiaip jis geriamas 2 mėn. o aš virš metų jau geriu, nes nebuvo poveikio. Mat ne skrandyje bėda buvo, o tulžies pūslėje. Nors dabar kartais būna, kad rūgštis užkyla. Gal kol nesusitvarkė po operacijos viskas, tai normalu?

Tiesa. Tęsiant apie garų puodą. Buvau per išeigines pas draugę išvažiavusi. Jos puodas paprastesnis, bet ne prastesnis. Taigi reiks man tikrai savo vežt atgal, tegu žiūri kas ne taip. Nes pas draugę garinant daržoves aš jaučiau daržovių kvapą, ne plastmasės kaip pas mane verysad.gif
Atsakyti
nieko man nebuvo išraše tik nošpos jei užeitu skausmai ir viskas smile.gif bet jei nori gali pavartot kokių papildu gal tau jie padėtu smile.gif

kaip tau dėl to garų puodo ar išsiaiškinot ?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 11 07, 11:16)
nieko man nebuvo išraše tik nošpos jei užeitu skausmai ir viskas smile.gif bet jei nori gali pavartot kokių papildu gal tau jie padėtu smile.gif

kaip tau dėl to garų puodo ar išsiaiškinot ?

Na aš dar pasiklausinėjau nuomonių ir nusipirkau tuos vaistukus. Nepakenks, o padėti gali. Nes labai jau mano pilvas į maistą nekaip reaguoja verysad.gif Gydytoja "nuramino" - būna žmonių kuriems ir išėmus akmenis ir net laikantis griežtos dietos vis tiek užeina priepoliai, ar bent jau pastoviai jaučia diskomfortą.
Man tai vis toks jausmas, kad esu prisivalgiusi persivalgiusi prisikimšusi... O kartais tiesiog staigiai suduria šonuose. Sako normalu, laiko dar ne daug. Bet juk jau virš mėnesio g.gif

O tą puodą išvežėm ekspertizei. pačioj parduotuvėj paėmė. Nustebo. Sakė su kitų firmų būna, o vat su mūsiškiu nepasitaikė dar skundų. Tai apie 2 savaites truks tyrimas kas ten ne taip. Bet iškart nuteikė, kad galim nieko nepešt - kvapas jaučias? Tai labai subjektyvus dalykas... Sakė jeigu mūsų netenkins išvados galėsim kreiptis į vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Žiūrėsim.
Vyras siūlo pirkt kitą, nes man valgyt tai reikia biggrin.gif Bet kam pinigus mėtyt? Gal dar tą pakeis. Jei ne, tai tuomet jau galvosim ką daryt.
Atsakyti
Man neisrase joki vaistu. schmoll.gif Isleidziant namo pasake-"mielas, vaike, nepamirsk dietos ir viskas bus gerai." smile.gif Jezau, paskaitau cia pas jus, tai nieko panasaus nejauciu-nei skausmeliu, nei negerumu kitokiu. Zinoma, tfu, tfu, tfu. Tiesa sakant, turiu gydytojui dekoti, kad greit mane paremontavo ir neleido suzinoti priepoliniu skausmu.
Skustis neturiu kuo, o garu puoda naudoju paprastuti-BergHoff. Keleta meteliu jau turiu ir priekaistu jokiu. Jame pagamintas maistas niam niam. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Paja @ 2008 11 07, 21:25)
Isleidziant namo pasake-"mielas, vaike, nepamirsk dietos ir viskas bus gerai." smile.gif J

Dabar mielais vaikais vadina? Anksčiau – vaikučiukais... smile.gif Aš pas mūsų daktarėlį jau praėjus kuriam laikui po operacijos tyrimams papuoliau. Kol buvau ligoninėj nuolat radausi lengvam šoke nuo jo savaiminio žmoniškumo.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 11 07, 22:18)
Dabar mielais vaikais vadina? Anksčiau – vaikučiukais... smile.gif Aš pas mūsų daktarėlį jau praėjus kuriam laikui po operacijos tyrimams papuoliau. Kol buvau ligoninėj nuolat radausi lengvam šoke nuo jo savaiminio žmoniškumo.

