Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

mergaites, o kiek nedarbingumo duoda po operacijos? ir kazin kaip zaizdos gyja, jei noresiu sauluteje pasikaitinti? kiek zinau, negalima?

ir is viso neapsisprendziu - darytis operacija, ar ne  kad turiu pilna tulzi akmenuku zinau jau 3 metus. Turbut paveldima, nes mama ir 2 tetos taip pat turejo tulzi salinti.
Turiu jau visus dokumentus pas chirurga, kuriuos israse mano vidaus gydytoja, pasidariau skradzio tyrima, echoskopa. uzsiregistravau ir pas chirurga jau ....., bet nesu tikra, ar jau reikia ta tulzi salinti ....  priepuoliu niekada nebuvo, bet kai dare echo, sake, kad tulzies sienute drumzlina ( cia uzdegimas? ) tai vat. esu kryzkelej ..... is kitos puses tie akmenukai niekur nedings ....

kazin, kaip geriau pasielgti?

as taip pat panasioj kryzkelej g.gif tik tiek, kad man jau buvo du priepuoliai doh.gif bet dabar ir vel viskas atrodo normaliai.pagal echoskopa, turiu kelis akmenukus apie 1cm dydzio. visi tyrimai dar laukia. bet operacijai jau esu uzsirasius. ir vis svarstau g.gif zinau, kad yra visokiu teoriju apie akmenuku tirpdyma, visokiu liaudisku budu. bet nesiryztu ju bandyti verysad.gif kol kas manau, kad operuotis vienintele iseitis. kaip ir mano seimos daktare sake, su tokia tulzim gyvenimo nenugyvensiu ir geriau ja pasalint, kol dar nera visokiu komplikaciju ir didesniu pazeidimu...sakyciau daug priklauso nuo mediku poziurio ir patarimu. mes paprasti zmogiukai vistik juk nedaug apie tai nusimanom mirksiukas.gif
Atsakyti
Ewan tavo daktarė labai teisingai sako smile.gif
Atsakyti
O tie randeliai dideli lieka?ar naudojot kokius kremukus randams "pamazinti"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraB @ 2009 04 06, 10:11)
O tie randeliai dideli lieka?ar naudojot kokius kremukus randams "pamazinti"?  g.gif

ne tikrai nedideli nes būna padarytos tik mažos skylutes tai ir randai nedidukai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SandraB @ 2009 04 03, 23:01)
mergaites, o kiek nedarbingumo duoda po operacijos? ir kazin kaip zaizdos gyja, jei noresiu sauluteje pasikaitinti? kiek zinau, negalima?

Po operacijos turiu nedarbinguma trys savaites, mano gydytoja sako, kad dar savaite buciau, nors chirurgai tikino, kad po savaites, kitos net ir dietos laikytis nereiks.... Aciu, bet dietos dar ir dabar laikausi, po keliu turetu skausmo priepuoliu nebesinori rizikuoti su virskinimu... doh.gif
Atsakyti
LAbučiai 4u.gif

prisiduodu kad sveika gyva smile.gif pienelio turiu jau pakankamai, tai maitinu savo brangenybę taip pat kaip ir iki operacijos bigsmile.gif Valgau visko po truputį(išskyrus rukytus ir keptus gaminius), jokių negerovių nejaučiu, tikiuosi ir nejausiu smile.gif Šia savaitę leidžiu savo Plateliuose, tai mėgaujuosi grynu oru ir saulės voniom mirksiukas.gif strazdanos jau puošia veidą, o ir šiaip jau į žmogų panaši, nes po operacijos ir paakiai nebe juodi ir veidas ne popieriaus baltumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2009 04 09, 11:50)
LAbučiai  4u.gif

prisiduodu kad sveika gyva  smile.gif  pienelio turiu jau pakankamai, tai maitinu savo brangenybę taip pat kaip ir iki operacijos  bigsmile.gif  Valgau visko po truputį(išskyrus rukytus ir keptus gaminius), jokių negerovių nejaučiu, tikiuosi ir nejausiu  smile.gif Šia savaitę leidžiu savo Plateliuose, tai mėgaujuosi grynu oru ir saulės voniom  mirksiukas.gif  strazdanos jau puošia veidą, o ir šiaip jau į žmogų panaši, nes po operacijos ir paakiai nebe juodi ir veidas ne popieriaus baltumo  smile.gif

dziugu girdet!!!sakiau kad viskas bus gerai!!! thumbup.gif tokie geri orai net sawijauta pagerina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zwezda0702 @ 2009 04 09, 12:58)
dziugu girdet!!!sakiau kad viskas bus gerai!!! thumbup.gif tokie geri orai net sawijauta pagerina thumbup.gif

Tikrai taip bigsmile.gif O kaip tu jautiesi? jauti kokius nors pooperacinius reiškinius?
Atsakyti
Na ir kur visos pradingusios? g.gif kaip laikotės, kaip sveikatėlės? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2009 04 23, 15:02)
Na ir kur visos pradingusios?  g.gif  kaip laikotės, kaip sveikatėlės?  smile.gif

esu...kol kas priepolių nebuvo...tiriuosi dėl trombocitopenijos...
o kaip pati? kaip vaikelis?
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 04 23, 19:48)
esu...kol kas priepolių nebuvo...tiriuosi dėl trombocitopenijos...
o kaip pati? kaip vaikelis?

o kas tai per reiškinys? g.gif
O aš pati jaučiuosi gerai, tik va taip sėkmingai kritęs svoris sustojo... unsure.gif Dukrytę vis maitinu pati, nors per TA sesutė liepė primaitinti, nes neva per mažai priaugom... tai aš aišku labai susipergyvenau... bet dabar suėmiau save į rankas ir tikrai tikiu kad pienelio netrūksta, nes Aušrinė ir linksma ir guvi, ir valgo kas 2,5 val, o naktį tik kartuką keliasi...
O turiu klasimą operuotosioms 4u.gif Ar jums pūsdavo pilvą?
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2009 04 24, 07:59)
Ar jums pūsdavo pilvą?

man konkrečiai ne , bet tai daugumos problema, gali pagert geruju bakterijų kursą , bet tik ne jogurto kapsules ką nors stipresnio , netrukus turėtum pasijaust geriau smile.gif

džiugu dėl tavęs ir mažytės 4u.gif

Trombocitopenija
(sumažėjęs trombocitų kiekis kraujyje, sumažėjęs kraujo plokštelių kiekis)

Trombocitopenija – tai trombocitų skaičiaus kraujyje sumažėjimas. Trombocitai yra bespalvės kraujo ląstelės, būtinos kraujo krešėjimui. Jie sustabdo kraujavimą, sudarydami krešulį kraujagyslės pažeidimo vietoje. Nežymiai pakitus trombocitų skaičiui, gali nepasireikšti jokių simptomų, tačiau ženklus trombocitų skaičiaus sumažėjimas gali baigtis rimtu nukraujavimu. Trombocitopenija dažniausiai yra kitos ligos ar sutrikimo pasekmė. Pavyzdžiui, sergant leukemija, sutrinka trombocitų susidarymas kaulų čiulpuose, imuninės sistemos sutrikimai gali sukelti trombocitų irimą.

dabar žinosi smile.gif
Atsakyti