Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas, gal kas susidūrėt?

QUOTE(ursule @ 2007 07 16, 18:50)

ar esate kas gere motilium

Gėriau motilium+nexium.
Išmečiau iš savo valgiaraščio kečupą, svogūnus, citrusinius vaisius, gazuotus gėrimus, kavą ir t.t. Ir problemos beveik nebėra thumbup.gif
Atsakyti
tai kad tas t.t...yra dar labai daug ko negalima, ir lieka TIK VIRTAS MAISTAS, man tai tragedija,,sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ursule @ 2007 07 20, 22:21)
tai kad tas t.t...yra dar labai daug ko negalima, ir lieka TIK VIRTAS MAISTAS, man tai tragedija,,sad.gif

Na nezinau, jei man sveikata gerėja atsisakius netoleruojamo maisto, tai tikrai ne tragedija mirksiukas.gif

http://www.rugstingu...lt/bukletas.pdf

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 20 liepos 2007 - 21:56
QUOTE(ursule @ 2007 07 04, 12:57)
as ir vargstu su tulzies issiliejimu i skrandi, ji ir degina stemple,,kita sav eisiu pas gyd ir ziuresim kokius vaistus skirs tulzei reguliuot,

emanacija- manau tai cia ir yra abi ligos kartu sad.gif

o ka tu geri ?

Gėriau omeprazolum kol išgijo skrandžio erozijos. Po kiek laiko užėjo baisus priepuolis, įtarė pankreatitą - kasos uždegimą. Echoskopija parodė, kad "visiškai sveika". Kraujo tyrimai rodė dvigubai padidėjusius kepenų fermentus. Gydytoja nesugebėjo paaiškiti, ar tai susiję su tulžies skoniu gerklėje verysad.gif Dabar jaučiuosi gerai, o visos tos bėdos manau nuo nėštumo prasidėjo..
Atsakyti
Merginos,

Gal kas iš jūsų jau darėtės skrandžio rauko (ar kažkaip ten vadinasi) išvaržos operaciją? g.gif Man tai jau "užkniso" metai iš metų kovot su tuo refliuksu, kylančiomis rūgštimis, rėmeniu, nevirškinimu, pilvo pūtimu ir panašiai. Aišku, kartais užeina trumpi pagerėjimai, bet apskritai jau viskas atsibodo. Jau nekalbu apie tai, kad praktiškai nevartoju jokių produktų su actu, gazuotų gėrimų, pieno, juodojo šokolado, kavos, ankštinių daržovių, žalių kopūstų, paprikos, majonezo, ketčupo ir t.t. Niekaip negaliu visiškai atsiriboti nuo kepto maisto, nes tada jau ir gyvenimas nemielas atrodo schmoll.gif
Gal sakau, ta operacija vis tiktai pagerina gyvenimo kokybę? Man gydytoja sakė, kad operacija daroma tik būtinu atveju, bet ką daryti, jei jau suvartota "n" pokelių omeprazolio, motiliumo, fermentų, o nauda tik labai trumpalaikė? Tiesa, dar mano gydytoja minėjo, kad po operacijos reiktų "sėdėti" 0,5 m. ant griežtos dietos, bet nėra garantijos, kad viskas neatsinaujins g.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzliukė @ 2007 09 10, 10:40)
Merginos,
Gal kas iš jūsų jau darėtės skrandžio rauko (ar kažkaip ten vadinasi) išvaržos operaciją?  g.gif Man tai jau "užkniso" metai iš metų kovot su tuo refliuksu, kylančiomis rūgštimis, rėmeniu, nevirškinimu, pilvo pūtimu ir panašiai. Aišku, kartais užeina trumpi pagerėjimai, bet apskritai jau viskas atsibodo. Jau nekalbu apie tai, kad praktiškai nevartoju jokių produktų su actu, gazuotų gėrimų, pieno, juodojo šokolado, kavos, ankštinių daržovių, žalių kopūstų, paprikos, majonezo, ketčupo ir t.t. Niekaip negaliu visiškai atsiriboti nuo kepto maisto, nes tada jau ir gyvenimas nemielas atrodo  schmoll.gif
Gal sakau, ta operacija vis tiktai pagerina gyvenimo kokybę? Man gydytoja sakė, kad operacija daroma tik būtinu atveju, bet ką daryti, jei jau suvartota "n" pokelių omeprazolio, motiliumo, fermentų, o nauda tik labai trumpalaikė? Tiesa, dar mano gydytoja minėjo, kad po operacijos reiktų "sėdėti" 0,5 m. ant griežtos dietos, bet nėra garantijos, kad viskas neatsinaujins  g.gif

O raminančius nebandei kartu gerti?Šitos operacijos nepataria, nes nėra garantijos, kad po jos praeis.Aš irgi jau keli metai kovoju, bet jokio pagerėjimo.Taip pat atsisakiau beveik visų produktų, išbandžiau visus įmanomus vaistus ir vis tiek savijauta ta pati.
Atsakyti
Fenddi,

