Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

ooo taip .. ir kam tą agurką valgei? hihihi.gif na bent jau pasilepinai ta akimirką biggrin.gif aš vakar 5 marinuotus suvalgiau ( mažučiukus tokiu visai , kaip puse mažo pirštelio) bet man po op jau beveik 6metai biggrin.gif

Kalbėjau vakar su chirurgu sakau o va kai kurie iškart valgo ir jiems nieko , o jis sako čia nuo žmogaus priklauso , bet dažniausiai po kažkiek laiko darant eho rodo nualintus organus nes organizmui nedavė laiko "susitaikyt" su pasikeitusia padėtimi ir iškart davė apkrovą smile.gif

aš apie 3 metus laikiausi dietos aišku netokio kaip per pirmus metus bet visgi.. užtat savijauta nuo tokio maisto nuostabi bigsmile.gif

Vovere bandyk visko paragaut svarbiausia neprisivalgyt bet paragaut gali visko ir nieko tau nebus (jei pati nesugalvosi kad jau darosi) skrandis net nesureaguos į maža gabalėlį kažko wink.gif

o dėl tu siūlo tai jo įdomiai , visoms skirtingai g.gif man irgi kai nuiminėjo maniau per nauja pilvą atvers blink.gif jau taip į odą buvo prisispaudė siūlai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 01 balandžio 2009 - 11:19
QUOTE(Lera @ 2009 04 01, 12:18)
o dėl tu siūlo tai jo įdomiai , visoms skirtingai g.gif man irgi kai nuiminėjo maniau per nauja pilvą atvers blink.gif jau taip į odą buvo prisispaudė siūlai doh.gif

Nu va as nustebau nes man keturios mazos buvo, zinoma kaip jos gijo as nemaciau nes dvi savaites renimacijoj praleidau bet siulu is ju neeme ir svarbiausia viana skile kur vamzdelis buvo arganizmo valimuisi.. ji istrauke ir viskas net nesiuvo.. o atrode baisokai ir uzgijo be jokiu siuliuku. Todel ir iskilo man klausimelis mastau.gif bet dabar viskas aisku, greiciausiai kokie tirpstantys buvo.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 04 01, 12:28)
Nu va as nustebau nes man keturios mazos buvo, zinoma kaip jos gijo as nemaciau nes dvi savaites renimacijoj praleidau bet siulu is ju neeme ir svarbiausia viana skile kur vamzdelis buvo arganizmo valimuisi.. ji istrauke ir viskas net nesiuvo..  o atrode baisokai ir uzgijo be jokiu siuliuku. Todel ir iskilo man klausimelis  mastau.gif bet dabar viskas aisku, greiciausiai kokie tirpstantys buvo..  rolleyes.gif

Kur drenas buvo man jį kai ištraukė sukabino su siūlu. Šalia palatoj panelė gulėjo tai jai ištraukė dreną ir užklijavo g.gif Įdomu, gal jie mato kam reik g.gif
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2009 04 01, 11:32)
Kur drenas buvo man jį kai ištraukė sukabino su siūlu. Šalia palatoj panelė gulėjo tai jai ištraukė dreną ir užklijavo g.gif  Įdomu, gal jie mato kam reik g.gif

o rimtai prisiminiau blink.gif man gi irgi dreną traukė ir tik užklijavo blink.gif ten nesiuvo g.gif hm.........kaip keista.. bet ta dreno traukimo procedūrą siaubas kokia šlykšti man buvo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 04 01, 12:35)
o rimtai prisiminiau  blink.gif  man gi irgi dreną traukė ir tik užklijavo  blink.gif ten nesiuvo  g.gif  hm.........kaip keista.. bet ta dreno traukimo procedūrą siaubas kokia šlykšti man buvo  doh.gif

Brrrrr....neprimink geriau doh.gif
Atsakyti
bent jau man buvo jausmas kad su žarnom ištrauks doh.gif gurge murke ten viskas.. neskauda bet kaaaaaaaaaaip šlykštu ne tas žodis..
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 04 01, 13:00)
tai gal tau vėliau darė ir siuvo kokiais tirpstančiais siūlais, mane operavo 2002 Klaipėdoj ir man siūlus reikėjo išimt smile.gif

