Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio refliuksas, gal kas susidūrėt?

Darutka ,labai geras straipsnis,cia man jis tinka.
Atsakyti
Sveiki, jūs teisūs, man skrandžio gydytojas irgi išrašė magnio, sakė, kad jis reikalingas nervams apraminti. Taip kad jis tikrai nepakenks, o šiuo metu, kai truputį jaučiu pagerėjimą po 2 sav. vartojimo Nexium+ Motilium, pradėjau gerti homeopatinius Gastricumeel, Nervoheel bei Mezym Forte 3500. Manyčiau kviečiai tai tikrai turėtų tikti prie refliukso, man asmeniškai pablogėjus padeda prieš valgį geriamas linų sėmenų aliejus (apsaugo gleivinę nuo dirginimo, be to normalizuoja vidurius), o šiaip, pastebėjau, dar gan gerai Vilniaus duona kvietinė "Turtinga", joje taip pat daug įv. nesmulkintų grūdų, tai mano skrandžiui ir žarnynui taip pat tinka. Gal kas dar kokių naujų produktų atradote? mirksiukas.gif Pasidalinkime patirtimi 4u.gif
Atsakyti
o juoda duona ar nekelia rugsties .siaip is vaisiu tikrai galima po puse banano ,nepajutau jokio diskomforto .
Atsakyti
As kol vartoju omeprazoli tai jokiu rugsciu nejauciu bet uzeina sezoniniai paglogejimai tai vos ne menesiu iskrentu. Dabar kaip tik uzejo, tai pasiemiau savaite stostogu. Ryte pykina, burnoj tirstos seiles. Pasidariau sumustini, atsikandau per prievarta ir toliau negaliu. Jauciu reiks bananu nusipirkt. Buvau pas savo gydytoja, ta tik rankomis skescioja ir del viso pikto nusiunte kraujo tyrima pasidaryt.

O ka dar valgot kai jauciates blogiau? As geriu arbatas, irgi valgau duona - rugeli arba balta is tosterio. Dar neblogai dziuvesiai toleruojami kiek pamenu.
Atsakyti
Mints,

Na nezinau, bet man tie bananai tai irgi ne stebuklas. Na vienas bananas per dieną tai nieko, bet daugiau tai mano skrandžiui irgi nepadeda. Man bent jau gydytoja sakė, kad tinka sriubos (bet būtinai tirštos), košės (bet irgi tirštos). Na žinai, sunku ką ir bepatarti, nes pati žinau, kai pablogėja, tai arba visai apetitas apmažėja, arba rūgštys pradeda kilti nuo bet kokio maisto. O kaip tau tinka pieniškas maistas? Man tai žiauriai netinka, pastaruoju metu apsiriboju tik varškės, olandiškais ir lydytais sūriais, bet pieno, kefyro ir jogurto tai jau seniai neimu į burną. Nuo pieno kaip mat pradeda negera darytis ir rūgštys kilti, o kefyras ar jogurtas tai žiauriai pilvą pučia g.gif Na man dar pablogėjimo metu tinka virti kukuliai, makaronai, virtų burokėlių salotos. O daugiau ir nežinau kas...
Linkiu tau kuo greičiau sulaukti pagerėjimo 4u.gif
Atsakyti
Belosneska, visi visai ne i tema. Zvilgterejau i tavo seimynos nuotraukas ax.gif Kokie jus grazus. Negalejau atsiziureti. Tu, dukra, sunus. Visi. Sita komplimenta priimk kaip pati tikriausia, nes siaip koks tikslas man cia jus liaupsinti tongue.gif
Atsakyti
nu vat,5dieni RIJAU ZARNA,grinai jauciuos zygdarbi padarius assa.gif bet esme ne tame. esu totaliai pasimetus,nes man skrandy neuztiko jokiu itartinu zaizdeliu ir tos PYLORI bakterijos nerado...tai is kur man ta gerkle tokia? ir dar mano LOR gydytojas atostogaut isvare... doh.gif
Atsakyti
daug bananu ir negalima valgyt .as bandau po puse idiena ,vis kad to skonio neuzmirst .onakti uzeina sausas kosulys tituriu pasistacius vandens indeli -tai pora gurksniu ir numarina perstejima . osiaip nieko gero.vienintelis pliusas ,kad atsikraciau 8 kilogramu .istirpau per 4 menesius ,kad net ziedai krinta .kvailiausia ,kad visiems reikia aiskint ,kas tai ,kodel to ar ano nevalgau .onoras dar liko .vaziavau ekskursija ,taimoterys issitrauke sumustiniu su rukytais kumpiais -vaisina ,o as nenoriu .ir ka daryt ,nelabai supras tas ,kas nesusidure .durniausia ,kad seimai maista reik virt toki ,kurio pati jau nebevalgau ,ojuk is ju raciono neismesi tiek ,kiek is savo isbraukiau .tai tiek .toks gyvenimas .
Atsakyti
QUOTE(E.eglike @ 2007 10 09, 21:21)
nu vat,5dieni RIJAU ZARNA,grinai jauciuos zygdarbi padarius assa.gif bet esme ne tame. esu totaliai pasimetus,nes man skrandy neuztiko jokiu itartinu zaizdeliu ir tos PYLORI bakterijos nerado...tai is kur man ta gerkle tokia? ir dar mano LOR gydytojas atostogaut isvare... doh.gif

