Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos...20 tema

sveikutės visos 4u.gif seniai jau čia berašiau nors skaitinėju dažnai 4u.gif tai turiu klausimėlį (paskaičiau pora psl. atgal tai neradau info) kada palankios dienos persodinti augaliukus ax.gif gal kas sekate mėnulio kalendorių ax.gif
Atsakyti
Sveikutė... 4u.gif
Neseku kalendoriaus, bet šiuo metu sparčiai bundant pavasariui augaliukų augimas yra stipriai suaktyvėjes, auga lapukų skrotelės, mezgasi žiedukų pumpurai, taigi pats laikas persodinėti kol dar neprasidėjo žydėjimas. Aš savuosius visus be išimties persodinau, pasiruošėme naujam augimui.
Gal kas parašys besidomintys ir palankiomis sodinimo dienomis. mirksiukas.gif
Atsakyti
dar klausimėlis ax.gif apžiūrėjau savo gėliukus ir žiūriu kad jos per žiemą prisiaugino pažastinukų, tai kiek suprantu persodinant juos reikia atskirti ax.gif o kaip? kiek suprantu atsargiai nupjauti nuo pagrindinio augaliuko, o mažių kur? į vandenuką merkti ar tiesiai į žemę sodinti ?
beje Sigute tu rašei kad profilaktiškai purški augaliukus, tai smalsu kuo, kokia koncentracija ir kas kiek laiko? doh.gif kiek klausimų prirašiau blush2.gif
Atsakyti
Bandau atsakyti ko manes klausi. Profilaktiškai augaliukus purškiu į mėnesį kartą gana silpnu Previcur - labai veiksmingas ir nuo puvinių, ir nuo grybinių ligų. Profilaktikai - 2ml į lirtą vandens, juo galima ir palaistyti augalą (tik kaip ir visą chemiją-lieti ne išdžiuvusius, bet iš vakaro palaistytus augalus). Dar naudoju Fitoverm. Tinka naikinti graužiančius vabzdžius (ypač jų lervas).
Galima naudoti bet kurioje augalo vystymosi stadijoje, netgi žydėjimo metu. Ruošiant atskiedžiamas šiltu vandeniu (20' temperaratūros), sunaudoti būtina per 2 - 3val.
Kokiu santykiu skiesti visada žiuriu pagl esama augaų būklę, poreikį, bet prieš tai gerai išstudijuoju chemikalų instrukciją, o ją gaunu pirkdama preparatus. Aprašymų būtina laikytis, profilaktiniam purškimui darau dar net silpnesnį nei nurodo aprašyme.

Dauginimas pažastiniais ugliukais. pasiskaitinėk, nes tikrai nieko naujo negaliu parašyti nei jau esu minėjusi šioje temoje.
Atsakyti
dėkui Sigute 4u.gif labai informztyvus atsakymas
Atsakyti
As norejau paklausti patyrusiu augintoju 4u.gif Kodel mano sanpaulijos lapukai tokie suminksteje ir nuleipe? Cia gal perlaistyta ar per mazai palaistyta? Ir kaip daznai jas laistyti reiktu? Nes atrodo, kad zemes sausos kasdien... ax.gif Aciu, jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 15 kovo 2009 - 11:27
Sveikos, sanpauliju augintojos,

Noriu pasiteirauti, kodel mano sanpaulijos vietoj ziedu vaikiukus augina. Gal perlaisciau trasom? Nors laisiau labai saikingai ir tik pagal nurpdymus.

user posted image

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
madmuazele , as nepatyrus augintoja, bet atsakysiu smile.gif , gal per mazai laistai, kad sakai zeme sausa pastoviai g.gif , mano kai nuleipe lapukai buna tai-truksta dregmes, ipili daugiau vandenuko ir atsigauna
o gal neseniai persodinai g.gif nes ir kazkiek laiko buna paleipe ...
Edeja , o tavo visos taip leidzia ar tik sita kur nuotraukoj?, nes pas kaimyne tai ir tokia daug pazastiniu vaiku leidzia, o pas mane ziedukus rolleyes.gif
-----------------------------

ir as turiu klausima.....jau kelinta karta pastebejau, kad mano gelytes uzmezga ziedukus, jie paauga, ir po kiek laiko neprasiskleide pajuoduoja ir sunyksta unsure.gif
kas joms netinka?? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Livai: 18 kovo 2009 - 17:26
Livai, aciu 4u.gif As labai bijau perlaistyti jas blush2.gif

Pasigirsiu, siandien isigijau 9 naujas sanpaulijas... tad dazniau jungsiuosi prie jusu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 03 18, 17:25)
Edeja , o tavo visos taip leidzia ar tik sita kur nuotraukoj?, nes pas kaimyne tai ir tokia daug pazastiniu vaiku leidzia, o pas mane ziedukus  rolleyes.gif

Kurios nekrauna ziedu, tos veda vaiku, vadinasi, puse tokiu, puse tokiu.
As turiu nuojauta, kad persistengiau su trasom... Viena sanpaulija su 2 virsunem ir tik dabar pastebejau... Nu kaip nors... Nereiks vaiku atskirai auginti, jau bus paauginti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeja @ 2009 03 18, 17:43)
As turiu nuojauta, kad persistengiau su trasom... Viena sanpaulija su 2 virsunem

o ka reiskia persistengiau g.gif as ir tresiu, bet ne kiekvienu laistymu, gal kas antra, ar kas trecia
madmuazele, irnesakyk.gif nera uz ka, gal atsakys labaiu patyrusios...
o is kur tiek prisipirkai bigsmile.gif , ar vaikiuku, ar jau paaugusiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Livai: 18 kovo 2009 - 17:50
QUOTE(Livai @ 2009 03 18, 17:46)
o ka reiskia persistengiau g.gif  as ir tresiu, bet ne kiekvienu laistymu, gal kas antra, ar kas trecia

DEkui uz atsakyma. As laistau irgi, kai tu, kas antra, trecia savaites. Jos man buvo sustoje augti gruodzio men ir po nauju atsigavo. Tai kaip atsigavo, tai vos ne kas savaite man staigmena. Vienos vaikus augina is kiekvienos pazasteles, o kitos baisiausia ziedais apsikrove, tik dar nezydi. O taip laukiu... blush2.gif
Atsakyti