Mane 2004m JAV, sakyciau man ziauriai pasiseke, nes buvo 23 sav. nestumo kai akmenukas uzkimso kanala ir uzejo priepuolis, jie dar bande vaistu pagalba judinti, bet po kompiuterines tomografijos, liepe pasirinkti arba operacija, arba man ir vaikui amen.Ateis buvo ziauri, gyvent labai norejos, o ypac isaugot savo kleckiuka. Lietuvoj butu puse pilvo atvere, tikrai nebutu rizikave daryti laparaskopijos, nes gimda sieke bamba, bet atsigulus ji siek tiek pasislinkdavo zemyn, buvo sauktas ne vienas ginekologu ir chirurgu konsiuliumas, bet nuspresta daryti laparaskopija. O isoperavo likus 10 dienu iki skrydzio namo. Taigi dievas manau mane apsaugojo ir butent nutiko ne velesniame nestume, nors visiems linkeciau, kad nestumo metu to is vis neatsitiktu, nes narkozes, rengenai ir antibijotikai nera gerai vaisiui, nors mano mergaite sveikut sveiktele ir protiniais sugebejimais lenkia bendraamzius, tikiuosi ateityj neislys kokios zarazos.
Atsakyti
man tas pats buvo nėštumo metų , lb stiprus priepuolis kuris trūko tris paras , paskui po keliu dienų dar vienas... bet jau tikrai niekas nedrįstu operuot 35neštumo savaitė o aš kažin ar sutikčiau , tada jaučių ir Cezari tuo pačiu padarytu ...
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 04 03, 10:47)
man tas pats buvo nėštumo metų , lb stiprus priepuolis kuris trūko tris paras , paskui po keliu dienų dar vienas... bet jau tikrai niekas nedrįstu operuot 35neštumo savaitė o aš kažin ar sutikčiau , tada jaučių ir Cezari tuo pačiu padarytu ...

Sutiktum, jei kanala akmuo uzkimstu ir jis nejudetu is vietos, nes geltos tikimybe 100%, o ir organizmas neprijima jokio maisto, tik skyscius (vandeni, sultis ir sultini), darytu cezari ir gelbetu tave, aisku geriau, kad taip neatsitiktu ir isnesiotum tas 40 sav. Mano atveju mane stebejo 4d., bet kai jis nepajudejo, negalejo ilgiau laukt, nes gelta garantuota, o geltos pasekmes aiskios ir vaisius be maisto zutu, nes ji mano organizmas atmetinejo..
Atsakyti
buvo užkimše kanalą du kartus smile.gif pirma nėštumo mėtų antra paskui su visom pasekmėm gelta reanimacija ir tttt smile.gif

bet nesakysiu nes nežinau kas būtu jeigu būtu smile.gif
Atsakyti
mergaites, o kiek nedarbingumo duoda po operacijos? ir kazin kaip zaizdos gyja, jei noresiu sauluteje pasikaitinti? kiek zinau, negalima?

ir is viso neapsisprendziu - darytis operacija, ar ne sad.gif kad turiu pilna tulzi akmenuku zinau jau 3 metus. Turbut paveldima, nes mama ir 2 tetos taip pat turejo tulzi salinti.
Turiu jau visus dokumentus pas chirurga, kuriuos israse mano vidaus gydytoja, pasidariau skradzio tyrima, echoskopa. uzsiregistravau ir pas chirurga jau ....., bet nesu tikra, ar jau reikia ta tulzi salinti .... sad.gif priepuoliu niekada nebuvo, bet kai dare echo, sake, kad tulzies sienute drumzlina ( cia uzdegimas? ) tai vat. esu kryzkelej ..... is kitos puses tie akmenukai niekur nedings ....

kazin, kaip geriau pasielgti?
Atsakyti
QUOTE(SandraB @ 2009 04 04, 01:01)
mergaites, o kiek nedarbingumo duoda po operacijos? ir kazin kaip zaizdos gyja, jei noresiu sauluteje pasikaitinti? kiek zinau, negalima?

ir is viso neapsisprendziu - darytis operacija, ar ne sad.gif kad turiu pilna tulzi akmenuku zinau jau 3 metus. Turbut paveldima, nes mama ir 2 tetos taip pat turejo tulzi salinti.
Turiu jau visus dokumentus pas chirurga, kuriuos israse mano vidaus gydytoja, pasidariau skradzio tyrima, echoskopa. uzsiregistravau ir pas chirurga jau ....., bet nesu tikra, ar jau reikia ta tulzi salinti .... sad.gif priepuoliu niekada nebuvo, bet kai dare echo, sake, kad tulzies sienute drumzlina ( cia uzdegimas? ) tai vat. esu kryzkelej ..... is kitos puses tie akmenukai niekur nedings ....

kazin, kaip geriau pasielgti?

Man gydytojas leido po 3d. ir as sedejau prie baseino, bet su istisiniu maudomu, nes nesinorejo idegti plemais, nes tos skyles spec. pleistrais uzklijuotos buvo,ir sukelt susidomejimo aplinkiniams, ko mano nestukes pilvas susaudytas, o po 2,5 sav. atostogavau Palangoje ir vaiksciojau su atskiru, nes jau buvo viskas sugija.
Atsakyti