Tai nesupratau, tavo skrandis visiškai sveikas? Jokio refliukso, nieko? Ką jie tau sakė? Jei sakė, kad skrandis bei stemplė tikrai yra absoliučiai sveiki, tai belieka laukti, kol LOR gydytojas grįš iš atostogų ...
Atsakyti
Sveiki,cia as - dar viena "refliuksininke" blush2.gif Prasidejo viskas gal pries metus pas mane,pradejo gerkle skaudet,nuejau pas privatu LOR gydytoja,o jis pirmiausia paklause ar nepadidejes rugstingumas.Zodziu rado paraudusia gerkle ir nrt nosiarykle ir paskyre vartot Omeprazoli.Geriau as ji gal pusmeti,tai pageredavo tai pablogedavo.Pries savaite visgi pasiryzau ryt ta zarnike,rado padidejusi refliuksa,paraudusia stemple. verysad.gif Seimos gydytoja paskyre Raniberla,tai va dabar gydausi toliau.O gerkles viena puse jauciu beveik pastoviai jau koks menuo,loristas buvo minejes ,kad gali buti jautresne ta gerkles puse ant kurio sono zmogus labiau megsta miegot.O nervai tai labai ima,vis galvoju kad toj mano gerklej ar tai ryklej(nesuprantu net gerai)baisybes jau kokios dedas fear.gif
Atsakyti
E.eglike,

man irgi taip pasake gastroenterologas: "deja,nieko nematau... bent opa butu, tai vaistu paskirciau ir po poros savaiciu butum sveikas" Tai va kad man per 10 metu kanciu su rugstingumu ir bloga savijauta bei "gumulu" gerkleje, niekas nieko neranda. Skrandi tiria - sako nieko ner. Einu pas LOR, sako - nifiga, refliuksas tau, o kad stemplej ner pakitimu tai tik dziaukis.

Va uzejo pablogejimas tai per savaite 3 kg numeciau net nepastebejes. g.gif Laimei jau atsigaunu vel.

Tai mane tik Omeprazolis gelbsti ir dar vienas vaistas, purkst gerkle. Kuom tik nepurskiau ir Liugolis (vos neapsivemdavau kas karta papurskes, toks jodo marmalas kad baisu) ir kiti purskalai nepadedavo o tik suerzindavo gleivine. O padeda Tantum Verde. Tik tiek kad purskalas kainuoja labai daug ir labai mazas buteliukas. Anksciau pirkdavau gudriai - skysti burnai skalaut ir uzdejes ant buteliuko kita antgali (komplekte buvo ir kamstelis-dozatorius ir purskimo antgalis), purksdavausi sau (gydytoja isdave kad abieju skysciu sudetis absoliuciai vienoda) - skystis skalaut burnai zymiai pigesnis nes buteliuko talpa gal x2 didesne. Dabar ta skysti parduoda su paprastu dozatorium, kiek pastebejau, laimei pas mane liko senas buteliukas, tai perpilu ir tiek. Tikrai man padejo. thumbup.gif
Atsakyti
Va ko aš nesuprantu - kodėl jūs tą juodą duoną valgote ? Jukm ji tikrai kelia rūgštingumą ir apsunkina simptomus dar labiau... g.gif
Pati šitą "malonumą" irg turiu, vis pasikartoja kaskiek laiko. Galiu pasidalinti keliomis priemonėmis, kurias man buvo paskyręs gastroenterologas greta medikamentinio gydymo. Taigi, rytas prasideda nuo šaukšto marmalo, pagaminto iš lygiomis dalimis alijošiaus sulčių (žalius lapus fermentuojat šaldytuve tamsiai kokią savaitę-dvi, paskui spaudžiat), spirito (g.b. ir degtinė iš didelės bėdos) ir medaus - ant tuščio skrandžio. Paskui po 15 min. stiklinė ramunėlių arbatos (cit, žinau, kad kelia rūgštingumą !) su joje ištirpintu šaukštu geriausio sviesto (čia gleivinei sutepti, kad ramunėlių niegiamas rūgštis keliantis poveikis susilpnėtų). Na, tada jau vaistai pagal schemas ir po 30min. valgis. Tas ramunėles su sviestu gerti prieš kiekvieną valgį, patikėkit, bendradarbiams buvo didelė atrakcija, kai aš tą sviestuotą arbatą į darbą termose nešiojausi smile.gif Mano atveju dar teko gerti tulžies apykaitą reguliojantį mišinį, fee. Tai va tiek pagalbinių priemonių + vaistai, buvau atsikračiusi šito džiaugsmo beveik 4-iems metams.
O dėl maisto, tai duona tik balta, o dar geriau batonas, jokių rūgščių pieno produktų (kefyrų, varškių), vaisiai - tik bananai ir gerai sunokę ananasai, obuoliams - ne!(galima tik keptus), viskas virta, neaštru, mažai prieskuoniuota, mažinti kavos, maistą valgyti vėsų. Vienžo, atsisakyti visko, ką mėgot smile.gif Ai, dar kas svarbu - sėdėti tiesia nugara (nesukristi, nesikuprinti, nespausti skrandžio).
Sėkmės mums visiems smile.gif
Atsakyti