Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

Čia mes visos bijom kad nesupūtų šaknys, o vat kolegė laiko plastmasinį vazoną stikliniame ir pripylusi vandens apačioje. Vanduo tiesiogiai šaknų neliečia, bet pastoviai stovi ir jau visas žalias nuo dumblių. ir ką galvojat? Gėlytė šaknis naujas leidžia, lapuką leidžia... Nieko nesuprantu g.gif tai kokio velnio aš tos drėgmės tada taip bijau? Jūs irgi taip drėgnai laikote?
P.S. tai phaelenopsis bordinis. Apskritai iš savo patirties p
astebėjau, kad tie bordiniai atsparesni
Atsakyti
gal kas galėtumėte man patarti, ko trūko mano Cymbidium, kad žiedeliai nuvyto. gal yra juos auginančių ir sėkmingai pražydinančių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazira @ 2008 11 05, 17:44)
Čia mes visos bijom kad nesupūtų šaknys, o vat kolegė laiko plastmasinį vazoną stikliniame ir pripylusi vandens apačioje. Vanduo tiesiogiai šaknų neliečia, bet pastoviai stovi ir jau visas žalias nuo dumblių. ir ką galvojat? Gėlytė šaknis naujas leidžia, lapuką leidžia... Nieko nesuprantu  g.gif tai kokio velnio aš tos drėgmės tada taip bijau? Jūs irgi taip drėgnai laikote?
P.S. tai phaelenopsis bordinis. Apskritai iš savo patirties p
astebėjau, kad tie bordiniai atsparesni

as laikau ant dregnu drenazo akmenuku geliapuodyje.Tik substrato pavirsiu karts nuo karto,kai labai issauseja, papurskalioju ir apacioj saknytes paziuriu.Gelytei patinka taip,leidzia nauja lapuka,ziedstiebi ir merkt i vandeni nereikia.Gal ir klaidingai auginu,laikas parodys g.gif
Atsakyti
QUOTE(LĖTA @ 2008 11 05, 14:16)
Nea, nereiškia.
Phalaenopsis, o taria:4si "felafenopsis u:
dar čia gali pirkti http://public.fotki....koMama/prekyba/
Ir ten ir ten gerai, tau pačiai spręsti. rolleyes.gif

tariasi FALENOPSIS mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusnė: 05 lapkričio 2008 - 19:07
kaip suprantu, jus labai sekmingai auginate ivairiausias orchidejas ir net zydi rolleyes.gif as gavau dovanu Cimbidium. labai retai laisciau, nes bijojau kad supus saknys. kai nuzydejo ir praejo keli menesiai, pradejo leisti labai daug mazyciu daigeliu aplink, nieko nekeiciau ir po kiek laiko pradejo geltonuoti ir dziuti senieji augalai. pamaniau, kad per mazas vazonelis, todel pakeiciau (su skylutemis sonuose) gelyne patare orchideju zeme pamaistyi su juodzemiu (atseit orchidejai reikia maistiniu medziagu). imaisiau nedaug juodzemio. po persodinimo pradejo dar greiciau dziuti kol galiausiailiko tik du mazi daigai, bet ir tie nudziuvo. gal zinote kokia klaida padariau?
Atsakyti
QUOTE(fantasia @ 2008 11 05, 20:41)
kaip suprantu, jus labai sekmingai auginate ivairiausias orchidejas ir net zydi  rolleyes.gif  as gavau dovanu Cimbidium. labai retai laisciau, nes bijojau kad supus saknys. kai nuzydejo ir praejo keli menesiai, pradejo leisti labai daug mazyciu daigeliu aplink, nieko nekeiciau ir po kiek laiko pradejo geltonuoti ir dziuti senieji augalai. pamaniau, kad per mazas vazonelis, todel pakeiciau (su skylutemis sonuose) gelyne patare orchideju zeme pamaistyi su juodzemiu (atseit orchidejai reikia maistiniu medziagu). imaisiau nedaug juodzemio. po persodinimo pradejo dar greiciau dziuti kol galiausiailiko tik du mazi daigai, bet ir tie nudziuvo. gal zinote kokia klaida padariau?

