Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas) III

QUOTE(lucero @ 2008 11 14, 00:36)
žinau , kad tai tiroksino trūkumo požymiai wink.gif šaltos kojos..... pradėjus gert jos buvo karštos smile.gif

Nu va, kaip man jos sala visa gyvenima, tai ne nepagalvociau ax.gif

QUOTE(karoliux7907 @ 2008 11 14, 01:40)
labutis na as cia naujoke ir noreciau pasidalinti problemomis del skidliaukes,pas mane as manau kad yra hipo slenka plauka sirdele atrodo issoks silpna ir toks jausmas kad galiu eiti ir nugriuti,lankausi pas Kazanaviciu,jis man rado du mazgelius bet tyre ir sake kad nepiktybinei 4u.gif
Papildyta:

na va ir as nezinojau ,as isgeriu tiroksina ir po 5 min valgau tai irgi negerai?? g.gif
Papildyta:

na nemanau kad tos arbateles pakenks,as tai buna kad isgeriu Neuromed mikstureles jei pasijauciu blogai ir ji man padeda smile.gif

Sveika, prisijungusi 4u.gif
O kokio dydzio mazgus tau rado?
Tiroksina taip gerti yra negerai. Jei raso instrukcijose ir gydytojai sako, kad pusvalandis pries rytini valgyma, tai vadinasi taip ir reikia, juk nesugalvojo siaip sau.
Atsakyti
QUOTE(JUSTji @ 2008 11 13, 22:31)
ant tuscio skrandzio vaistai yra geriami tam, kad greiciau organizmas galetu pasisavinti vaista...jei ne pries valgi 30min, tai po valgio 2-3h, kai maistas yra jau daug maz suvirskintas smile.gif

Tiroxiną? 2-3h po valgio? kas tokius nurodymus dalina?
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2008 11 13, 18:14)
Man tai silpna , migdo visą parą , šalta , jaučiu vėl per mažai tiroksino.... bet jau už poros sav pas gydytoją , jehu  , bus ramiau smile.gif

Tipiniai požymiai, kad nepakanka hormono, tik kol neįgudusi, gal pati geriau nekoreguok
Papildyta:
QUOTE(Betukas @ 2008 11 13, 13:46)
Gal ir pati esu kalta...Kažkaip po gimdymo apsileidau...Tai žiūrėk neišgeriu kokią dieną, arba išgeriu ir nesulaukus nei 10 min.valgau  blush2.gif ...

Režimuko reikia laikytis, pačiai į sveikatėlę būtų. Tiroxiną gerk 0,5val prieš valgį ir būtinai (!) kiekvieną dieną, nes organizmas nesupranta, kodėl jį palieki be hormono.Tikriausiai žinai, kad tiroxinas - pakaitinis skydliaukės hormonas, kurio skydliaukė negamina arba gamina nepakankamai.
Papildyta:
QUOTE(karoliux7907 @ 2008 11 14, 01:40)
labutis na as cia naujoke ir noreciau pasidalinti problemomis del skidliaukes,pas mane as manau kad yra hipo slenka plauka sirdele atrodo issoks silpna ir toks jausmas kad galiu eiti ir nugriuti,lankausi pas Kazanaviciu,jis man rado du mazgelius bet tyre ir sake kad nepiktybinei 4u.gif
Papildyta:

na va ir as nezinojau ,as isgeriu tiroksina ir po 5 min valgau tai irgi negerai?? g.gif
Papildyta:

na nemanau kad tos arbateles pakenks,as tai buna kad isgeriu Neuromed mikstureles jei pasijauciu blogai ir ji man padeda smile.gif

Sveika prisijungusi, tiroxiną gerk 0,5 val prieš valgį. Nejuokauk, čia ne saldainiukas, kad kada nori tada suvalgai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liūtuke: 14 lapkričio 2008 - 16:32
QUOTE(liūtuke @ 2008 11 14, 16:26)
Tiroxiną? 2-3h po valgio? kas tokius nurodymus dalina?

as neteigiu,kad ji reikia gerti TIK po valgio, pasiskaityk dar karteli mano zinute mirksiukas.gif

kiekvieni vaistai, kuriuos reikia gerti ant tuscio skrandzio (tiroxinas), jei juos pamirstama isgerti (juk taip ar taip ta diena reikes gerti doze), tai tada jokiu budu iskart po maisto negalima, turi buti tuscias skrandis, todel ir reikia laukti 2-3h, kol mazdaug maistas apsivirskina smile.gif
sakau, nes zinau, mano mama dirba vaistineje tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUSTji: 14 lapkričio 2008 - 19:12
QUOTE(JUSTji @ 2008 11 14, 19:53)
as neteigiu,kad ji reikia gerti TIK po valgio, pasiskaityk dar karteli mano zinute mirksiukas.gif

kiekvieni vaistai, kuriuos reikia gerti ant tuscio skrandzio (tiroxinas), jei juos pamirstama isgerti (juk taip ar taip ta diena reikes gerti doze), tai tada jokiu budu iskart po maisto negalima, turi buti tuscias skrandis, todel ir reikia laukti 2-3h, kol mazdaug maistas apsivirskina smile.gif
sakau, nes zinau, mano mama dirba vaistineje tongue.gif

Ok biggrin.gif kiekvienas už savo poelgius atsako pats biggrin.gif
Atsakyti
visiskai pritariu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSTji @ 2008 11 14, 21:37)
visiskai pritariu mirksiukas.gif

Šaunuolė!Sveikatėlės tau 4u.gif
Atsakyti
Aha , bet kodėl taip gali būt kad pvz 2 mėn užtenka 0,25 gerti o staiga pasidaro dozė per maža ? kas tam padaro įtaką ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 14, 22:40)
Aha , bet kodėl taip gali būt kad pvz 2 mėn užtenka 0,25 gerti o staiga pasidaro dozė per maža ? kas tam padaro įtaką ?

nervine itampa, stresai...ir visa kita,kas sekina organizma smile.gif man per pora men, nuo 400atpo pakilo virs 1000,nors vartojau 25tiroxino...turejau tokiu stresu ir bemiegiu naktu,kad net nesistebiu jog uzpuole kitos ligos ir pablogejo rezultatai, bet kad taip zenkliai, vat to nelabai suprantu doh.gif g.gif
Atsakyti
Na taip , patyriau stresą ir vėl reik daugiau tiroksino.... tai taip suprast , kad sergant šia liga turėtų būt parašyta - Stresas draudžiamas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2008 11 15, 10:25)
Na taip , patyriau stresą  ir vėl reik daugiau tiroksino.... tai taip suprast , kad  sergant šia liga turėtų būt parašyta - Stresas draudžiamas biggrin.gif

visose situacijose stresas yra draudziamas mirksiukas.gif juk gero jis niekada neduoda schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JUSTji @ 2008 11 15, 13:10)
visose situacijose stresas yra draudziamas mirksiukas.gif  juk gero jis niekada neduoda schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ačiū, mergytės, už sudrausminimą ir patarimus 4u.gif Susiimsiu pioneer.gif
Atsakyti