Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių kampelis

QUOTE(Vitalija @ 2008 12 06, 13:36)
Sophi, tu profesionalė ax.gif
Šia rekomendacija negalima remtis? http://www.vlkk.lt/n...mentas.105.html

Šita rekomendacija negaliojanti, bet aš remiuosi, nes daugiau nėra kuo remtis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2008 12 06, 14:57)
Šita rekomendacija negaliojanti, bet aš remiuosi, nes daugiau nėra kuo remtis ax.gif

Ačiū, Sophi. Išeitų, kad nėra reglamentuota, tai ir leidinio tradicijų laužyti neverta.
Atsakyti
Laba diena,
Turbūt užsiėmusios visos, kad taip tylu g.gif
Noriu paklausti, kaip vertinamas žiūrėti per langą? Man, kaip ir lipti, norėtųsi taisyti žiūrėti pro, bet gal kokių subtilybių apie tai žinot?
Atsakyti
O gal kuri nors darbšti kalbininkė visą knygą apie pinigus norėtų suredaguoti?
Atsakyti
QUOTE(miegelis @ 2008 12 08, 14:53)
Noriu paklausti, kaip vertinamas žiūrėti per langą?

Kaip šalutinis normos variantas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ona2008 @ 2008 12 08, 18:25)
O gal kuri nors darbšti kalbininkė visą knygą apie pinigus norėtų suredaguoti?

Kad turiu darbų nemažai...
Atsakyti
Labas rytelis!
Gal dar pagelbėsit doh.gif .
Itališkas vardas Gianni - tai Džianis?
Atsakyti
O kas tai per knyga ir kada reikia suredaguoti?
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Sophi @ 2008 12 08, 19:15)
Kaip šalutinis normos variantas ax.gif

Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kedrė @ 2008 12 11, 08:58)
Labas rytelis!
Gal dar pagelbėsit doh.gif .
Itališkas vardas Gianni - tai Džianis?

Džanis 4u.gif
Atsakyti
kažkaip nebeturiu laiko Jums... net gėda... buvau čia tokiam seminare... daug vilčių dėjau, deja sad.gif R. Vladarskienė buvo lektorė... kolegė buvo jos seminare ir pavasarį, tai jau kai kuriais klausimais, sakė, nuomonę pakeitusi... ai, kažkokia depresija vėl...
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2008 12 11, 20:57)
kažkaip nebeturiu laiko Jums... net gėda... buvau čia tokiam seminare... daug vilčių dėjau, deja sad.gif R. Vladarskienė buvo lektorė...

Ji nekvaila, tik kalbėjimo maniera doh.gif
kolegė buvo jos seminare ir pavasarį, tai jau kai kuriais klausimais, sakė, nuomonę pakeitusi...

Vienas iš tų klausimų turbūt abstraktų daugiskaita unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 11 gruodžio 2008 - 21:51
QUOTE(Sophi @ 2008 12 11, 21:51)
Ji nekvaila, tik kalbėjimo maniera doh.gif

Vienas iš tų klausimų turbūt abstraktų daugiskaita unsure.gif

aha, maniera labai savotiška doh.gif o dar buvo kalbama probleminiais klausimais doh.gif tai jau norėjosi skaičiuoti, kiek kartų buvo paminėtas Kniūkšta biggrin.gif
vienas iš tų skaičiaus ir giminės derinimas... L. Murinienė buvo sakiusi, kad derinam pagal pažyminį - prieš jį ar po, o ji (pasak kolegės) pavasarį sakiusi, kad derinama pagal greta pažyminio esantį, nepriklausomai nuo to, prieš ar po... dabar jau kalbėjo kaip Murinienė... o esmė viso seminaro (mano akimis), kad nebūtinai vienas variantas yra teisingas, todėl reikia nusistatyti individualų stilių ir jo laikytis... žinojau tai seniai, bet kalbama buvo apie administarcinį stilių, todėl tikėjausi daugiau konkretumo, t. y. kokius variantus rekomenduotų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 11 gruodžio 2008 - 22:03