QUOTE(lorettta @ 2006 03 15, 20:44)
Neseniai ji pradejo vartoti kokoso alieju(organini,salto spaudimo,nerafinuota
Panos, pasitarkit su gydytoju dėl aliejaus

Nežinau ar kiek suteiksiu informacijos, turėjau problemą su skrandžio rūgštimi, dažnai atpildavau ir finale įsigijau stemplėje žaizdą. Sau paskelbiau maištą, griežtai laikiausi mitybos, tik troškintas maistas, pusryčiams išsivirdavau lėliukų košytės( ko visai nemėgau), pietums-mėsytės troškinys su daržovėmis, jokių pieno produktų, kavos, gazuotų gėrimų, vynų ir tt. Vakarienei jogurtas "Danon-aktiv.." kažkas panašaus, arba košytė. Gėriau omeprazolį 3 mėn., nes kiti vaistai netiko, taip gydžiausi pie 3 mėn. Nu ir pasisekė, žaizdą užsigydžiau, tuo pačiu ir svorio sumažėjo, jaučiuosi normaliai. Šiuo metu vėl pradėjau įvairesnį maistą vartoti, tenka ir kavos išgerti, kaip manot..., vėl prasideda rūgščių kilimas, taip, kad griežtai reikia laikytis mitybos. Sveikata mūsų pačių rankose, turėkime kantrybės maisto gamyboje, tikrai bus geresni rezultatai.
O nebandėte džiovintų sumaltų ajerų šaknų rytais po pusę arbatinio šaukštelio, geriausiai kokį pusvalandį prieš valgį užgeriant kuo mažesniu kiekiu vandens
Bet skonis toks aitrus, kartokas
Nes aš tai viską išbandžiau. Dar neblogai yra puplaiškių arbata, tik ji irgi labai jau karti
Bet paskui pripranti prie skonio ir normaliai...
Šiaip mano skrandis jau normaliai, o būdavo, kad kruvinom ašarom verkiu ir raitausi iš skausmo
, būdavo žiauriai
Dabar tik biški nekaip reaguoja į citrusinius vaisius, riebius patiekalus, braškes... Tai jų stengiuosi ir nevartoti.

Šiaip mano skrandis jau normaliai, o būdavo, kad kruvinom ašarom verkiu ir raitausi iš skausmo

QUOTE(egle.a @ 2006 03 20, 01:24)
O nebandėte džiovintų sumaltų ajerų šaknų rytais po pusę arbatinio šaukštelio, geriausiai kokį pusvalandį prieš valgį užgeriant kuo mažesniu kiekiu vandens
Bet skonis toks aitrus, kartokas
Nes aš tai viską išbandžiau. Dar neblogai yra puplaiškių arbata, tik ji irgi labai jau karti
Bet paskui pripranti prie skonio ir normaliai...
, būdavo žiauriai
Dabar tik biški nekaip reaguoja į citrusinius vaisius, riebius patiekalus, braškes... Tai jų stengiuosi ir nevartoti.

Ajerų šaknų nebandžiau, gėriau maltų linų sėmenų klijuką , sėmenis valgydavau kartu su jogurtu. Teks išbandyti jūsų pasiūlymus. Apie riebų maistą stengiuosi net nesvajoti, nes pagadina visą gydymo eigą. Rūkytus produktus reikia pamiršti, būsime sveikuolėmis

QUOTE(Vivaida @ 2006 03 21, 11:02)
Ajerų šaknų nebandžiau, gėriau maltų linų sėmenų klijuką , sėmenis valgydavau kartu su jogurtu. Teks išbandyti jūsų pasiūlymus. Apie riebų maistą stengiuosi net nesvajoti, nes pagadina visą gydymo eigą. Rūkytus produktus reikia pamiršti, būsime sveikuolėmis 

Aš irgi buvau pamiršusi, bet dabar kartais, labai retai suvalgau naminio kumpio gabalėlį

