Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(angi @ 2008 11 07, 15:29)
turiu ir as klausimeli dar mergytes  4u.gif

kas darosi lapam, as vis ziuriu jie jusu gelyciu tokie grazus, zali, keiti, o mano vat vienas falenopsis zydi laaabai gausiai per abu ziedstiebius, saknys geros, dar ant tu paciu zydinciu ziedstiebiu naujus pumpuriukus augina is akuciu, o vat lapai tos gelytes tokie susirauksleje, sviesiai zali,  suglebe g.gif

Jei šaknys geros, tai greičiausiai trūksta drėgmės. Kaip laistai?
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 11 07, 15:13)
Jei šaknys geros, tai greičiausiai trūksta drėgmės. Kaip laistai?

Saknys geros, nes nepaisant to, kad zydi, persodinau i extra substrata ax.gif

o laistau tai tiesiog istatau i kibireli su virintu atvesusiu vandeniu ir palieku pabut smile.gif

Atsakyti
QUOTE(angi @ 2008 11 07, 16:33)

o laistau tai tiesiog istatau i kibireli su virintu atvesusiu vandeniu ir palieku pabut smile.gif

Gal per retai tą darai? Gerai būtų, kad nuotrauką parodytum savo gėlytės. Gal kas aiškiau būtų.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 11 07, 15:35)
Gal per retai tą darai? Gerai būtų, kad nuotrauką parodytum savo gėlytės. Gal kas aiškiau būtų.

tuoj tuoj foto bus tongue.gif

elementai fotiko nusedo doh.gif
Atsakyti
Mano viena buvo papuvusiom skanim, ja renimavau, persodinau, dabar ir naujas skanikes ir ziedstiebi leidzia, bet lapai irgi pasiraukslije, nors nauji lapukai grazus.. manau cia jai nuo to suvargimo
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 11 07, 10:56)
o kam nors pavyko tas eksperimentas su pagaliukais? ar taip jie nugelto ir žuvo pas visas ? Turiu dabar nupjovus kelis žiedstiebius, galvoju ar verta pradėti žaisti ?  g.gif

man tai nepavyko nei vieno išsaugot, nežinau gal kad senas žiedstiebis buvo, ta prasme ilgai stovėjo po nužydėjimo, jei jaunas (tik ką po nužydėjimo), ir akutės dar paburkusios tai gal ir pavyks. Renai buvo vienas net lapus išleidęs, tik man atrodo ji išmetė, nebeturėjo kantrybės gal, nepamenu...žodžiu nesulaukė šaknų g.gif
Atsakyti
Bendras vaizdelis

http://www.intermoda.in/catalog/29

Ziedai

http://keep4u.ru/ful...8fc755e1114/jpg

Lapai

http://keep4u.ru/ful...d94e37201e1/jpg
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2008 11 07, 16:30)

mano panasus lapai nabageles
Atsakyti
QUOTE(dilgelyti @ 2008 11 07, 16:33)
mano panasus lapai nabageles

ir maniskes lapai kaip nabagai, bet vat bezydedama da sugalvojo zieduku isleist. tai ir mastau, is kur tiek jegu turi g.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus, nezaisiu as tada su tais pagaliukais doh.gif
prisimenu kaip visos uzsidegusios buvo, gaila, kad rezultatai nepradziugino sad.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2008 11 07, 15:33)

jei saknys tikrai geros, tai truksta dregmes. Naujas substratas daznai buna "neimlus dregmei". Substrata buvo galima pamirkinti vandenyje pries persodinant, o jei to nepadarei - pabandyk siek tiek ilgiau pamirkinti tame kibirelyje, kai laistai,- kad substratas prisigertu daugiau vandens mirksiukas.gif

dar gali papurskaliot substrato pavirsiu, jei gelyte stovi siltoj vietoj , tik saugok skrotele, kad vandens nepapultu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusnė: 07 lapkričio 2008 - 18:00
Nuejau siandien po darbo i Pramones Maxima. Matytumet kiek orchideju uzvezta blink.gif Krito man i aki viena labai labai, dar ne pas viena tokios nemaciau. Bet as juk stipri ir susitvardanti kas liecia mano manijas didis.gif taigi palaikiau, palaikiau rankose ir sakau sau mintyse: "padek, eik kitus pirkinius susirinksi, o paskui jei dar ji bus - pasiimsi, jei ne tai nelemta." Ir ka sau manote, po 5 min. tos vieninteles neliko. Va tokia istorija ax.gif kaip atsilaikyti, kai negali atsispirti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(angi @ 2008 11 07, 15:33)

Pabandyk palaikyt po vasarosilciu dusu, kad substratas gerai sudregtu, o kartu ir augalo lapai. As visada taip lieju. Visos vonion, tada maudynes, tada tresimas, palieku nusivarvet ir atgal ant palangiu.
Atsakyti