viena klaida - ZEMES..
Atsakyti
kaip suprantu, jus labai sekmingai auginate ivairiausias orchidejas ir net zydi  rolleyes.gif  as gavau dovanu Cimbidium. labai retai laisciau, nes bijojau kad supus saknys. kai nuzydejo ir praejo keli menesiai, pradejo leisti labai daug mazyciu daigeliu aplink, nieko nekeiciau ir po kiek laiko pradejo geltonuoti ir dziuti senieji augalai. pamaniau, kad per mazas vazonelis, todel pakeiciau (su skylutemis sonuose) gelyne patare orchideju zeme pamaistyi su juodzemiu (atseit orchidejai reikia maistiniu medziagu). imaisiau nedaug juodzemio. po persodinimo pradejo dar greiciau dziuti kol galiausiailiko tik du mazi daigai, bet ir tie nudziuvo. gal zinote kokia klaida padariau?

Vat vat, ka reiskia,kai senbuves profesionales is temos isgrudamos doh.gif Siuo metu mes sedim kitur, pliurpiam, kas ant seiles uzeina ir nera jokios cenzuros ir chalturos...
Man gaila naujokiu ,kurios nuosirdziai iesko atsakymu apie graziausias pasaulyje gelytes, bet cia jo neranda...
Fantasia, per daug nepergyvenk, jei nuosirdziai ieskai atsakymo, parasyk man AZ. Cimbidziai yra "priciuozusi" orchideja, del to man ji ir patinka. Atsakysiu i visus klausimus
Atsakyti
QUOTE(katininke @ 2008 11 05, 16:29)
Sveikinu prisijungus  4u.gif
I svecius visada galiu uzsukti, ziurint koks rajonas  bigsmile.gif

Gyvenu lyg ir eiguliuose g.gif vienžo Šiaurės pr.
Temos pradžioje paskaičiau visas veikiančias temas. Tai šiek tiek jau aiškiau pasidarė kaip prižiūrėti.
Dabar tik reikia persodinti ir apžiūrėti šaknis gerai, nes per vazoną nelabai suprantu ar visos geros.
Na tų šaknų tai daugoką, net per vazono apatines skyles buvo išlindusių, bet jos buvo nudžiuvusios, tai nukarpiau.
O tai žemių, tik tose parduotuvese galima nusipirkti? Paprastuose nebuna?
Tai reiks tada užsysakyt, kad greičiau ateitų thumbup.gif
Katininke, o tai kur jūs sėdit, jei ne paslaptis ax.gif
Man reikia daug ir visokiausios info smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sniege26: 05 lapkričio 2008 - 20:56

Cymbidiumai yra litofitai, t.y. žemėje augančios orchidėjos (epifitai auga ant medžių, akmenų ir panašiai). Jiems tinka ir tos prastos kokybės orchidėjų ženės, parduodamos visur. Tiesiog atsižvelgiant į substrato sudėtį reiktų pareguliuoti laistymą. Vasaros sezonu cymbidiumai mėgsta augti atvirame ore - nuo pat pavasario šalnų pabaigos iki rudeninių, pakelia lengvą minusą be didesnių nuostolių). Jei labai retai laistyta - kiek tas retai? - augalas uždžiūvo. Persodinimus cymbai perneša pakankamai sunkiai, reiktų persodinėti prieš prasidedant augimui ankstyvą pavasarį. Persodindama nieko nedraskei ir neardei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniege26 @ 2008 11 05, 21:54)
Katininke, o tai kur jūs sėdit, jei ne paslaptis ax.gif
Man reikia daug ir visokiausios info smile.gif

bendraminčiuose turim savo užeigėlę mirksiukas.gif be gėlių ir su citrina dantyse greičiausiai nepritaps schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katininke @ 2008 11 05, 20:50)
Vat vat, ka reiskia,kai senbuves profesionales is temos isgrudamos  doh.gif  Siuo metu mes sedim kitur, pliurpiam, kas ant seiles uzeina ir nera jokios cenzuros ir chalturos...
Man gaila naujokiu ,kurios nuosirdziai iesko atsakymu apie graziausias pasaulyje gelytes, bet cia jo neranda...

g.gif nu ir ka jus ten chalturinat unsure.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 11 05, 22:33)
g.gif nu ir ka jus ten chalturinat unsure.gif  lotuliukas.gif

Bet tai norma, aš vis galvoju kur tos specės, o pasirodo pasidarė naują temą ir pasiplovė doh.gif kažkaip nelabai čia jau fainai padarėte blush2.gif
Atsakyti