Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

Norėjau paklaust, į kokio maždaug skersmens vazonėli man sodint vaikiuką? Dar mažiukas, tokioj "čierkutėj" dabar jis sėdi. Daug jis man iki rudens paaugs? ax.gif

P. S. pirmą kartą auginu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluksa: 22 vasario 2009 - 18:57
QUOTE(Mamce @ 2009 02 20, 12:40)
O as sniukstinedama radau, nuo ko myrioja mano suaugusios sanpaulijos. Na, bent jau is foto maniskes atrodo taip pat. Naujus lapelius leidzia, bet jie nesivysto, is skroteles pasidaro kaip "kepuryte", o jei kuris lapas ir paauga tai jo krastai ima linkti i vidu....

user posted image

Pasirodo tai yra "ciklamennavaja kleshč" - kaip suprantu, kazkokia erkute. Bet ne voratinkline.
Vakar pabandziau patyrineti taip benykstanti augala - jokiu gyviu nesimato, nulauziau lapeli - jis sultingas, nors ir nesveikas.
Is aprasymu suprantu, kad augalai neisgydomi-reik mest lauk ir tiek. O kokia priezastis? Na, nebent tik kad labai sausas patalpu oras.

Nuotraukoje neatrodo,kad Jūsų sanpaulija užpulta erkutės ar dar kažko.Augalas gražus.Tik reikia nuskinti vieną eilę lapų,gal net ir dvi ,ir persodinti į naują žemę.Nuotraukoje matosi net vaikiški lapukai,ta prasme,kai ji dar buvo vaikučiu. Ir Jūsų sanpaulija puikiausiai augs.
Papildyta:
QUOTE(Sigute*** @ 2009 02 20, 17:56)
Kad ir kokia ta bjaurybė erkutė būtų plika akimi jos nesimato. Pastebėjus įtarimų pirmiausiai ką turime padaryti, tai itartiną augalą izoliuoti nuo kitų sveikų augalų, norint juos apsaugoti.  Ir čia jau be chemijos neišsiversime. Naudinga pasiskaityti!
Papildyta:
Visada mergaitės sakiau , sanpaulijas būtina purkšti profilaktiškai, o ypač vėsjiuojų metų laiku, prasidėjus šildymo sezonui.
Papildyta:

Žiūrėk kad ta drėgmė ir nepakenktų, ant palangės vėsu juk, nuo kambariu pusės šiluma sklinda, o nuo stiklo ne tik šviesa, bet ir didis priešas šaltis, būtina kaip tai "apšiltinti vazonėlio dugnelį, šonus įstatant į kitą didesnį vazonėlį, padėti padėkliuką po dugneliu, ar bent servėtėlę. Sanpaulijų šaknelės yra labai smulkios, jautrios viskam tiek drėgmei, perdžiovinimui, šalčiui, šilumai tai pat, Reikia rasti tą viduriuką.
Pirmoji foto tai faktas kad erkutės pasidarbuota, antroji man atrodo jog temperatūrų svyravimas, ir gal kiek augaliukui jau per mažai maisto medžiagų vazonėlyje, kažin kada persodintas, ar trašų nepamiršti pavaišinti.

Vėsiuoju metų laiku nepatartina visai purkšti sanpaulijų.Įtarimus reikia patvirtinti,įsitikinti ar tikrai augalui reikalinga chemija.
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 02 22, 19:56)
Norėjau paklaust, į kokio maždaug skersmens vazonėli man sodint vaikiuką? Dar mažiukas, tokioj "čierkutėj" dabar jis sėdi. Daug jis man iki rudens paaugs?  ax.gif

Man panašūs "vaikiukai" puikiai tinka persodinti į 5,5mm vazonėlius, iki rudens tikrai jiems vietos pakaks.

Su profilaktiniais purškimais chemija, manau kiekviena turėdama didesnę kolekciją turime savo patirtį ir atidirbtą taktiką, ir nieko čia naujo neišrasime, tad patarti tikrai galime.
Vasara, rudenį, pavasarį ar žiemą būtinai purškiu turimą kolekciją profilaktiškai kartą per du mėnesius, man tai pasitarnauja kuo puikiausiai.
Kiekvieno reikalas pasirinkti augalus gydyti kaip jau matosi ligų pasėkmės, kenkėjai, ar juos tiesiog apsaugoti nuo jų, kol augalas auga gerai, vešliai. Sėkmytės visoms linkiu turėti sveikus augaliukus, gražiai augančius, gausiai žydinčius, ir gero bei malonaus tarpusavio bendravimo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 02 20, 11:40)
O as sniukstinedama radau, nuo ko myrioja mano suaugusios sanpaulijos. Na, bent jau is foto maniskes atrodo taip pat. Naujus lapelius leidzia, bet jie nesivysto, is skroteles pasidaro kaip "kepuryte", o jei kuris lapas ir paauga tai jo krastai ima linkti i vidu....

user posted image

Pasirodo tai yra "ciklamennavaja kleshč" - kaip suprantu, kazkokia erkute. Bet ne voratinkline.
Vakar pabandziau patyrineti taip benykstanti augala - jokiu gyviu nesimato, nulauziau lapeli - jis sultingas, nors ir nesveikas.
Is aprasymu suprantu, kad augalai neisgydomi-reik mest lauk ir tiek. O kokia priezastis? Na, nebent tik kad labai sausas patalpu oras.

