sveikutės visos
seniai jau čia berašiau nors skaitinėju dažnai
tai turiu klausimėlį (paskaičiau pora psl. atgal tai neradau info) kada palankios dienos persodinti augaliukus
gal kas sekate mėnulio kalendorių
Sveikutė...
Neseku kalendoriaus, bet šiuo metu sparčiai bundant pavasariui augaliukų augimas yra stipriai suaktyvėjes, auga lapukų skrotelės, mezgasi žiedukų pumpurai, taigi pats laikas persodinėti kol dar neprasidėjo žydėjimas. Aš savuosius visus be išimties persodinau, pasiruošėme naujam augimui.
Gal kas parašys besidomintys ir palankiomis sodinimo dienomis.
Neseku kalendoriaus, bet šiuo metu sparčiai bundant pavasariui augaliukų augimas yra stipriai suaktyvėjes, auga lapukų skrotelės, mezgasi žiedukų pumpurai, taigi pats laikas persodinėti kol dar neprasidėjo žydėjimas. Aš savuosius visus be išimties persodinau, pasiruošėme naujam augimui.
Gal kas parašys besidomintys ir palankiomis sodinimo dienomis.
dar klausimėlis
apžiūrėjau savo gėliukus ir žiūriu kad jos per žiemą prisiaugino pažastinukų, tai kiek suprantu persodinant juos reikia atskirti
o kaip? kiek suprantu atsargiai nupjauti nuo pagrindinio augaliuko, o mažių kur? į vandenuką merkti ar tiesiai į žemę sodinti ?
beje Sigute tu rašei kad profilaktiškai purški augaliukus, tai smalsu kuo, kokia koncentracija ir kas kiek laiko?
kiek klausimų prirašiau
beje Sigute tu rašei kad profilaktiškai purški augaliukus, tai smalsu kuo, kokia koncentracija ir kas kiek laiko?
Bandau atsakyti ko manes klausi. Profilaktiškai augaliukus purškiu į mėnesį kartą gana silpnu Previcur - labai veiksmingas ir nuo puvinių, ir nuo grybinių ligų. Profilaktikai - 2ml į lirtą vandens, juo galima ir palaistyti augalą (tik kaip ir visą chemiją-lieti ne išdžiuvusius, bet iš vakaro palaistytus augalus). Dar naudoju Fitoverm. Tinka naikinti graužiančius vabzdžius (ypač jų lervas).
Galima naudoti bet kurioje augalo vystymosi stadijoje, netgi žydėjimo metu. Ruošiant atskiedžiamas šiltu vandeniu (20' temperaratūros), sunaudoti būtina per 2 - 3val.
Kokiu santykiu skiesti visada žiuriu pagl esama augaų būklę, poreikį, bet prieš tai gerai išstudijuoju chemikalų instrukciją, o ją gaunu pirkdama preparatus. Aprašymų būtina laikytis, profilaktiniam purškimui darau dar net silpnesnį nei nurodo aprašyme.
Dauginimas pažastiniais ugliukais. pasiskaitinėk, nes tikrai nieko naujo negaliu parašyti nei jau esu minėjusi šioje temoje.
Galima naudoti bet kurioje augalo vystymosi stadijoje, netgi žydėjimo metu. Ruošiant atskiedžiamas šiltu vandeniu (20' temperaratūros), sunaudoti būtina per 2 - 3val.
Kokiu santykiu skiesti visada žiuriu pagl esama augaų būklę, poreikį, bet prieš tai gerai išstudijuoju chemikalų instrukciją, o ją gaunu pirkdama preparatus. Aprašymų būtina laikytis, profilaktiniam purškimui darau dar net silpnesnį nei nurodo aprašyme.
Dauginimas pažastiniais ugliukais. pasiskaitinėk, nes tikrai nieko naujo negaliu parašyti nei jau esu minėjusi šioje temoje.
dėkui Sigute
labai informztyvus atsakymas
As norejau paklausti patyrusiu augintoju
Kodel mano sanpaulijos lapukai tokie suminksteje ir nuleipe? Cia gal perlaistyta ar per mazai palaistyta? Ir kaip daznai jas laistyti reiktu? Nes atrodo, kad zemes sausos kasdien...
Aciu, jei kas atsakys
madmuazele , as nepatyrus augintoja, bet atsakysiu
, gal per mazai laistai, kad sakai zeme sausa pastoviai
, mano kai nuleipe lapukai buna tai-truksta dregmes, ipili daugiau vandenuko ir atsigauna
o gal neseniai persodinai
nes ir kazkiek laiko buna paleipe ...
Edeja , o tavo visos taip leidzia ar tik sita kur nuotraukoj?, nes pas kaimyne tai ir tokia daug pazastiniu vaiku leidzia, o pas mane ziedukus
-----------------------------
ir as turiu klausima.....jau kelinta karta pastebejau, kad mano gelytes uzmezga ziedukus, jie paauga, ir po kiek laiko neprasiskleide pajuoduoja ir sunyksta
kas joms netinka??
o gal neseniai persodinai
Edeja , o tavo visos taip leidzia ar tik sita kur nuotraukoj?, nes pas kaimyne tai ir tokia daug pazastiniu vaiku leidzia, o pas mane ziedukus
-----------------------------
ir as turiu klausima.....jau kelinta karta pastebejau, kad mano gelytes uzmezga ziedukus, jie paauga, ir po kiek laiko neprasiskleide pajuoduoja ir sunyksta
kas joms netinka??
Livai, aciu
As labai bijau perlaistyti jas
Pasigirsiu, siandien isigijau 9 naujas sanpaulijas... tad dazniau jungsiuosi prie jusu
Pasigirsiu, siandien isigijau 9 naujas sanpaulijas... tad dazniau jungsiuosi prie jusu
QUOTE(Livai @ 2009 03 18, 17:25)
Kurios nekrauna ziedu, tos veda vaiku, vadinasi, puse tokiu, puse tokiu.
As turiu nuojauta, kad persistengiau su trasom... Viena sanpaulija su 2 virsunem ir tik dabar pastebejau... Nu kaip nors... Nereiks vaiku atskirai auginti, jau bus paauginti.
QUOTE(Edeja @ 2009 03 18, 17:43)
As turiu nuojauta, kad persistengiau su trasom... Viena sanpaulija su 2 virsunem
o ka reiskia persistengiau
madmuazele,
o is kur tiek prisipirkai
QUOTE(Livai @ 2009 03 18, 17:46)
o ka reiskia persistengiau
as ir tresiu, bet ne kiekvienu laistymu, gal kas antra, ar kas trecia
DEkui uz atsakyma. As laistau irgi, kai tu, kas antra, trecia savaites. Jos man buvo sustoje augti gruodzio men ir po nauju atsigavo. Tai kaip atsigavo, tai vos ne kas savaite man staigmena. Vienos vaikus augina is kiekvienos pazasteles, o kitos baisiausia ziedais apsikrove, tik dar nezydi. O taip laukiu...