Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

QUOTE(--rita @ 2009 02 16, 11:00)
Bet tie margalapiai visiškai balti, jokios žalios dėmelės. Jau norėčiau atskirti, nes jie jau gan dideli...bet bijau. Kažin kada jie pažaliuos, o gal visai nepažaliuos g.gif

user posted image
Štai šie mano margalapės veislės vaikučiai du mėnesiu stovėjo visiškai balti, tik visai neseniai pradėjo darytis žali. Manau, su laiku ir jūsiškiai pažaliuos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2009 02 17, 19:38)
Štai šie mano margalapės veislės vaikučiai du mėnesiu stovėjo visiškai balti, tik visai neseniai pradėjo darytis žali. Manau, su laiku ir jūsiškiai pažaliuos bigsmile.gif

4u.gif
Neturiu su kuo dabar nufotkint. Bet pagal jūsų foto maniškai gal truputį mažesni ar paprasčiausiai lapukų mažiau. Ir tokie balti, kad visiškai balti, jokios žalios dėmelės. (Bet gražu). Tai tikriausiai palauksiu pavasario, o tada ir išskirstysiu, iki to laiko gal ir pažaliuos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo --rita: 17 vasario 2009 - 20:47
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 17, 12:32)
SIGUTE,gal geresnes sanpaulijų veisles galėtumet paminėti blush2.gif Ar artimiausioj ateity galima būtų pas jus, tokių nekaprizingų ir ilgai žydinčių  įsigyti?

Buvo laikas kaip norėjau visų iš eilės siūlomų, pamatytų veislinukių žiedukais pasipuošusių sanpaulijų, ir taip net nepamačiau kaip jų pas mane atsirado virš pora šimtų veislių. Bet norint sudaryti kuo geresnes augimo salygas augalams augti teko iš visos gausos rinktis ką noriu turėti savo kolekcijoje. Pradėjau rinktis ką pasilikti, su kuo pavyko susidraugauti, kas auga geriausiai. Konkrečių veislių neminėsiu, nes sanpaulijų auginimas bei jų žydėjimas labai priklauso nuo joms suteikiamų augimo salygų, o tai įeina tkrai daug kas, šviesa, šiluma, temperatūros svyravimai, žemė, persodinimai, trašos ir tt... Veislių pasirinkimas mano nuomonę kiekvieno asmeninis reikaliukas, žiedukai visų gražūs, o kaip pradedi jomis rūpintis tada ir pamatai kaip kas yra iš tikrųjų.
Atėjus pavasarį gėlyčių pardavimui tikrai turėsiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sigute, kaip smagu matyti sugrįžusią. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2009 02 17, 22:37)
Sigute, kaip smagu matyti sugrįžusią.  4u.gif

mano sanpaulijos vaikiuko lapeliai labai riečiasi, nuo ko čia taip gali būti? g.gif
Atsakyti
Mergaitės sakykit o kaip reikia šaknydint kiminuose?Kokie turi būti kiminai ar tik vos drėgni ar paspaudus turi persisunkti vanduo?Aš prieš mėnesį įkišau lapelį bet jokių šaknelių neleidžia tik parudavimas,sakau gal per sausai laikau?arba pakenkė tai jog,aš baimindamasi kad kotelis nepradėtu pūti vis ištraukdavau atsargiai iš kiminų apžiūrėdavau,ar tai galima daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 02 17, 23:02)
mano sanpaulijos vaikiuko lapeliai labai riečiasi, nuo ko čia taip gali būti?  g.gif

Jei Tu apie EK-Shakhynia, tai siai veislei tai budinga mirksiukas.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 19, 12:44)
Mergaitės sakykit o kaip reikia šaknydint kiminuose?Kokie turi būti kiminai ar  tik vos drėgni ar paspaudus turi persisunkti vanduo?Aš prieš mėnesį įkišau lapelį bet jokių šaknelių neleidžia  tik parudavimas,sakau gal per sausai laikau?arba pakenkė tai jog,aš baimindamasi kad kotelis nepradėtu pūti vis ištraukdavau atsargiai iš kiminų apžiūrėdavau,ar tai galima daryti? g.gif

As laikau baluteje, permatomoje vienkartineje taureleje, kai pamatau sakneles per (per taureles sonus), sodinu kartu su kiminais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l@n@: 19 vasario 2009 - 11:52
QUOTE(Lewisia @ 2009 02 19, 12:44)
Mergaitės sakykit o kaip reikia šaknydint kiminuose?Kokie turi būti kiminai ar  tik vos drėgni ar paspaudus turi persisunkti vanduo?Aš prieš mėnesį įkišau lapelį bet jokių šaknelių neleidžia  tik parudavimas,sakau gal per sausai laikau?arba pakenkė tai jog,aš baimindamasi kad kotelis nepradėtu pūti vis ištraukdavau atsargiai iš kiminų apžiūrėdavau,ar tai galima daryti? g.gif

Man labai patinka šaknydinti kiminuose. Sausus kiminus pamerkiu į vandenį, o paskui nuspaudžiu, kad būtų tik drėgni, o ne šlapi. Lapuko galiuką kišu į kiminus, o visą indelį su kiminais dedu į polietileno maišelį - taip būna didesnė aplinkos drėgmė.
Aš taip pat kartais ištraukiu lapuką ir apžiūriu, manau, tai nieko blogo..
Kodėl ruduoja galiukas, gali būti dvi priežastys. Pirma, kotelis pasiruošė leisti šakneles, kitaip tariant, susiformuoja vadinamasis kaliusas, tuomet jis tampa tamsesnis. Antra, galiukas pradėjo pūti, tokiu atveju ir būna ir slidokas, kaip aptrauktas gleivėmis, ir suminkštėjęs. Jeigu taip atsitiko, apnaujinkite pjūvį iki sveiko audinio, kotelį apie 5 min. apdžiovinkite ore, o po to vėl kiškite į kiminus. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Atnaujinau savo sanpaulyciu albumeli smile.gif
http://public.fotki....es/sanpaulijos/
Tik zedejimais kol kas nelabai dziuginam, ir augam ne taip jau sparciai, bet pasidairyti kvieciu 4u.gif
Va grazuoliuke gavau pries pora dienu, neveisline miniuke, bet ziedeliu zada daug biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salza: 19 vasario 2009 - 13:33
[quote=l@n@,2009 02 19, 12:51]
Jei Tu apie EK-Shakhynia, tai siai veislei tai budinga mirksiukas.gif biggrin.gif
Papildyta:

bigsmile.gif tai gerai ploja.gif
Atsakyti
O as sniukstinedama radau, nuo ko myrioja mano suaugusios sanpaulijos. Na, bent jau is foto maniskes atrodo taip pat. Naujus lapelius leidzia, bet jie nesivysto, is skroteles pasidaro kaip "kepuryte", o jei kuris lapas ir paauga tai jo krastai ima linkti i vidu....

user posted image

Pasirodo tai yra "ciklamennavaja kleshč" - kaip suprantu, kazkokia erkute. Bet ne voratinkline.
Vakar pabandziau patyrineti taip benykstanti augala - jokiu gyviu nesimato, nulauziau lapeli - jis sultingas, nors ir nesveikas.
Is aprasymu suprantu, kad augalai neisgydomi-reik mest lauk ir tiek. O kokia priezastis? Na, nebent tik kad labai sausas patalpu oras.
Atsakyti
mano vienos sampaulytes lapai kai kurie irgi raitosi. gal ne taip smarkiai, bet atrodo taip:
user posted image
idomu, ar cia ta pati beda, kaip Mamce g.gif
Atsakyti