Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikių odos priežiūra

Sūneliui ant nosytės ir skruostukų prieš porą mėn atsirado inkštirų, maniau gal patys išnyks, bet jie nedingsta, nežinau kaip juos išnaikinti g.gif Gal kam nors teko susidurti su tokia bėda, kaip juos išvalyti? Gal žinote nuo ko jie atsiranda pas kūdikelius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedriausia: 02 gegužės 2011 - 21:14
QUOTE(Giedriausia @ 2011 05 02, 22:13)
Sūneliui ant nosytės ir skruostukų prieš porą mėn atsirado inkštirų, maniau gal patys išnyks, bet jie nedingsta, nežinau kaip juos išnaikinti g.gif  Gal kam nors teko susidurti su tokia bėda, kaip juos išvalyti? Gal žinote nuo ko jie atsiranda pas kūdikelius?

Turetu patys isnykti.Pas mazus lialiukus tai daznas atvejis.Manau cia nuo didesnio kiekio balymu ir susidaro inkstiriukai.Pas mano dukryte irgi ant zanduko vienas sedi bigsmile.gif
Atsakyti
Mano sūneliui taip pat yra inkštirukų nežinau kaip juos išnaikinti ir nuo ko jie gali būti, dukrytes kai auginau nebuvo, net keista bigsmile.gif
Atsakyti
Mamytes, reikalinga skubi pagalba. Pediatre musu atostogauja, tad neturiu su kuo pasikonsultuoti. Mano mazyliukui kirksnyse odele atsoko ir pabalo. Dabar atrodo lyg butu isbrinkusi. Kiek imanydama stengiuosi ten palaikyti kuo sausesne oda, bet sunku tokioj vietoj, kur dedasi sauskelnes. Maziukui neskauda, bet labai negraziai atrodo unsure.gif Kremuku patepus tik blogiau, nes jie dar labiau drekina. BAndziau Sudokrema, kuris neprileidzia dregmes pries odos, tai irgi nieko gero. Pudra nepadeda. Stengiuosi tik plauti virintu vandenuku ir kuo sausiau laikyti. Kazi ar cia issuto ar siaip odele keiciasi unsure.gif
Atsakyti
Man panašu, kad tiesiog lupasi nuo drėgmės. Plona ta jų odelė, net ir nuo trynimosi taip gali nutikti. Jeigu neparaudę, neturėtų būti iššutimas, bet vistiek ir toliau stenkitės kuo ilgiau ir dažniau oro vonias daryti- jis geriausiai gydo. Saugokite nuo drėgmės, dažnai keiskite vystyklus ar sauskelnes- ką naudojate. Prauskite vandeniu su ar be muilo rečiau, kad nepažeistumėte natūralaus apsauginio odos sluoksnio. Aš pavyzdžiui asmeniškai mėgstu odelę valyti vata su natūraliu nerafinuotu aliejumi- sezamo, migdolų, jojobos- pašalina nešvarumus ir nesausina odelės. Kremai su cinku yra efektyvūs, tačiau jais nereikėtų piktnaudžiauti- gydyti tik rimtesnius iššutimus, nes esama įtarimų dėl jo kenksmingumo. Aišku ten jo nedaug, bet visada mažiukams, man regis verta pabandyti ką nors švelnesnio, natūralesnio pradžiai.
Sveikit!
Atsakyti
Mums veiduka isbere, bet labai idomiai - tik viena veido puse, daugiausia virsutineje noses dalyje prie akies ir ant akies voko, taip pat yra spuogu ant zanduko. Buvau ir pas poliklinikos dematologa ir net kauno g. Odos ir veneriniu ligu poliklinikoje, kadangi poliklinikoje kazkaip man nepatiko pati gydytoja, tai nuvaziavau i Kauno g., ten nors iskart meginuka del grybelio paeme, bet gerai, kad jo ir nerado. s pati itariu banana arba saule, nes taip sutapo, kad tie spuogai atsirado kai atsilo ir pradejome skanauti banano. Israse mums tepaliuko su antibiotikais, bet va jau 3-ia diena tepu ir negereja sad.gif Po lauko tie spuogai siek tiek pabalsta, bet niekur nesitraukia schmoll.gif

