QUOTE(Guvilė @ 2008 12 31, 18:11)
J.Statkevičius savo knygoje yra rašęs, kad visos aristokratės buvo baltos odos, o tos tarnaitės ir visokios valstietės buvo įdegusios, nes sunkiai dirbdavo laukuose, daržuose ir t.t. o ponios su skėtukais po saule vaikštinėdavo. Pas mus dabar tik kažkokia nesveika mada su tais įdegiais. Pasakysiu atvirai:esu didelė soliariumų priešė, man tai atrodo ne tik kad kvaila, bet ir nesveika ir, be abejo, negražu. Jau geriau naudokit kremus savaiminio įdegio ir nepadauginkit, nes padauginimas šitoj srity atrodo žiauriai. ir nemanau, kad baltaodės moterys turėtų gėdytis savo baltumo, didžiuokitės tuo, kokios esat. Tada būsit gražios ir laimingos. To pačio linkiu ir soliariumų aukoms, jei jums tai gražu, prašom. Kaip sakoma, protingi iš kitų klaidų mokosi, kvaili iš savų.
aišku labai puiku kad bent iš Statkevičiaus knygų kažkas sužino istorines tiesas, bet vis dėlto tokia dalykai manrods lengvai prieinami mokyklos suole, per istorijos pamokas.
o dėl odos. pati esu labai balta. bet mano oda iš tų, kurios įdega (rudai), tik nelabai stipriai, o ir degintis nelabai mėgstu. tai čia matyt tas baltos į rusvumą variantas pas mane.
plaukai elektros apšvietime atrodo juodi (nedažau), tai tikrai į ligonę neatrodau panaši. nebent būnu nemiegojus ir paakiai pajuodę, bet šitas dalykas su bet kokiais plaukais ir oda atrodo nesveikai