Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 13, 15:31)
10 g uztenka turbut jei su dviem biskvitais daryt, bet jei det 10 g kai tik apacioje biskvitas, tai manau gausis pliurze ir teks saukstais lapsnot is pacio torto g.gif

Sutinku tongue.gif
DARAU SU DVIEM BISKVITAIS , DEDU 30 G IR TAI NEBŪNA PER KIETA. Tokio kaip Maximoje nepadarysit, nes neturim namie tokių chemijų.
Jau yra bandžiusių dėti želatinos mažiau. Jų įspūdžiai ir pasekmės aprašytos pirmos temos pradžioje. Be reikalo nebandykit, nes jau yra išbandžiusių.
Tam maximiniam mascarponės 24 proc yra, o mūsiškiam-gal dvigubai daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 13 lapkričio 2008 - 15:43
QUOTE(Srove @ 2008 10 29, 22:00)
Nu bet jau skonis wub.gif  nemoku apsakyti ir purus ir gaivus ir lengvas ir aromatingas wub.gif Nu kaip dar pasigirti lotuliukas.gif
flirt.gif  hihihi.gif
Dariau su kondensuotu pienu, jogurto dejau kyvinio puse ir paprasto lieso puse, puse kg. surio, zelatinos pusantro sauksto, grietineles 400gr..2 citrinos sultis.


sveikos skaniojo torciuko gamintojos,
gal galit visa recepta parasyt, nes ziuriu nuo pirmos temos jis jau tiek modernizuotas, kad nebeatseku galu, vietoj ko kondencuotas dedamas ir t.t.?

vien zodziu buciau labai dekinga, uz pilna recepta, ir beje labai graziai torto krastai atrodo, pasidalinkit technologija

aciu
Atsakyti
Mano gamintas tortukas:

Issikepiau biskvita. Kepiau is 1 treciosios biskvito produktu dalies smile.gif

Dariau is puses normos torta, tai parasysiu ko ir kiek dejau i puse normos.

Kremas:
20 g zelatinos,
2 apelsinai,
250 g mascarpone surio,
150 g betkokio jogurto,
60 g cukraus,
200 ml grietineles,
citrinos rugsteles.

Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Apelsinus nuplauti, sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, apelsino sultis, citrinos rugstele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant biskvito ir idet i saldytuva.

Noredama isimt is formos, pirmiausiai peiliu apipjoviau aplink, tada lengvai atsidare formos krastai. Papuosiau vaisiais.

Cia rodau kaip atrode mano tortukasTortas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 14 lapkričio 2008 - 10:50
na aš irgi pagaliau prisiruošiau padaryti šį torčiuką, labai skanus thumbup.gif man dar skaniau, nei Maximinis...
biskvitą kepiau pati pagal ananasinio torto receptą, perpjoviau į dvi dalis, masė stingo greitai, nes želatinos dėjau gerų 20 gr. visiems labai patiko, darysiu dar ne kartą turbūt. ax.gif į vidš dar dėjau mėlynių, turiu užsišaldžius natūralių, iš miško rolleyes.gif labai tiko.
Atsakyti
Labas vakaras, norėjau paklausti, rytoj bandysiu daryti šį tortuką ir iškilo vienas klausimėlis, kaip ten su papuošimu šonų aptepti tik grietinėle ar visa ta mase su sūriu, labai ačiū jei padėsit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2008 11 14, 18:14)
Labas vakaras, norėjau paklausti, rytoj bandysiu daryti šį tortuką ir iškilo vienas klausimėlis, kaip ten su papuošimu šonų aptepti tik grietinėle ar visa ta mase su sūriu, labai ačiū jei padėsit biggrin.gif


Kad jo is sonu niekuo nereik papuost, jei vienas sluoksnis biskvito g.gif atidarai formele ir sonai grazuteliai smile.gif
Atsakyti
O JEI BISKVITO 2 DARYTI? ax.gif
Atsakyti
Na ta mase tai tu nepapuosi , ji labai greitai stinksta .
Kai desi biskvita sumazink centimetru jo apimti ( apipjauk . apkirpk ), tada kremas uzpildys tuscia ertme ir sonai bus lygus .
SEMKES !!!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 14, 11:50)

Cia rodau kaip atrode mano tortukasTortas

maciau si grazuoli thumbup.gif ,
tik va kaip su tuo surio skoniu, ar sis receptukas jau patobulintas ir suris receptoriams jau pasiekiamas iskart?
Atsakyti
Ačiū rytoj bandysiu
Atsakyti
QUOTE(Raganėlė @ 2008 11 14, 11:30)
sveikos skaniojo torciuko gamintojos,
gal galit visa recepta parasyt, nes ziuriu nuo pirmos temos jis jau tiek modernizuotas, kad nebeatseku galu, vietoj ko kondencuotas dedamas ir t.t.?

vien zodziu buciau labai dekinga, uz pilna recepta, ir beje labai graziai torto krastai atrodo, pasidalinkit technologija

aciu


As paprastai dariau, dejau kondensuoto nevisa indeli, bet mazai liko blush2.gif , ispaudziau pora citrinu sulciu,maskarpones puse kg., jogurto lieso puse indelio ir kivinio puse indelio(viso 0,5 ltr.)issukau su miksteriu, grietineles 400 gr. iki standumo isplakiau.I mase, dar be grietineles, supyliau silta zelatina plona srovele, intensyviai maisydama mase(zelatinos dejau pusantro sauksto ir uzpuliau saltu vandeniu, kad isbrinktu, bet, kai ji pradejo daugintis biggrin.gif , issigandau, kad bus per daug ir dali nuemiau, bet nepasakysiu tiksliai kiek, is akies).Kai truputi mase pradejo trauktis, imaisiau isplakta grietinele, supyliau i forma ir viskas atrodo
mastau.gif Ai dar as sudejau visa litra koservuotu asorti vaisiu, mazdaug per viduri.Idejau i saldytuva ir kai pradejo stingti paemiau sauksta, salotoms(kur trys isemos tokios yra) ir aplink forma su tuo saukstu apvaziavau smile.gif kad butu grioveliai ir galeciau supilti zelatina spalvota ir granatu sekliukes.Ant pakrasciuko pasilikau grietineles siek tiek plaktos ir uzspaudziau bokstukus ir viskas.Sonus tai prispaudziau su kokoso drozlem, nes man gavosi viena, kita skylutes nuo vaisiu, tai tik plonai apsukau peiliu su grietinele, kad prikibtu kokosas ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2008 11 16, 15:59)
As paprastai dariau,

Tokia kukli pradzia biggrin.gif
Atsakyti