Aš čia šiek tiek pasimetus
Jau prieš keletą mėnesių pradėjau kartais jausti kažką nemalonaus stemplėje...Nemalonu tada, kai įkvepiu, biški kosulys yra. Tas "nemalonumas" pasidaro būtent tada, kai pavalgau ko nors rūgštaus preš tai (ypač prieš miegą), pvz barščių, citrusinių, išgeriu obuolių sidro, kavos...Bet kiek paskaičiau, tas mano simptomas kažkiek skiriasi nuo to, ką jaučiat jūs
Nes maisto aš neatpilu, skrandžio neskauda, nepykina, rūgšties jausmo burnoj nėra...Yra tik vienintėlis simptomas- nemalonus pojūtis įkvėpus stemplėje pavalgius ką nors rūgštaus....O kai nevalgaus nieko tokio rūgštaus, per karšto ar per šalto, ar per aštraus, viskas būna visiškai ok
Kaip manote, ar tai mane kamuoja tas pats, kas jus?Ir ar kas nors turite tokį panašų simptomą kaip šis mano???
Nežinau net ką daryt, zondą ryt tiesiog paniškai bijau..13-kos metų rijau ir paskui po to negalėjau porą dienų atsigaut
Man buvo nustatę chronišką gastritą, bet apie stemplę nieko nesakė

Kaip manote, ar tai mane kamuoja tas pats, kas jus?Ir ar kas nors turite tokį panašų simptomą kaip šis mano???

Nežinau net ką daryt, zondą ryt tiesiog paniškai bijau..13-kos metų rijau ir paskui po to negalėjau porą dienų atsigaut

QUOTE(JaHarta @ 2006 05 14, 22:56)
Aš čia šiek tiek pasimetus
Jau prieš keletą mėnesių pradėjau kartais jausti kažką nemalonaus stemplėje...Nemalonu tada, kai įkvepiu, biški kosulys yra. Tas "nemalonumas" pasidaro būtent tada, kai pavalgau ko nors rūgštaus preš tai (ypač prieš miegą), pvz barščių, citrusinių, išgeriu obuolių sidro, kavos...Bet kiek paskaičiau, tas mano simptomas kažkiek skiriasi nuo to, ką jaučiat jūs
Nes maisto aš neatpilu, skrandžio neskauda, nepykina, rūgšties jausmo burnoj nėra...Yra tik vienintėlis simptomas- nemalonus pojūtis įkvėpus stemplėje pavalgius ką nors rūgštaus....O kai nevalgaus nieko tokio rūgštaus, per karšto ar per šalto, ar per aštraus, viskas būna visiškai ok
Man buvo nustatę chronišką gastritą, bet apie stemplę nieko nesakė 

Įtariu, tai rimtas signalas suimti save į rankas. Man taip pat retai sukildavo rūgštys, per mėnesį 1-2kartus, bet kai apliejo krūminius dantis

Patarčiau jokių sidrų , kavos, gazuotų gėrimų negerti. Patikėk, kai rimtai bėda prispaudžia, viską gali padaryti, kad jaustumeis geriau...

Sveiki,
norejau pasidalinti savo problema - jau kelis metus turiu gastroezofagini refliuksa. Maitinuosi tikrai sveikai, normaliais kiekiais, naktimis nevalgau, kavos ar gazuotu gerimu negeriu, nerukau ir pan. Taciau maistas net praejus 2-3 val. po valgymo tiesiog "atpilamas" atgal i gerkle
Nezinau, kad bedaryti, nes tikrai laikausi visu "sveiko gyvenimo" principu. Net suvalgius salotu ir zuvies ar vistienos porcija, maistas visiskai nevirskinamas kelias valandas
Beje, skrandzio rugsties man neatpila, nebent suvalgyciau kazka, kas padidina rugstinguma. Is principo atgal kyla tik pats maistas. Zinoma, jis yra susimaises su skrandzio rugstimi, bet koncentracija tikrai nera didele ir remuo needa. Galbut kas nors susidurete su tokia situacija ir galite patarti kaip gydetes?
norejau pasidalinti savo problema - jau kelis metus turiu gastroezofagini refliuksa. Maitinuosi tikrai sveikai, normaliais kiekiais, naktimis nevalgau, kavos ar gazuotu gerimu negeriu, nerukau ir pan. Taciau maistas net praejus 2-3 val. po valgymo tiesiog "atpilamas" atgal i gerkle

