Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas, gal kas susidūrėt?

Dabar dilema del medaus g.gif Man gydytojas pabreze,kad ginkdie medaus jokiu budu ir juoduju serbentu(uogieniu,sulciu ir pan) O cia ziuriu kiti medu kaip gydomaja priemone naudojat.Nors as jo nelabai ir megstu,tai menkas nuostolis.Labiau gaila,kad vyno skanaus negaliu pagurksnot ar kavos gert kiek noris laugh.gif
Papildyta:
gerklei mano irgi Tantum verde patinka,nes kiek daugiau esu bandzius tai visi baisiai neskanus,fe schmoll.gif
Atsakyti
laba 4u.gif DARUTKA aciu uz komplimentus blush2.gif

o del medaus tai mano tevukas sake,kad reikia gerti pries valgi sauksta medaus su karstu vandeniu ,sako musa rugstinguma g.gif del juodos duonos tiesa ji kelia rugstis.As ir perkorusi vaikstau,nusibodo jau visi stebisi ko as tokia kuda, gal pavydi lotuliukas.gif
Atsakyti
man keista ,kad ramuneles kelia rugsti -balvociutes zoliu arbatos sudetyje jos ieina .man atrodo ,kad seniau sakydavo ,kad pagrauzus zalia morka nukrinta rugstis .man visai skanu .
Atsakyti
Rugeli valgyt nesveika?... Jei gerai padziuves tai sveika, nesveika sviezia juoda duona skrandziui.

Kas kelia rugsti o kas slopina, cia dar klausimas. Manau kiekvieno is jusu atvejis skirtingas - ne butinai vadovelinis - kaip ir skirtingas sarmu ir rugsciu poreikis ar balansas... ir skrandyje ir siaip organizme. Pagal save zinau, pas mane refliuksas labiau nervinio pobudzio tai as galiu arba valgyti bet ka / arba net ir kosyte ar batonas eda skrandi... priklausomai nuo bendros bukles. ir nei viena dieta nera padejusi geriau uz grazias ramias atostogas prie juros.

O aplamai kiek pamenu visad stebiuosi kad Kinu maistas man visad i sveikata ir nuo jo niekad ner buve problemu. Nors abejoju kad jis itin sveikas... Gal cia kad pagaliukais valgau - letai ir gerai sukramtes?

Gal mes tiesiog nekramtom pakankamai? blush2.gif
Atsakyti
Na taip, Mints, mums reikia valgyti lėtai, atsipalaidavus ir gerai sukramtant maistą, bet tik šiuolaikiniame gyvenime to įgyvendinti nelabai pavyksta (nejaugi priversi bendradarbius laukti bare, kai jau jie bus seniai pavalgę, o tu kramsnosi savo patiekalą 1 h.).
Šiaip dėl medaus galiu pasakyti, kad dar jei seniau kažkiek jo galėdavau suvalgyti (aišku jaučiau, kad kelia rūgštį), tai dabar vos tik paimu į burną, tuoj šoną pradeda mausti (skrandį ar kasą, nepamenu kurioje pusėje pamaudžia), o šaukštelis medaus į šiltą vandenį, tai nemanau kad kokios žalos padaro (irgi esu girdėjusi , kad šaukštelis medaus į šiltą vandenį mažina rūgštingumą).
Atsakyti
as irgi turejau tokia beda. 4 metus kankinausi ir jokia dieta ir vaistai man nepadejo. kadangi turejau diafragmine isvarza mane operavo. po to viskas susitvarke ir jokio refliukso nebeliko.
Atsakyti
4u.gif sweiki,as jau buvau ir uzmirsus skranduko negalavimus,bet va vakar kazkas netiko ir visa naktele skrandis nerimavo ir dabar toks jautrus schmoll.gif noriu paklausti ar Jums buna toks jausmas,kad nuo nepatikusio maisto tokie spazmai ten duobuteje uzeitu blush2.gif labai pergyvenu del nestuke.gif ,sako viska ka as isgyvenu jaucia ir maziukas verysad.gif geriu be perstojo ramuneliu arbateles ir vel dietiskas maistas ax.gif parasykit,dekoju ir gero savaitgalio visiems wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Veris @ 2007 10 13, 10:38)
as irgi turejau tokia beda. 4 metus kankinausi ir jokia dieta ir vaistai man nepadejo. kadangi turejau diafragmine isvarza mane operavo. po to viskas susitvarke ir jokio refliukso nebeliko.