Aha, kazkodel as jam vaiku atrodziau. bigsmile.gif
Taip, tikrai malonu ir gera zinoti, kad dar tokiu gydytoju sitam sviete yra. Man prisake butinai skambint, jei tik pajausiu ka negero ar itartino. Kol kas dar nereikejo.
Atsakyti
Na o aš jau laukiu pirmadienio verysad.gif Reiks varyt pas gydytoją prašyt tyrimų siuntimų.
Nebegaliu jau verysad.gif Vėl naktį priepolis buvo. Ir šykart dar stipresnis nei pirmasis (po operacijos). Vakar nieko naujo nevalgiau, tik tai ką po operacijos valgau. Taigi jokių eksperimentų. Išgėriau porą nošpos ir valandą pasiraičiusi užmigau. Šiandien visą dieną tas baisus jausmas lyg kas diržą būtų užveržęs. Ir tuo pačiu lyg būčiau prisivalgiusi, prisikimšusi. Vis momentais užeina skausmas. Atrodo, kad skrandis. Nors kas čia žino. Anksčiau irgi nuo tokių skausmų prasidėdavo priepoliai dėl tūlžies pūslės. Kažkas man negerai verysad.gif Reik reikalaut echoskopijos ar dar kažko. Kai po operacijos kreipiausi į gydytoją, po pirmojo priepolio, tai pasakė, kad būna būna. Susitvarkys, nenorėk taip greit, latakai plečiasi ir pan. Bet tikrai negirdėjau, kad kam taip būtų...
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2008 11 08, 22:37)
Na o aš jau laukiu pirmadienio verysad.gif  Reiks varyt pas gydytoją prašyt tyrimų siuntimų.
Nebegaliu jau verysad.gif  Vėl naktį priepolis buvo. Ir šykart dar stipresnis nei pirmasis (po operacijos). Vakar nieko naujo nevalgiau, tik tai ką po operacijos valgau. Taigi jokių eksperimentų. Išgėriau porą nošpos ir valandą pasiraičiusi užmigau. Šiandien visą dieną tas baisus jausmas lyg kas diržą būtų užveržęs. Ir tuo pačiu lyg būčiau prisivalgiusi, prisikimšusi. Vis momentais užeina skausmas. Atrodo, kad skrandis. Nors kas čia žino. Anksčiau irgi nuo tokių skausmų prasidėdavo priepoliai dėl tūlžies pūslės. Kažkas man negerai verysad.gif  Reik reikalaut echoskopijos ar dar kažko. Kai po operacijos kreipiausi į gydytoją, po pirmojo priepolio, tai pasakė, kad būna būna. Susitvarkys, nenorėk taip greit, latakai plečiasi ir pan. Bet tikrai negirdėjau, kad kam taip būtų...

Pažįstama moteriškė po operacijos pusę metų jautėsi blogiau nei prieš operaciją. Po to viskas stojo į savo vietą. Šiaip jau reikalai po operacijos išsyk pagerėja tiems, kam prieš operaciją skaudėjo tik tulžiapūslę. Jei dėl akmenligės buvo sutrikusi skrandžio motorika bei buvo nuvarginta kasa, reikalų pagerėjimo teks palaukti, ir laukti ne rankas sudėjus. Be dietos, be to griežtos, tokiais atvejais tikrai neapseisi, o gal dar teks ir virškinimo fermentų pavartoti.

Gaila, kad neatsigaivina VGPUL nuoroda (mano e-mail‘as nepadėjo), kur tinkami/netinkami produktai surašyti. Kitą savaitę skambtelsiu šios info bendraautoriui, gal jis ką sumenedžins mūsų naudai...

Atsakyti