Bukyt sveiki !! As naujokas .Susidures su sia problema, kaip turinti padidejusi skrandzio rukstinguma ,Refliuksa.Perskaites i jusu temu atsakymus, neradau panasaus pojucio kaip savo. nuo 1998 metu pasirodo turiu sia problema.Rytais atsikelias issiskreplioudavau,issikosiedavau issispjaudidavau ir tuo pasibaigdavo.Chm .. galvoju reik mesti rukyti ,nes rukau jau 12 metu.Bendradarbiai sakydavo :nereikia zinoti kas ateina,nes girdedavo mano krenksima ir taip iki 2000metu kol tas rytinis rituolas iki dusinimo davare :nu galvoju viskas metu rukyti ,einu persisviesti plaucius,nes galas bus kada nors.iki tuberkuliozinio dispancerio Siualiu duru rytais ne 1nakart buvau nubieges su tokiais priepoliais rytiniais .O gi plauciu gyditojas sako geri tie tavo plauciai , rengeno nuotraukas turiu sutaupes kokias 4 .2002 metais suskaudedavo gerkle kol perziuriedavau kina atsigules ant lovos krasto be pagalves ,galvoju kas cia per nesamone :"vezys"? kreipiaus pas gerkles gyditoja ,tai ji 1 pasake kad tau cia refliuksas ,nuo padidejiusio rukstingumo.sako panaudok omeprazoli atsirades naujas vaistas pades,nu ka ,kartais vakarais po 1 tablete nzn kiek pasizaisdamas isgerdavau ,per dauk i tai nekreipes dauk demesio, is vis neprisisziurejau saves ,valgiau kas papuole ir kada tik uzsinorejau ,
dasivariau iki siu dienu.Griauzia remuo, rytais kosulys, skrepliavimas ,dusinimas.Kreipiaus pas Gastroenerologa israse tapaty omeprazoli surijau 50 tableciu nieko ,kreipiaus pas kita gyditoje israse israse Motiliuma 30 tableciu ir Nexiuma40 tu isgeriau 14 tableciu nieko ,kreipiaus pas tapacia sako rysim ta prakeikta zonda,nemalonus pojiutis bet ka daryti reikia lysti gyliau
Bet kodel Rytais !!!!!!!!!! man???????? ,atsikeli jauciu tas skarndzio sultys ,valai dandys jau ziaupcioju ,jau spjaudais ir kai pavalgai ,nu ir prasideda kosulys ,krnksejimas iki nervinio priepolio ir kokia valanda ,isgeriu puse tabletes RIVOTRILIO ir praina ,nusiramini ir visa dienele viskas ok ,ryte viel tas ptas !!!!!!!!!! IR SUSIDARIAU NUOMONE -RUKYMAS DARO DIDELE ITAKA,NERVINIS STRESAS ,MYTYBA ,nu rytoi varau zonda ryti jei nieko ipatingo neras ,tai teks prisiziurieti maista ir keisti gyvenimo buda .del vaistu net nzn ka daryti ar verta juos beryti kai prisiskaiciau jusu bedu .
dasivariau iki siu dienu.Griauzia remuo, rytais kosulys, skrepliavimas ,dusinimas.Kreipiaus pas Gastroenerologa israse tapaty omeprazoli surijau 50 tableciu nieko ,kreipiaus pas kita gyditoje israse israse Motiliuma 30 tableciu ir Nexiuma40 tu isgeriau 14 tableciu nieko ,kreipiaus pas tapacia sako rysim ta prakeikta zonda,nemalonus pojiutis bet ka daryti reikia lysti gyliau