Na aš aišku negaliu ginčytis, kad refliuksui nemažos įtakos turi ir nervų sistema. Pati, aišku, irgi esu pastebėjusi, kad esant stresui paūmėja ir mano refliuksas. Bet kad tikrai ne vien to jis man, vasarą per atostogas irgi paūmėja (nors nesinervuoju ir ilsiuosi), užtenka nuvažiuoti prie ežero ar dar kur ir suvalgyti nors gabaliuką šašlyko ir prasideda unsure.gif Šiaip dėl to refliuso skrandžio gydytojas buvo nusiuntęs ir pas psichoterapeutą, ir išrašė man ten kažkokių vaistų, na bet kai perskaitai jų pašalinį poveikį, tai praeina noras vartoti. Ir pagalvoju, kad negana kad vos ne saujom vaistus nuo skrandžio geriu, o prisidėtų dar ir rimti vaistai nuo nervų, tai ar nebus daugiau žalos negu naudos ? g.gif
Atsakyti
Sweikos mergaites.Esu labai dekinga,kad radau cia toky foruma.As jau nemazai metu turejau rugstinguma,ir viena diena man padare tyrimus,kur nustate,kad turiu stemples diafragmos isvarza.Griu begale vaistu,bet is tu visu apsistojau su Pariet nes jis man veiksmingas.Siuo met laukiuosi antro vaikelio nestuke.gif ,bet siuo momentu (mums tik 10 savaiteliu)baisiai pradejo pamausti skranduka,valgyti bijau ka nors,kartais net paspazmuoja net,pradedu kaip maza mergaite verkti schmoll.gif pradedu bijoti ateities,nes pries pastojant mano savijauta buvo gera ir gyditojas sake,kad nebijociau pastoti,nes operacija dar nera reikalinga.Ir dabar verkiu ir verkiu,nezinau kuom galiu pati sau padeti,geriu tik ramuneliu arbata,ir pradejau valgyti tik vaikiska maistely.......Operacija mano drauge turejo pries 3iejus metus,rezultatai akivaizdus!!!!Dekoju,kad esate salia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiuketuke @ 2007 09 17, 17:15)
Sweikos mergaites.Esu labai dekinga,kad radau cia toky foruma.As jau nemazai metu turejau rugstinguma,ir viena diena man padare tyrimus,kur nustate,kad turiu stemples diafragmos isvarza.Griu begale vaistu,bet is tu visu apsistojau su Pariet nes jis man veiksmingas.Siuo met laukiuosi antro vaikelio nestuke.gif ,bet siuo momentu (mums tik 10 savaiteliu)baisiai pradejo pamausti skranduka,valgyti bijau ka nors,kartais net paspazmuoja net,pradedu kaip maza mergaite verkti schmoll.gif pradedu bijoti ateities,nes pries pastojant mano savijauta buvo gera ir gyditojas sake,kad nebijociau pastoti,nes operacija dar nera reikalinga.Ir dabar verkiu ir verkiu,nezinau kuom galiu pati sau padeti,geriu tik ramuneliu arbata,ir pradejau valgyti tik vaikiska maistely.......Operacija mano drauge turejo pries 3iejus metus,rezultatai akivaizdus!!!!Dekoju,kad esate salia 4u.gif

Ar draugei padejo operacija?Ir ja del refliukso dare?
Atsakyti
ax.gif Labukas,draugei tokia pati beda :Stemples diafragmos isvarza.Ji net nepraejus pusei metu pastoju antra karta ir sekmingai isnesiojo:)Ji sako,kad jauciasi gerai,tik labai isskirtiniais atvejais paskausta jei pavalgo be saiko.Tiek ziniu is jos biografijos.O tai tu jau ruosiesi operuotis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiuketuke @ 2007 09 17, 21:03)
ax.gif Labukas,draugei tokia pati beda :Stemples diafragmos isvarza.Ji net nepraejus pusei metu pastoju antra karta ir sekmingai isnesiojo:)Ji sako,kad jauciasi gerai,tik labai isskirtiniais atvejais paskausta jei pavalgo be saiko.Tiek ziniu is jos biografijos.O tai tu jau ruosiesi operuotis? g.gif

Nesiruošiu.Bandau vaistais gydytis.Aš net nežinau ar pas mus ta pati liga.Pas jus čia išvarža, o pas mane refliuksas.
Atsakyti
4u.gif sweikutes,Fendi kiek zinau,kad po neisgydomo refliukso atsiranda diafragmos isvarza,ar net butent jos deka zmogus turi ta refliuksa,kai jis pagydomas tai labai saunu,o velesneje stadijoje vaistukai kartais nebepadeda,tuo metu imamasi operacijos.Nesu didele zinove,bet skaitau ir domiuosi,nes noriu kaip ir visi buti sveika ir laiminga moteris:)Sekmes nestuke.gif
Atsakyti