Ciklameninė erkė labai rimta liga,negydant su sanpaulijų kolekcija galima atsisveikinti,per pora savaičių jos gali nebelikt,nepadės jokie silpni instekticidai kaip Neemezal,reikia stipesniu,kaip Vertimec,Karate,Fitoverm...purškimą būtina kartoti po 10-14 dienų,nupurkšti gausiai,kad bėgtų per lapus iš abiejų pusių.Nykstantis užleistas centras jau neatsistatys,norint išsaugoti veislė,centra išgnybti,pradės leisti naujus auginukus,paaugusius atskirti kaip pažastinukus,palikus viena sveikiausią ir gražiausią auginuką,galima užsiauginti naują sanpaulijos centrą. 4u.gif ir pastebėjus centro sukimą ir rudavimą pas daugiau negu 2 sanpaulijas reikia rimtai susirūpinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 23 vasario 2009 - 10:07
truputeli nusoku nuo ligu prie zemes komponentu. sakykit, kaip smulkiai sutrinat medio angli?
Atsakyti
Paimk storos medžegytės atraižą, įdėk anglies gabaliukų ir tiesiog plaktuku ant kieto pagrindo pakalk, papurtyk ir vėl pakalk, taip tol kol susmulkinsi iki norimo smulkumo. Primityvu, paprasta. mirksiukas.gif
Papildyta:
Noriu paminėti jog reikia skirti du dalykus, profilaktinį purškimą ir augalų gydymą. Tad ir chemijos parinkimas, bei jų naudojimas abiems atvėjams yra labai skirtingas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2009 02 23, 11:25)
Paimk storos medžegytės atraižą, įdėk anglies gabaliukų ir tiesiog plaktuku ant kieto pagrindo pakalk, papurtyk ir vėl pakalk, taip tol kol susmulkinsi iki norimo smulkumo. Primityvu, paprasta. mirksiukas.gif
Papildyta:
Noriu paminėti jog reikia skirti du dalykus, profilaktinį purškimą ir augalų gydymą. Tad ir chemijos parinkimas, bei jų naudojimas abiems atvėjams yra labai skirtingas. mirksiukas.gif

lotuliukas.gif tikrai, patikrintas ir patikimas budas, kaip susmulkinti kietesnius daiktus thumbup.gif

bet taii neturi likti smeliukas is tu angliuku ax.gif nes galima ir taip susmulkinti
Atsakyti
Aš naudoju ne visai kaip tu sakai "smėliuka", truputį lieka maži gabaliukai, taip neišsiplauna laistant . Kaip kitos daro nežinau, lauksim daugiau nuomonių. g.gif

Sveikos užsukusios, sugryžusios į šią mūsų mėgstamą temą, turbūt tikrai jau pavasaris ne už kalnų. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietus @ 2009 02 22, 21:14)
Nuotraukoje neatrodo,kad Jūsų sanpaulija  užpulta erkutės ar dar kažko.Augalas gražus.Tik reikia nuskinti vieną eilę lapų,gal net ir dvi ,ir persodinti į naują žemę.Nuotraukoje matosi net vaikiški lapukai,ta prasme,kai ji dar buvo vaikučiu. Ir Jūsų sanpaulija puikiausiai augs.

Lietus, tai ne mano sanpaulija. Gal savo zinuteje neuzakcentavau, bet sia nuotrauka radau internete. Tiesiog sioje nuotraukoje atpazinau visu savo jau ismirusiu gelyciu nykimo pozymius: sveiki seni lapai ir nesivystantis viduriukas. Labai keistai atrodo - augalas lyg ir sveikas, tik neturi jegu "istempti " nauju lapeliu kotelius, taip pat sveiku lapeliu isoriniai krastai ima linkti i apacia ir lapas tampa tokios pailgos formos, kietas.

Siaip ar taip, mano sanpaulijos net neragave insekticido per visa savo gyvenimeli, todel "nuprausiau" visas ir dar galvoju, ar neverta visu geliu profilaktiskai nupurksti. Nes neduokdie erkutes "perliptu" ant orchideju ar sukulentu verysad.gif

Turiu dar klausimeli Sigutei: ar galeciau po poros savaiciu pakartotinai purksdama su "Actara" kartu imaisyti pofilaktiskai ir koki nors fungicida. Jei taip, tai koki ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 23 vasario 2009 - 10:47
Izoliuok savo prasčiau atrodančius augaliukus būtinai nuo kitų augalų. "Actara" stipsrus kvaraba ,užtikrina greitą ir ilgalaikį veikimą manau tikrai neverta kažko dar imtis papildomo, stebėk. Matysi kaip jie jausis po poros savaičių.
Aš netoleruoju chemikalų maišymų, gal kad niekada nebuvo tokio ir reikalo jų griebtis, nes aš tvirtai tik už profilaktinius "pavaišinimus" g.gif

Su cheminiais preparatais juos ruošiant tvirtai laikykimės instrukcijų, jas gauname perkant juos PC, neatsakingai tai darydamos galime pakenkti ne tik augalui bet ir sau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2009 02 23, 11:33)

Sveikos užsukusios, sugryžusios į šią mūsų mėgstamą temą, turbūt tikrai jau pavasaris ne už kalnų. thumbup.gif

Sigute smile.gif user posted image
Atsakyti
Su nuoširdžiu džiaugsmu priimu tavo rožytę! wub.gif thumbup.gif
Atsakyti