QUOTE(Ciuobiskio_Klebonas @ 2006 08 02, 00:26)
Bukyt sveiki !! As naujokas .Susidures su sia problema, kaip turinti padidejusi skrandzio rukstinguma ,Refliuksa.Perskaites i jusu temu atsakymus, neradau panasaus pojucio kaip savo. nuo 1998 metu pasirodo turiu sia problema.Rytais atsikelias issiskreplioudavau,issikosiedavau issispjaudidavau ir tuo pasibaigdavo.Chm .. galvoju reik mesti rukyti ,nes rukau jau 12 metu.Bendradarbiai sakydavo :nereikia zinoti kas ateina,nes girdedavo mano krenksima ir taip iki 2000metu kol tas rytinis rituolas iki dusinimo davare :nu galvoju viskas metu rukyti ,einu persisviesti plaucius,nes galas bus kada nors.iki tuberkuliozinio dispancerio Siualiu duru rytais ne 1nakart buvau nubieges su tokiais priepoliais rytiniais .O gi plauciu gyditojas sako geri tie tavo plauciai , rengeno nuotraukas turiu sutaupes kokias 4 .2002 metais suskaudedavo gerkle kol perziuriedavau kina atsigules ant lovos krasto be pagalves ,galvoju kas cia per nesamone :"vezys"? kreipiaus pas gerkles gyditoja ,tai ji 1 pasake kad tau cia refliuksas ,nuo padidejiusio rukstingumo.sako panaudok omeprazoli atsirades naujas vaistas pades,nu ka ,kartais vakarais po 1 tablete nzn kiek pasizaisdamas isgerdavau ,per dauk i tai nekreipes dauk demesio, is vis neprisisziurejau saves ,valgiau kas papuole ir kada tik uzsinorejau ,
Bet kodel Rytais !!!!!!!!!! man???????? ,atsikeli jauciu tas skarndzio sultys ,valai dandys jau ziaupcioju ,jau spjaudais ir kai pavalgai ,nu ir prasideda kosulys ,krnksejimas iki nervinio priepolio ir kokia valanda ,isgeriu puse tabletes RIVOTRILIO ir praina ,nusiramini ir visa dienele viskas ok ,ryte viel tas ptas !!!!!!!!!! IR SUSIDARIAU NUOMONE -RUKYMAS DARO DIDELE ITAKA,NERVINIS STRESAS ,MYTYBA ,nu rytoi varau zonda ryti jei nieko ipatingo neras ,tai teks prisiziurieti maista ir keisti gyvenimo buda .del vaistu net nzn ka daryti ar verta juos beryti kai prisiskaiciau jusu bedu .

Pas tave jau matau gerokai pažengęs refliuksas

QUOTE(Ciuobiskio_Klebonas @ 2006 08 02, 00:06)
[FONT=Times][COLOR=blue][SIZE=7] Bukyt sveiki !! As naujokas .Susidures su sia problema, kaip turinti padidejusi skrandzio rukstinguma ,Refliuksa.Perskaites i jusu temu atsakymus, neradau panasaus pojucio kaip savo. nuo 1998 metu pasirodo turiu sia problema.Rytais atsikelias issiskrepliuodavau,issikosedavau issispjaudidavau ir tuo pasibaigdavo.Chm .. galvoju reik mesti rukyti ,nes rukau jau 12 metu.Bendradarbiai sakydavo :nereikia zinoti kas ateina,nes girdedavo mano krenksima ir taip iki 2000metu kol tas rytinis rituolas iki dusinimo davare :nu galvoju viskas metu rukyti ,einu persisviesti plaucius,nes galas bus kada nors.iki tuberkuliozinio dispancerio Siualiu duru rytais ne 1nakart buvau nubieges su tokiais priepoliais rytiniais .O gi plauciu gyditojas sako geri tie tavo plauciai , rengeno nuotraukas turiu sutaupes kokias 4 .2002 metais suskaudedavo gerkle kol perziuriedavau kina atsigules ant lovos krasto be pagalves ,galvoju kas cia per nesamone :"vezys"? kreipiaus pas gerkles gyditoja ,tai ji 1 pasake kad tau cia refliuksas ,nuo padidejiusio rukstingumo.sako panaudok omeprazoli atsirades naujas vaistas pades,nu ka ,kartais vakarais po 1 tablete nzn kiek pasizaisdamas isgerdavau ,per dauk i tai nekreipes dauk demesio, is vis neprisisziurejau saves ,valgiau kas papuole ir kada tik uzsinorejau ,

Gali pabandyti savo gydytojui užsiminti apie radikalų gydymą- kai chirurginiu būdu suformuojamas raukas, kuris tavo atveju (jei teisingai supratau) yra nusilpęs ir dėl to skrandžio turinys grįžta į stemplę...tiesa yra tokia, kad šio gydymo metodo niekas kaip pirmojo varianto nesiūlo, bet jei vaistukai problemos neišsprendžia, šis gydymo būdas paprastai būna tinkamas.
Sėkmės!