as irgi buvau del operacijos, tai pasiule dar n laiko gydytis,,,o kaip tau pavyko issioperuoti, kur,,,,ar tai itakojo, kad 4 metus vargai
Atsakyti
QUOTE(aurila @ 2007 10 14, 20:47)
as irgi buvau del operacijos, tai pasiule dar n laiko gydytis,,,o kaip tau pavyko issioperuoti, kur,,,,ar tai itakojo, kad  4 metus vargai

tai tu patikek kiek mane del tos operacijos varynejo ir nesutiko, bet man pasiseke sutikti gera gydytoja, kuris man padejo issireikalauti tos operacijos. tiksliau jis pats viska sutvarke, prispaude savo kolega ir jam neliko nieko kito kai tik sutikti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Veris @ 2007 10 15, 12:14)
tai tu patikek kiek mane del tos operacijos varynejo ir nesutiko, bet man pasiseke sutikti gera gydytoja, kuris man padejo issireikalauti tos operacijos. tiksliau jis pats viska sutvarke, prispaude savo kolega ir jam neliko nieko kito kai tik sutikti.  biggrin.gif

Na mano gydytojai mano atveju, tai kategoriški, kad niekas tokio dydžio išvaržos neoperuos (tipo 2,3 cm) tai dar nesiskaito labai didelė išvarža. O jie motyvuoja tuo, kad bet kuri operacija yra rizikinga savo komplikacijomis, todėl, kaip jie sakė, niekas prie manęs nenorės kišti "nagų". Galbūt tam turi įtakos ir tai, kad pas mane nerasta kokių erozijų, ar opų, tik stemplė paraudusi.
Taip kad kiek daktarų, tiek nuomonių. Kaži jeigu jiems reikėtų su tuo nesibaigiančiu refliuksu gyventi, kiek jų pačių kantrybė tvertų mirksiukas.gif
Atsakyti
o jei isoperuos o refliuksas liks?
Atsakyti
QUOTE(zyzliukė @ 2007 10 15, 14:31)
Na mano gydytojai mano atveju, tai kategoriški, kad niekas tokio dydžio išvaržos neoperuos (tipo 2,3 cm) tai dar nesiskaito labai didelė išvarža. O jie motyvuoja tuo, kad bet kuri operacija yra rizikinga savo komplikacijomis, todėl, kaip jie sakė, niekas prie manęs nenorės kišti "nagų". Galbūt tam turi įtakos ir tai, kad pas mane nerasta kokių erozijų, ar opų, tik stemplė paraudusi.
Taip kad kiek daktarų, tiek nuomonių. Kaži jeigu jiems reikėtų su tuo nesibaigiančiu refliuksu gyventi, kiek jų pačių kantrybė tvertų  mirksiukas.gif

mano atveju irgi buvo kategoriski, liepe gyventi vaistais. paskutinius metus as be vaistu negalejau ne dienos. turejau eroziju. isvarza buvo 25-30 mm. sake cia nedidele ir ph-metrija dare. tas parode nedideli rugsciu patekima i stemple. bet visa tai mane zude! doh.gif man padejo vienas gydytojas, kuris saziningai atlieka savo pareigas.
Papildyta:
QUOTE(mints @ 2007 10 15, 15:36)
o jei isoperuos o refliuksas liks?

gali buti ir taip. cia viskas nuo raumenuku esanciu skrandyje priklauso. kitiems po tos operacijos tik blogiau gali buti, todel reikia gero gydytojo diagnosto.
Atsakyti