Nezinau ka cia ir bedaryti, reikia ko gero laukti, nes jei nuo banano - turi viskas issivaikscioti, tik beda, kad akyte mazius nuolat trina tai ir pradrasko net iki kraujo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agluce @ 2011 05 04, 21:47)
Man panašu, kad tiesiog lupasi nuo drėgmės. Plona ta jų odelė, net ir nuo trynimosi taip gali nutikti. Jeigu neparaudę, neturėtų būti iššutimas, bet vistiek ir toliau stenkitės kuo ilgiau ir dažniau oro vonias daryti- jis geriausiai gydo. Saugokite nuo drėgmės, dažnai keiskite vystyklus ar sauskelnes- ką naudojate. Prauskite vandeniu su ar be muilo rečiau, kad nepažeistumėte natūralaus apsauginio odos sluoksnio. Aš pavyzdžiui asmeniškai mėgstu odelę valyti vata su natūraliu nerafinuotu aliejumi- sezamo, migdolų, jojobos- pašalina nešvarumus ir nesausina odelės. Kremai su cinku yra efektyvūs, tačiau jais nereikėtų piktnaudžiauti- gydyti tik rimtesnius iššutimus, nes esama įtarimų dėl jo kenksmingumo. Aišku ten jo nedaug, bet visada mažiukams, man regis verta pabandyti ką nors švelnesnio, natūralesnio pradžiai.
Sveikit!

Aciu 4u.gif Paraudimo nera, tik ten kur nusilupo odele, tai ji tokia rausvesne, bet nesutrukinejusi, lygi ir atrodo sveika. Kol kas padeda oro vonios, prausimas po paprastu tekanciu vandenuku arba apiplovimas ramuneliu arbata. Sauskelnes keiciu daznai ir dar siek tiek pereinu su rankytem pateptom talku. Atrodo reikalai taisosi thumbup.gif
Idomi info del kremuko su cinku g.gif
Atsakyti
Idomu dalyka siandien radau alergijos gydymui, iki siol nezinojau tokio budo. Stai ka sako liaudes medicina...

Diatezė
● Išvirto kietai ir atvėsusio kiaušinio lukštą išvalyti nuo esančios iš vidaus plėvės ir virti 2 min., vėliau gerai išdžiovinti (bet ne saulėje ir ne orkaitėje). Sutrinti porcelianiniame inde arba kavamalėje į miltelius ir išspausti į jį citrinos sulčių. Rekomenduojama duoti vaikams: nuo 6 mėnesių iki 1 metų – ant peilio galiuko ir 3-5 lašai sulčių; nuo 1 iki 2 metų – dvigubai daugiau miltelių ir 6-8 lašai sulčių; nuo 2 metų ir vyresniems – trigubai daugiau miltelių ir 10-12 lašų sulčių. Miltelius vartoti 1 kartą per dieną 1-3 mėnesius. Po pertraukos gydymą pakartoti.

Galima pasiskaityti:

[URL=http://www.gamtosgalerija.lt/liaudies-medicina/15-vaiku-ligos/57-diateze]
Diateze, alergija[/URL]

Imunitetas

Reiks pabandyti, juk nepakenksiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.kreipiuos pagalbos nes gyvenu uk.mano maziui 10 menesiu ir ji visa isbere,visa kuna ir net zandukus zodziu visas nuo galvos iki koju isbertas.neisivaizduoju nuo ko.ka tokiu atveju daryt.vakar sudaviau tavegilio.bet jam neniesti nes jis ramus sau zaidzia sakau gal kokia raudiniuke susirgo,bet temperaturos nera.Gal jam tada duoti nuo alergijos vaistu zirteko.nu net nezinau ka daryt.gal galima ta kuneli patept bepantenh tepalu.prasau patarkit as visiskoj nevilty,nes cia uk gydyt pasake kad prakaitinis nu negali but nes ji kiekviena diena prausiu o prakaitinis zanduku neberia. doh.gif
Atsakyti
kai mano lelius buvo 4 men, turejom viena ant smakriuko, nieko nedariau, viena diena pats isnyko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lilla83 @ 2011 05 13, 18:31)
kai mano lelius buvo 4 men, turejom viena ant smakriuko, nieko nedariau, viena diena pats isnyko  smile.gif

Nu geras bigsmile.gif .Kai perskaiciau Jusu zinute,zvilktelejau i duktytes zanduka,nes pas ja irgi vienas buvo,O gi ner jo bigsmile.gif Net nepastebejau kada jisai dingo thumbup.gif .
Atsakyti
Pasidalinkite savo patirtimi ar kam buvo infekciniai paberimai ant veiduko\bet ne raudoniuke ir ne vejaraupiai\. Kaip gydetes ir kaip ilgai? Mums paeme tepineli, tad pirmadieni jau turesime rezultatus.
Atsakyti